Gezondheidszorg en verbinding: de hart tot hart verbinding tussen arts en patient - heel gewoon in

  • laatst bewerkt Nov 15, 2018
Deel dit artikel:

Duhlikhel Hospital, zelfhelend vermogen, arts-patient relatie

Werken in ziekenhuis in Nepal

Deze maand zal ik twee weken naar Nepal reizen. Ik zal hier gedurende mijn verblijf onderdeel zijn van het ziekenhuis in Dhulikhel Kathmandu Valley.
Tijdens dit bezoek krijg ik binnen het ziekenhuis de vrijheid en ondersteuning om mijn project Health and Connection vorm te geven. Hierin staat de noodzaak van verbinding tussen de arts en zijn patiënt centraal. Met als doel het intermenselijke aspect, van hart tot hart meer integratie komen in de relatie tussen de arts en zijn patiënt binnen de gezondheidszorg. Dit heeft een groot versterkend effect op het zelfhelend vermogen van de patiënt.

' The space to make deeper contact with the patients where they become more conscious from there own body and soul, is the balance that is so important to activate there energy level and the healing power of the patient.'
(citaat Energy Medicine, Donna Eden)

Ik ga naar Nepal om te leren, de kracht van verbinding te ervaren die daar zo 'gewoon' is in het ziekenhuis en binnen de cultuur van Nepal.
Het zal mijn project brengen wat het nodig heeft om dat wat ik daar zie en leer, mee te kunnen nemen naar Nederland en te integreren binnen de westerse gezondheidszorg.
Dat is wat zo nodig is en waar steeds meer mensen naar verlangen binnen de zorg die er wordt aangeboden.

Dhulikhel Hospital is een ziekenhuis waar ik me diep mee verbonden voel, doordat mijn beide ouders als gepensioneerde artsen twintig jaar geleden hadden besloten om mee het helpen met het verbeteren van de gezondheidszorg in Nepal. Hier is Stichting Nepalimed uit ontstaan (Nepalimed.nl).
Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om dit project tot ontwikkeling te brengen op een plek waar ik me zo thuis voel, omringd door mensen met zoveel liefde, compassie en betrokkenheid. Daar haal ik de kracht uit om het daadwerkelijk te gaan doen.

Marlouk van Gooswilligen is healer, reader en listener. Je kan haar hier ontmoeten. En meer lezen over haar bijzondere werkwijze listening. 

Listening is een vrijere vorm van therapie en meer een ontmoeting. Marlouk creeert een omgeving die je instaat stelt om in diepere connectie te komen met wat er binnen in je speelt In het moment goed in te kunnen voelen wat je nodig hebt. Als listener ben ik instaat om met jou vanuit rust en vertraging in diepe verbinding te gaan waarin ik mijn healing, reading en intuïtieve guidance kwaliteiten op een integere manier weet in te zetten. Hierdoor stel ik je instaat om in contact te komen met je diepere verlangens. Vooral voor zaken die diep wegggestopt zijn of waar je liever niet naar wilt kijken, is LISTENING een prachtige vorm van 'therapie'.  

 

Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hulp nodig bij het vinden van je juiste coach/therapeut? Boek een orienterend intake consult en wij begeleiden je.

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht