it's just a touch...

Voetreflexologie

Voetreflexologie berust op het principe dat er reflexpunten op de handen en voeten zitten die corresponderen met de organen, klieren en beenderen in het lichaam. Wanneer de energiestroom tussen reflexpunt en het corresponderende orgaan ongehinderd verloopt blijven we gezond. Wanneer er een blokkade is als gevolg van spanning of een opstopping, dan verzwakt het orgaan en kan er ziekte ontstaan.

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Deze therapie, toegepast met de juiste instelling en techniek, zal openheid, tolerantie, begrip en liefde aan onze medemens geven. Hierdoor worden niet alleen de fysieke, maar ook de psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze erbij betrokken. Voetreflexologie is meer dan symptoombestrijding, omdat niet alleen de uiterlijke kenmerken worden bestreden. Ziekte schuilt vaak in een verkeerde manier van denken bij ervaringen en bij onderdrukte en onverwerkte emoties. Geleidelijk kan hierdoor een blokkade of breuk ontstaan in de energievelden en/of energiebanen en daarmee in de samenwerking van verschillende organen in ons grofstoffelijk lichaam.

Als we onze voeten bekijken, dan kunnen we die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op en in onze voeten. Door het behandelen van deze zones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Door deze therapie is de mens in staat zichzelf te helpen, zichzelf te genezen en/of in een betere conditie te brengen. Ziekte is een signaal dat als wegwijzer kan leiden naar meer bewustwording. Dit bewustwordingsproces, het begin van genezing, kan op vele manieren tot stand komen, waarbij de voetreflexologie een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van het natuurlijk evenwicht.

De behandeling bestaat uit het uitoefenen van druk met de vingers op de voeten, aangezien deze beter op de uitgeoefende druk reageren dan de handen. Het behandelen van de reflexpunten kan helpen de energetische blokkades op te heffen en het systeem weer in evenwicht te brengen. Tevens worden de doorstroming van het bloed en de lymfe en de zenuwprikkeloverdracht gestimuleerd.

Voetreflexologie geeft een diepe ontspanning en wordt speciaal aanbevolen bij spanningen van nek, schouders en rug, bij migraine en bij klachten betreffende de spijsvertering en menstruatie.

Bron: www.koanfloat.nl, www.ber-voetreflexologie.nl

Voetreflexologie. Bij It’s Just Therapy vind je de beste voetreflex-therapeuten. Geen idee of je voetreflexologie nodig hebt? Boek een intake consult en wij gidsen je.

3 Therapeuten gevonden

Holistisch therapeut - Veldhoven - Boriska Schaller
 • Boriska Schaller
 • (2)
 • Veldhoven
 • Holistisch therapeut
Lichaamsgerichte therapeut - Rotterdam - Dia
 • Dia
 • Rotterdam
 • Lichaamsgerichte therapeut
Familieopsteller - Edam - Karen van der Velde
 • Karen van der Velde
 • (17)
 • Edam
 • Familieopsteller

Bio

Therapieën

Meer over werkwijze