it's just about connection

Relatietherapie Nijmegen

Wat is relatietherapie?

In relatietherapie kun je een antwoord vinden op belangrijke vragen. Hoe vind ik het gevoel terug? Is ruzie normaal? Hoe vrij laat je elkaar? Kan ik mijn partner nog vertrouwen?

Als je samen besluit aan je relatie te werken, maar het idee hebt dat je dit niet op eigen kracht kunt doen, dan kun je relatietherapie overwegen. Je gaat dan samen in gesprek met een relatietherapeut – iemand die van luisteren zijn beroep heeft gemaakt.

Hoe lang duurt relatietherapie?

Dat hangt ervan af hoe groot de problemen zijn en hoe groot de inspanning is die je wilt leveren. Meestal bestaat een traject uit een serie van een 5 tot 10 gesprekken en een intakegesprek. Soms zitten er enkele weken tussen de intake en de start van het traject – meestal spreekt men in dit geval van ‘een behandeling’.

Duurt dit te lang, dan kun je ook kiezen voor kortdurende relatietherapie. Je hebt dan twee sessies op een dag en dit doe je meerdere dagen achter elkaar. Bijvoorbeeld in een weekend (3-5 sessies). Bij deze vorm heb je zelf meer de regie in handen. Je legt je dan niet vast op een langdurig traject, maar kijkt na een weekend hoeveel begeleiding je verder nog wilt.

Kijk op onze site voor de beste relatietherapeuten in jouw buurt!

 

1 Therapeut gevonden

Psycholoog - Nijmegen - Giel Dietzenbacher
  • Giel Dietzenbacher
  • (2)
  • Nijmegen
  • Psycholoog

Bio

Therapieën

Meer over werkwijze