it's just...a few needles

Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam en draait vooral om balans. Door het zetten van naalden (die zelden pijn doen gelukkig) op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in ‘je energiehuishouding’ te herstellen. Acupunctuur is van oorsprong onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast 

Evenwicht of balans is het basisprincipe van deze methode, met yin en yang als oerbeginselen. Wanneer ze in evenwicht zijn, ben je gezond. Wordt het evenwicht verstoord dan kan je ziek worden of je niet lekker voelen. Volgens de theorie is er een sterke link tussen enkele emoties en inwendige oorzaken van ziekte. Zo kan woede leiden tot hoofdpijn, teveel zorgen tot een ontregeld spijsverteringssysteem. Dit kan gevaarlijk zijn voor de vorming van Qi, ook wel levenskracht genoemd. Of nog simpeler gezegd, vermoeidheid. Angst en lage rugpijn wijzen volgens de acupunctuur op een deficiëntie van de nier.

Er zijn honderden acupuntuurpunten op je lichaam. Deze worden gebruikt voor de diagnose of voor de therapie. Zo kan een bepaalde plek die je aanwijst als pijnlijk corresponderen met een bepaald inwendig orgaan. Het vinden van deze punten vereist niet alleen ervaring maar ook anatomische kennis.

Na de diagnose begint de behandeling, waarbij de acupuncturist één of meerdere naalden plaatst op de zojuist bepaalde punten. Deze punten voeren de energie toe en af en kunnen  zo het verstoorde evenwicht herstellen. Door de acupunctuurpunten te behandelen kan de acupuncturist de functie van de organen beïnvloeden. Ook kan gewerkt worden met andere materialen zoals cupping, magneetpleisters of laserstralen. Bij cupping worden verwarmde glazen bollen op de acupunctuurpunten geplaatst, waardoor de huid wordt geprikkeld.

Acupunctuur kan de natuurlijke weerstand vergroten en daardoor ziektes voorkomen. Met acupunctuur kunnen klachten verlicht worden en bepaalde ziektes genezen worden. Het zet het lichaam aan tot zelfregulatie.

Acupunctuur - wanneer kan het jou helpen?

Bij slaapstoornissen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, epilepsie, depressiviteit, menopauze, diverse gezondheidsklachten, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress, burn-out en fysieke klachten als verkoudheid, allergie, reuma en spijsverteringsklachten.

Acupunctuur. Bij It’s Just Therapy vind je de beste acupuncturisten. Geen idee of je een acupuncturist nodig hebt? Boek een intake consult en wij gidsen je.

Bron: www.acupunctuur.com en www.acupuncturist.nl

3 Therapeuten gevonden

Acupuncturist - Meppel - Song Wan
 • Song Wan
 • (4)
 • Meppel
 • Acupuncturist
Acupuncturist - Amsterdam - Martine Bier
 • Martine Bier
 • (2)
 • Amsterdam
 • Acupuncturist
Holistisch therapeut - Veldhoven - Boriska Schaller
 • Boriska Schaller
 • (2)
 • Veldhoven
 • Holistisch therapeut

Bio

Therapieën

Meer over werkwijze