CREF methode

CREF methode

Over de CREF-Methode

De CREF-Methode is een therapeutisch middel of een ondersteunend middel binnen organisaties om aangetast basisvertrouwen te laten herstellen.

CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation.

De CREF-Methode maakt het mogelijk om hardnekkige patronen succesvol te behandelden. Paarden ondersteunen en versnellen dit proces en kunnen naar wens worden ingezet. De CREF-Methode is geschikt voor alle leeftijden.

De CREF-Methode

- achterhaalt de oorzaak van sociale, emotionele en fysieke problemen
- herstelt natuurlijke veerkracht zónder medicatie
- geeft een oplossing voor hechtingsproblematiek en onvervulde behoeften
- is in te zetten voor kinderen en volwassenen en in teams en organisaties

CIRCLE
In de circle wordt er gemeten hoe het gesteld is met het basisvertrouwen. Dit meten kan gedaan worden met volwassenen, kinderen, het gezin, team en op organisatieniveau. Veelal wordt er in deze fase gewerkt met paarden. Door het paard komt er een versnelling in bewustwording over ieders basisvertrouwen. Aan de hand van deze meting wordt exact zichtbaar welke levensbehoeften precies ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn.

REPRINT
Door te gaan werken aan de voorafgaande meting, is het doel gevormd om het basisvertrouwen te vergroten. Wanneer het basisvertrouwen hoog en stabiel genoeg geworden is, wordt dit door verschillende technieken (zoals NLP, positieve EMDR) vastgelegd. Dit heet een Reprint.

EMOTIONAL
Tijdens de Circle en werken naar de Reprint, is emotionele verbinding de rode draad. De emotionele verbinding is liefdevol naar jezelf kunnen zijn met zo min mogelijk oordelen. (Emotional).

FOUNDATION
Circle, Reprint en Emotional bij elkaar genomen, vormt dan een stevige bodem (Foundation). Op deze stevige bodem zal het basisvertrouwen nog verder opgebouwd worden. Op deze manier is de balans herstelt en kunnen tegenslagen veel gemakkelijker worden gehanteerd.

 

 

0 Therapeuten gevonden

Bio

Therapieën

Meer over werkwijze