it's just an ancient health care system

Ayurveda

Ayurveda een holistische geneeskunde

Ayurveda is een geneeskunde die ongeveer 6000 jaar geleden in India is ontstaan. Alle andere geneeswijzen zijn voortgekomen uit Ayurveda. Dat geldt voor de Westerse reguliere geneeskunde, maar ook voor de Boeddhistische, Chinese of Griekse geneeskunde.

Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap of kunst van het leven’.
Ayus is een Sanskriet term voor ‘leven’ en Veda staat voor ‘wetenschap’ of ‘kunst’.
Ayurveda komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zich gedurende de eeuwen verspreid over Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, China, Rusland en Japan. Ayurveda is vermoedelijk de oudste holistische geneeskunst van de wereld. Volgens schattingen is Ayurveda zo’n 5000 jaar oud.
In de westerse cultuur zoals de onze in Nederland kunnen wij veel voordeel hebben van de Ayurvedische geneeskunde. Deze sympatieke geneeskunde is gestoeld op de menselijke maat en gericht op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel.

Yoga heeft eveneens zijn wortels in de Ayurveda.

Door de eeuwen heen is Ayurveda ingeburgerd in het dagelijkse leven van de bevolking in India. Het heeft hun levenswijze in positieve zin sterk beïnvloed. Zij zijn in de breedste zin des woords opgegroeid met de Aurvedische leer en leefwijze. Zodoende is Ayurveda voor hen een ‘way of life’ geworden.

De Ayurvedische geneeswijze wordt sinds enige tijd door de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organisation WHO) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde. De Ayurvedische leer gaat ervan uit dat ziektes ontstaan indien het evenwicht wordt verstoord door bijvoorbeeld verkeerde voeding en/of verkeerde levenswijzen.

Waar de reguliere geneeskunde ophoudt gaat ayurvedische geneeskunde verder! Met de ayurvedische gezondheidsleer uit India geneest uw lichaam op natuurlijke wijzevan chronische, fysieke en psychologische klachten.

De ayurvedische techniek richt zich op de totale gezondheid van de mens. Zowel het lichaam als de geest. Klachten beginnen in uw geest en trekken door naar uw lichaam. Zodra u dit merkt, is uw geest zo ver aangetast dat deze niet zomaar geneest. De klachten kunnen wat afnemen, waardoor u het lichamelijk even wat minder voelt, maar meestal komen ze op een later tijdstip (dubbel zo hard) weer terug. Met ayurveda wordt via natuurlijke en praktische handelingen de balans van uw lichaam hersteld. De natuurlijke energie heelt uw klachten, door ze bij de bron aan te pakken.
Ayurveda kan helpen bij de meeste chronische fysieke en psychische klachten o.a:

Allergieën, Astma, Angsten, Artritis, Blaasontstekingen, C.V.S., Depressie, Huidaandoeningen, Incontinentie, Lage weerstand, PDS, PMS, Menopauze, Periodiek Ontgiften, Reuma, Onregelmatige cycli, Stress, Onbalans in lichaam en geest. Klachten zonder een duidelijke oorzaak.

Bronnen: http://www.ayurvedischekliniek.com en http://www.ayu.nl/ayurveda/

Ayurveda. Bij It’s Just Therapy vind je de beste Ayurveda therapeuten. Geen idee of je een Ayurvedisch consult nodig hebt? Boek een intake consult en wij gidsen je. 

2 Therapeuten gevonden

Coach & Healer - Hilversum - Medium Alexandra - Intuitive advisor
  • Medium Alexandra - Intuitive advisor
  • (20)
  • Hilversum
  • Coach & Healer
Shiatsu therapeut - Uithoorn - Ellen Coops-Annes
  • Ellen Coops-Annes
  • Uithoorn
  • Shiatsu therapeut

Bio

Therapieën

Meer over werkwijze