Psycholoog - Amsterdam - Tim Schipper
  • Tim Schipper

  • (1)
  • Amsterdam
  • Psycholoog
  • € 65,00 per 60 minuten

Stuur Tim Schipper een bericht

Boek een consult met Tim Schipper

Delen:

Over / Bio

Ik ben werkzaam als Yogapsycholoog en Kundalini Yogaleraar in Amsterdam.

Dagelijks geef ik Yogapsychologie Consulten en Kundalini Yoga groepslessen in Amsterdam, Online (www.kundaliniyogaschool.org) of op locatie. Yoga reizen en retraites organiseer ik op inspirerende locaties over de hele wereld.

Therapieën

Psychologie, Psychologie, Yoga, Yogacoaching, Yogatherapie.

Onderwerpen

Angst- paniekaanvallen, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijn, Burn out, Depressie, Gedachten, Kundalini, Overtuigingen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Teveel in hoofd.

Werkwijze

Yoga; yogatherapie, Energetisch; healing, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Tijdens een 1 op 1 sessie gebruik ik o.a. Yogische inzichten & technieken om in het moment direct naar de essentie te komen. Eerdere ervaring met yoga is hiervoor niet nodig.

In een Yogapsychologie-consult nodig ik je uit om 'klachten' moedig onder ogen te komen en er contact mee te maken. In plaats van het te willen fixen, benader je het met vriendelijkheid en acceptatie. Effectieve Yogische technieken ondersteunen hierbij en activeren het helende vermogen van lichaam en geest.

Een Yogapsychologie-consult kan inzicht en verlichting geven in de volgende situaties:
1. Ervaar je (te) veel lichamelijke en/of mentale stress en spanning, dan help ik je ontspannen.
2. Wil je gewoonte patronen (voeding, relaties, gedrag etc.) veranderen, dan ondersteun ik je met yogische-technieken en objectieve begeleiding.
3. Word je regelmatig overvallen door paniek aanvallen en/ of ervaar je sterke angsten, dan bouwen we samen aan een basis van vertrouwen.
4. Vind je het lastig om emoties (zoals boosheid, frustratie, verdriet, blijdschap etc.) te ervaren, dan help ik je bij het creëren van ruimte en grenzen stellen.
5. Groeit de behoefte aan meer spiritualiteit in je leven, dan geef ik je simpele begeleiding en technieken om dit te bewerkstelligen.

Tijdens een eerste consult maken we kennis en bespreken we direct je huidige situatie. In veel gevallen werken specifieke Yoga & Meditatie technieken ondersteunend en nodig ik je uit deze thuis voort te zetten. Na ieder Consult bepalen we dan de eventuele vervolgstappen. De duur van een traject is afhankelijk van je vraag, de omstandigheden en het moment. Het gemiddelde is 5 tot 8 sessies in een periode van 3 maanden.

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de International Association for Yoga Therapists (IAYT) en bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kundalini Yoga leraren (KYN) en de International Kundalini Yoga Teacher Association (IKYTA).

Opleiding/cursussen

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als Arbeids- & Gezondheidspsycholoog en daarna heb ik verschillende verdiepende opleidingen en training gedaan op het gebied van Kundalini Yoga, Meditatie & Yoga therapie. Waaronder de opleiding tot Yoga Therapeut, de opleiding tot Kundalini Yoga Leraar en Sat Nam Rasayan healer.

Testimonials

 

Kaart

Reviews

Saskia

09-01-2017 00:16
Ik ben even geleden via iemand van Succesgids naar een type geweest die goed zou zijn in het doorbreken van 'laatste blokkades'. Hij zou fantastisch zijn. Ik zag ook filmpjes voorbij komen van RTL dus dacht dat zit goed. De betreffende 'therapeut' uit Hoofddorp was zoals mijn vader (een arts) dat altijd noemde een charlatan. Ik ben op mijn pad veel top therapeuten en mooie mensen tegengekomen maar dit was nu absoluut een charlatan en een hele beschadigende ervaring. Zo blijkt trouwens nogmaals het belang van een kwaliteits-site voor therapeuten waarbij ze gereviewd worden en getest - wat Susan Smit al schreef in haar zweefmolen.

De betreffende meneer (niet opgeleid zo bleek later) begon mij opeens (zonder dat ik het wist dat hij dat ging doen) te kraken in mijn nek, middenrug en onderrug. Met zijn volle gewicht. Ik schat zon 100 kilo. Ik schreeuwde het uit van de pijn en moest enorm huilen. Vervolgens trok hij aan mijn benen en armen en kwam ik verdwaasd van de tafel. Toen ik vertrok daar dacht ik hoe is het mogelijk mijn gevoel zei toen ik binnenkwam al ... 'hier klopt iets niet' Maar het rationele stemmetje in mijn hoofd zei.. 'nou dat zijn toch wel grote namen en mensen die me dit aangeraden hebben, het zal toch wel kloppen.' En tsja zomaar weglopen bij iemand omdat het niet goed voelt.. zo ben ik toch niet helemaal opgevoed.. dan gaat toch mijn schuld gevoel de boventoom voeren.. foutfout dat was een les!!

Enfin de prijs heb ik betaald voor het niet luisteren naar mijn gevoel en mijn grenzen niet aangeven. Ik heb maandenlang en inmiddels zo'n 1,5 jaar lang enorme last gehad van mijn nek, uitstraling naar mijn armen, benen krakkende nek, knieën..en achteraf hoorde ik meer mensen die klachten over deze zogenaamde therapeut hadden. Ik begreep later zelfs dat hij geen opleiding had genoten om te mogen kraken. Een osteopaat had me al behoorlijk geholpen. En hierover sprak ik tijdens een sessie met Tim Schippers 1 van onze therapeuten en (yoga) psycholoog. Hij werkt als psycholoog, als yogaleraar en maakt gebruik van de (doorvoelde) kennis van de Advaita. Hij luisterde naar mijn verhaal en gaf aan dat het vooral goed was om naar de osteopaat te blijven gaan. Ook benoemde hij dat er door het kraken (alhoewel liefdeloos en niet professioneel) misschien meer ruimte is ontstaan in mijn lichaam en dat ik die ruimte helemaal mag gaan innemen. En dat ik mag kijken welke overtuigingen eronder zitten, dat ik blijkbaar agressie aantrek en dat het een ontwikkelstap is om zoiets in het moment tekkelen. In ons gesprek kwam verder aan de orde dat als ik boosheid of paniek voel dat ik dan echt in het moment mag acteren en meer mijn grenzen aan mag geven. Ruimte innemen dus. Grenzen stellen.. Het is belangrijk, zo observeerde Tim dat ik de paniek toelaat in een veilige situatie zodat ik hierdoorheen kan werken. Hij gaf me een kundalini oefening waarin ik dat gevoel bewust zal tegenkomen/cq oproepen en met ademhaling daar doorheen kan werken. Zo kan de stress uit mijn systeem en kan ik steeds meer ruimte innemen en in mijn macht mag gaan staan en die mag gebruiken. Macht was het woord! Ook mijn overtuiging op macht (slecht.. etc...) mag ik daarom onderzoeken en loslaten. De oefening doe ik nu een tijdje in combinatie met een osteopaat en ik moet zeggen ik voel steeds meer ruimte en inderdaad macht/of het stuur. Authentieker.. koersvast. Tim bekijkt het echt op een andere manier. Nuchter en met diepgang. Hij is een goed luisteraar en geeft krachtige, verrassende inzichten op basis van zijn eigen ervaring, kennis als psycholoog en kundalini healer. Ben erg positief en mocht je op fysiek niveau willen werken dan is Tim een aanrader!

Schrijf een review 

Website

www.yogapsychologie.nl