Lichaamsgerichte therapeut - Deventer - Margot Dopheide (Shunya)
  • Margot Dopheide (Shunya)
    Aanvullend vergoed

  • (15)
  • Deventer
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 90,00 per uur/aanvullend vergoed

Stuur Margot Dopheide (Shunya) een bericht

Boek een consult met Margot Dopheide (Shunya)

Delen:

Over / Bio

Lichaamsgerichte Psychotherapie - stress - depressie - coronastress - trauma - eenzaam - rouw - burn-out - volwassenen - Beroepsvereniging SBLP - Therapeut Margot Dopheide in Deventer

Gezondheid is een groot goed. Zowel lichamelijk, emotioneel en psychisch. In een periode van onzekerheid kan je hierdoor in onbalans raken. Wil je ondersteuning in jouw patronen en gevoelens en het omgaan met onzekerheid? Met lichaamsgeoriënteerde therapie ontdek je jouw zelf, jouw kern, waardoor je innerlijk groeit. Sessies zijn ook online mogelijk. 

** Persoonlijke groei & geluk **

Zit je niet lekker in je vel? Zijn je gedachten niet te stoppen? Doe je het nooit goed of altijd te veel je best? Thema’s in mijn praktijk zijn innerlijk kind en volwassene, trauma en verlies en hooggevoeligheid. In de sessies ga je op onderzoek waardoor je meer rust en ruimte gaat ervaren. Je werkt tevens aan jouw innerlijke groei. Jouw kwaliteiten en levensvreugde worden voelbaar en zichtbaar.

"Innerlijk groeien is reizen naar je essentie "

De kern in mijn sessies is contact maken met diepere lagen in jezelf, waarin ik gebruik maak van ervarings- en lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie:  dit helpt je op weg om de persoon te worden die je in wezen bent. Door je aandacht te verleggen van je overtuigingen naar je lichaam ontstaat er inzicht in je patronen, gedachten en gevoelens en hoe je hier mee om kunt gaan. Belangrijke thema's zijn innerlijk kind en volwassene, trauma en verlies.

Welkom in mijn praktijk Innertrans in Deventer. Deze naam staat voor innerlijke groei en transitie.
Een transitie maken we allemaal mee in de verschillende levensfases die we doorlopen. Zo'n overgang gaat vaak gepaard met veel onzekerheid en stress, maar kan ook nieuwe kansen bieden, energie en hoop geven.

Tevens geef ik geboortesessies. Hierin onderzoek je jouw geboorteverhaal en geef je je geboorte een nieuwe ervaring: van baarmoederfase naar het geboren worden. Een ervaring op mentaal, fysiek, emotioneel en ook spiritueel niveau.
In deze sessie van 2,5 uur krijg je tijd en ruimte om dit te ervaren en te doorvoelen.

Training Je eigen wijze weg:
Een speelse en toch diepgaande training, waarin je het kinddeel in je ontdekte en tevens de volwassene in je. In 8 dagdelen ga je op reis.
Je eigen wijze weg is een training waarin je leert je steeds meer te openen voor volwassen gevoelens en kwaliteiten. Gebaseerd op het boek Je eigen wijze weg.
In Deventer en in Zwolle.

Mijn naam is Margot Dopheide (1967). Daarnaast draag ik ook mijn spirituele naam Shunya Ambar. De eerste is mijn geboortenaam, mijn tweede naam wijst mijn innerlijke pad. Ze zijn beide belangrijk en vormen wie ik ben. Dat is mijn innerlijke reis, een pad dat ik blijf bewandelen. Er valt zoveel moois in mij te ontdekken.

Mijn pad
Als kind was ik vrolijk en spontaan. En ik sloot mij af. De buitenwereld was anders dan ik had verwacht. Dit matchte niet met mijn binnenwereld, waarin ik in een eigen verhaal leefde. In mijn ogen was iedereen, de buitenwereld, beter dan ik.
Ontmoetingen met vriendinnen brachten mij op pad van bewustzijn. Op het moment dat ik mijn partner ontmoette ging dit in een stroomversnelling door het samen volgen van man-vrouwtrainingen. Dat bracht mij van mijn stuk, ik kwam pijnlijke delen in mijzelf tegen, verdriet en wanhoop, om vervolgens mijzelf te gaan ontdekken: liefdevol, zacht, krachtig en puur. Mijn reis naar mij zelf was begonnen.

Ik kwam in contact met mijn essentie. Ik leerde dat ik niet bang hoef te zijn dat ik er niet mag zijn, of dat niemand op mij zit te wachten. Ik ben gaan leren luisteren naar mijzelf en heb contact leren maken met mijn innerlijk kind. Hierdoor kan ik mijzelf dragen. Ik voel me vol-wassen. En ik omarm het leven meer en meer.

Praktijk Innertrans
Ik begon met de opleiding Primal Rebirth therapeut aan het Aumminstituut. Intense jaren waarin meditatie centraal staat. Ingegeven door de Indiaase leermeester Osho, waardoor lichaamsgerichte therapie en meditatie voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Tegelijkertijd startte ik met het begeleiden van aardemeditaties. Dit was mijn eerste stap in het begeleiden vanuit mijn hart door in contact te zijn met mijn essentie en met anderen.
Vandaar uit ontstond in 2013 mijn praktijk Innertrans. In mijn sessies combineer ik primal rebirththerapie, lichaamsgerichte psychotherapie en traumawerk.

In 2014 ben ik een jaar uit de roulatie geweest, ik bedoel: uit de maatschappelijke roulatie. Een jaar waarin mijn eierstokken en baarmoeder zijn verwijderd en er chemo op volgde. Een jaar van stilte en groei. Een jaar dat mij dierbaar is geworden. Dankzij mijn opleidingen en trainingen waarin ik heb geleerd dat ik niets verlies. Ik blijf.

Mijn passie is jou te begeleiden op jouw pad van innerlijke groei. Ik vind het iedere keer bijzonder te zien hoe mensen nieuwe laagjes in zichzelf ontdekken en hierdoor groeien.
Door je overtuigingen los te laten (bijvb ik ben niet goed genoeg, ik hoor er niet bij) en je aandacht te richten naar je lichaam, kom je meer en meer in het hier en nu. Hiermee creëer je ruimte in jezelf en open je je zelf in jouw vrijheid van bestaan. Luisteren naar je lichaam is naast werken met het innerlijk kind, een essentieel deel in mijn werk.

Voor meer info en contact: www.innertrans.nl
Praktijk in Deventer

Twee maal per jaar vindt de training Je eigen wijze weg plaats: www.jeiegenwijzeweg.nl

Therapieën

Lichaamsgerichte therapie, Aanvullend vergoed, Ademtherapie, Bodywork, Burn out, Burn-out coaching, Burn-out therapie, Coaching, Healing Deventer, Healing Zutphen, Holistische therapie, Hooggevoeligheid, Hoogsensitiviteit coaching, Innerlijk kind therapie, Intake consult, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamsgerichte therapie Deventer, Lichaamstherapie Apeldoorn, Lichaamswerk, Mediation, Meditatie , Meditatie Training, Mentaal Gezond, Mindfulness, Neurofeedback training, Online coaching en therapie, Online mindfulness & therapy, Online therapie, Polyvagal theorie, Primal Rebirth Therapie, Psychotherapie, Rebirthing, Regressietherapie, Reichiaans lichaamswerk, Reiki 1, Relatietherapie, Rouwverwerking, Somatic Experiencing, Systeemwerk, Trainingen en workshops, Traumawerk, vind een therapeut, Voice dialogue.

Onderwerpen

ADHD, Adhd/Add, Adoptie, Afgewezen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Boosheid, Burn out, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Corona stress, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotioneel, Emotionele blokkades, Faalangst, Futloos, Gedachten, Geheugenproblemen, Gevoelloosheid, Grenzen aangeven, Hechtingsproblematiek, Hoog ademen, hoogsensitiviteit, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Inzicht, Karakterstructuur, Keuzestress, Kundalini, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Loslaten, Lusteloosheid, Midlifecrisis, Nachtmerries, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nerveus, Nervositeit, Onrust, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Overspannen, Overtuigingen, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Psychische klachten, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Schaamte, Slaapproblemen, Slapeloosheid, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Teveel in hoofd, Traumaverwerking, Veel denken, Verdriet, Voelen, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfkritiek, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (aanraking), Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Mystiek/Pyschologisch, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

In mijn begeleiding zijn plezier en ontspanning belangrijk, dat is de basis waarin je kan groeien, iets wat ik graag doorgeef. Je lichaam en ademhaling zijn belangrijke hulpbronnen naar antwoorden in jouw zoektocht. Ieder lichaam heeft een natuurlijke kracht tot zelfheling.

Ik nodig je uit om in onderzoek te gaan naar jezelf, door je aandacht te verleggen van je denken naar je lichaam en ademhaling. Een onderzoek die hierbij hoort is de invloed van je gezin van herkomst en je sociale omgeving. Je krijgt hierdoor inzicht in je gedachten, patronen en gevoelens en hoe je hiermee om kunt gaan.
Door te zien en ervaren wat er gebeurd, wat je daarbij denkt en waar dat vandaan komt, kun je je bevrijden van de ballast die je onnodig meedraagt. Je maakt dan ruimte voor je ontwikkeling naar jouw kwaliteiten, jouw essentie, jouw vrijheid, jouw leven.

Methodes die ik gebruik zijn: ademwerk, bio-energetica, innerlijk kindwerk, Gestalt, geleidefantasie, intuïtief schrijven, lichaamswerk, traumaheling, visualisaties, voice dialogue. Dit alles gecombineerd met gesprekken. Door je uit te spreken wat je hebt ervaren, krijg je meer of beter inzicht in jezelf.

Voel je welkom. Ik geef sessies in Deventer. Tevens online mogelijk.

Beroepsverenigingen

SBLP Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie
RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Opleiding/cursussen

Primal Rebirth® Therapie Opleiding – Aumminstituut
Primal Somatic Traumahealing - Aumminstituut
Relatietherapie - Aumminstituut
Systemisch werk - Body Mind Opleidingen
Groepswerk - Aumminstituut
Begeleidend schrijven - Hanny de Kuyer
Rouw- en verliesbegeleiding - Phoenix
PSBK - Con Amore
Reiki I

Tevens heb ik mij verdiept in verschillende vormen van meditatie, yoga, qi gong, mindfulness, familie-opstellingen, tarotlegging en mandala tekenen.

Testimonials

Lieve Margot,

Ik ben dankbaar dat ik mijn ontdekkingsreis bij jou heb mogen doorlopen. Wat heb ik veel inzichten gekregen en geleerd, elke keer sta ik weer versteld. Ik heb mijzelf het mooiste cadeau gegeven en jij bent hier een engel. Dank je wel voor je tijd, je rust, je vele inzichten en dat er iemand voor mij was.

Liefs Karin

Kaart

Reviews

Ali (vrouw, 70 jr)

24-02-2023 11:45
Margot heeft mij in mijn kracht gezet met haar inspirerende, warme, vertrouwde aandacht en kundigheid tijdens de sessies (geboortetraject)

Herma

09-05-2022 09:54
Ik heb in een fijne en veilige sfeer door gesprekken en praktische oefeningen inzichten gekregen en kunnen werken aan herstel. Het heeft me goed gedaan!

Sophie (39 jr)

22-02-2022 08:33
"In de sessies bij Margot begon ik anders te kijken naar situaties van vroeger. Margot heeft een heel rustige en fijne benadering. Haar oefeningen met bewegingen hielpen me ook ontspannen en om mijn aandacht meer in mijn lichaam te brengen. Ik maakte opnieuw contact met mijn innerlijk kind en dat gaf veel rust en een gevoel van innerlijke kracht en optimisme."

Renate

17-02-2022 09:10
Margot is een toegankelijke therapeut, die een luisterend oor biedt en vervolgens op maat aan de slag gaat om door middel van een mix van praten en lichamelijke oefeningen je problemen dieper te doorgronden en bij de kern van de casus te komen. Tevens biedt ze veel praktisch handvaten waar je thuis verder mee aan de slag kan en die je makkelijk in het dagelijks leven kan toepassen, maar die ook zeer effectief zijn.

Rosalie

15-11-2021 21:05
Ik voelde me gezien en gehoord. Een fijne begeleiding en afgestemde coaching, ik ben een stuk gegroeid als mens.

vrouw, 39 jaar

03-11-2021 13:09
Margot zorgde voor een liefdevolle setting waarin het veilig voelde om (eigenlijk voor het eerst) mijn eigen gevoelens en emoties te verkennen. Na de sessies durf ik op mezelf en mijn gevoel te vertrouwen.

Wilco

25-09-2021 17:08
Heel prettig. Veilige omgeving, voldoende praktische ervaringen, uitleg is heel duidelijk. Fijne manier van coaching/therapie.

Maarten Smetsers

18-06-2021 09:45
De sessies bij Margot heb ik ervaren als helend, warm, zacht en intens. Ik voelde
me begrepen en gehoord, heb gelachen en gehuild. Met de begeleiding van
Margot heb ik kunnen vinden waar ik voor kwam. Dank.

Silvia Rikmanspoel

26-02-2021 09:54
Iedere keer was het weer fijn om in Deventer bij Margot te zijn. De ruimte voelde goed, ik kreeg de ruimte mijzelf te zijn en er kwam een rust over mij heen. De sessies gaven me de juiste energie, handvaten en inzichten om dichter bij mijzelf (mijn innerlijke kind) te komen en met een thema aan de slag te gaan.

Anoniem (30 jaar)

30-09-2020 12:43
Margot is een ervaren coach die mij zowel op persoonlijk als op
professioneel vlak begeleid heeft. Met de juiste vragen, lichamelijke
oefeningen en een grapje tussendoor heeft ze mij in een relatief korte tijd
heel ver gebracht

Wil (57 jaar)

06-06-2019 12:53
Je weet met zoveel rust en eenvoud, maar ook met enthousiasme en humor, mij te begeleiden om mijn eigen onderzoek aan te gaan. Je hebt aandacht en ruimte. Er hoeft niets. Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf.

Marianne K. (45 jaar)

06-06-2019 12:43
Als begeleider is ze liefdevol, vrolijk en gepassioneerd in wat ze doet.

Dennis (25 jaar)

06-06-2019 12:39
Aanpak was meer gericht op ervaren dan praten. Een nieuwe ontdekking.

ME - vrouw

31-01-2019 21:14
Wil je pure, zorgvuldige begeleiding met humor naar je pure zelf? Dan ben je bij Margot op je plek. Ik ervaar door haar begeleiding weer mijzelf en weet hoe ik dit nu steeds meer kan versterken op eigen krachten.

Karin B.

31-01-2019 21:11
"Ik heb mijzelf het mooiste cadeau gegeven en jij bent hierin een engel. Dank je wel voor je tijd en rust"

Schrijf een review 

Website

http://www.innertrans.nl/