It’s Just Therapy
Lichaamsgerichte therapeut - Deventer - Margot Dopheide
  • Margot Dopheide

  • (2)
  • Deventer
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 75,00 per 60 à 75 min / Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk

Stuur Margot Dopheide een bericht

Delen:

Over / Bio

"Innerlijk groeien is reizen naar je essentie "

Loop je in je persoonlijke ontwikkeling vast? Ben je steeds aan het malen en brengen je gedachten je niet verder? Heb je behoefte aan innerlijke groei? Of heb je het gevoel dat je niet vooruit komt?

De kern in mijn sessies is contact maken met diepere lagen in jezelf, waarin ik gebruik maak van ervarings- en lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie:  dit helpt je op weg om de persoon te worden die je in wezen bent. Door je aandacht te verleggen van je overtuigingen naar je lichaam ontstaat er inzicht in je patronen, gedachten en gevoelens en hoe je hier mee om kunt gaan. Belangrijke thema's zijn innerlijk kind en volwassene, trauma en verlies.

Welkom in mijn praktijk Innertrans. Deze naam staat voor innerlijke groei en transitie.
Een transitie maken we allemaal mee in de verschillende levensfases die we doorlopen. Zo'n overgang gaat vaak gepaard met veel onzekerheid en stress, maar kan ook nieuwe kansen bieden, energie en hoop geven.

Mijn naam is Margot Dopheide (1967). Daarnaast draag ik ook mijn spirituele naam Shunya Ambar. De eerste is mijn geboortenaam, mijn tweede naam wijst mijn innerlijke pad. Ze zijn beide belangrijk en vormen wie ik ben. Dat is mijn innerlijke reis, een pad dat ik blijf bewandelen. Er valt zoveel moois in mij te ontdekken.

Als kind was ik vrolijk en spontaan. En ik sloot mij af. De buitenwereld was anders dan ik had verwacht. Dit matchte niet met mijn binnenwereld, waarin ik in een eigen verhaal leefde. In mijn ogen was iedereen, de buitenwereld, beter dan ik.
Ontmoetingen met vriendinnen brachten mij op pad van bewustzijn. Op het moment dat ik mijn partner ontmoette ging dit in een stroomversnelling door het samen volgen van man-vrouwtrainingen. Dat bracht mij van mijn stuk, ik kwam pijnlijke delen in mijzelf tegen, verdriet en wanhoop, om vervolgens mijzelf te gaan ontdekken: liefdevol, zacht, krachtig en puur. Mijn reis naar mij zelf was begonnen.

Ik kwam in contact met mijn essentie. Ik leerde dat ik niet bang hoef te zijn dat ik er niet mag zijn, of dat niemand op mij zit te wachten. Ik ben gaan leren luisteren naar mijzelf en heb contact leren maken met mijn innerlijk kind. Hierdoor kan ik mijzelf dragen. Ik voel me vol-wassen. En ik omarm het leven meer en meer.

Mijn praktijk Innertrans
Na de training vrouw-zijn en man-vrouw relaties was er iets in mij wakker geworden. Ik wilde meer leren over mijzelf en over in contact zijn met anderen. Ik begon met de opleiding Primal Rebirth therapeut aan het Aumminstituut. Intense jaren waarin meditatie centraal staat. Ingegeven door de Indiaase leermeester Osho, waardoor therapie en meditatie voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

In 2010 startte ik met het begeleiden van aardemeditaties. Dit was een eerste stap in het begeleiden vanuit mijn hart door in contact te zijn met mijn essentie en met anderen.
Een paar jaar later, in 2013, ben ik mijn praktijk gestart: Innertrans, primal rebirththerapie, lichaamsgerichte psychotherapie die ik heb gecombineerd met traumawerk.
Daarbij begeleid(de) ik groepstrainingen: ‘Je Eigen Wijze Weg’ over bewust volwassen zijn en de training ‘Vrij van stress’ gaat over zelfheling en ontspannen leven.

In 2014 ben ik een jaar uit de roulatie geweest, ik bedoel: uit de maatschappelijke roulatie. Een jaar waarin mijn eierstokken en baarmoeder zijn verwijderd en er chemo op volgde. Een jaar van stilte en groei. Een jaar dat mij dierbaar is geworden. Dankzij mijn opleidingen en trainingen waarin ik heb geleerd dat ik niets verlies. Ik blijf.

Mijn passie is jouw te begeleiden op jou pad van innerlijke groei. Ik vind het iedere keer bijzonder te zien hoe mensen nieuwe laagjes in zichzelf ontdekken en hierdoor groeien.
Door je overtuigingen los te laten (bijvb ik ben niet goed genoeg, ik hoor er niet bij) en je aandacht te richten naar je lichaam, kom je meer en meer in het hier en nu. Hiermee creëer je ruimte in jezelf en open je je zelf in jouw vrijheid van bestaan. Luisteren naar je lichaam is naast werken met het innerlijk kind, een essentieel deel in mijn werk.

Voor meer info en contact: www.innertrans.nl
Praktijk in Apeldoorn (vrijdag) en Deventer (woensdag,donderdag).

Website

http://www.innertrans.nl/

Therapieën

Lichaamswerk, Ademtherapie, Burn-out coaching, Coaching, Innerlijk kind therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamswerk, Meditatie , Mindfulness, Rebirthing, Reichiaans lichaamswerk, Rouwverwerking, , Voice dialogue.

Onderwerpen

Afgewezen, Balans, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Boosheid, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Emotionele blokkades, Gedachten, Grenzen aangeven, Hechtingsproblematiek, Hoog ademen, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Inzicht, Karakterstructuur, Kundalini, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nerveus, Nervositeit, Onrust, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Overtuigingen, Persoonlijke ontwikkeling, Psychische klachten, Rouwverwerking, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Teveel in hoofd, Veel denken, Verdriet, Voelen, Zelfacceptatie, Zelfkritiek, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (aanraking), Fysiek (beweging), Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Je wilt nieuwe stappen zetten in je leven en weet niet hoe. Of je wilt meer ontspanning en vrijheid ervaren? Wil je weer kunnen genieten van het leven?
Wat wil je anders, wat zou je van jezelf willen leren? Als het gaat over je sociale contacten, werk, je relatie.
Ik nodig je uit om in onderzoek te gaan naar jezelf, door je aandacht te verleggen van je denken naar je lichaam en ademhaling. Een onderzoek die hierbij hoort is de invloed van je gezin van herkomst en je sociale omgeving. Je krijgt hierdoor inzicht in je gedachten, patronen en gevoelens en hoe je hiermee om kunt gaan.

In mijn begeleiding zijn plezier en ontspanning belangrijk, dat is de basis waarin je kan groeien, iets wat ik graag doorgeef.
Door te zien en ervaren wat er gebeurd, wat je daarbij denkt en waar dat vandaan komt, kun je je bevrijden van de ballast die je onnodig meedraagt. Je maakt dan ruimte voor je ontwikkeling naar jouw kwaliteiten, jouw essentie, jouw vrijheid, jouw leven.

Je lichaam en ademhaling zijn belangrijke hulpbronnen naar antwoorden in jouw zoektocht. Ieder lichaam heeft een natuurlijke kracht tot zelfheling.

Methodes die ik gebruik zijn: ademwerk, bio-energetica, innerlijk kindwerk, Gestalt, geleidefantasie, intuïtief schrijven, lichaamswerk, traumaheling, visualisaties, voice dialogue. Dit alles gecombineerd met gesprekken. Door je uit te spreken wat je hebt ervaren, krijg je meer of beter inzicht in jezelf.

Voel je welkom. Ik geef sessies in Deventer en in Apeldoorn.

Beroepsverenigingen

SBLP Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie
RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Opleiding/cursussen

Primal Rebirth® Therapie Opleiding – Aumminstituut
Primal Somatic Traumahealing - Aumminstituut
Relatietherapie - Aumminstituut
Systemisch werk - Body Mind Opleidingen
Groepswerk - Aumminstituut
Begeleidend schrijven - Hanny de Kuyer
Rouw- en verliesbegeleiding - Phoenix
PSBK - Con Amore

Tevens heb ik mij verdiept in verschillende vormen van meditatie, yoga, qi gong, mindfulness, familie-opstellingen, tarotlegging en mandala tekenen.

Testimonials

“Als begeleider is ze vrolijk, liefdevol en gepassioneerd in wat ze doet.”
Anoniem, vrouw, 42 jaar

“Je weet met zoveel rust en eenvoud, maar ook met enthousiasme en humor, de cursisten mee te nemen in de oefeningen. Je hebt aandacht en ruimte voor ieder persoonlijk. Er hoeft niets. Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf.
Wil, 58 jaar

“Aanpak was meer gericht op ervaren dan praten. ”
D, man, 25 jaar

Kaart

Reviews

ME - vrouw

31-01-2019 21:14
Wil je pure, zorgvuldige begeleiding met humor naar je pure zelf? Dan ben je bij Margot op je plek. Ik ervaar door haar begeleiding weer mijzelf en weet hoe ik dit nu steeds meer kan versterken op eigen krachten.

Karin B.

31-01-2019 21:11
"Ik heb mijzelf het mooiste cadeau gegeven en jij bent hierin een engel. Dank je wel voor je tijd en rust"

Schrijf een review