Familieopsteller - Edam - Karen van der Velde
  • Karen van der Velde

  • (17)
  • Edam
  • Familieopsteller
  • € 75,00 per per 1.5 uur

Stuur Karen van der Velde een bericht

Boek een consult met Karen van der Velde

Delen:

Over / Bio

In 2016 is het precies 20 jaar geleden dat ik een eigen praktijk startte. Ik combineerde destijds mijn moederschap met het werken. Mijn zucht naar inzichten zorgde ervoor dat ik allerlei trainingen volgende op zeer divers gebied.

Ik kan /wil alleen maar werken van uit mijn hart. Als jong meisje was ik regelmatig ziek, totdat ik erachter kwam dat ik zeer gevoelig was voor dat wat er bij andere mensen leefde. Inmiddels heb ik geleerd om deze gevoeligheid in te zetten tijdens mijn werk, om dat naar boven te halen wat verborgen blijft. Ik noem het een transformatie proces, alles waarin jij spiritueel wil groeien manifesteert zich op fysiek, emotioneel of mentaal niveau.

Mijn kracht is dat liefdevol te spiegelen. Ik los geen klachten op, maar ga er met jou naar toe om te onderzoeken waar ze voor staan. Wat mij betreft is: "Acceptatie de bron van waaruit groei ontstaat". Jij loopt jouw pad en ik loop een stukje met je mee!!.

Therapieën

Familieopstellingen, Bach-bloesemtherapie, Familieopstellingen, Geweldloze communicatie, Kinesiologie, Massage therapie, Orthomoleculaire therapie (voedingsgeneeskunde], Systeemwerk, Voetreflexologie.

Onderwerpen

Adhd/Add, Allergie, Angst- paniekaanvallen, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijns ontwikkeling, Blaasontsteking, Blinde vlek, Blokkades, Boosheid, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, Eenzaamheid, Eetproblemen, Eetstoornis, Emotionele blokkades, Energietekort, Familieopstellingen, Familieproblemen, Fysieke balans, Fysieke klachten, Gedragspatronen, Gevoelloosheid, Gezondheidsproblemen, Hoofdpijn en migraine, Hoog ademen, Hormonale problemen, Huidklachten, Huilbaby, Hyperventilatie, In hoofd zitten, Inzicht, Keuzestress, Kinderen, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Lusteloosheid, Menopauze, Mentale spanningen, Neerslachtig, Nervositeit, Onrust, Onverwerkte emoties, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Persoonlijke ontwikkeling, PMS, Psychische klachten, Rug- en nekklachten, Slaapproblemen, Slapeloosheid, Somberheid, Spanningen, Spijsverteringsklachten, Stress, Teveel in hoofd, Transformatie, Traumaverwerking, Veel denken, Verdriet, Verslaving, Voelen, Zelfacceptatie, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Familie; karmisch; systemisch, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (aanraking), Mentale coaching.

Meer over werkwijze

Ik heb een holistische benadering, als je een afspraak bij mij maakt, hebben we eerst een intake gesprek waarbij ik onderzoek wat nodig is. Een fysieke, emotionele, mentale of spirituele benadering. Vaak is het een mix van dit alles.
Voetreflexologie, Systemisch werk, Massage, Numerologie en Touch for Health zijn de basis elementen van waaruit ik werk.

Mijn visie is de volgende:
Spiritueel ontwikkelen betekent voor mij; het systematisch afwikkelen van onze “beschermlagen” om tot de kern te komen en optimaal te gaan functioneren.

Een stralend mens heeft een ongelofelijke uitstraling op z'n omgeving. Zij die het leven leiden dat ze willen leiden hebben die kracht vaak en zijn een inspiratie voor hun omgeving én voor zichzelf.

Beroepsverenigingen

 NOAG, BER

Opleiding/cursussen

 Systemisch Werk, Touch for Health, Kinesiologie, Integra, Numerologie, Voetreflexologie, Sportmassage, Oplossingsgericht werken, Bach Bloesem Therapie, Thaise Voetreflexologie,

Testimonials

Lieve Karen,

Vanmorgen dacht is weer sterk terug aan de dag van gisteren, wat was het weer bijzonder en intens! Ik ben zelden zo dicht bij andere mensen en ik was volkomen op m’n gemak, heel bijzonder. Maar ik denk dat een groot deel van mijn ontspanning met jou te maken heeft. Jouw begeleiding, jouw souplesse en vriendelijkheid en bovenal zachtheid vind ik iedere keer weer een bron van warmte! En bij warmte word ik heel ontspannen J.

Mijn dank is groot en ik hoop/ verwacht dat we in de toekomst elkaar weer treffen.

Diepe buiging,

Monica


Op het moment dat je Karen ziet, ontmoet je leven, liefde en een enorme toewijding! karen is een zeer bijzondere persoonlijkheid en een fantastische vrouw. Staat open voor iedereen, straalt warmte uit en zal je in alles adviseren en bijstaan. Ik kan haar professionele advisering en diensten van harte aanbevelen! Karen neemt je aan de hand.
Dirk-Jan Emond, Director / owner HeadSearch Recruitment Partners 24/7 recruiting specialists

"Vandaag mocht ik in Almere anderhalf uur genieten van je mooie gave. Los van het feit dat je goed weet wat je doet en met verve je beroep uitoefent, heb je me geraakt met de wijze waarop je vertelt over combinaties die je legt tussen massage technieken, coaching, verbindingen tussen je uiterlijke en innerlijke zelf. Daar heb ik de hele dag nog over nagedacht.

Je bent een bijzonder mens die makkelijk verbinding maakt, contact maakt en onderhoud en daarmee de ander een gevoel van gemak geeft. Knap!

Je gaf ook aan dat je lichaam alles opslaat dat je in je dagelijkse leven beleeft. Dat spanning wegmasseren leidt tot innerlijke reinheid. Dat wil ik graag zelf ervaren. Als jij dat goedvindt, zou ik graag het advies dat je me gaf, bij jou terugleggen. Om te beginnen eerst alle spanning uit m'n lijf en daarna regelmatig "onderhoud". Hartelijke groet, "

Kees

Kaart

Reviews

Sophie

24-11-2020 13:11
Nadat ik een aantal keer bij Karen ben geweest voel ik me zelfverzekerder en krachtiger dan ooit. Heb vandaag mee mogen lopen bij mijn nieuwe werk, althans dat wordt mijn nieuwe werk. Ik sta steviger in mijn schoenen.


Ik kan wel zeggen dat ze me super hebt geholpen.

Stella

21-01-2019 19:32
Ik nam begin januari deel aan de workshop Ontdek de Spiertest. Karen heeft een fijne warme uitstraling waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde bij haar. Ik vond het een inspirerende en leerzame workshop waarbij theorie en oefenen met elkaar werden afgewisseld. Voor we de eerste oefening deden, gingen we met Karen in meditatie de 14 hoofdmeridianen langs zodat alles ging stromen en we tot rust en tot onszelf kwamen. Erg bijzonder om te zien dat je praat met het onbewuste van het lichaam en je zo duidelijk antwoord krijgt tijdens de spiertest op allerlei gebied zoals emoties, voeding, balans en aarding. En ook mooi om te zien dat je, als er ergens een blokkade zit, deze bij jezelf of bij de ander op kunt lossen door punten te masseren of met behulp van een metalen lepel onder je voet weer geaard raakt.

Erik

21-11-2018 09:40
Heb cursus 'chakra voetenmassage' gevolgd bij Karen. De algemene uitleg over hoe energie werkt en zo ook de chakra's was zeer goed. Karen creëert gelijk een open sfeer, waardoor alle deelnemers eerlijk spreken. De geleerde materie was zeer goed en zo ook de instructies. Bijzonder om te constateren was 'het voelen van energie' door iemand, die zich nog nooit hier mee bezig gehouden had. Oftewel: de cursus bood INSTANT resultaat en gelijk een uitdaging om er gelijk mee aan te slag te gaan.
Volle complimenten!

Tiny Schilder

05-08-2018 10:50
Lieve karen,

Ik heb vandaag een echte bijzondere dag meegemaakt, wauw wat is dit mooi! Zo verhelderend om te zien waar het vandaan kan komen. 't voelt alsof alles op z' n plek is gevallen en resoneert nog na! Fijn dat ik nu zoveel meer snap van mijn verleden en gevoelens.
Ik wil je echt super bedanken voor deze bijzondere dag ❤
Lieve groet tiny

Ed

05-08-2018 10:36
ik ben gewoon ontzettend blij met jou. Met de opstelling die je begeleidt hebt heb je
me iets gegeven wat me enorm vooruit heeft geholpen, en bovendien vind ik de manier waarop je dat gedaan hebt echt heel erg bijzonder.
egoloos, alert, helemaal in het hier en nu, totaal.
nou, dat vind ik wel weer genoeg.
je moet niet buiten je schoenen gaan lopen.
ik hou van je.
Ed

Svaram

05-08-2018 10:06
De 1 op 1 familie opstelling die jij begeleide was voor mij een diepe beleving, ik vond hoe je het deed precies zoals je zelf zei: je bent een sjamaan.
verdere woorden voegen niets toe.
maar nog wel een bloemenketting dankjewels.
svaraj.

Diana

27-11-2017 15:28
Weekend Transformatie Spel
Ik vond het een top weekend! Het spel is echt heel fijn om te doen als je inzicht nodig hebt in blokkades en andere problemen of vervelende situaties. De deelnemers gingen als een ander mens de deur uit. Karens begeleiding is liefdevol, licht en vol humor, maar ook zeer “to the point”. Als ze het gevoel heeft dat er iets niet wordt geuit wat wel naar buiten zou moeten komen, vraagt ze door. Ondanks alle emoties is de sfeer niet één keer loodzwaar geworden, ook niet toen tijdens een opstelling alle deelnemers in tranen waren. Het was mooi en goed om er onderdeel van te mogen zijn. Mij heeft het echt verrijkt!
De locatie in Oost-Graftdijk is (althans buiten het seizoen) prettig rustig, met genoeg ruimte omdat het huisje geschikt is voor zes.
Over de verzorging kan ik kort zijn: top! Meer dan genoeg bij de lunch en het ontbijt, en dan is er ook nog een kok die een drie-gangen-menu komt koken. Potentiële deelnemers hoeven niet bang te zijn dat deze man de sfeer beïnvloedt. Het huisje in Oost-Graftdijk heeft een open keuken, maar de kok weet zich door de totale focus op zijn kookkunst vrijwel onzichtbaar te maken.
Ik beveel dit weekend absoluut aan bij iedereen die ergens mee worstelt en er niet uitkomt. Met recht een transformerende ervaring!
Liefs Diana

Jessica

10-05-2017 19:52
Ik ben zooooo ontzettend opgeknapt na die aantal consulten bij Karen. Het vasthouden van vocht, gewicht, menstruatie problemen etc is allemaal verholpen. Allemaal dankzij haar specifieke loep zuivere aanpak.. We zijn begonnen met Voetreflex en daarna heb ik een Touch for Health behandeling ondergaan. Het voelt of ik gereset ben. Super blij mee.
>> ben ;-)

Mirjam

08-01-2017 14:51
Training Inzicht in JeZelf

Wat een cadeau'tje om bij jullie op de training te mogen komen.
De training was vanaf het eerste moment bijzonder door de groepssamenstelling.
Je krijgt wie je nodig hebt.
Door de vele openhartige verhalen besef je al snel dat je er allemaal bent voor hetzelfde doel.
Het werken aan je eigen obstakels, afweren en balast waardoor je zelf beperkt en begrenst in je eigen zijn.
De ruimte en de veilige haven die jullie weten te creëren waarin iedereen zich gezien en erkent voelt, is uniek.
Ook na een hele tijd, echoot de cursus nog na en verwerk je alle ervaringen die je bij jullie hebt opgedaan.
Het innemen van je eigen plek, zeker spannend in een groep, en de verantwoordlijkheid nemen voor je eigen gedrag
komt op elke cursusdag terug.
Je leert dus niet alleen door jezelf maar ook zeker door de groep.
Naast al het verdriet, ellende en onrecht dat langskomt heb ik ook heel hard gelachen en genoten van de vorderingen
die we met elkaar gemaakt hebben.
De training is perfect voor iedereen die van zichzelf vindt dat het tijd is om op je eigen billen te gaat zitten, hoe lelijk, groot, klein of dik ze ook zijn.
Bij de training inzicht injezelf maakt dat namelijk niet uit, zolang het je eigen billen maar zijn.
Mirjam 43 jaar !

Nelleke de Heer

26-10-2016 13:00
De holistische benadering van waaruit Karen werkt; de mens dient als geheel benaderd te worden, is alomvattend.
Ze benadert haar cliënten als een fysieke, psychische emotionele spirituele eenheid. Alles is met elkaar verbonden. Als dat zo is kan het zo zijn dat een klacht niet op zichzelf staat en dat de oorzaak ergens anders ligt dan je aanvankelijk denkt. Karen beheerst verschillende disciplines om mogelijke oorzaken te vinden en het herstel te bevorderen. Hiertoe heeft zij haar eigen, doeltreffende werkwijze ontwikkeld.
Zoals ik haar heb leren kennen als collega ziet zij het leven als een onophoudelijke verandering. We kunnen van de hoogste toppen van geluk naar de diepste dalen van ellende - en naar alles wat daar tussen zit.
We hebben te dealen met ons eigen lot en de lessen die we daarmee leven;
andermans handelen, economische omstandigheden, veranderende ‘weersomstandigheden’ en onze eigen natuurlijke seizoenen.
Dit vormt de basis van Karens zelf ontwikkelde training ‘Inzicht in Jezelf’ en haar professionele attitude als opsteller. Dit is waarvoor zij is geboren.
Stapje voor stapje loopt zij mee om cliënten te leren hun leven vanuit zichzelf te gaan leven. Verandering is onvermijdelijk en de overgangen lopen het soepelst wanneer we niet in de weerstand gaan zitten maar mee drijven in de stroom en verandering aanvaarden.

Nelleke de Heer

Wayne

18-10-2016 21:41
De training “inzicht in jezelf” heeft mij laten inzien welke neigingen ik heb als mens en hoe ik anders met deze impulsen om kan gaan dan ik tot nu toe heb gedaan. Het zou te ver gaan om te zeggen dat deze cursus mijn eigen ‘zijn’ heeft veranderd. Toch heeft de cursus en de dialoog met medecursisten mij geholpen mijzelf beter te herkennen in verschillende situaties in mijn leven. Ik heb gesproken met anderen die mijn reacties herkennen, ik heb geoefend met situaties in een veilige omgeving en ben er (emotioneel) sterker uitgekomen. Het gaat nu beter met mijn emotionele huishouding. Toch een behoorlijke levensverandering”

Wayne, 35 jaar

Jos Sponk

18-10-2016 16:24
“Inzicht in je zelf, praten in een groep. Ik was er niet van overtuigd of dit iets voor mij is. De eerste gedachten waren eng. Doe ik dat wel, praten met wildvreemden over datgene wat mij diep van binnen bezighoudt? Maar ook; wil ik dat wel?
Enfin, toch ben ik met open vizier aan de training begonnen. Hier heb ik veel geleerd over mijzelf en van mijn medecursisten. Heel bijzonder! Zo verschillend als ieders verhaal is, zo universeel zijn de oplossingen. De training heeft mij veel bewuster gemaakt. Ik sta hierdoor stevig op mijn benen en ervaar geluk en verdriet op een bijzonder prettige manier. Dit is voor voor mij superfijn. Tevens profiteert mijn omgeving mee van deze positieve energie.Achteraf toch blij dat ik heb deelgenomen en trots op wat ik hiermee heb bereikt, en nog kan bereiken. De training zette een proces in gang dat zich, ook nog daarna, positief ontwikkelt”

Jos, 43 jaar

Yvonne de Boer

18-10-2016 11:35
Ik nam deel aan de workshop Transformatie spel, dit is mijn ervaring: Spannend, uitdagend, interessant, verhelderend, intens, emotioneel, gezellig.
Fijn dat het een klein groepje was. Dit spel is nooit af; zo leerzaam!
De begeleiding door Karen is open,warm, lief en heel professioneel.
Karen zorgt ervoor dat iedereen voldoende aandacht krijgt. Dat je in enthousiasme/ emoties/ medeleven niet te ver afdwaalt van je doel. Ze heeft de ruimte om elkaar aan te vullen of vragen te stellen. Deze dag is een aanrader!"
Yvonne Den Boer

Josanne

15-06-2016 11:51
Ik ben inmiddels twee keer bij Karen geweest om het einde van mijn zwangerschap (39 en 40 wkn) wat te stimuleren. Beide keren heb ik als heel erg ontspannen ervaren, de tweede keer doezelde ik zelfs steeds een beetje weg. Ook heb ik beide keren echt het idee gehad dat er wat gebeurde in mijn lichaam en dat er energie ging stromen. Voetreflexologie is een veelvuldig gehanteerde therapie tijdens zwangerschappen en ik begrijp nu waarom. Ik ga volgende week nog een keer als ik nog niet bevallen ben en heb ook de intentie om na mijn bevalling wat behandelingen te ondergaan, omdat ik denk dat Karen mijn lichaam snel weer terug in balans kan zetten!

Devika Strooker

14-03-2016 11:25
Zo ingetuned, aandachtig, licht en liefdevol als Karen is als je haar ontmoet, zo geeft ze ook voetreflex therapie. Ik onderging deze therapie niet eerder en ben verrast. Ik ervaar de behandelingen eigenlijk als een soort ‘geleide meditatie’, niet met woorden, maar door aanrakingen aan de voeten en wat dat in gang zet. Het voelt ook alsof je daarbij een zelfde soort aandacht nodig hebt om het te ondergaan. Met adem, rust en openheid je bewust overgeven aan onbewuste processen in je lijf. Het voelt helend, balancerend. En Karen’s handen, zachtaardig maar vol energie en opmerkzaamheid, leiden je hierdoorheen.

J.H.

17-02-2016 20:34
Toen ik bij Karen kwam was dat omdat ik zonder dat er direct aanwijsbare klachten waren het gevoel had dat ik eraan toe was om mezelf eens aandacht te geven op een lichamelijke manier.
Ik kon niet onder woorden brengen wat ik ervan verwachtte, maar ik wist wel dat mijn lijf niet zo functioneerde als ik het graag zou willen.
Na iedere behandeling voelde ik die nog een aantal dagen nawerken. Er gebeurde nogal wat met mijn lijf. Moeilijk om uit te leggen, maar mijn lichamelijke zelfvertrouwen nam toe, waardoor ik een aantal belangrijke beslissingen heb genomen, die al een tijdje in de lucht hingen, en waar ik nu opeens de kracht voor had. Ik had opeens ook de neiging om beter voor mezelf te zorgen. Meer te gaan sporten bijvoorbeeld, zonder dat dat om de prestatie ging, maar juist om de lichamelijke activiteit waardoor je je beter en warmer gaat voelen. Ook leerde ik van haar dat je het waard bent om goed voor jezelf te zorgen. Een klein maar sprekend voorbeeld daarvan is dat ze mijn sokken warm maakte voor ik weer naar huis ging. Eerst vond ik dat overdreven, ik kon tenslotte best koude sokken aantrekken. Maar later begreep ik dat warme sokken gewoon lekkerder voelen. Waarom zou je het dan niet doen? Het is toch een fijn gevoel?Los van deze dingen heeft ze een aantal lichamelijke klachten helpen oplossen waarmee ik al jaren rondliep. De duidelijkste daarvan was dat ik al vele jaren na lang zitten of \'s morgens na het opstaan even niet goed kon lopen. Mijn voeten en achillespezen deden daarvoor te zeer. Ik had een tijdje opwarmen nodig voordat dat weer goed ging. Na een aantal behandelingen was dat opeens weg. Ik loop nu direct na het opstaan zoals altijd. Het voelt eerlijk gezegd als een wonder en ik begrijp nog altijd niet hoe dat kan, maar ben er wel erg blij mee.Verder is Karen iemand die je een welkom gevoel geeft en die niet oordeelt, wat de bezoeken aan haar erg prettig maakt. De enige reden dat ik 4,5 sterren geef in plaats van 5 is omdat ik met 5 sterren uitsluit dat ik ooit nog een betere ervaring zal hebben. En dat kan je nooit uitsluiten.

Wouter van de Ridder

05-02-2016 19:03
Karen is een erg ervaren therapeut en geeft je direct bij binnenkomst een welkom, warm en veilig gevoel. Het genieten kan direct beginnen. Maar eerst een korte, maar uitgebreide intake. Erg fijn als een therapeut zorgvuldig werk levert.

Nog voordat we begonnen waren, vertelde ze me dat ze me ‘niet helder zag’.
Het bleek te komen omdat ik nog in de aftastmodus zat, en vaak heb ik dan dat ik een beetje ‘uitcheck’ of afwezig ben. Dat had ze goed gezien. Ondanks dat ik het niet eens bewust deed. Nadat dit uitgesproken was, kon ik lekker ontspannen gaan liggen en genieten van een heerlijke voetreflexologie sessie.

Na de sessie kreeg ik prachtige inzichten. Karen weet moeiteloos allerlei technieken te combineren: o.a. massage, maar ook numerologie in mijn geval. Ik hield veel meer spanning vast dan ik deed voorkomen (dat kan kloppen, ik praat makkelijk, maar mijn lijf slaat alles op), maar ook dan ik zelf doorhad. Er zat een blokkade in mijn borstbeen, rond mijn hart(chakra), wat te maken kan hebben met onverwerkt verdriet. Maar het zorgt er ook voor dat ik lastig kan ontladen of openen. Ook dat herkende ik heel erg!

Karen is een warme spiegel voor de spanningen die ik ervaar in mijn lijf. Nog minimaal een dag voelde ik me erg geaard en in mijn lijf zitten. Heerlijk.
Een therapeut naar mijn hart.

Schrijf een review