It’s Just Therapy

Woedekracht

  • Geschreven door Michael Moorthaemer
  • laatst bewerkt Jan 21, 2019
Deel dit artikel:

Woedekracht

Explosiegevaar

Het duurt lang, te lang… de transactie die gestagneerd lijkt te zijn. De verwarring in mij over het waarom slaat om in ergernis, daarna irritatie en dan wordt de woede voelbaar! Het doet mij herinneren aan, inclusief alle schijnbaar repeterende doemscenario’s, hoe ik mezelf (ver)hinder en blokkeer. Mijn woede, inmiddels zijn kookpunt bereikt, kan ervoor zorgen dat ik alles en iedereen die ogenschijnlijk in de weg lijkt te staan rucksichlos opblaas met mijn explosie*. De woede zal zeker het voor mij schijnbare obstakel uit de weg ruimen, onschuldige omstanders zoek dekking, vrouw en kinderen eerst!

 

Pauze

Ik neem een PAUZE en spoel de band even terug… vervolgens laat ik de woede volledig door mijn lichaam gieren. Ik voel hoe ik mezelf in het geloof hou dat ik moet afwachten totdat iemand anders zijn toestemming en goedkeuring gaat geven aan ‘de transactie’ zodat pas daarna de voortgang plaats kan vinden. Ondertussen schreeuwt mijn woede: ‘Die iemand anders moet uit de weg geruimd worden!’* (Jaja, woede kan soms een beetje irreëel zijn) Ik denk: ‘Aha! ‘de transactie’ gaat schijnbaar over mijn overleven! Zo voelt het blijkbaar voor een bedreigd deel in mij: ‘Het thema geld is aangeraakt’ Ik voel me afhankelijk daardoor hulpeloos en machteloos, vervolgens geërgerd, geïrriteerd en boos… uiteindelijk dus woedend en ziedend loert om de hoek. Hoe pak ik mijn autonomie terug want blijkbaar heb ik die ook weggegeven? De woede mobiliseert zich nog heftiger in mijn lijf en ik kan het volledig toelaten, ik pak de telefoon en voel hoe mijn zintuigen zich verscherpen: de kaken verstrakken, het gehoor spitst toe, mijn blik en gedachten richten zich op 1 doel. Het gevecht lijkt te beginnen: ‘Ladies & Gentlemen! In the left corner...’

 

Resultaat

Er volgt een uiterst vriendelijk gesprek, ik ben zo scherp als een scheermes, ik merk ook aan de ‘tegenpartij’ dat verwarring over de stagnatie van de transactie overheerst en er daardoor maar niet meer wordt doorgepakt, de zaak lijkt geimplodeerd. Mijn woede, inmiddels gekaniliseerde adrenaline, stroomt als een dolle door mijn aderen: van ziedend naar stromend, van stagnatie naar creatie, van explosie naar flow. Tijdens het gesprek pak ik mijn zelfbeschikking terug, ik stel het e.e.a. scherp, resoluut en gefocust voor zodat het mogelijk wordt om van beide kanten direct actie te ondernemen. We bereiken een akkoord, iedereen lijkt opgelucht te zijn, de blokkade is met vereende krachten uit de weg geruimd. Er vallen gelukkig geen slachtoffers...

*"Elke gelijkenis met echte personen of plaatsen, levend of dood, echt of fictief, is slechts bijkomstig en/of het resultaat van een koortsachtige verbeelding"

 

De workshop 'Woedekracht'

'Ruimte (voor het) Activeren (van je) Woedekracht'

Check @RAW: https://www.facebook.com/events/2070494489894731/

Dit is een 3 daagse workshop verzorgd door Emmy Verlaak en Michael Moorthaemer. Dit weekend is bedoeld om woede als volledig gevoel en pure energie toe te leren laten in je lichaam zodat je woede mag gaan branden en veranderen in jouw kracht.

Wil je ingang vinden tot je woede als een hulpbron i.p.v. het weg te drukken of te ontkennen? Wil je het mogelijk maken om volledig met de woede van jezelf en/of de ander ‘ontspannen’ om te kunnen gaan? Dan is dit je kans om woede als jouw levenskracht te gaan leren omarmen.

Woede is 'enkel' een intens gebundelde explosieve energie, die als ze gezien en bevrijd kan worden, als neutrale (levens)kracht gebruikt kan gaan worden. Helaas zijn we niet zo heel goed in staat om deze energie te kanaliseren in iets nuttigs, in iets wat echt voor je werkt. Door woede of boosheid te onderdrukken creëer je voor jezelf en de ander mogelijk ‘explosie’ gevaar, met alle gevolgen van dien.

Verken stoutmoedig ongekende lagen in jezelf en ervaar steun door mensen, die hier niet afhaken. Wij bieden een veilige co-creatieve ruimte waarbinnen je jezelf volledig kunt onderzoeken en uitdrukken m.b.t. destructieve agressie en woede gevoelens en leert transformeren in constructieve daadkracht.

Het maximale aantal deelnemers is 14, waardoor er echt individuele aandacht mogelijk is. Tijdens het individuele proceswerk heeft iedere deelnemer de ruimte om in zijn eigen tijd en ritme, veilig zijn woedekracht te voelen, uiten, integreren, beleven en transformeren.

Lokatie: Chasse studio Amsterdam
Kosten: €295,--
Workshop is in het Nederlands

Voor vragen kunt u mailen naar: 
Emmy Verlaak: info@psiam.de
Michael Moorthaemer: praktijkvoorlevenstherapie@gmail.com

Info over Emmy: https://www.psiam.de/ueber-uns/emmy-verlaak/
Info over Michael: https://michaelmoorthaemer.com/leventherapeut.html

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht