Restorative Yoga

  • laatst bewerkt Dec 15, 2020
Deel dit artikel:

Restorative Yoga als tegengif tegen stress

Wat is Restorative yoga?

Bij deze aangepaste vorm worden de asanas langdurig aangehouden. Dat biedt de mogelijkheid om spanningen in het lichaam beter waar te nemen en los te laten. Deze asanas zijn voornamelijk liggend en zittend en worden ondersteund met bolsters en blokken waardoor slechts een minimale spierinspanning nodig is. Het lichaam kan dan op een dieper niveau ontspannen en helen. Bij yoga gaat de werking dieper dan het ontspannen van spieren. De doorbloeding in het hele lichaam verbetert, ook op het niveau van het bindweefsel en de organen.

De fysieke overgave in de houding, en het langer in dezelfde positie blijven, heeft een gunstige invloed op de ademhaling; een rustige, diepe adem leidt tot een kalme geest. Een serene geest activeert dat deel van zenuwstelsel (parasympatisch zenuwstelsel) dat zorgt voor fysieke ontspanning en herstel.

Onthaasten

De les heeft een meditatief karakter en werkt verstillend. In sommige lessen is er een korte meditatiesessie van 10-15 minuten.Iedereen kan meedoen aan deze vorm van yoga. Het is een rustige en zachte vorm waar ook mensen met een blessure of burn-out aan mee kunnen doen. Je hebt geen ervaring nodig met yoga. Je blijft langer in houdingen die meestal liggend of zittend worden gedaan. Wanneer je jezelf wilt opladen en een antigif tegen stress zoekt is dit zeker de moeite van het proberen waard. Yoga gaat niet zozeer of het lenig zijn het gaat om het verstillen van de mind.

Restorative Yoga gaat vooral over onthaasten en minder doen.*

Interesse? Neem contact op met Ellen: Bekijk hier het profiel van Ellen 

Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hulp nodig bij het vinden van je juiste coach/therapeut?
Boek een orienterend intake consult en wij begeleidden je.

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht