Persbericht It´s Just Therapy

  • Geschreven door Wouter van de Ridder
  • laatst bewerkt May 16, 2019
Deel dit artikel:

Persbericht It´s Just Therapy

It's Just Therapy wijst de weg in oerwoud van (psycho) therapie & coaching

- 2,5 miljoen mensen aanvullend verzekerd, nauwelijks begeleid in keuze

 
Amsterdam, 27 juli 2016 - It´s Just Therapy is een nieuwe site voor persoonlijke groei en bewustwording. De site draait puur om het matchen van een therapeut-zoekende met een therapeut of coach. Via het invullen van een onderwerp, klacht of therapiesoort ziet men direct welke behandelaar in zijn of haar buurt zit, inclusief uitgebreide reviews. Voor mensen die er niet uitkomen of liever 1 op 1 advies krijgen staan de intake consultants van It’s Just Therapy klaar om hen zowel persoonlijk als online te begeleiden.
 

Lichaamsgerichte therapeut, opstellers, mindfulness therapeut, body mind workers

Het gebruik van alternatieve geneeswijzen en coaching wordt steeds populairder, ook bij zorginstellingen. Zo blijkt dat steeds meer Nederlanders zich aanvullend verzekeren voor alternatieve geneeswijzen. De juiste therapie vinden in het brede scala aan geneeswijzen en therapievormen blijkt al lastig. Maar hoe vinden ze vervolgens een mindfulness coach, natuurgeneeskundig therapeut, psychotherapeut, homeopaat die ook nog goed bij hen past? Dat laatste is essentieel blijkt uit onderzoek van de VU: de juiste professional vinden en dan vooral de klik met de therapeut/coach heeft grote invloed op het resultaat (de Haan, 2014).

Markt niet te overzien honderden therapievormen

Met honderden therapie- en coachvormen en tienduizenden behandelaren is het een oerwoud.Begeleiding is er niet of nauwelijks. Zo wijst 80% van de huisartsen niet door naar een alternatieve therapeut (ZonMw, 2015). ‘Mensen regelen het nu via via of gaan wat uitproberen na online zoekwerk. Dat is natuurlijk niet ideaal als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling of issues die je tegenkomt in je dagelijks leven. Ons doel is om het giswerk weg te nemen en mensen te koppelen aan de juiste therapeut die het best bij hen past. Waarbij we uiteraard altijd stimuleren dat onze cliënt goed overlegt met de eventuele reguliere behandelaar. Kwaliteit staat hoog in het vaandel we hebben persoonlijk contact met al onze therapeuten’, aldus oprichter Saskia Beugel.

Wie zijn It’s Just Therapy?

Het bedrijf is opgericht door mindfulness trainer, lichaamsgerichte therapeut en yogadocent Saskia Beugel (voorheen marketing manager VNU, Sanoma & oprichter Rishis) en life coach Wouter van de Ridder (voormalig merkstrateeg bij onder andere FHV BBDO). Steeds vaker kwamen vragen op hen af als 'weet je nog een goeie relatietherapeut, weet je nog een burn-out coach of iemand die familieopstellingen doet?’ Aan de hand van deze behoefte is It’s Just Therapy ontstaan.

 
- EINDE PERSBERICHT -
 
Noot voor redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
 
PS: wil je als journalist/redacteur zelf eens (gratis) ervaren hoe een oriënterend consult of een therapiesessie bij één van onze therapeuten is? Laat het ons weten en we regelen een sessie naar keuze.
 

Promoot jezelf als therapeut en of coach, marketing voor therapeuten. Ontdek hier

 
De afbeeldingen op deze pagina mogen vrij gebruikt worden.
 
Deel dit artikel:

Terug naar overzicht