It’s Just Therapy

Mindfulness coaching. Geef jezelf een boost!

  • Geschreven door Saskia Beugel
  • laatst bewerkt Jun 27, 2019
Deel dit artikel:

mindfulness-therapie-coaching

Mindfulness coaching. Stressvrij de zomer door!

Mindfulnesstherapie of mindfulness coaching wordt ook wel aandachtstraining genoemd en het begrip mindfulness is afkomstig uit het Boeddhisme. Het staat voor: vriendelijk, liefdevol en opmerkzaam gewaar-zijn , zonder oordelen, voor de ervaringen die zich van moment tot moment aandienen.

Mindfulness is al eeuwen oud. Recentelijk heeft de wetenschap zich erover ontfermd en de methoden omarmd met als initiatiefnemer dr. Jon Kabat-Zinn (en zijn staf). Mindfulness Based Stress Reduction is inmiddels een gerespecteerde en wetenschappelijk erkende (evidence based) benadering geworden bij stress en burn out en ook fysieke pijn.

Mensen die aan mindfulness doen geven aan dat ze meer stabiliteit ontwikkelen in het omgaan met de altijd weer terugkerende ups en downs van het dagelijks leven. De MBSR training voert je naar je eigen innerlijke hulpbronnen en een punt van diepe rust in jezelf.

Tijdens de training leer je om op te merken wat zich op zowel lichamelijk als op cognitief en emotioneel niveau in je afspeelt. Gewoonlijk reageren we daar onbewust, op een automatische manier op waardoor je reactie met je op de loop gaat i.p.v. dat je jezelf 'aanstuurt'.

Ontwikkel meer zelfinzicht, inlevingsvermogen, compassie voor jezelf en anderen Je ontwikkelt je concentratie door verschillende aandachtsoefeningen te doen. Meer concentratie leidt tot beter en dieper kijken, luisteren en waarnemen en meer liefde en compassie voor jezelf en voor anderen.

Stressvrij de zomer door? Probeer eens een mindfulness sessie bij een van onze mindfulness therapeuten of coaches

 

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht