Ademwerk? Voel je fysiek en emotioneel beter en mentaal helderder!

  • Geschreven door Webmaster
  • laatst bewerkt Dec 10, 2020
Deel dit artikel:

zon levensenergie vrijheid bevrijding

Wat kan ademwerk jou bieden?

Ademtherapie werkt zowel op fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Fysiek opent het je zenuwstelsel en ademhaligscirculatie waarmee de fysieke bloedsomloop verbeterd. Het vergroot de longcapaciteit, ondersteunt je hormoonstelsel en voert afvalstoffen af. Als je ademhalingoefeningen regelmatig doet brengt het vastgezette spanningen, stress en emoties in beweging. Als deze vrij mogen stromen kom je uit bij je natuurlijke ontspanning en levensenergie.

 

Hoe kan ademwerk je helpen bij het verwerken van je emoties en bij je mentale welzijn?

Als je ademhalingsoefeningen doet kan dat helpen bij het verwerken van onverwerkte emoties. Soms blokkeren emoties maar door ademwerk te doen gaat de lading eraf. Hierdoor voel je je energieker en sterker. Het doen van ademwerk draagt ook bij aan je mentale welzijn. Het geeft rust, stilte en daarmee ook ontspanning en het vergroot je focus. Je voelt je daarna ook vaak helderder. En hoe helderder je mind hoe eenvoudiger het leven wordt, hoe meer je vanuit je wijsheidekan leven, hoe authentieker je leeft en hoe soepeler je dus o.a. je keuzes maakt

Ademwerk draagt ook bij aan je spirituele ontwikkeling

Op spiritueel niveau is je adem altijd aanwezig in het moment. De adem is bewustzijn zelf. De ademhaling kan als een anker en herinnering dienen voor je aanwezigheid in het hier en nu. Het draagt bij aan een beleving van innerlijke harmonie en verbondenheid met je omgeving en alles wat leeft.

Als baby en kind ademen we van nature de verbonden ademhaling. Door o.a. de snelheid van het maatschappelijke leven, dagelijkse stress, kleine of grote schokkende gebeurtenissen en te weinig ruimte om emoties in hun natuurlijke flow te laten komen en gaan zijn we onze adem in meer of mindere mate vast gaan zetten in ons lichaam. Met het vast zetten van onze adem zetten we ook spanningen en emoties vast in ons lichaam.

Wat doen we met ademwerk?

Door je opnieuw te verbinden met de verbonden ademhaling breng je emoties en spanningen die vast zitten weer in beweging waarmee ze hun uitweg kunnen vinden. Hierdoor kan je diepgaander ontspannen en voel je je mentaal en spiritueel fitter en meer jezelf

 

 

Onderzoeken of ademwerk jou kan helpen? Neem dan contact op met een van onze adem therapeuten

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht