It’s Just Therapy

Hoe kom je als stel uit deze periode van social distancing. Ik houd mijn hart vast….

  • Geschreven door Anouk Boering
  • laatst bewerkt Apr 25, 2020
Deel dit artikel:

scheiding ten tijde van Corona

En dan zit je ineens thuis. Samen met je kinderen. En ook je partner moet thuis werken… vergaderen via het beeldscherm, onderwijs thuis, geen afleiding, geen verzetjes; Corona heeft -afgezien van de enorme gezondheidsproblematiek- een enorme impact op onze sociale en maatschappelijke leven.

Ik houd mijn hart vast hoe stellen uit deze periode van ‘social distancing’ gaan komen… Als ik de vergelijking mag maken met de cijfers van de jaarlijkse enquêtes van gecertificeerde mediators die aangeven in welke drie maanden van het jaar zij de meeste scheidingsaanvragen krijgen, dan is de uitkomst ieder jaar hetzelfde: na de vakantieperiodes. Alles wat al niet zo lekker ging, werd in de waan van de dag nog enigszins verbloemd. Tijdens de vakanties worden problemen vaak uitvergroot. 

En nu is het geen vakantie, maar wel zit je de hele dag op elkaars lip. Hoe je daar mee om moet gaan is lastig. Ik wil iedereen een hart onder de riem steken. Realiseer je dat deze situatie zo anders is dat het echt niet gek is als je even de weg kwijt bent. Dat je gaat twijfelen aan je relatie, aan je opvoedingsmethodes en aan je geduld. Gevoelens die je normaal hebt, worden wellicht uitvergroot. Weet: je bent echt niet de enige! Het is een hele normale reactie op een abnormale situatie. Blijf met elkaar in gesprek en benoem hoe je je voelt. En accepteer dat het voor die ander heel anders kan zijn.

Is deze periode voor jou de spreekwoordelijke druppel en wil je de relatie beëindigen of kiest je partner daarvoor, weet dan dat er support is. Je kan biijvoorbeeld jzowel ‘life’ als online bij o.a Anouk terecht. Via haar online coachingsprogramma ‘REinvent Your Life’ begeleid ze je via een traject van drie of zes maanden. Ik hoop dat het niet nodig is, maar helaas gaat niet elk stel fijn uit deze periode komen…Ik wens je veel wijsheid, begrip en geduld toe. And keep safe!

Auteur: Anouk Boering

Relatieproblemen? Ontdek onze therapeuten die je daarbij kunnen ondersteunen! 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht