It’s Just Therapy
KOPP coach - Utrechtse Heuvelrug - Kassandra Goddijn
  • Kassandra Goddijn

  • (13)
  • Utrechtse Heuvelrug
  • KOPP coach
  • € 95,00 per 1,5 uur (ex BTW), intake €40

Stuur Kassandra Goddijn een bericht

Boek een consult met Kassandra Goddijn

Delen:

Over / Bio

Volwassen KOPP - Kinderen van Ouder(s) met Psychische Problemen en KOV - Kinderen van Ouders met een Verslaving. Dat is mijn doelgroep.

Ik ben zelf ervaringsdeskundige KOPP. Mijn moeder had schizofrenie en mijn vader was chronisch overprikkeld, met panisch tiranniek gedrag tot gevolg. Met veel vallen en opstaan heb ik mijn specifieke gevoeligheden als gevolg van mijn achtergrond leren kennen en geleerd hoe ermee om te gaan. Ik heb dat grotendeels alleen gedaan. Toen ik als jongvolwassene eenmaal twee jaar intensieve psychotherapie gedaan had, snapte ik het wel. Ik wist best hoe het allemaal kwam, wat ik verkeerd deed en hoe ik het anders moest doen. Alleen dat lukte dus niet. En de meeste therapeuten en hulpverleners konden mij niet verder helpen omdat ze alleen een beroep deden op mijn cognitieve vaardigheden.

Ik heb mijn eigen pad gelopen en mezelf ontwikkeld op mijn manier. Met vallen en opstaan. Met depressies en angsten tussendoor. Eén van mijn sterke kanten is dat ik enorm reflectief ben en relatief oordeelloos. Daardoor kreeg ik veel informatie over hoe afweersystemen werken en ook over hoe ik afweer langzamerhand achterwege kon gaan laten. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in zowel de westerse psychologie als in de meer holistische benadering van de oosterse denkwijzen als in spiritualiteit. In al deze gebieden heb ik mij jarenlang verdiept en ik heb ze samengevoegd tot een levensfilosofie / denkwijze die heel bruikbaar is gebleken voor KOPP.

Een andere sterke kant van mij is aansluiten bij mensen. Werkelijk contact maken. Als coach zet ik mijn empathie - waarmee ik waarschijnlijk geboren ben, maar die ik ook noodgedwongen stevig heb doorontwikkeld - in om de klant (ik spreek niet van cliënten) te ontmoeten op het niveau waarop voor hem of haar die ontmoeting - en van daaruit ontwikkeling - mogelijk is. Daar gaan we samen kijken naar de verlangens van de klant.

Anders dan de reguliere GGZ ga ik uit van het concept 'psychische gezondheid en het onderhouden/ herstellen daarvan' in plaats van van het concept 'symptomen van psychische ziekte en het bestrijden daarvan'. Ik zie het gebied tussen psychisch gezond en psychisch ziek als een groot spectrum waarin veel beweging mogelijk is, óók voor mensen met psychiatrische diagnoses. In mijn begeleiding maak ik gebruik van verschillende methodes en technieken, bijvoorbeeld Voice Dialogue, NLP, Gestalt, TA en PRI. Ook maak ik gebruik van meditatievormen en visualisaties. Als spiritueel uitgangspunt heb ik de Zijnsorientatie.

Therapieën

KOPP coaching, Counseling, Familieopstellingen, Gestalttherapie, Geweldloze communicatie, Innerlijk kind therapie, KOPP coaching, Meditatie , Narcisme, NLP, Psychologie, Rouwverwerking, Systeemwerk, The Work (Byron Katie], Transactionele analyse , Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Afwijzing, Ambitie, Angsten, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijns ontwikkeling, Bindingsangst, Boosheid, Borderline, Burn out, Chronische vermoeidheid, Contact met mezelf, Depressie, Dwangstoornis, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Faalangst, Familieproblemen, Fybromyalgie, Gedragspatronen, Gezinsproblemen, Grenzen aangeven, Hechtingsproblematiek, Hoogbegaafdheid, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Jaloezie, Karakterstructuur, KOPP (kind van ouders met psychische problemen), Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke klachten, Loslaten, Mishandeling, Narcisme, Negatief zelfbeeld, Nervositeit, Neurose, Onveilige hechting, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Overspannen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Persoonlijkheidstoornis, Piekeren, Psychische klachten, Rug- en nekklachten, Schaamte, Schuldgevoel, Sexueel misbruik, Somberheid, Spirituele ontwikkeling, Traumaverwerking, Veel denken, Verdriet, Verlatingsangst, Verslaving, Vluchtgedrag, Wisselende stemmingen, Woede, Zelfkennis.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Familie; karmisch; systemisch, Lichaamsgericht, Mystiek/Pyschologisch, Non dualiteit; eenheidsbewustzijn.

Meer over werkwijze

Als ervaringsdeskundige KOPP weet ik als geen ander hoeveel impact jouw achtergrond kan hebben op je leven in het hier-en-nu.
We kijken naar situaties waarbij je last ondervindt van emoties die in het hier-en-nu niet reëel zijn. Meestal hebben die emoties een relatie tot jouw verleden als KOPP/ KOV. Dat weet je zelf vaak ook wel, maar het kan ook zijn dat je helemaal geen verband ziet. We zoomen in op de herkomst van jouw gevoelens en op het ontwikkelingsniveau waarin deze ontstaan zijn.

Veel KOPP'ers hebben bijvoorbeeld last van een bijna wereldomvattend verantwoordelijkheidsgevoel. Zij zorgen voor iedereen en voelen zich verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in situaties waarin zij die verantwoordelijkheid ten eerste niet alleen hoeven dragen en ten tweede niet aankunnen zonder roofbouw te plegen. Dit heeft vaak betrekking op het werk, maar kan ook goed in familie- en mantelzorgsettings spelen. Het resultaat kan bijvoorbeeld burn out, chronische fysieke klachten of depressie zijn.

Waar we in het bovenstaande voorbeeld naar gaan kijken, is de situatie waarin dit verantwoordelijkheidsgevoel ontstaan is. Erop inzoomen, ook op een dieper niveau dan het cognitieve. In welke situatie verkeerde je toen je hebt besloten dat het geluk van de wereld jouw verantwoordelijkheid is? Waarom nam je dat besluit? Wat heeft het je opgeleverd en wat heeft het gekost? Wat levert het nu nog op en wat kost het je, nu je volwassen bent?

We werken aan het versterken van je volwassen vaardigheden, zodat je er langzamerhand voor kunt gaan kiezen om zulke strategieën achterwege te gaan laten.
Het voorbeeld hierboven is er één van de vele. KOPP/ KOV zijn kan een heel scala aan copingmechanismes tot gevolg hebben. Er is niets mis mee, met geen enkel copingmechanisme - je hebt ze nodig gehad om te komen waar je nu bent. Maar als je er in het hier-en-nu last van ondervindt, en je voelt het verlangen naar meer vrijheid, dan is het moment gekomen om er iets aan te doen.

Beroepsverenigingen

 Ik heb een NOBCO-gecertificeerde opleiding afgerond.

Opleiding/cursussen

Move A Mountain bewustzijnsopleidingen:
Tweejarige coachopleiding (2013)
Workshop De Onthulling (2015)
Workshop Be (a)ware of the Shadow (2016)
www.moveamountain.nl

Piet Weisfelt
Opleiding ‘De klank van liefde: Vakwerk’
Module Helend Herhalen (april 2017)
Module Aanraken met het Woord (september 2017)
Module Lijven Lezen (december 2017)
Module Luisteren naar het lijf (februari 2018)
Module de Liefdesstrijd (september 2018)
Module Liefdesleven (april 2019)
www.weisfelt.nl

Tweedaagse workshop Lichaamsgericht werken met trauma (november 2018)
NOGG Leren vanuit een holistische visie. https://www.nogg.nl

Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI)
Basis 1 en 2 (2018)
www.cli.nl

Testimonials

Mijn klanten verwoorden hun ervaringen zelf meestal het beste. Dus kijk hieronder naar de reviews als je nieuwsgierig bent.

De rode draad die ik van mensen terug hoor:
Fijn, die ervaringsdeskundigheid. Jij snapt écht waar het over gaat.
Fijn, die gelijkwaardigheid. Ik hoef niet te strijden tegen jouw professionele overtuigingen.
Fijn, die nieuwsgierige houding. Ik hoef niet bang te zijn voor jouw oordeel.
Fijn dat je zelf ook raakbaar bent. Dat maakt dat ik me meer durf te laten zien in mijn kwetsbaarheid.
Fijn, dat balansmodel. Dat geeft zóveel inzicht in alle facetten van psychische gezondheid!

Kaart

Reviews

O du Chatinier

06-01-2020 01:33
Dankzij Kassandra heb ik oude patronen ontdekt, erkend, gevoeld en losgelaten. Deze patronen hielden mij tegen een gezonde en liefdevolle relatie aan te gamet anderen maar in eerste instantie met mijzelf aan te gaan. En mezelf in vrijheid met anderen te verbinden. Het is de grootste schoonmaak gebleken die mij direct een nieuwe werkelijkheid opbracht. dank je wel voor alles Kassandra! O. Duchatinier

Trea

25-10-2019 13:42
Ik was lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Door overbelasting ben ik in een psychose terecht gekomen. Het verleden speelt een grote rol in alle relaties die je aangaat in je leven. Als je bent opgegroeid in een onveilige omgeving dan is dat je referentiekader. Onbewust kom je in situaties terecht die onveilig en-of psychisch ongezond zijn, maar tegelijkertijd vertrouwt is omdat je niet beter weet.
Via een familielid kwam ik bij Kassandra terecht. Ik ben gegaan met de gedachte; ‘ik moet iets doen om hieruit te komen’. Als een klein bang meisje stond ik bij Kassandra aan de deur. Ik had schaamte en schuldgevoelens over wat ik had aangericht. Niets is vreemd voor Kassandra. Zij accepteert je zoals je bent. Geen oordeel, maar begripvol en voelt feilloos aan wat je nodig hebt. Door haar ervaringsdeskundigheid in te zetten m.b.v. methodieken in combinatie met kennis over hoe je brein werkt ten opzichte van mijn binnen wereld ben ik tot antwoorden gekomen. Antwoorden waarvan ik niet bewust was dat ik het al die tijd in mij droeg. Die antwoorden hebben mij vele inzichten gegeven over wat er van mij was geworden en wie ik ben. Kassandra beweegt met je mee, stuurt je bij door de juiste vragen te stellen en geeft je ruimte tot nadenken en te rouwen om je verlies. Dit proces had ik niet alleen kunnen doen en ik ben Kassandra dankbaar dat zij mij heeft begeleid om in contact te komen met mijn innerlijke binnenwereld. Die verbinding was ik kwijt. Daar vond ik mijn eigen veiligheid waar ik nu op kan vertrouwen en mijn eigen pad kan en mag volgen.

Susanne Boom

03-10-2019 11:59
Dat ik KOPP ben weet ik inmiddels een jaar of zes. Dat dit al mijn hele leven zo is en mijn status nogal omvangrijk, weet ik pas sinds ik met Kassandra aan de slag ben gegaan. Zij heeft in 1 jaar tijd met mij alles op een rijtje gezet, verbanden gelegd en een diepgang bereikt waar ik in al mijn voorgaande hulptrajecten nooit aan toegekomen ben. Ik heb in die eerdere trajecten veel aangereikte pleisters geplakt en op advies veel gedaan en gelaten. Het meeste was waardevol (en hielp voor een tijdje) maar bracht nooit de diepere steun, begrip en kennis waar ik zo’n behoefte aan had. Het voelt dat ik met Kassandra voor het eerst naar mijn wonden heb kunnen kijken. We hebben kunnen vaststellen wanneer en hoe ze ontstaan zijn, hoe diep en groot ze zijn en welk zout er nu nog ingestrooid wordt door/in mijn familiesysteem. Ik heb bij Kassandra in alle veiligheid - samen al hard werkend, lachend, huilend en de aanwezige ervaringsdeskundigheid inzettend - mijn wonden uitgebreid kunnen likken en aan de broodnodige verzorging gedaan. Ik ben daarbij trauma, emotionele verwaarlozing/mishandeling tegengekomen. Ik weet me daartoe nu te verhouden, gevoelens te voelen en mijn gedrag (als vanzelf) aan te passen. Alles deze keer vanuit mijn binnenste i.p.v. cognitieve toepassing van buitenaf. Dus lekker duurzaam! Ik ben echt volwassener geworden en dat maakt mijn leven een stuk makkelijker. Ik vind het zo waardevol wat wij samen voor elkaar hebben gekregen voor/bij mij. Mijn kwaliteit van leven is voorgoed flink verbeterd. Ik gun elke vastlopende KOPP-er zijn/haar eigen Kassandra. Nogmaals zoveel dank!

Nina van Tongeren

29-08-2019 21:27
Psychische hulpverlening heeft mij een lange tijd enigszins afgeschrokken. In de reguliere GGZ ervoer ik al snel een gevoel van schaamte; ik kon niet tegen de grote afstand van de therapeut als ik iets deelde wat voor mij heel intiem was en ik voelde me vaak onbegrepen. Het beeld ontstond bij mij dat ik niet geholpen kón worden; dat het (zoals KOPPers over het algemeen vaak ervaren) aan mij lag. Kassandra heeft dat beeld voor mij volledig van tafel geveegd. Bij haar had ik, voor het eerst in lange tijd, het gevoel dat ik echt gehoord werd, dat ik alles kon zeggen zonder op een oordeel te stuiten en dat ik bovendien begrepen zou worden in de angst en verwarring die ik tegenkwam in het herinneren van de moeilijkere dingen. Kassandra is in haar hulpverlening zacht en warm zonder aan professionaliteit te verliezen. Tijdens het traject dacht ze met me mee, voelde feilloos aan wat ik nodig had en stond naast me. Waar dat in eerdere GGZ-trajecten haast altijd het geval was, heb ik me tijdens de gesprekken met haar geen seconde alleen gevoeld. Ik heb bij de coaching ervaren dat zowel mijn hoofd en mijn hart aan het werk gezet werden en dat ik steeds een beetje meer zelf aankon. Ik ben Kassandra erg dankbaar, zowel voor het in gang zetten van de (nu onmiskenbaar aanwezige) groei, als voor het begrip en de steun als die groei even spaak liep.

Gerard van Bodegom

27-01-2019 11:28
Toen ik burn-out raakte hoorde ik voor het eerst over het fenomeen KOPP. Nadat ik het E-book van Kassandra in één ruk uitgelezen had werd als snel duidelijk dat ik, na 54 jaar, de toegangspoort naar mezelf in zicht had gekregen.
Hoe spannend ik het ook vond, ik besloot contact op te nemen met Kassandra voor een vrijblijvende intake. Het klikte vanaf de eerste seconde dat ik haar zag. Dit eerste gesprek was zo’n openbaring voor me en het feit dat ik haar eigenlijk niks hoefde uit te leggen, omdat ze ervaringsdeskundige is, was al een bevrijding op zich. Kassandra heeft me vervolgens meegenomen in de zoektocht naar mezelf. Ze heeft me laten (in)zien en ervaren wat de impact van mijn jeugd op mijn leven als volwassene is geweest. Hoewel het voor mezelf niet altijd makkelijk was om tot de kern te komen, ben ik blij dat het haar gelukt is, en uiteindelijk mezelf heb ontmoet. Het is een geweldig mooie en enerverende reis. Kassandra is inmiddels van mijn trein gestapt, omdat ik er klaar voor was zelf verder te reizen. KOPP blijf je altijd. Maar ik zie dat niet als een belemmering, maar als een palet van mogelijkheden. Kassandra, dank je wel dat je voor een tijdje mijn reisleider was. Zonder jou was ik nooit zo ver gekomen. En stapje voor stapje durf ik de paden te betreden, waar ik voorheen als de dood voor was.

Eric ter Linden

06-10-2018 15:31
Altijd gedacht dat toeval bestond Ben er alleen achter dat toeval niet bestaat Gelukkig maar Na in contact gekomen de zijn met Kassandra is mijn leven een hele andere kant opgegaan
Dankzij het vermogen van Kassandra om mij in te laten zien dat er meer bestaat in het leven dan alleen het verleden
Door haar persoonlijke manier van benaderen ben ik ( zo onbenaderbaar als ik ben ) gaan inzien dat er toch een toekomst is Daar ben ik haar heel dankbaar voor

Marijke

24-04-2018 11:40
Via de site van Labyrint In Perspectief kwam ik in aanraking met de blogs van Kassandra die voor mij een bron van herkenning waren. Ik was diep onder de indruk van de heldere manier waarop zij haar ervaringen onder woorden bracht. Voor mij een mooie aanleiding om contact met haar op te nemen en een afspraak te maken. De gesprekken over mijn jeugd en de impact daarvan op mijn leven met iemand die me vanuit haar eigen achtergrond zo goed begreep gaf me een heel vertrouwd en veilig gevoel. Haar coaching heb ik beleefd als warm, betrokken, met gevoel voor humor en soms confronterend, maar altijd respect- en liefdevol. Een van de inzichten die zij mij heeft gegeven is dat ik naast de zorg en aandacht die ik voor anderen heb ook met liefde mag kijken naar mezelf en meer ruimte mag maken voor mijn eigen wensen en gevoelens. Kassandra, hartelijk dank daarvoor!

Lidewij

12-02-2018 09:12
Na verschillende keren met psychologen en psychotherapeuten gesproken te hebben miste ik alsnog wezenlijke en gerichte hulp in de vorm van tekst en en uitleg en het geven van context over mijn herkomst en mijn gezin nu. Ik had sterk de behoefte om te weten en te voelen hoe ik nu met mijn eigen kinderen om moet gaan terwijl ik zelf geen voorbeeld had. Ik ben gaan zoeken naar hulp bij omgaan met een manisch depressieve moeder en gelukkig stuitte ik tijdens mijn zoektocht op de KOPP materie en in het bijzonder Kassandra als coach bij wie ik terecht kon met al mijn vragen. Ze heeft me begeleid tijdens de vele stadia die ik door ben gelopen om te begrijpen welke impact mijn jeugd had en heeft op mijn huidige ik. Ik mocht op haar leunen, ze gaf me inzichten en tools waardoor ik met vertrouwen kijk naar hoe de dingen nu zijn en hoe ik om kan gaan met mijn kinderen zonder dat ik teveel gekleurd raak door mijn afkomt. Kassandra coacht met inleving en humor en kon antwoorden blijven geven tijdens mijn drang om te doorgronden wat er gebeurd is.

Nienke 't Hart

18-01-2018 23:04
Natuurlijk wist ik al wel dat mijn jeugd en opvoeding een flinke stempel drukte op de manier waarop ik als volwassen vrouw in het leven stond. En had ik, voor ik bij Kassandra kwam voor coaching, al flink wat pogingen ondernomen om daar van los te komen.
Echter door de inzichten die ik kreeg tijdens de coaching leerde ik mezelf en mijn gevoelswereld voor het eerst echt begrijpen. Ik besefte dat het gevecht dat ik intern voerde met alles wat ik niet leuk vond aan mezelf mij totaal niet hielp en ik leerde op een adequate en vooral liefdevolle manier luisteren naar mezelf. Hierdoor lukt het me nu veel beter om ondanks (en zelfs ook dankzij) mijn verleden tevreden te zijn met de manier waarop ik in het leven sta en mijn eigen gekozen weg te volgen.

Monique

17-01-2018 19:17
Kassandra heeft in een korte tijd mij heel veel inzicht gegeven in mijn verleden als kopp kind. Nieuwe inzichten waardoor ik anders kan reageren op situaties waar ik me eerder “klein” voelde.
Kassandra spreekt uit ervaring waardoor het makkelijk is om met haar open te praten over hoe het vroeger thuis ging. De herkenning en erkenning van Kassandra is heel prettig. Ik heb heel veel gehad aan de gesprekken. Ik zou het iedereen adviseren met mijn achtergrond. Praten met een ervaringsdeskundige is zoveel fijner dan iemand die vanuit een boek heeft geleerd hoe het is. Dank je wel Kassandra.

G.S.

01-12-2017 17:42
Via de blogberichten over KOPP ben ik uiteindelijk op gesprek gegaan bij Kassandra. Dat voelde vanaf het begin af aan al goed. Het is een oprechte, levenswijze en prettige coach die de juiste vragen weet te stellen en je een spiegel voor kan houden. Elke sessie leverde weer nieuwe inzichten op die vooral op gevoelsniveau bleven hangen. Als KOPP kind 'weet' ik namelijk alles wel, maar voel ik het soms minder. Mede dankzij haar ben ik meer de persoon geworden die ik ben, en heb ik leren luisteren naar mijn eigen behoeften. Ik vond het heel waardevol om op deze manier naar mezelf te kijken. Het paste helemaal bij wat ik nodig had. Dank je wel, Kassandra!

marieke

28-01-2017 23:30
Bedankt Kassandra, voor alle inzichten die je me hebt gegeven. Met jouw hulp heb ik kunnen ervaren wat het mij brengt om ruimte te geven aan mijn eigen emoties, mijn verdriet en angst er laten zijn en los te laten dat ik altijd een steun en toeverlaat voor anderen zou moeten zijn. Hierdoor heb ik weer meer rust en vertrouwen in mijzelf gekregen, maar ook verdieping in mijn contact met anderen. Jouw ervaringsdeskundigheid maakt het laagdrempelig om in gesprek te komen, heel oprecht en gelijkwaardig. Tijdens onze sessies zei je vaak "dat is precies waar het omgaat" en dat klopte dan ook. Geen boekenwijsheid of theorie, maar you've been there, done that ook al is ons verhaal toch heel verschillend. Dat het leven soms ingewikkeld en intensief is, dat psychiatrische problematiek zo dichtbij heel heftig is, is duidelijk. Maar wat is het fijn geweest en belangrijk gebleken om een plek te hebben waar ik kon inzoomen op wat dit allemaal voor mij persoonlijk betekent.

Floortje

26-02-2016 10:04
Kassandra is een ervaringsdeskundige, wat voor mij betekende dat ik me vrij voelde me uit te spreken. Een paar intensieve sessies is mij zeer veel helderder geworden over hoe oude patronen, overtuigingen en oplossingen die mij als kind hebben geholpen, nu doorwerken in mijn professionele handelen. Kassandra houdt goed het overzicht op de inzet van de coaching, zodat je goed bij de kern van het probleem blijft. Haar praktijk is in een prachtige omgeving, wat een ideale gelegenheid geeft nog een wandeling te maken en wat na te denken over nieuw verworven inzichten.

Schrijf een review 

Website

www.koppcoaching.nl