Stof, creëer balans in je leven: van chaos naar innerlijke rust

  • Geschreven door Lita Bouwers
  • laatst bewerkt Oct 13, 2024
Deel dit artikel:

van chaos naar rust - start hier je coaching

Heb jij thuis ook altijd zoveel stof liggen?

Soms lijkt het leven op een woonkamer die je al een tijdje niet hebt afgestoft. Alles oogt prima op het eerste gezicht, maar zodra je beter kijkt, zie je die grijzige laag die roept: "Maak me schoon!" Het zorgt voor innerlijke onrust, herkenbaar?

Je bent druk. Een gezellig gezin, een toffe baan, en toch blijft ergens in je achterhoofd dat stemmetje fluisteren: "Moet je niet iets veranderen? Tijd voor een fris project!" Je hebt net iets afgerond, maar toch is er weer die onrust. Alsof een irritante innerlijke coach zegt: "Er moet méér zijn!"

Je voelt je soms overweldigd door de eindeloze keuzes van het moderne leven. Moederschap, carrière, creativiteit—wat kies je? Je verandert continu: nieuwe haarkleur, nieuwe baan, nieuwe plannen. En zodra je denkt dat je bereikt hebt wat je wilde, slaat de verveling toe. Wat doe je dan? Juist, je begint weer opnieuw, constant zoekend naar iets nieuws.

Het voelt als stof. Je kunt blijven vegen, maar er komt altijd weer een nieuw laagje. Misschien is dat wel het leven—een voortdurend proces van afstoffen en vernieuwen. Toch verlang je naar meer balans in de chaos.

Ik herken dat. Laatst was ik weer mijn interieur aan het herschikken—iets wat ik elke drie maanden doe. Alles wordt opnieuw ingericht, en terwijl ik stof en schoonmaak, voel ik hoe de energie verandert. Het lijkt alsof mijn huis opnieuw ademt. Het geeft me een gevoel van rust en controle, alsof ik niet alleen mijn woonkamer, maar ook mijn leven opnieuw heb ingericht.

Herken je dat gevoel van voortdurende verandering en onrust? Misschien is het tijd om niet alleen je huis, maar ook je leven eens grondig af te stoffen.

Schrijf je nu in voor mijn traject "Van Chaos naar Rust" en ontdek hoe je balans kunt vinden tussen alle mogelijkheden die het moderne leven biedt. DM me voor meer informatie en begin vandaag aan jouw persoonlijke herinrichting!

Auteur: Lita Bouwens 

Ontdek hoe je balans kunt vinden neem contact op met Lita

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht