Invloed geboorte op je leven? Die is zo ontzettend groot!

  • Geschreven door Margot Dopheide (Shunya)
  • laatst bewerkt Dec 6, 2022
Deel dit artikel:

In een geboortesessie ervaar je de invloed van je geboorte op leven.

Geboren worden, dat doen we allemaal. Maar vergis je niet, we doen dat niet eenmaal. We worden zelfs heel vaak geboren. De invloed geboorte op leven valt daarom niet te onderschatten. Onze therapeut Margot Dopheid over de invloed van geboorte op je leven. 

De processen van geboren worden doorleef je onbewust opnieuw en opnieuw. Want de indrukken die je hebt opgedaan tijdens je geboorte zijn zo intens geweest, ook in de periode dat je nog in de baarmoeder zat.

"Wist je dat de invloed geboorte op leven vóór en tijdens je geboorte groter is dan wat er daarna gebeurt?"

Afgelopen jaar heb ik mij veel in dit onderwerp verdiept. Ik ben er helemaal zwanger van!

Toen ik ooit bij het Aumm Instituut begon met de opleiding primal rebirth therapie werd in mij steeds meer voelbaar hoe belangrijk dit prille begin is. Even wat verduidelijken, de primal rebirth therapie gaat over het innerlijke kind en de invloed van de allerjongste jaren op je leven.

Je leven begint echter niet met de geboorte, er is een nog veel priller begin.

Steeds meer ervaar ik, hoor ik en lees ik over de invloed van je geboorte (perinataal) en de invloed van de periode dat je nog een foetus en een embryo was (prenataal). Ook bij Aumm is er steeds meer over te leren en te ervaren.

Invloed geboorte op leven? Die is inderdaad immens!

Nog altijd luister ik graag als mijn nu 92-jarige moeder vertelt over haar zwangerschap en mijn geboorte. Ik ben blij dat mijn moeder hierover vertelt, want het gaat over het begin van mijn leven.

In mijn sessies stel ik anderen altijd de volgende standaardvraag: 'Hoe was jouw geboorte?'.

Daarnaast stel ik vaak de volgende nevenvragen:

  • 'Hoe verliep de zwangerschap van je moeder?'
  • 'Was je welkom?'
  • 'Was er stress bij je moeder?'
  • 'Was je moeder gezond?'
  • 'Waren er andere bijzondere omstandigheden?'

Wellicht ben je er niet bewust van, maar in de negen maanden die je in de baarmoeder doorbrengt wordt je leven het diepst gevormd. De invloed geboorte op leven is echt niet te onderschatten!

"De belangrijkste en diepste imprint in je leven vindt in de baarmoeder plaats."

Je neemt alle ervaringen mee en stuk voor stuk tellen ze allemaal. Als nog niet geborene ervaar je alles. Je ervaart dus ook alles wat je moeder ervaart. En een moeder kan niets verbergen voor het kind in haar baarmoeder. Want op dat moment ben je nog één.

Ook het conceptiegeheugen speelt een rol

Bovendien bestaat er zoiets als het conceptiegeheugen. Zowel de zaadcel als de eicel hebben een geheugen. Het geheugen van een zaadcel is maximaal 64 dagen oud. Een eicel daarentegen is oud en wijs. Die heeft het geheugen van je oma.

Je leest het goed, een eicel draagt de ervaringen mee van de moeder van je moeder. Immens toch?

Wanneer een zwangerschap of geboorte niet soepel verloopt is heling nog altijd mogelijk. Zelfs als het kleine mensje nog een baby is. Want met liefdevolle aandacht en de juiste aanraking vertelt de baby zijn/haar verhaal. Je kan de onderbroken beweging afmaken of soms letterlijk nieuwe stapjes zetten om de stress die in de baarmoeder werd ervaren te helen. Je slaagt er op die manier in ook een eventueel geboortetrauma te verwerken.

Die heling was uiterst zichtbaar tijdens een training die ik bijwoonde in bijzondere demosessies met ouders en hun baby. Het was niet alleen helend voor de baby, maar ook voor de ouders. De therapie werkt vice versa.

Als volwassene word je opnieuw geboren

Jaren later kan een traumatische geboorte nog steeds parten spelen in iemands volwassen leven. Maar ook dan is er heling mogelijk, je kan je eigen geboorte weer ervaren maar dan op een nieuwe manier. Ik pas deze vorm van therapie steeds meer toe in mijn sessies. Het is wonderlijk hoe het lichaam alles wéét. Hoe het de invloed geboorte op leven zo duidelijk ervaart.

Dit is zo puur en levend. Bovendien is dit een prachtige aanvulling op het innerlijk kantwerk. Hiermee wordt het voor mij – en zeker en vast ook voor jou – meer compleet.

Aanbod geboortesessie

Met de invloed geboorte op leven gaan we actief van start. In een geboortesessie onderzoek je jouw geboorteverhaal en geef je je geboorte een nieuwe ervaring: van baarmoederfase naar het geboren worden. Het levert een immense en rijke ervaring op mentaal, fysiek, emotioneel en ook spiritueel niveau. In sessies van 2,5 uur krijg je tijd en ruimte om dit te ervaren en te doorvoelen.

Neem nu contact op met onze therapeut Margot Dopheide voor een geboortesessie. 

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht