Hoe wordt je succesvol als therapeut, de gouden sleutel

  • Geschreven door Max Nieuwenhuis Sjamaan Whitewolf
  • laatst bewerkt Apr 9, 2024
Deel dit artikel:

Succesvol willen zijn, maar geen idee waar ik moet beginnen

Toen Saskia me vroeg om iets te schrijven voor It’s Just Therapy, aarzelde ik geen moment. En daarom schrijf ik nu dit stukje.

Gouden Sleutel: waarom komt iemand naar mij toe?

We willen allemaal dat ons bedrijf, ons werk, en wat wij neerzetten werkt. Maar alles begint met een gouden sleutel: zelfliefde. Hou jij wel genoeg van jezelf om je bedrijf, praktijk, of onderneming tot een succes te maken? Als je hierop met ja antwoordt, dan is de volgende vraag: wat wil je bereiken? Je zult vast zeggen: een goed lopend bedrijf. Maar wat heb je daarvoor over? Enkel uren investeren en hopen dat het loopt na een of andere cursus is niet genoeg.

Het begint met het inzetten van zelfliefde in je bedrijf en jezelf afvragen: wat kan ik mijn klanten bieden ten opzichte van anderen? Waarom komt iemand naar mij toe? Zorg dat je zelf de beste versie van jezelf wordt.

Wordt datgene wat je doet en wat je aanbiedt. Maak uren, behandel je klanten als koningen, en doe er alles aan om je klant het beste te geven. Maar waarom loopt het nog niet? Dat kan liggen aan je mindset. Wat ben jij zelf waard? Ben je 20 euro per uur waard? 50 euro per uur? Of 95 euro per uur? Wat ben je waard? Als je denkt dat je 20 euro per uur waard bent, kun je jezelf afvragen of je hiermee al je onkosten kunt dekken als je maar één klant per week hebt. Het antwoord zal dan nee zijn, want dan heb je nog ander werk nodig om jezelf te ondersteunen. Dat is niet genoeg. Je kunt beter beginnen met tussen de 50 en 70 euro per uur te vragen, zodat je meer gaat verdienen. Maar waarom zou een klant jou kiezen boven een ander?

Even terug naar jezelf

Als jij voor jezelf weet dat jij de beste bent in jouw vakgebied en daar echt van overtuigd bent, trek je al meer mensen naar je toe. Daarnaast kun je manifesteren door tegen het universum te zeggen: "Ik heb 10 klanten per week en de klanten willen graag door mij geholpen worden. Dank u wel universum voor deze klanten." Zo kun je ervoor zorgen dat je genoeg klanten aantrekt. Daarbij is het belangrijk dat je je klanten laat zien dat ze zich echt beter voelen na de behandeling en dat ze bereid zijn je een beoordeling te geven. Wees altijd eerlijk naar je klant toe en vraag of je klant je begrijpt en of hij of zij nog vragen heeft na afloop van het gesprek of de behandeling. Zorg dat je altijd de regie over je klant in handen houdt, luisteren is heel goed, en daar waar je klant het nodig heeft, help je hem of haar. Het gaat er vooral om dat je echt heel veel tijd in je onderneming stopt en dat je bereid bent alles te geven om succes te behalen.

Zelfliefde en zelfvertrouwen

Het belang van zelfliefde en zelfvertrouwen in het succes van een bedrijf of onderneming kan niet genoeg benadrukt worden. Het begint allemaal bij het geloof in jezelf en in wat je te bieden hebt. Naast zelfliefde is het ook van cruciaal belang om een duidelijke visie en missie voor je bedrijf te hebben. Wat wil je bereiken en wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen in jouw vakgebied? Het definiëren van je unique selling points en het creëren van een sterke merkidentiteit kunnen helpen om je te onderscheiden in de markt en klanten aan te trekken.

Leren en groeien

Verder is het van belang om voortdurend te blijven leren en groeien. Dit kan door het volgen van cursussen, workshops, het lezen van boeken en het actief zoeken naar nieuwe kennis en vaardigheden die relevant zijn voor je onderneming. Het investeren in je eigen ontwikkeling zal niet alleen je expertise vergroten, maar ook je zelfvertrouwen versterken.

Opbouwen van relatie met je cliënten is essentieel

Het opbouwen van een goede relatie met je klanten is ook essentieel voor het succes van je bedrijf. Luister naar hun behoeften, bied waarde en service die hun verwachtingen overtreffen, en zorg voor een open communicatie en feedbackloop. Tevreden klanten zijn niet alleen trouwe klanten, maar ze kunnen ook zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame, wat essentieel is voor het laten groeien van je klantenbestand.

Consistent en gedisciplineerd, toewijding, geduld en doorzettingsvermogen

Tot slot, blijf consistent en gedisciplineerd in je werk. Succes komt zelden van de ene op de andere dag, maar met toewijding, doorzettingsvermogen en een positieve mindset kun je je doelen bereiken en je bedrijf laten floreren.

Auteur: Max Nieuwenhuis is  sjamaan, medicijnman, helderziend, communicatief, psychic healer. 

 

Deel dit artikel:

Terug naar overzicht