Therapist - Amsterdam - Steven Herman Sikkens
  • Steven Herman Sikkens

  • (4)
  • Amsterdam
  • Therapist
  • € 85,00 per 60 min (eerste intake)

Stuur Steven Herman Sikkens een bericht

Boek een consult met Steven Herman Sikkens

Delen:

Over / Bio

Van onvermogen naar zelfbeschikking

Van stress naar grip en van trauma naar talent.
Bij onafhankelijk arts-coach-therapeut drs. S.H. Sikkens kunt u terecht voor een individuele benadering voor psychische klachten.


Over Steven Sikkens
Ik beschik over een brede maatschappelijke oriëntatie en voel mij sterk betrokken bij recente ontwikkelingen in de samenleving. Met ruim 20 jaar werkervaring als GGZ arts ben ik tot op heden met vele verschijningsvormen van psychische klachten in aanraking gekomen. Ik zie het als een uitdaging om ingangen te vinden voor doeltreffende interventies, ook als dit in eerste instantie niet mogelijk lijkt. Mijn talenten liggen op het gebied van het inleven in de ander en het zoeken naar de (achterliggende) oorzaak van de klacht, zoals die wordt geuit. Het is belangrijk op een neutrale en alledaagse manier ingewikkelde aspecten van een behandeling over te brengen. Ik doe een beroep op het zelf herstellend vermogen, dat bij ieder individu aanwezig is. Hierbij ga ik op een vriendelijke, verandering gerichte wijze te werk.

Vanuit de opgedane ervaringen als arts in Psychiatrie ben ik inmiddels gewend om vanuit meerdere perspectieven en op verschillende niveaus mee te denken. Zo hebben reeds vele patiënten/cliënten heel positief op mijn aanpak gereageerd en ik heb nog nooit een (officiële) klachtgekregen.

Ik heb ondervonden dat er veel verbetering mogelijk is in de wijze waarop wij als samenleving omgaan met psychische klachten.

Therapieën

Therapy, Coaching, Coaching & Healing, Cognitive gedragstherapie, Depressie, Holistische therapie, I Tjing, Intake consult, NLP, Psychosociale counseling, Rouwverwerking, Transactionele analyse , Transformatieve coaching.

Onderwerpen

Angst- paniekaanvallen, Bewustwording, Borderline, Burn out, Claustrofobie, Depressie, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Familieproblemen, Gedragspatronen, Hechtingsproblematiek, HSP - hooggevoeligheid, Identiteitsproblemen, Inzicht, Lichamelijke stress, Mentale spanningen, Missie/passie vraagstukken, Onverwerkte emoties, Posttraumatische stress, Psychische klachten, Psychosomatische klachten, Rouwverwerking, Schizofrenie, Schuldgevoel, Sexueel misbruik, Slaapproblemen, Somberheid, Stemmen in hoofd, Stemmingswisselingen, Stress, Traumaverwerking, Verdriet, Voelen, Wisselende stemmingen, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Mentale coaching, Mystiek/Pyschologisch, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Verandering is de enige constante. Psychische en lichamelijke klachten kunnen meestal opgevat worden als signalen die wijzen in de richting van de oorzaak van een onderliggend probleem. Een individuele mens kan hierin niet los worden gezien van zijn omgeving.

Een dynamische aanpak, gericht op het duurzaam vergroten van welbevinden, draagkracht en het creëren van nieuwe perspectieven is naar mijn mening de meest werkzame. Ik heb gemerkt dat zingeving een essentieel onderdeel van heling is in herstelprocessen.

Door een individuele benadering, gericht op het effectief identificeren van de (achterliggende) oorzaak van de klacht, is het mogelijk -zelfs bij langdurige en complexe problematiek- duurzame oplossingen te genereren in een dynamische wisselwerking met u.

De mate waarin het effect wordt bereikt is afhankelijk van de kwaliteit van de samenwerking wij hierin tot stand wordt brengen. Naar mijn ervaring is het in de meerderheid van alle gevallen goed mogelijk om -op betrekkelijk korte termijn-wezenlijke veranderingen te realiseren in de gewenste richting. Dikwijls beperken deze veranderingen zich niet alleen tot een individu, maar ontstaat er meer rust, ruimte, creativiteit en toegenomen algemeen welbevinden bij alle betrokkenen.

Algemene principes van eenheid van lichaam en geest, balans tussen ratio en emotie en wederkerigheid in menselijke interacties vormen de uitgangspunten van deze benadering.


Meerwaarde
- Deze benaderingswijze is niet-cultuurspecifiek, universeel toepasbaar en is in vele individuele dilemma's/moeilijke omstandigheden heel succesvol gebleken.
- Bij een breed scala van individuen met uiteenlopende psychische klachten kunnen binnen een beperkte tijd op zijn minst een aanzienlijke verbetering worden gerealiseerd. Soms is er meteen verbetering merkbaar.
- Het is goed mogelijk om in aanvulling/samenspel met andere behandelvormen psychische problemen oorzakelijk en doelgericht aan te pakken.

Vanuit kennis en kunde, op medisch gebied, van psychologie, groepsprocessen, esoterie en en flinke dosis gezond verstand is het in de meeste gevallen mogelijk snel duidelijkheid te creëren in (voorheen) ingewikkelde situaties.

Beroepsverenigingen

 KNMG

Opleiding/cursussen

Vanuit de opgedane ervaringen als arts in Psychiatrie gedurende 15 jaar ben ik inmiddels gewend om vanuit meerdere perspectieven en op verschillende niveaus mee te denken.

Ik heb voortdurend allerlei congressen en cursussen gevolgd, workshops gedaan en naar lezingen geweest over uiteenlopende onderwerken te maken hebben met psychiatrie, psychologie en menselijk bewustzijn, emoties, gedachten en gedrag.

Testimonials

Ik vind dokter Sikkens een van de beste arts die er is omdat hij mij bewust maakte van mijn onbewuste en onwetendheid. Dokter Sikkens weet waar hij het over heeft vooral als het gaat over een oorzaak van het problematiek
Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Elvie Kastiel, van Surinaams afkomst en woon al 30 jaar in NL.

Kaart

Reviews

Roy Sheombarsing

10-07-2022 23:39
Sinds januari 2021 ben ik onder behandeling en begeleiding van dokter Sikkens. Dokter Sikkens luistert heel goed en kan op basis van zijn ervaring, deskundigheid en mensenkennis gepast advies geven, behandelen, ondersteunen en zelfs thuis bezoeken om de situatie helpen verbeteren. Dokter Sikkens durft op te komen en beschikt over zowel medische als maatschappelijke kennis om een deskundigenoordeel te geven en een rapport op te stellen, waar menigeen psychiaters in het land dat niet durven. Hij is in staat het gevoel van een patiënt te begrijpen en kan doormiddel van goede gesprekken, toelichtingen, uitleg en voorbeelden met patiënten die ernstig depressief zijn/PTSS hebben en lijden aan een zware burn-out zoals ik dusdanig behandelen, dat herstel wat bijna onmogelijk was, wordt omgebouwd in herstellen in fases en gedachten om uit het leven te stappen weer een kans krijgt en dat verdient complimenten. Ik ben nog steeds onder behandeling en ben ontzettend tevreden.

Zara

31-08-2021 15:15
Echt een topper! Goede ervaring met de therapeut gehad, hij geeft brede uitleg en luistert goed naar je problemen en geeft inzicht op papier. Ik zou hem zeker aanraden.

Greetje Jansen

18-03-2018 18:21
Heb SUPER goede ervaring met dr Sikkens, hij heeft mij goede handvaten gegeven, om (weer) vooruit te komen, toen ik compleet vast zat!
Dank hiervoor!

Temesgen Neggabelay

31-07-2016 17:44
Steven Sikkens is goed op de hoogte van de hulpbehoefte bij andere culturen. Ik heb gemerkt dat hij bij personen met mijn Oost Afikaanse achtergrond goede aansluiting heeft gevonden.

Schrijf een review