It’s Just Therapy
Yoga therapeut - Groningen - Saskia Valk
  • Saskia Valk

  • Groningen
  • Yoga therapeut
  • € 50,00 per 60 minuten

Stuur Saskia Valk een bericht

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Saskia Valk (1979) en ben ik naast een trotse moeder, zelfstandig ondernemer, lichaamsgericht hulpverlener (SKJ geregistreerd), Natuurgeneeskundig therapeut (BATC), yogatherapeut, levensgenieter en pionier.

Mijn roots liggen in Zeeland en besloot op mijn 18de te verhuizen naar Utrecht waar ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener volgde. Na mijn afstuderen ging ik direct aan de slag in een woonvoorziening voor kinderen met een meervoudige beperking in combinatie met gedragsproblemen waar ik met veel plezier een aantal jaar gewerkt heb.
In 2007 verhuisde ik naar Groningen en startte in de kinderkliniek van Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie) waar ik veel ervaring en kennis op deed op het gebied van ADHD, Autisme/PDD(NOS), hechtingsproblematiek en andere psychische stoornissen.

In 2013 ontmoette ik Sonia Sumar, founder van de methode Yoga for the Special Child®. Haar kennis, oneindige wijsheid en gave om het beste in elk kind naar boven te halen raakte me diep, ik werd tot in mijn ziel geraakt toen ik haar zag werken met zorg-intensieve kinderen. En zo kwam ik op het pad van yoga voor the special child terecht en specialseerde ik me verder als yogatherapeut voor volwassenen en kinderen met aandacht- en zorgvragen, oa trauma, ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblemen, Cerebrale Parese, verstandelijke beperking, ADHD/Autisme, hoogbegaafdheid en fysieke beperking.

Momenteel ben ik me verder aan het verdiepen in trauma en begeleid ik ook volwassenen middels de methode Trauma Sensitive Yoga van TSYTC David Emerson, yogaleraar aan het Trauma-Institute at Justice Resource Institute (JRI) te Massachusetts onder leiding van trauma-specialist Dr. Bessel Van Der Kolk

Ik ben zowel zelfstandig als complementair werkzaam in de GGZ, WLZ en alternatieve geneeswijze.

Website

www.sadasiva.nl

Therapieën

Yogatherapie, Lichaamsgerichte Therapie, .

Onderwerpen

Angsten, Autisme, Bewustzijn, Burn out, Contact met lichaam, Hoogbegaafdheid, Hyperventilatie, Lichaamsbewustzijn, Overspannen, Psychosomatische klachten, PTSS, Slaapproblemen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

Vanuit een nadere kennismaking luister ik naar je (hulp)vraag, behoefte of wens en samen gaan we werken aan connectie, zowel met jezelf als met mij als therapeut zodat we een veilige en vertrouwde setting kunnen opbouwen waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen en je welbevinden en je levensgeluk te vergroten.

Het is goed om te weten dat ik als therapeut bij trauma informed yoga geen fysieke aanraking gebruik, niet ter correctie en niet ter ondersteuning. Ik faciliteer, door je steeds uit te nodigen, je de keus te geven om mee te doen, te stoppen of te aanschouwen. De bewegingen en oefeningen zijn veilig en zacht, met doel om in beweging te komen, te mogen voelen en te kunnen reageren op datgene wat zich aandient, zonder (ingewikkelde) yoga houdingen.
Trauma Informed Yoga wordt 1 op 1 aangeboden. Neem gerust vrijblijvend contact met me op als je meer informatie wilt ontvangen over de methode of als je een nader kennis wil maken.

Beroepsverenigingen

BATC
Aspirantlid YVN

Opleiding/cursussen

Hatha Yoga Teacher Training 200hrs by Sonia Sumar (2018-heden)
Hatha Yoga Teacher Training 500hrs NamoNamah (2014-heden)

Trauma Informed Yoga 20hrs, Trauma Sensitive Yoga Nederland (2018)
Congres Traumasporen (the body keeps the score), Bessel van der Kolk (2018)

Basic 1 Yoga for the special child®, 48hrs (2013) (2015) (2016) (2018)
Basic 2 Yoga for the special child®, 55hrs (2014) (2017)
Continues Education C.P. & Syndroom van Down, 20hrs (2014) (2016) (2017)
Continues Education Pranayama & Asana, 20hrs (2016)
Therapeutische Kinderyoga Arterre, 80hrs (2012)
Sociaal Pedagogische Hulpverlening (1998-2004)

Testimonials

“Het afgelopen jaar heb ik therapeutisch, in een groep en met mijn dochter yogalessen gevolgd bij Saskia. Ik heb haar leren kennen als een bevlogen en empatische vrouw. Ze houdt rekening met individuele verschillen. Saskia is een echte professional op het gebied van yogatherapie!”
Russell

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review