EMDR Therapeut - Amsterdam - Sabine Wassenberg
  • Sabine Wassenberg

  • (4)
  • Amsterdam
  • EMDR Therapeut
  • € 90,00 per per uur

Stuur Sabine Wassenberg een bericht

Boek een consult met Sabine Wassenberg

Delen:

Over / Bio

Sabine Wassenberg (1981) is filosoof, schrijfster en EMDR-therapeut.
Ze combineert verschillende technieken uit diverse opleidingen die zich allemaal kenmerken door niet-diagnostiserend te zijn. Er wordt dus geen diagnose gemaakt met persoonlijkheidsstoornissen of andere labels, maar we werken direct aan het trauma/probleem, dat een persoon verhindert ontspannen in het leven te staan.

Sabine werkt als trainer en docent, in filosoferen met kinderen, schreef hier o.a. het boek Kinderlogica over. Ze geeft nu al een jaar of zeven retraites op Ibiza, waarin ze therapeutisch werk combineert met filosofie, rondom haar gepubliceerde werk 'Mijn ego en ik'.

De filosofische consulten met desgewenst EMDR geeft Sabine op verschillende lokaties, in Amsterdam, Alkmaar, Bergen en Groet. Ook kan een sessie eenvoudig online. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Therapieën

EMDR, EMDR.

Onderwerpen

Eigenwaarde, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, PTSS, Traumaverwerking.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Mentale coaching.

Meer over werkwijze

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een van de meest effectieve technieken van tegenwoordig, met de bekende vingerbeweging voor de ogen, of met piepjes in de oren, gericht op het verwerken van trauma's. Het is geschikt voor posttraumatische stress, ofwel een onverwerkte nare gebeurtenis. Ook kan het ingezet worden bij minder duidelijke gebeurtenissen, maar toch onverwerkte emoties.

Sabine Wassenberg combineert de EMDR eventueel met narratieve (systeem) therapie, filosofische consultatie en de techniek van Byron Katie.

Beroepsverenigingen

 

Opleiding/cursussen

Master in Filosofie aan de UvA
EMDR bij TEP
Narratieve Systeemtherapie bij RINO
Filosofisch consulentschap bij VFP

Testimonials

"Ik merk dat die emotionele lading een heel stuk minder is geworden en dat is natuurlijk erg fijn! Mijn hart is open en de energie stroomt weer rijkelijk " Y uit A.

"EMDR is fantastisch, je bent een tovenaar!" R uit I.

Kaart

Reviews

Saskia Beugel

25-04-2020 15:04
Zeer goed emdr sessie Sabine nam de tijd en van het trauma waar het over ging heb ik veel minder last

Saskia

29-11-2016 16:10
EMDR wilde ik altijd al eens proberen. Deze methode schijnt in combinatie met mindfulness ook goed te zijn bij het verwerken van oude trauma's. Wetenschappelijk bewezen en ook de reguliere zorg verwijst naar EMDR therapeuten door. Ik had wel eens brainspotting geprobeerd en dat vond ik al heel bijzonder en lijkt erop maar EMDR stond nog hoog op mijn lijstje.

Ik ging dus onlangs op bezoek bij Sabine en werd warm onthaald in haar fijne praktijkruimte aan huis. Sabine is allereerst een vrouw die je heel erg op je gemak stelt en die rust en vertrouwen wekt. De sessie begon met het bespreken van een thema waar ik aan wilde werken. In mijn afgelopen relatie had ik te maken met een man met twee gezichten. Aan de ene kant was hij allercharmantst, knap, intelligent, sportief en ik vond hem geweldig en lief maar hij had ook een hele donkere kant. Na een aantal droommaanden ontplofte hij regelmatig om onduidelijke redenen en dan viel hij me aan en zei hij de naarste dingen. Raar, boos. aggressief en een beetje duister. Ik had het wel gedeeld met vrienden en die vroegen me 'heb je de crisisdienst niet gebeld dat klinkt gek en psychotisch' of 'had ie iets geslikt ofzo drugs?'. Dat had ik niet gedaan nee en daar had ik niet aan gedacht.. Ik nam het namelijk allemaal nogal persoonlijk werd bang, voelde me machteloos, niet gehoord, schuldig (vanuit het niets), verdween in het moeras van zijn boosheid..en gekte en dacht dat het aan mij lag, dacht dat het mijn schuld was. Ik werd een klein kind. Het deed me pijn, bleef niet staan, stelde mijn grenzen niet en dat is natuurlijk waar ik wel aan wilde werken. Mijn angst en het kleine kind gevoel en die machteloosheid worden uiteraard getriggerd door iets ouds.

Samen met Sabine gingen we op zoek naar het oudste beeld wat ik had bij dat gevoel van machteloosheid, schuldgevoel. een klein kind, angst en 'ik doe er niet toe'...Dat ging terug naar vroeger, en ik zag mijn vader en zijn plotslinge beangstigende uitbarstingen. Ik stelde voor mezelf ook een intentie waar ik naar toe wilde werken en dat was 'ik heb macht en ik doe er toe'. Ik heb een dingetje op macht maar iemand vertelde me een keer dat het goed is om macht te voelen want dan zit je aan het stuur.. dus ik nam dat.. ik heb macht. Alhoewel dat gek voor mij klinkt om zon intentie uit te spreken. Sabine vroeg mij om weer naar dat gevoel te gaan van machteloosheid, terug naar dat beeld en te beschrijven wat ik voor me zag en hoe ik me voelde. Intussen maakte ze met haar vingers bewegingen van links naar rechts (waardoor de linker en hersenhelft steeds meer met elkaar verbonden worden en als het ware de bedrading herstelt). Steeds vroeg Sabine mij of ik een cijfer kon geven voor mijn gevoel. Misselijk, duizelig. Steeds keerde ik weer terug naar dat beeld en het gevoel en Sabine ging heen en weer met d'r vingers. Toen kwam er angst. Angst dat hij (hij mijn vader, mijn ex, boze mannen in het algemeen) gaat slaan.

In de verschillende sessies waarbij Sabine steeds van links naar rechts ging met haar vingers veranderde mijn beeld.. van machteloosheid en mezelf een klein kind voelen naar met wat meer afstand kunnen zien van schreeuwende mannen, schreeuwende gezichten in het algemeen. Sabine nodigde mij steeds weer uit om daar naar te kijken en het gevoel een cijfer te geven. Langzaam veranderde mijn beeld van een moeras waarin ik verdween naar het op afstand zien van gekke, boze mannen, pratende schreeuwende gezichten en mijn gevoel van angst verdween en ik voelde me sterker, krachtiger en met meer afstand. Ik kon beter zien dat het niets met mij te maken had maar alles met de boze, gekke mannen en dat ik t lekker daar laat... en veel beter mijn grenzen stel (grenzen aangeven en als iemand niet wil luisteren weglopen of muur er tussen). Misschien dat ik nog een EDMR tje doe op dhr Trump voor mij de belichaming van de gekke, gestoorde, boze man met de vinger. Het is nog in ontwikkeling maar zelfs als iemand mij de schuld wil geven voel ik heel goed.. nee ik ben nergens schuldig aan en ik ben klaar met het pleaserschap. Voelt goed om macht te hebben over mijn leven en in mijn kracht te staan. Zit op het goede spoor. Powerrrr. Sabine is echt super! Een intelligente, warme, intuitieve vrouw. Ze kan op een diep niveau werken pikt alles op neemt alles mee. Vat het goed samen, bespiegelt en bekrachtigt. Wil je een EDMR doen wil je je laatste stukjes trauma oplossen? In een veilige warme omgeving met iemand die diep kan werken en met de nodige humor. Ga naar Sabine topper!

Yvonne Gravemaker

05-02-2016 14:09
In een fijne en veilige setting biedt Sabine je de ruimte om tot de kern van "je verhaal" te komen. De sessie voelde voor mij als samenwerken. Door haar open en ontspannen houding, tezamen met het ontbreken van een eindtijd, was het voor mij goed mogelijk "mijn verhaal" te exploreren en zo tot de essentie te komen. De spanning die ik voorheen ervoer, is tot een minimum terug gebracht. De behandeling heeft nog weken doorgewerkt, waarbij ik nog tot verschillende inzichten ben gekomen. Mijn hart is weer open en de energie stroomt rijkelijk. Ik voel me vrij! Sabine, bedankt!

thomas kwakernaat

07-01-2016 07:14
Scherp, professioneel empathisch betrokken en in een ontspannen sfeer weet Sabine gedurende de sessie de kern te raken

Schrijf een review