Sjamanistisch Healer - Almere Haven - Ron Townsend
  • Ron Townsend

  • (4)
  • Almere Haven
  • Sjamanistisch Healer
  • € 105,00 per 1,5 uur

Stuur Ron Townsend een bericht

Boek een consult met Ron Townsend

Delen:

Over / Bio

Ron Townsend doet individuele consulten in zijn praktijk, waarbij hij werkt met Sjamanistische Healing methodes, met Ademwerk/Rebirthing sessies en Therapeutic Touch/Qigong behandelingen. Ron onderscheidt zich met name door zijn innerlijke wijsheid en grote kennis. Daarnaast is hij een intuïtief werkende, ervaren en begenadigd practitioner.
In zijn praktijk werkt hij met transformerende helingsmethodes voor particulieren, leidt daarnaast als Sjamanistisch teacher deelnemers op tot Sjamanistisch Practitioner en geeft tevens workshops aan bedrijven.
Ron heeft tijdens zijn spirituele ontwikkeling ruim 25 jaar verschillende directie- en managementfuncties vervuld in het bedrijfsleven. Het is zijn missie om met passie in een liefdevolle verbinding, van hart tot hart, intuïtief en doelgericht met mensen te werken.


Spirituele levensweg
Ron komt tijdens zijn tienerjaren al in contact met het Boeddhisme, Hindoeïsme, Tantra en Reïncarnatie. Op zijn 21ste levensjaar krijgt hij te maken met een depressieve periode en kiest het spirituele pad voor zijn heling. Hij komt in aanraking met het Soefisme en de spirituele teachings van Gurdjieff. Gedurende vele jaren ervaart Ron in groepen het Gurdjieff-werk en de Movements. Krishnamurti die hij vele jaren in Nederland en Engeland meemaakt, is tot op heden één van zijn grootste inspiratiebronnen. Zijn levensweg brengt hem onder meer in aanraking met leraren als Sandra Ingerman, Peggy Dylan, Thich Nath Hanh, de Dalai Lama, Bert Hellinger en het werk van de dichter en schilder Kahlil Gibran. De droomsymboliek en gedachten wereld van Carl Jung brengen hem in contact met de wereld van het onbewuste. De eeuwenoude wijsheid van de I Tjing en de mystieke kennis in de Tarot leiden tot diepere inzichten in het leven. Via de Foundation for Shamanic Studies, waar Michael Harner en Sandra Ingerman aan verbonden zijn, maakt Ron kennis met het Core Shamanism. Sjamanisme wordt zijn levensweg.

Als Sjamanistische Teacher, opgeleid door Sandra Ingerman, geeft Ron sjamanistische workshops in Almere.
Naast de basisworkshop en introductie van het traditionele Sjamanistische reizen de "Reis van de Sjamaan" en de daarop volgende verdiepingsworkshops "Soul Retrieval", “Sjamanistische Extractie", "Psychopompus (De Reis van Dood en Sterven)", "Heling met Spirituele Licht” en "Heling voor de Aarde" (Medicine for the Earth). Het volgen van alle genoemde workshops vormt tevens de opleiding tot Sjamanistisch Practitioner.

Kijk voor de agenda van de sjamanistische workshops in Almere Haven op www.definest.nl

"Als leerling van het leven, ben ik elke dag steeds weer dankbaar, dat ik binnen mijn spirituele praktijk mag werken met mooie en bijzondere mensen. Het werken met mensen is een toegewijde reis. Toegewijd aan de weg van jezelf, aan de weg van de ander en aan de weg van de mens. En toegewijd aan het groter geheel, Spirit, God, de natuur en de community."
Ron Townsend

Therapieën

Sjamanistische healing, Ademtherapie, Energetische therapie, Energietherapie, Healing, Healing Amsterdam, Quantum Touch, Rebirthing, Sjamaan, Sjamanisme, Sjamanistische healing.

Onderwerpen

Afwijzing, Angsten, Blokkades, Boosheid, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Depressie, Dissociatieve stoornis, Donkere kant, Emotionele blokkades, Energetische balans, Energetische blokkades, Familieopstellingen, Fysieke klachten, Gedragspatronen, Healing, Mentale spanningen, Negatief zelfbeeld, Onrust, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Posttraumatische stress, Psychose, Relatieproblemen, Schuldgevoel, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Transformatie, Traumaverwerking, Verdriet, Verslaving, Zielsmissie.

Werkwijze

Spiritueel; mystiek, Energetisch; healing, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (aanraking), Mystiek/Pyschologisch.

Meer over werkwijze

Sjamanen of Sjamanistische Practitioners kijken ook naar de spirituele aspecten van de ziekte, die zich op een emotioneel, psychisch of fysiek niveau manifesteert. In sjamanisme gaat men er vanuit dat ziekte de volgende oorzaken heeft en tot de volgende klachten kan leiden:
1. Een persoon heeft zijn/haar kracht verloren. Klachten kunnen zijn; chronische depressie, chronische ziekte, chronische zelfmoordneigingen, chronische tegenslag.
2. Een persoon heeft een deel van haar/zijn ziel of essentie verloren; zielsverlies. Dit kan veroorzaakt worden door iedere vorm van misbruik; seksueel, fysiek of emotioneel. Kan veroorzaakt zijn door alles wat een shock veroorzaakt, een ongeluk, operatie, scheiding, verlies van een geliefde. Gevolgen van zielsverlies kunnen zijn: zich niet volledig/compleet levend en midden in het leven staand, in zijn/haar eigen lichaam voelen; trauma, stress, post traumatische stress syndroom, verslaving, depressie, een verdriet dat niet overgaat.
3. Spirituele blokkades en negatieve energieën die verwijderd moeten worden. Klachten kunnen zijn; woedeaanvallen, niet verklaarbare angsten, hartklachten, keelklachten, schouderpijn, overige fysieke en psychische problemen etc.

Onderdelen van een Sjamanistisch consult kunnen zijn:
1. Diagnose (Sjamanistische trance reis)
2. Power Animal Retrieval (Jouw persoonlijke krachtverlies helen)
3. Soul Retrieval (Terugbrengen van verloren zielendelen en hun specifieke kwaliteit)
4. Extractie (Spirituele blokkades of negatieve energie verwijderen)
5. Transfiguratie (Heling met Spiritueel Licht)
6. Soul Remembrance Retrieval (Jouw missie herinneren, ontdekken)
7. Persoonlijk Ritueel

1. Diagnose
Gedurende een diagnose, de sjamanistische trancereis, kijken we eerst naar wat er nodig is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er rondom een bepaald thema sprake is van krachtverlies en/of zielsverlies of dat er sprake is van spirituele blokkades cq negatieve energieën.We werken met datgene wat onze spirithelpers ons tijdens de trancereis laten zien
2. Power Animal Retrieval
Het terughalen van onze overlevingskracht, onze levenskracht, zorgt ervoor dat wij als lichaam en persoon in stand blijven. De kracht van jouw krachtdier is de levenskracht die jou in leven houdt. Een onderdeel van deze kracht is het zelfhelende vermogen en het vermogen om je immuunsysteem te versterken. Wanneer je niet in je kracht staat, kijkt de sjamaan naar jouw krachtdier. De sjamaan onderzoekt bijvoorbeeld of je krachtdier gezond en vitaal is of dat het in de juiste omgeving leeft. Door Power Animal Retrieval kunnen we de levenskracht herstellen.
3. Soul Retrieval
Een mens kan in allerlei traumatiserende situaties een deel van zijn ziel (soul) verliezen. We spreken van Soul Loss (zielsverlies), als een zielendeel vertrekt naar de niet alledaagse werkelijkheid (NAW). Soul Retrieval is het terughalen van zielendelen uit de NAW, waardoor de heelheid van de ziel herstelt. Ziel betekent in dit geval je essentie en je levenskracht. Vanuit sjamanistisch oogpunt is zielsverlies, verlies van cruciale levenskwaliteiten en vitaliteit.
Gevolgen van Soul Loss zijn: stress, depressie, chronische problemen met gezondheid, moeilijke relaties, verslavingen, het gevoel hebben achter een glazen wand te leven, niet volledig deelnemen aan het leven, concentratie problemen.
Oorzaken kunnen zijn lichamelijk, psychisch of seksueel geweld, ongelukken, scheiding, verlies van geliefden, operaties, reizen, gepest worden, verhuizing en meer.
4. Extractie
Bij fysieke pijn, ziekte, psychische problemen of sterke negatieve overtuigingen, is het mogelijk, dat er sprake is van een intrusion, een wezensvreemde negatieve energie. Het kunnen ook negatieve gedachtevormen zijn door beïnvloeding van buitenaf. (dogma’s, oordelen door bv ouders etc) Het is energie die niet in je lichaam hoort en die via extractie uit je lichaam moet worden verwijderd. Gedurende een diagnostische reis (trancereis) van de sjamaan wordt er een diagnose gemaakt en gekeken of en waar de energieën zich bevinden om ze vervolgens te verwijderen. Een sjamaan werkt met de spirituele oorzaken van ziekte en pijn en maakt daarbij geen onderscheid tussen psychisch of lichamelijk.
5. Transfiguratie
Transfiguratie is een helingsmethode via de Spirituele kracht en dimensies van Licht. Vanuit een sjamanistische staat van bewustzijn noemen we dit Heling met Spiritueel Licht. Tijdens transfiguratie wordt er gebruik gemaakt van drum en tonen (klanken, zang).
6. Soul Remembrance Retrieval. Wat is jouw missie?
Een Soul Remembrance is een effectieve methode, die je helpt herinneren aan jouw levensmissie. Het helpt je herinneren aan de rede waarom je hier op aarde bent. Zodra je weet wat jouw missie is, kun je gerichter kiezen en je leven helen, zodat jouw talenten en unieke kwaliteiten meer tot hun recht kunnen komen en waardoor je gelukkiger en gezonder door het leven kunt gaan. Bewustzijn rondom je levensmissie helpt bij het kiezen van werk, een nieuwe studierichting en de kans dat de juiste partner op je pad komt neemt toe.
Ben jij dus op zoek naar die rode draad, naar datgene wat in essentie zo goed bij jou past en aansluit bij jouw hart, je talenten en persoonlijke pad? Gedurende een Soul Remembrance of zielsherinnering ontvang je met name informatie over je missie en datgene wat je te doen staat in het leven.
7. Persoonlijk Ritueel
Een persoonlijk ritueel helpt jou bijvoorbeeld bij het integreren van de helingsmethode, de vernieuwing en het thuiskomen van de zielendelen. . Dit ritueel is voor elk individu anders en te vergelijken met een recept dat je meekrijgt van een dokter. Daarmee bedoelen we, dat je het ritueel na de consulten uitvoert en dat het ritueel net zo belangrijk is voor jouw helingsproces, als het werk dat we gedurende het consult hebben gedaan.

Beroepsverenigingen

 

Opleiding/cursussen

 Shamanic Practitioner opleiding (Joke van Koningshoven, Michael Harner), Two-Year Shamanic Teacher Training (door Sandra Ingerman), Breathwork (Rebirthing) Practitioner opleiding (Sundoor/Peggy Dylan, Sondra Ray), Familieopstellingen/Systemisch Werk opleiding, Familieopstellingen in individuele sessies, met sjamanistische rituelen (Lize van Dam), Therapeutic Touch (energetische helingsmethode Dora Kunz) door het Van Praag Instituut, Quantum Touch opleiding, Intuitieve Ontwikkeling (Linda Keen), Firewalk Instructor opleiding door Definest, Gurdjieff werk/Movements, Boeddhisme (Lama Karta, Sogyal Rinpoche), Zen meditatie (Nico Tydeman, Thich Nhat Hanh), Psychosynthese (Piero Ferruci)

Testimonials

Ron is iemand, waarbij je je direct veilig voelt, door de zachte rust, die hij uitstraalt. Hij heeft de gave om zich op een respectvolle manier met je te verbinden en te vertrouwen op zijn intuïtieve wijsheid, die zijn handen wonderen laat verrichten. Meer specifiek was hij bij mij in staat om in een behandeling het contact tussen mijn geest en mijn lichaam dusdanig te herstellen, dat ik weer in staat was te ademen, te voelen en weer krachtig met beide benen op de grond stond. Het effect was zo direct aanwezig, dat het mij verbijsterde. Dat bedoel ik met wonderen. Dank lieve Ron. - Helma

Ron is een uitzonderlijke heler met een enorme kennis over spiritualiteit, een sterke geest en een zacht en warm hart. Hij is niet alleen een heler, maar ook een geboren teacher, waar ik graag mee werk om mezelf te bevrijden van de soms pittige uitdagingen op mijn pad. -Ursula

Ik heb de kracht van liefde in deze sjamanistische sessies met Ron in de afgelopen maanden mogen ervaren. Zo bijzonder om te mogen ervaren hoe onoverkomelijk verdriet en depressie in mijn leven kon worden opgelost door de energie van dit helende werk. -Laura

De rebirthing sessie was een geweldige, magische en verhelderende ervaring voor mij en ook het begin van een nieuw levensproces. Ron, bedankt. -Sjoukje

In het afgelopen jaar heb ik bij Ron verschillende consulten gedaan. De sjamanistische sessies in combinatie met rebirthingsessies en een individuele familieopstelling hebben mijn leven op zo’n positieve en krachtige wijze verrijkt. Ik kan hem dan ook van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een integere, zeer professionele en zorgvuldige heler en coach. -Kasper

Kaart

Reviews

Fev

12-11-2019 15:55
Ron Townsend is hier voor geboren. Hij ziet en ik voelde dat. Hij is vrede en ik ervaarde ruimte. Een veilige plek om er te zijn, waar je met je hart wijsheid er kan zijn. Dat is mijn ervaring waar ik eigenlijk geen woorden voor heb.

Dankbaar!

Santokh Maan

06-06-2019 09:55
My sessions with Ron were of immense help.

Tanja Daniels

01-04-2017 21:32
Ik heb van Ron eenTherapeutic Touch behandeling ontvangen. Ron heeft een fijne, rustige energie en de wijsheid van de sjamaan is in zijn ogen te lezen. Na een warm welkomst en een fijn kennismakingsgesprek met thee in de mooie praktijkruimte mocht ik op een stoel zitten en tot rust komen. Ah, nadat ik 5 weken had doorgewerkt niets liever dan dat! De behandeling is energetisch en ik voelde me na korte tijd in der daad heel rustig worden. Het voelde, alsof ik onder een tropische waterval uit pure energie stond en alsof al mijn systeem eerst grondig gereinigd en daarna weer helemaal opgeladen worden. Ik had al langer dan een week een verkoudheidje en tijdens de behandeling klaarde mijn hoofd helemaal op. Na afloop voelde ik me enorm ontspannen, een last was van mijn schouders gevallen en ik was vitaal en energiek. Verkoudheid als weggeblazen! Dit hoog hield zelfs enkele dagen na de behandeling aan. Ik heb met Ron voor de toekomst ademtherapie sessies afgesproken, om op de een en andere dingen nog wat beter in te gaan. Daar verheug ik me al op.

Saskia Beugel - It\'s Just Therapy

10-11-2015 21:32
Ik ben vanuit Its Just Therapy op bezoek geweest bij Ron voor een kennismaking en proefsessie. Ik kreeg een hele duidelijke routebeschrijving en een warme ontvangst. Het was een hele fijne sessie de de ruimte in Almere is ook erg prettig. We hebben eerst even gesproken over het thema waar ik aan wilde werken. Ik zat vooral laag in mijn energie na al het werk van het afgelopen jaar aan de nieuwe site en diverse gebeurtenissen op andere vlakken die nogal impacht hebben gehad. Vervolgens mocht ik een drumsessie op een bedje ervaren. Het was erg ontspannen en er gebeurde van alles in de energie. Af en toe stopte Ron om iets uit mijn systeem te \'blazen\'. Ik voelde gewoon letterlijk dat mijn cellen zich aan het \'herstellen\' en aan het resetten waren. Mijn krachtdier was ook aan zn endje dus ook die is even wat nieuw leven ingeblazen. Ik kwam moe aan maar ging fris weg, En met een mooi aura denk ik want de buschauffeur stapte zelfs de bus uit bij de bushalte om speciaal voor mij nog even samen buiten te wachten op de bus waar ik op moest overstappen in Muiden... en op de yoga zeiden ze \'jeetje ik wil een knuffel je zit zo lekker in je energie\'. De weken daarna merkte ik ook verschil ik voelde me energieker en fitter. Ik kreeg ook nog wat adviezen en tips mee. Aanrader!

Schrijf een review 

Website

www.definest.nl/sjamanistisch-practitioner-certificatie-training