Primal Rebirth Therapeut - Nederhorst ten Berg - Ranjana Wiersema
  • Ranjana Wiersema

  • Nederhorst ten Berg
  • Primal Rebirth Therapeut
  • € 75,00 per 75 minuten

Stuur Ranjana Wiersema een bericht

Boek een consult met Ranjana Wiersema

Delen:

Over / Bio

Bandung (Java, Indonesië) is mijn geboorteplaats (1953). Ik was het tweede kind van vier, oudste van drie dochters, in een gezin waarin sporen van zowel de vijandige bezetting van Nederland als krijgsgevangenschap in Indonesië en Japan merkbaar waren. In 1958 repatrieerden onze ouders met ons naar Nederland.

Na de middelbare school begon voor mij veertig jaar deelname aan de arbeidsmarkt. Pakweg tien jaar na het verlaten van het ouderlijk huis ontstond bij mij het besef dat het leven ook anders zou kunnen. Anders zou moeten. Hierbij wist ik zeker: “Als ik er niets aan zou doen, zou ik met vijftig dead and buried zijn”. Waarover dit ging? Géén idee! Ik heb hierbij hulp moeten zoeken. En deze gevonden bij een kundige therapeute, aan wie ik - aanvankelijk in opperste verbazing, wat later tot mijn grote opluchting - niets hoefde uit te leggen. Samen hebben we gewerkt aan de o zo nodige verandering in de wijze waarop ik het leven ervoer, hoe ik met mezelf omging, hoe ik met anderen omging. Daarna ben ik een opleiding gaan doen om therapeute te worden. Inmiddels ervaar ik veel voldoening bij het hebben kunnen verbeteren van de kwaliteit, en het naar een hoger plan brengen, van mijn leven. Ik blijf nieuwsgierig naar opnieuw een oude gewoonte te herkennen, m’n hart ervoor te openen en in het hier en nu vóór mij werkzaam te laten zijn.

Mijn missie is mensen die zichzelf kritisch willen beschouwen, en daarin o.a. zien dat hun communicatievorm met zichzelf en met anderen anders zou kunnen, te begeleiden bij het doorzien van bijvoorbeeld die omgangsvorm, de oorsprong ervan te onderzoeken, en een helpender manier van met elkaar omgaan te ontwikkelen, op basis van wie jij werkelijk bent, in het hier en nu. Wil je daarover meer weten, kun je kijken op www.praktijkkaruna.nl, tab: Over ons/Missie Ranjana.

Therapieën

Primal Rebirth Therapie, Coaching & Healing, Familieopstellingen, Hypnotherapie, Systeemwerk.

Onderwerpen

Angsstoornissen, Familieopstellingen, Hechtingsproblematiek, Zelfbeeld.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Energetisch; healing, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

In mijn praktijk voor coaching bij levensvragen hanteer ik verschillende werkwijzen waarvan Primal Rebirth® Therapie (PRT®; werken met het IK -innerlijk kind-, paren-counseling) de belangrijkste is. Eén van de eigenschappen die gedachten en overtuigingen hebben, is het ons beknotten in ons dagelijks functioneren. Met o.a. PRT® werkt de cliënt aan de heling van de emotionele onderlaag van deze gedachten, waarna belemmerende gedachten gaandeweg hun kracht verliezen. Het omgaan met zichzelf en van daaruit met anderen door de cliënt wordt aangenamer naarmate hij/zij langer aan zichzelf werkt; het zelfbeeld verbetert; de cliënt zal steeds merkbaarder ervaren dat zijn/haar leven veel minder dan voorheen een uitdaging is. Een gevolg hiervan is dat communicatie meer vanuit bewust zijn plaatsvindt, en mede daardoor een vriendelijker karakter krijgt.

Opleiding/cursussen

Primal Rebirth® Therapie (PRT®), Opleidingsinstituut AUMM, Usquert (Grn.); diverse vormen van systemisch werk, waaronder familieopstellingen, Bert Hellinger Instituut, Groningen (Grn.); transpersoonlijke therapie, Academie Antropodynamica, Hilversum; Systemische Structuuropstellingen, NTI NLP, Limmen; en meer.

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review