It’s Just Therapy
Psycholoog - Utrecht - Philip Verzellenberg
  • Philip Verzellenberg

  • (7)
  • Utrecht
  • Psycholoog
  • € 75,00 per 1

Stuur Philip Verzellenberg een bericht

Boek een consult met Philip Verzellenberg

Delen:

Over / Bio

Door Corona geef ik online sessies via Zoom/Skype of de telefoon. In levende lijve kan ook, maar dan op gepaste 1,5 meter afstand. Daarnaast heb ik mijn tarieven naar beneden bijgesteld. Veel mensen zijn geraakt door het virus. Mocht mijn tarief ook nu niet bij je beurs passen, geef dat dan aan. Het is beter om het er over te hebben, dan af te haken.

Ik ben psycholoog, coach en trainer omdat ik al van jongsaf aan benieuwd ben wat mensen drijft, wat ze beweegt, waar ze naartoe willen. En ook wat ze daarvan weerhoudt. Waar ze voor weglopen als ze ergens naartoe willen.
En niet alleen bij anderen, maar ook bij mezelf. Dat is mij met de paplepel ingegoten, mijn ouders hadden hier aardig wat invloed op. Ook al ging ik psychologie studeren en verdiepte me in de wetenschap, tegelijkertijd wilde ik ook aura's lezen. Tijdens mijn studie lukte me dat nooit. Later leerde ik dat je dat 'gewoon' kunt leren. Dat werd het begin van een ontwikkelingsweg (die startte in 1994) waarin ik wetenschap combineerde met meditatie, energiewerk en visualisatie. Ik gaf les in intuïtieve ontwikkeling (bij het CLI en de Trance Art Academie), maar wilde ook coachen en trainen. Dat ontwikkelde ik bij NTI-NLP, Phoenix-opleidingen, de TA-academie en andere leerplekken en -meesters.

Bij Phoenix maakte ik contact met het gemis aan mijn vader en met mijn mannenpad. Met andere mannen kreeg ik -tijdens diverse trainingen- in broederschap mijn eigen antwoorden op dit gemis. Specialiseerde me meer en meer in mannencoaching.

Therapieën

Psychologie, Aura & Chakra healing, Brainspotting (EMDR), Burn-out preventie, Business coaching en psychologie, Business coaching Utrecht, Coaching, EMDR, Familieopstellingen, Familieopstellingen Utrecht, Healing Utrecht, Mannencoaching, NLP, NLP Master, Reading, Transactionele analyse .

Onderwerpen

Agressie, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijn, Bewustzijns ontwikkeling, Bijna dood ervaringen, Blokkade, Blokkades, Boosheid, Chakra's, Communicatieproblemen, Contact met mezelf, Emotionele blokkades, Entiteiten, Familieopstellingen, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Intuitieve ontwikkeling, Keuzestress, Mentale spanningen, Negatieve gedachten, Persoonlijke ontwikkeling, Posttraumatische stress, Rouwverwerking, Stress.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Energetisch; healing, Familie; karmisch; systemisch, Lichaamsgericht, Mentale coaching, Psychologisch; Coaching, Reading.

Meer over werkwijze

In mijn begeleiding loop ik een tijdje met je mee op. Zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Daardoor zie je waar je eigen patronen liggen, wat voor aandeel jij daar in hebt en wat jouw antwoord daar op is. Met andere woorden: hoe jij daar jouw verantwoordelijkheid in wilt nemen. Dat doe ik met een open hart, een open oog en ruimte voor wat zich in jou aandient. We staan stil bij je belemmeringen, maar net zo veel bij je wensen, doelen en verlangens. Maken je levensvuur wakkerder om ze te realiseren. Zoeken naar steunbronnen en pakken blokkades aan. Om het die aandacht te geven die het verdient. Om jou die aandacht te geven die je nodig hebt. Zodat je jezelf in een opening zet om met stevige, hartskracht-stappen je potentieel te leven.

In mijn consulten en coaching werk ik holistisch. Daarbij maak ik gebruik van een combinatie van technieken uit energiewerk, NLP, oplossingsgericht werken, systemisch werk, positieve psychologie en meditaties.

Ik werk zowel met vrouwen als met mannen, maar heb een specialisatie in het coachen van mannen die zich herkennen in het thema afwezige vaders, verloren zonen. Dit thema maakt vaak dat mannen hun leven te veel alleen gaan leiden (ook al ziet dat er aan de buitenkant vaak niet zo uit), zich terugtrekken uit intimiteit en kiezen voor een stoer en zelfstandig gedragspatroon. Maar daarmee ook moeilijker bereikbaar en te peilen zijn. En eigenlijk broederschap en een eerlijke spiegel missen.

Beroepsverenigingen

Ik ben Psycholoog NIP en lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse (NVTA). Ik volg de beroepscode van het NIP.

Opleiding/cursussen

• Leergang Vitale mensen in vitale organisaties (Nederlands Instituut van Psychologen -NIP-)
In deze leergang brachten we vitaliteit in verband met motivatie, energie, fitheid en bevlogenheid. Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat vitale mensen langer doorwerken en stress makkelijker aankunnen.

• Transactionele Analyse, opleiding Persoonlijke Groei en Professionele Communicatie
(TA-academie, Soesterberg, 2012-2015)

Transactionele Analyse (verder TA) maakt communicatie tussen mensen op een doelgerichte en ogenschijnlijk simpele manier helder. TA zorgt er voor dat mensen en teams autonomer gaan functioneren. TA hanteert drie belangrijke positieve uitgangspunten: ik ben ok, jij bent ok; iedereen kan denken en herbesluiten en verandering is mogelijk.
Uitgangspunten die ik elke dag gebruik in mijn werk bij het coachen van mensen. 
In deze 3-jarige opleiding leerde ik hoe ik TA -als belangrijk instrument bij het behalen van succesvol resultaat- professioneel kan inzetten. Vooral binnen het domein van het beïnvloeden van menselijk gedrag.

• Basistraining oplossingsgerichte gespreksvoering (Solutions Centre, Utrecht, 2012)

• Professionele Begeleiding van Organisaties (Phoenix-opleidingen, Utrecht, 2012)
Organisaties zijn levende systemen die een eigenheid hebben: een geschiedenis, een cultuur, een gestructureerde vorm of inrichting, een taak, een doel, een bestemming. Deze opleiding gaf mij antwoord op de vraag: Hoe dien ik de gezondheid van organisaties en mensen in organisaties op het snijvlak van organisatiethematiek en persoonlijke thematiek? De belangrijkste twee uitgangspunten hierbij zijn: de ontmoeting is de kern van alle interventies &
een organisatie kan zo ver groeien als haar leiders zijn.

• NLP Practioner (NTI-NLP, Limmen, 2011)

• De Maskermaker, vervolgopleiding systemisch werken en karakterstructuren
(Phoenix-opleidingen, Utrecht, 2009)

• Insights Discovery Practitioner (Insights Benelux, 2008)

• Trainersopleiding (Phoenix-opleidingen, Utrecht, 2008)

• Systemisch werken en familieopstellingen (Phoenix-opleidingen, Utrecht, 2006)

• Opleiding professionele begeleiding/NLP-master (Phoenix-opleidingen, Utrecht, 2004)

• Doctorandus in de psychologie (Katholieke Universiteit Brabant, 1982-1989)

Testimonials

“De opstellingenavond in Utrecht is mij bijzonder goed bevallen! Na een gedegen intake met Philip was ik overtuigd dat hij het zeer professioneel zou aanpakken. Zo gaf hij een heldere uitleg vooraf over hoe het in zijn werk ging, en legde hij goed de spelregels uit. Wat ik fascinerend vond om te zien, is dat Philip vakkundig laveert tussen ruimte geven waar het kan en sturen als dat nodig is. Daarbij reageert hij attent en voorkomt bijvoorbeeld dat deelnemers elkaar gaan coachen. Door het heft in handen te houden, creëert hij een veilige omgeving. Naast dat ik zelf mooie inzichten kreeg, vond ik het verrassend leuk om ‘mee te spelen’ bij de vraag van de andere deelnemer. Ik kan deze workshop aanraden aan iedereen die waardevolle inzichten wil krijgen in zichzelf, maar wars is van hocus pocus”
Thijs uit Utrecht

“In eerste instantie was ik erg nerveus en vond het ook moeilijk om de vraag die ik had over mezelf in relatie tot mijn familie, goed te omschrijven. Met hulp van Philip lukte dat en er gebeurde in de opstelling precies wat ik eigenlijk van binnen wel wist, maar niet wilde geloven. Ik zag het werkelijk gebeuren, mijn gevoel werd bevestigd en dat was nodig om rust te krijgen en los te kunnen laten. Ik huilde en huilde en voelde me zo vreselijk alleen en tegelijkertijd kwam er een rust over me, het werd stil in mijn hoofd, een verademing! Er was geen issue meer!
De dingen zijn meer zoals ze zijn en dat is oké. Pas na een paar dagen besefte ik wat ik mezelf aan doe en dat was pas echt een eyeopener voor me. Daar ben ik heel, heel blij mee. Nu ik dit zie en ook ervaar kan ik daarin een andere keuze maken. Een familieopstelling is een prachtige manier om in zeer korte tijd helderheid te verkrijgen! Dankjewel.”
Lammy Alons

“De opstelling vorige week heeft mij mooie inzichten gegeven en ik vond het vooral bijzonder om de verbinding te voelen met mijn rijke familiegeschiedenis. Ik kon echt de kracht en liefde van mijn voorouders voelen. Bijzonder dat de energie en informatie die tijdens de opstelling toegankelijk wordt, boven alle individuele verhalen uit stijgt. Ik voelde me gezegend en zo dankbaar om die verbinding te voelen met alle kennis, ervaring, moed, creativiteit en de
handelsgeest van mijn familie. Door dit alles voel ik ook mijn eigen potentie en kracht. Ik geniet nu meer van het succes dat ik heb in mijn bedrijf en zie met wat een gemak ik eigenlijk de dingen voor elkaar krijg. Ik zie ook dat dit gebeurd omdat ik helemaal vanuit mijn innerlijke waarheid leef en werk. Heerlijk!”
Jacqueline Dos Santos

“De familie-opstellingen zijn voor mij in alle opzichten verrijkende en indrukwekkende ervaringen. Hoe is het mogelijk dat wildvreemde mensen die niets van je weten toch dieperliggende gevoelens van jezelf kunnen verwoorden. Dat is de magie van de familie-opstelling. Ik heb nu een aantal opstellingen bijgewoond en één keer zelf een familiekwestie die me al jaar en dag bezighield ingebracht. Dat heeft me enorm verder gelopen in de relatie met mijn gezin van herkomst. Philip Verzellenberg heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan en dat is goed te merken: van begin tot einde begeleidt hij de sessie met rust, warmte en humor. Zijn sterke regie, die tot uitdrukking komt in zijn heldere eenduidige vragen en opdrachten, schept een grote intensiteit en vertrouwen tussen alle aanwezigen.”
Egbert Kruijver

Kaart

Reviews

Tamara van Mourik

20-02-2020 21:38
Vanuit het programma Vitaliteit bij mijn werkgever heb ik een aantal sessies met Philip gehad. Ik vond het prettig werken met Philip. Hij weet op soms bijzondere, maar zeer effectieve manier naar jezelf te laten kijken en te onderzoeken waar stressfactoren zitten. Ik beveel Philip zeker aan als coach.

Mark-Jan Verhoog

20-02-2020 21:29
Ik heb na mijn promotie binnen Deloitte een aantal gesprekken met Philp aangeboden gekregen om eens te spreken over Stress en Vitaliteit. Een lastig thema voor veel nieuwe managers.
Ik heb graag gebruik gemaakt van dit aanbod en Philip heeft mij geholpen door heel concreet te maken waar mijn kracht zit, onder ogen te komen wat ik lastig vind en te focussen op wat ik echt belangrijk vind. Hij stelt hierbij kritische vragen, die soms ongemakkelijk zijn en hij confronteert je op een praktische wijze met je eigen gedrag.
Ik heb veel van je geleerd, dankjewel Philip!

Karin van Dam

20-02-2020 21:24
“Philip raakt meteen de juiste snaar ! Ik vond het bijzonder over mezelf te horen en over mijn familie-energie. Ik herkende mij geheel, dat is in eerste instantie bedreigend, vervolgens wordt het verrijkend! Bedreigend omdat ik me bekeken voelde. Verrijkend omdat ik meer ruimte voel, mezelf beter begrijp. Zodoende luister ik regelmatig naar de CD en dat geeft rust en zelfacceptatie.”

Bart Schouten

20-02-2020 21:22
“Ik geniet nog steeds van het rustige, vrije gevoel waarmee ik na het mannenweekend naar huis ging.”

Ries Zeeman

20-02-2020 21:20
De tijd was gekomen om me te verdiepen in (mijn) mannenenergie, maar zoveel workshops hiervan zijn er niet….Dus toen de training ‘De man die staat’ voorbij kwam wist ik het: deze wordt het! De titel zei het al: dat was wat ik wilde onderzoeken. Natuurlijk kwamen de ja-maars bij mij voorbij en de angsten. Maar twee dagen van 10.00 tot 17.00 uur leken mij lang genoeg voor verdieping en kort genoeg voor als ze op karakter moesten….

Maar wat een mooie workshop was het! Door de relaxte houding en rustige stemmen van Philip en Bart was er meteen een sfeer van veiligheid en ontspanning. Korte oefeningen zonder ellenlange verhalen. Soms met mooie inzichten, dan weer confronterend. Bijzonder vond ik de begeleiding, messcherp als ze waren, voelde het ook voedend wat ze terug gaven aan mij en de andere mannen. Ik voelde dat ze daar zelf ook waren geweest.’
Ries Zeeman

Charlotte de Cl.

20-02-2020 21:16
“Ben bij Philip geweest voor een reading en healing; wat een bijzondere ervaring. Het voelt als thuiskomen, daarnaast komt er veel energie los, waardoor ik dicht bij mijzelf kan komen. Wat ik heel bijzonder vind is dat Philip makkelijk contact kan maken en mijn vorige levens zo goed kan beschrijven; dit zijn voor mij puzzelstukjes die op zijn plek vallen. Ik ben me na de reading en healing completer gaan voelen waardoor ik meer in mijn kracht sta en ik dit ook uitstraal. De sessie van 1,5 uur heeft veel in werking gezet en draagt voor mij bij aan een helend gevoel van mijn lichaam en geest. Ik ben erg blij met deze sessie en kan Philip van harte aanbevelen! ”

Lucia van Vliet

20-02-2020 21:13
“Van te voren wist ik niet zo goed wat ik van een opstelling moest verwachten. Hoe het zou gaan en wat het me zou opleveren. Het was erg bijzonder, anders dan ik had verwacht. Minder confronterend dan waar ik bang voor was en het gaf me wel veel inzicht. Philip heeft mij op een hele prettige en passende manier hierin begeleid. Hij is hier heel erg goed in en lijkt vanzelf te snappen hoe hij het beste aan kan sluiten. Ik merk steeds meer dat er na de opstelling ook echt dingen veranderd zijn voor mij en ik ook echt verder kom en nieuwe inzichten heb opgedaan.”
Lucia van Vliet

Schrijf een review 

Website

www.caleidos.nl