It’s Just Therapy
Innerlijk kind therapeut - Deventer - Payodhi van der Graaff
  • Payodhi van der Graaff

  • (3)
  • Deventer
  • Innerlijk kind therapeut
  • € 70,00 per per sessie van 75 minuten

Stuur Payodhi van der Graaff een bericht

Boek een consult met Payodhi van der Graaff

Delen:

Over / Bio

Ik ben geboren in 1960 temidden van vier zussen. Ik heb me als kind al vroeg leren staande houden door me zo ‘volwassen’ mogelijk te gedragen, met praten, denken en begrijpen en met heel erg mijn best te doen. Dat maakte me een goede leerling en heb zo'n 25 jaar ‘op school’ gezeten voordat ik ging werken. Ik hoor regelmatig dat ik een erg 'bochtige' carrière heb gemaakt, maar ik zou niet anders gewild hebben. Via een brede studie in de economie werd ik in de 80-er jaren een pionier in het veld van filosofie en management. Ik studeerde in 1988 af op de rol van metaforen in het denken over organisaties. Ik weigerde vervolgens militaire dienst op persoonlijke onoverkomelijke gewetensbezwaren en werd als vervangende dienstplicht programmamaker aan de Internationale School voor Wijsbegeerte in Leusden, samen met onder andere de onlangs overleden Denker des Vaderlands, René Gude. Hierbij kwam ik allerlei bijzondere denkers en sprekers op het spoor en begon eind 80-er jaren een eigen sprekersimpresariaat. Ik organiseerde een aantal jaren het diner-pensant, een driegangen maaltijd met een gedachtengang van een van 'mijn' sprekers. Omdat ik steeds meer op de hoogte raakte van alle (gratis) lezingen in het land, begon ik in 1995 met het uitbrengen van de LezingenLadder in alle nationale dag- en weekbladen, zodat iedereen te weten kon komen welke fantastische onderwerpen bij hen om de hoek werden aangeboden. Gaandeweg belandde ik ook in de hoek van communicatieadviseurs in bedrijven. Maar tegelijkertijd begon mijn privéleven steeds meer te haperen. Ik kwam op het spoor van 'werken met je innerlijk kind'. Tot dan toe was ik vooral bezig geweest met het verzorgen van communicatie met/tussen anderen, maar de communicatie met mijzelf was behoorlijk in het slop geraakt. De benadering van het innerlijk kind werkte zo goed voor mij, dat ik besloot dit als beroep te gaan studeren. In 2001 werd ik getroffen door Osho's 'bliksem' en heb ik mijn spirituele naam opgevraagd: Bodhi Payodhi, wat betekent: Oceaan van Bewustzijn. Na zes jaar intensieve trainingen wist ik voorlopig genoeg om een eigen therapiepraktijk in 2004 te openen: InnerlijkKindWerk. Sindsdien heb honderden cliënten mogen begeleiden naar een betere communicatie met zichzelf, met het tot rust brengen van de diverse gekwetste en overlevende innerlijke kinderen in hen. Dit werk doe ik nu uitsluitend en heb de commerciële advisering losgelaten, omdat het mij daar teveel om ego's ('egonomie') gaat en niet om wie je werkelijk bent.

Therapieën

Innerlijk kind therapie, Ademtherapie, Bio-energetica, Familieopstellingen, Geweldloze communicatie, Innerlijk kind therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Meditatie , Rebirthing, .

Onderwerpen

Afwijzing, Agressie, Angsten, Bewustwording, Bewustzijn, Bindingsangst, Blokkades, Boosheid, Burn out, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Donkere kant, Eigenwaarde, Energetische balans, Energetische blokkades, Faalangst, Futloos, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Groei, Healing, Hechtingsproblematiek, Hoog ademen, In hoofd zitten, Innerlijke strijd, Karakterstructuur, Kundalini, Laag zelfbeeld, Lichaamsbewustzijn, Loslaten, Missie/passie vraagstukken, Mystieke ervaringen, Narcisme, Negatief zelfbeeld, Onrust, Onveiligheid, Onverwerkte ervaringen, Persoonlijke ontwikkeling, Psychische klachten, Relatieproblemen, Schaamte, Schuldgevoel, Slaapproblemen, Spanningen, Stress, Teveel in hoofd, Traumaverwerking, Veel denken, Verlatingsangst, Vluchtgedrag, Voelen, , Zelfacceptatie, Zelfkennis, Zielsmissie.

Werkwijze

Mystiek/Pyschologisch, Fysiek (beweging).

Meer over werkwijze

bij InnerlijkKindWerk geldt: the healing is in the feeling, de heling komt door het weer contact maken met vaak vroege gevoelens die ergens in je 'onverwerkt' zijn gebleven. Ik help je op een veilige en liefdevolle manier om 'in de ervaring' te gaan. Want door te ervaren, maak je het alsnog van jezelf en kun je loslaten wat niet van jou was. Met praten en begrijpen alleen lukt dat niet.

Beroepsverenigingen

 Batc

Opleiding/cursussen

Opleidingen
Tweejarige opleiding Codependency (Aumm Instituut, 2003): werken aan de ontwarring van de wederzijdse verstrikking van innerlijke kinderen in een relatie.

Vierjarige opleiding Primal Rebirth Therapie (Aumm Instituut, 2004): teruggaan naar je vroegste (primal) blauwdrukervaringen en herboren (rebirth) weer terugkomen.

Diverse trainingen in lichaamsgerichte traumabehandeling (Aumm Instituut, 2003-2005): werken met de restanten van shock in het lichaamsweefsel.

Cursussen
Medische basiskennis op HBO-niveau (Academie SAGHO, 2009): anatomie, fysiologie en pathologie; ziekteleer, diagnose en advies.

Homeopathie en Bach bloesemtherapie (Civas, 2012): homeopathie is een geneeskundige methode die gebaseerd is op het principe dat het gelijke met het gelijksoortige genezen kan worden. Daarbij wordt op basis van het symptoombeeld gezocht naar de stof die deze symptomen in een gezonde persoon zouden kunnen oproepen. Niet de ziekte wordt behandeld, maar de persoon en hoe deze zijn ziekte ervaart.

Chakra- en Aurahealing (Civas, 2013): chakra’s kunnen gezien worden als energiecentrales (in de vorm van een wiel) in het menselijk lichaam, die energie opnemen uit het omringende krachtenveld. Ze zorgen ervoor dat de benodigde energie terechtkomt bij de verbonden organen. Onbalans in de chakra’s betekent een onder- of overactiviteit van de organen.

Voedingstherapie (Civas, 2014): een goede gezondheid is een kwestie van een goede balans. Kennis van je spijsvertering en goede daarop aansluitende voeding zijn fundamenteel voor deze goede balans in je lichaam.

Magnetiseren (Civas, 2015): het instralen van energie, het verwijderen van negatieve energie en het opruimen van blokkades, om de balans te herstellen tussen lichaam, geest en ziel.

Psychosociale basiskennis op HBO-niveau (Nogg, 2016): holistische visie op het herkennen en behandelen van psychische stoornissen.

Testimonials

"Payodhi heeft mij geholpen bij mijn zoektocht naar mijn eigen ik, en me er kennis mee laten maken. De oorzaak van de onrust en drijfveer werd mij steeds duidelijker. Wat mij bij blijft van Payodhi is de enorme diversiteit, hij is in staat door gebruik te maken van een breed scala aan methoden een probleem van meerdere kanten te belichten, maar ook de oplossing vanuit meerdere richtingen aan te dragen." David, 37 jaar

"Voor ik bij innerlijke kindtherapie kwam, had ik al tien jaar allerlei cursussen en therapieën gevolgd, vooral in het alternatieve circuit. Maar nog steeds had ik last van mijn klachten, die niet waren verdwenen. Met Payodhi ging ik onderzoeken wat er allemaal (nog) in me leefde en dit te plaatsen bij het oorspronkelijke pure kind, het gekwetste kind of bij de overlever. Via verschillende methodieken weet Payodhi ingang(en) te vinden tot oude gevoelens en emoties, mits je hier open voor staat. Hij geeft ook een kader van waaruit je je ervaringen kunt begrijpen. Het was voor mij een soort sluitstuk in het ‘graven’ naar mijn oude ervaringen. Dankzij Payodhi heb ik het gevoel dat er genoeg aan bod is geweest. Wat me verder aansprak was de vriendelijke bereidwilligheid van Payodhi om je verder te helpen in je proces.” Cyril, 42 jaar

"Innerlijk kindwerk heb ik ervaren als een prachtige groeiplek om mezelf weer te leren kennen. Door mijn angsten, patronen en littekens te herkennen, manieren van overleven te doorzien en uiteindelijk weer bij de kern te komen; durf ik weer te vertrouwen op mijn intuïtie. Payodhi was daarbij voor mij een rots in de branding, daardoor was het veilig om door die lagen heen te gaan. Het is geen makkelijke manier van therapie, maar voor mij wel de manier om verder te komen. Leven kun je op zoveel manieren, innerlijk kindwerk heeft mij geleerd om van overleven naar leven te gaan.” Jeanet, 44 jaar

Kaart

Reviews

Hennie Boeve

05-08-2016 20:03
Ik vond mezelf (terug) in mijn therapie bij innerlijk kind werk. Payodhi luisterde, is geduldig, hoorde, gaf richting aan wat ik als cliënt besprak, vertelde geen mening van zichzelf, waardoor ik helemaal zelf kon vinden wie ik mocht zijn. Zo legde ik mijn levenspuzzel, waar ik nog met de laatste stukjes bezig ben. Meer dan de moeite waard.

Wouter van de Ridder

19-04-2016 12:25
Innerlijk kind is een lichaamsgerichte therapie die gaat naar de kern van de overtuigingen die we in onze jongste jaren hebben getrokken. ‘Innerlijk kind' staat voor de onverwerkte of onafgeronde emoties uit onze eerste levensjaren, want naast fijne ervaringen hebben wij als kind ook pijnlijke ervaringen gekend. Er was bijvoorbeeld veel boosheid, we werden niet gezien, niet begrepen of er was geen ruimte voor onze emoties. Of ervaringen die te bedreigend waren om te verwerken. Hoe klein we ook waren, we hebben op zulke momenten eerder genoemde overtuigingen aangenomen en daar als groter kind persoonlijke overleef- strategieën op bedacht.

Werken met je innerlijk kind is een speelse en liefdevolle manier om helderheid te krijgen over de bron van oude patronen, spanningen of onvrede. Voor mensen die door middel van therapie hun bewustwording, groei en innerlijke rust willen versterken. De eerste stap is om weer contact te gaan maken met de gevoelens van ons innerlijk kind. Zo pel je langzamerhand alle lagen eraf, van ontevreden volwassene (die misschien vastloopt) tot je innerlijk kind. En dat geeft prachtige inzichten.

De sessie met Payodhi is een mooie combinatie van praten en werken met het lichaam. Ik moet mijn lichamelijke pantser vergroot uitbeelden. Dus zet ik mijn kaken vast, trek mijn schouders omhoog, hou ik mijn adem in en voel spanning in mijn handen. Dat voelt niet erg comfortabel, want ik krijg geen lucht, alsof mijn buik een opgeblazen ballon is. Door het uit te beelden zie ik precies wat ik doe als ik in de overleef modus ga.

Wat we gaan doen is telkens een stapje weglopen uit mijn harnas/pantser, de spanningen loslaten.
Als hij vraagt wat ik ervaar, verstijf ik telkens een beetje. Ik ga mijn lichaam scannen met mijn aandacht, maar mijn denken komt er constant tussen. Ook vergeet ik te ademen soms. Het mag allemaal. Langzaam aan worden bij elk stapje mijn kaken wat losser. Alle spanning zakt naar beneden en steeds meer voel ik mijn benen die een beetje shaky worden. We slaan de spanning van mijn handen af met een kleine boksoefening en we schudden nog meer met het lijf. Er komt eindelijk leven en losheid in mijn lijf!

Mijn weg is naar beneden, naar binnen. Maar daar ben ik niet voor niets weggegaan ooit. Het is een proces waarbij het essentieel is dat ik van mezelf mag falen. Als dat mag, is het tijd voor de volgende stap en is het oordeel eraf.

Payodhi is erg warme en vriendelijke therapeut waar je je direct veilig bij voelt. Alles is goed, er zit geen enkele oordeel en dat is erg prettig. Met zijn ervaring kan hij allerlei verschillende werkvormen inzetten om te werken met je innerlijke kind en te komen tot een volwassene zonder pantser of belemmerende overtuigingen. Alles is gericht op het zelf helende vermogen van je lichaam en geest, want uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

tameer

05-01-2016 14:30
goede goozer en geduldig

Schrijf een review