ACT Therapeut - Amsterdam - Op de gezonde toer - Merel Groeneveld
  • Op de gezonde toer - Merel Groeneveld
    Aanvullend vergoed

  • (2)
  • Amsterdam
  • ACT Therapeut
  • € 100,00 per 1 uur - gedeeltelijke vergoeding mogelijk als je een aanvullende zorgverzekering hebt

Stuur Op de gezonde toer - Merel Groeneveld een bericht

Boek een consult met Op de gezonde toer - Merel Groeneveld

Delen:

Over / Bio

Na 15 jaar gewerkt te hebben als sociaal psycholoog bij een marktonderzoekbureau en een grote gemeente, heb ik me omgeschoold tot gewichtsconsulent. Ik wilde veel meer met mensen werken. In 2012 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, “Op de gezonde toer”. De naam zegt het al: ik begeleid je om gezonder te gaan leven. Op een manier die bij jou past.

Waarschijnlijk WEET je echt wel wat je zou moeten doen om gezonder te leven (gezonder eten, minder emotie-eten, meer bewegen, voldoende slaap en ontspanning regelen), maar je DOET het niet altijd. En je wil het wel.

Ik leer je vaardigheden om bewuster te gaan leven, vaker van de automatische piloot af te gaan en bewust keuzes te maken om die dingen te doen die je dichter brengen bij het leven dat je wil leiden en de persoon die je wil zijn. Kortom, we gaan aan de slag met je (eet)gedrag.

Therapieën

ACT Therapie, ACT Therapie, Coaching, Gedragstherapie, Leefstijl & Vitaliteits Coaching, Leefstijlcoaching, Online coaching en therapie, Personal coaching, Psychologie, Vitaliteitscoaching.

Onderwerpen

Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Eetproblemen, Gedragspatronen, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Innerlijke motivatie, Innerlijke strijd, Loslaten, Obesitas, Overgewicht, Persoonlijke ontwikkeling, suikerverslaving.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Lichaamsgericht, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

Ik ben als coach en in het dagelijks leven enthousiast, positief en begripvol. Door de 1-op-1 coaching kunnen we precies ingaan op wat jou tegenhoudt om het leven te leiden wat je graag zou willen leiden.

Wil je bijvoorbeeld van het emotie-eten af, dan kan het zijn dat je er achter komt dat het juist de stemmetjes in je hoofd zijn die je aanzetten tot eten ("je hebt zo hard gewerkt, je verdient wel chips) of eerder de gevoelens (bijvoorbeeld gaan eten om het verdriet niet te hoeven voelen of de hectiek van de dag niet te hoeven voelen). Hoe om te gaan met deze gedachten en gevoelens, dat leer ik je graag en laat ik je graag ervaren.

Tijdens de coachingsessies doen we veel oefeningen waarin je gaat ervaren (in plaats van praten over…). Na afloop van elke sessie krijg je huiswerk mee. Daarmee ga je aan de slag tot aan onze volgende sessie. Tussen twee sessies zit maximaal twee weken tijd. Mijn streven is dat je met maximaal 10 sessies zelf verder kan.

Het aanleren van een andere leefstijl kost tijd en aandacht. Niet alleen om het aan te leren, ook daarna. Zie het als “leren zwemmen”. In de periode dat ik je begeleid leer ik je zwemmen en ik zwem nog een stukje met je mee. Je leert alles van me om goed te zwemmen en om te gaan met de omstandigheden. Daarna ga je zelf verder en word je steeds beter in zwemmen.

Sinds 2019 doe ik mijn coaching voornamelijk via online videobellen (zoom, google meet of whats app). Dat werkt heel goed en scheelt ons allebei reistijd en reiskosten. Liever live coaching? Dan bespreken we de mogelijkheden.

Beroepsverenigingen

Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland

Opleiding/cursussen

* ACT-opleidingen bij dr Heidi Stiegelis van PuurJezelf - basistraining, verdiepingstraining en de VIP-4daagse.
* Vitaliteitscoach-opleiding bij Chivo
* Gewichtsconsulent bij de LOI

Testimonials

"Ik wilde achterhalen wat maakt dat ik af en toe emotie-eet. Dit patroon wilde ik ombuigen naar "niet meer emotie-eten op de automatische piloot". Het resultaat van een paar coachinggesprekken is voor mij dat emotie-eten nauwelijks meer aanwezig is. En als ik het toch doet, dan is het een bewuste keuze. Achteraf voel ik me niet schuldig. Bovendien stopt ik eerder met emotie-eten." - Monique


Kaart

Reviews

Sandy Twaalfhoven.

28-08-2023 17:21
Ik nam jaren geleden deel aan Merel d'r powerwalk lessen en ze heeft mij onlangs ook begeleiding gegeven met afvallen. Merel is super enthousiast en weet haar enthousiasme goed over te brengen op haar klanten en iedereen om haar heen. Ik ben inmiddels heel wat kilo's kwijt en ik hou het er ook af! Ik heb geleerd bewuste keuzes te maken en voel me fantastisch! Heel erg fijn dat je het op je eigen tempo kan doen. Merel heeft heel veel goede tips die mij enorm hebben geholpen, en nog steeds helpen! Je bent een topper Merel! Bedankt voor alles!

Brit

09-08-2023 11:59
Ik nam deel aan een workshop ter bewustwording over mijn eetpatronen en had daarna nog 1:1 begeleiding. Het werd me snel duidelijk waarom ik dingen zo deed als ik ze deed, wat mijn triggers zijn. Ik kreeg niet alleen inzichten, maar ook praktische tips om veel bewuster keuzes te maken. Dat pas ik nu niet alleen voor eetgewoonten toe, maar ook voor vele andere dingen in het dagelijkse leven. En Merel is altijd heel erg positief en wist me te motiveren. Echt super fijn. Dankjewel, Merel.

Schrijf een review 

Website

www.opdegezondetoer.nl