Wie ben ik?

Ik was het jongetje op het schoolplein dat het veiliger vond zich onzichtbaar te maken. De puber die zich niet vól afzette tegen zijn ouders. De tiener ook die op school zorgde dat hij wel ergens bij hoorde, ook al moest dat door wat eigenheid op te geven. De student die pas met afstand van het ouderlijk huis op ontdekkingstocht ging in de wereld. En daar ontdekte dat de grootste zoektocht die naar binnen is:

Wie ben ik, wat bepaalt mijn identiteit? Wat wil ik? Hoe weet ik zeker dat ik dat wil? Hoe doe ik niet wat anderen van me willen? Hoe blijf ik mezelf in een relatie? Hoe ga ik om met verlies? Waar haal ik mijn zingeving uit?

Mijn eerste studie, Literatuurwetenschap, hielp me om te onderzoeken hoe fictieve karakters in verhalen dat deden. Mijn studie gaf me inzicht in hoe je met taal identiteit opbouwt, en de meerdere lagen die er vervolgens te ontdekken zijn in één verhaal. Mijn leven als student in een nieuwe stad leerde me met vallen en opstaan hoe je dat in het echte leven doet.
 
Mijn grote valkuil bij steeds meer mezelf leren zijn was dat ik goed kon denken en analyseren. Voelen kon ik niet goed. Dat had ik op dat schoolplein wel afgeleerd, veel te pijnlijk. Maar hierdoor kon ik ook niet goed voelen waar ik nou warm voor liep. Alsof ik een toeschouwer was in mijn eigen verhaal.

Op weg naar meer authentiek en autonoom zijn waren twee levensgebeurtenissen essentieel: het overlijden van mijn moeder op mijn 23e. Maar ook het verbreken van de relatie met de moeder van mijn kinderen een aantal jaar later speelde een belangrijke rol. Die maakten me duidelijk dat het een noodzaak was om mijn eigen innerlijk kompas te gaan leren kennen.

Ik merkte dat mijn kracht: denken en analyseren, me niet hielp. Wat ik leerde, vanaf mijn 23e, is om toegang te krijgen tot de informatie die in het onbewuste zit, en de informatie die via je gevoelens en je lichaam toegankelijk is. En op allerlei plekken ben ik gaan leren hoe je duurzame verandering bewerkstelligt door gebruik te maken van je onbewuste, je gevoelens, contact met je lijf én je denken.

En inmiddels zet ik wat ik geleerd heb ook in in mijn coaching. Zet ik mijzelf in als instrument in de ontmoeting. En werk ik juist met fysieke sensaties, gevoel en emoties. Alle methodieken die ik ben gaan waarderen; systemisch werk, lichaamswerk, focusing, voice dialogue, emdr, nlp, hebben dat als uitgangspunt. Ik noem het ervaringsgericht werken. En ervaren doe je met je hele systeem, we zijn zoveel meer dan een hoofd. Een sessie zal dan ook nooit bestaan uit alleen maar zitten op een stoel en analytisch met elkaar praten.

De basis van het werk is groeien in je gezonde autonomie. Het besef dat je een uniek exemplaar bent, dat je prima bent zoals je bent en het volste recht hebt om te zijn zoals je bent. Maar ook dat je in ontwikkeling bent, dat je fouten mag maken, mag leren. En superbelangrijk, dat je in het contact met een partner, kinderen of werk jezelf niet verliest, maar diezelfde helderheid kunt blijven houden. En daarvoor wil je zo bewust mogelijk zijn van je eigen neigingen, je eigen geschiedenis, je blinde vlekken en de momenten waarop je bijna als vanzelf in 'iets ouds' schiet.

De groei zit hem in nieuwe antwoorden vinden op de de vragen die in je geschiedenis besloten liggen. En met deze nieuwe antwoorden komt er meer eigenheid en vrijheid in wie je nú bent.

Ga jij de reis aan?

Bezoek mijn website

Hoe kan ik je helpen?

Ik geloof niet in zomaar met elkaar praten. Mijn eigen zoektocht bestond uit beter contact leren maken met mijn gevoel. Helder worden in mijn grenzen. Opruimen wat mij in de weg zat als ik mij wilde verbinden met een ander. Dat lukte mij niet met 'gesprekjes'.

Daarvoor was beetje begrip nodig van wat er aan de hand was, maar verder vooral andere dingen: Met zorg en aandacht opzoeken van lastige gevoelens en emoties. leren luisteren naar signalen van je lijf. Contact leren maken met je onbewuste.

Die mix zet ik dus ook zelf in. Ik werk met fysieke sensaties, gevoel en emoties. Ik noem het ervaringsgericht werken. En ervaren doe je met je hele systeem, we zijn zoveel meer dan een hoofd. Een sessie zal dan ook nooit bestaan uit alleen maar zitten op een stoel en met elkaar praten.

De basis van wat ik doe is aandacht en gelijkwaardigheid. Ik weet het niet beter, ik kies geen partij. Ik verken, onderzoek, vraag door, biedt een ervaring aan. Met het volste vertrouwen dat jullie er verder door komen (Wat ik natuurlijk wel check...).

De groei zit hem in nieuwe antwoorden vinden op de de vragen die in je geschiedenis besloten liggen. En met deze nieuwe antwoorden komt er meer eigenheid en vrijheid in wie je nú bent.

EFT Relatietherapie, basisopleiding, gevorderden opleiding, Houd me Vast training, EFT Nederland en België.
EFIT (Emotionally Focused Individual Therapy), EFT België.
Systemisch Werk, Bert Hellinger Instituut, Amsterdam
Brainspotting, Marie-José Boon, Amsterdam
EMDR, NEM, Breda
3-jarige Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen, Utrecht
Focusing, I-Focus School, Amsterdam
Voice Dialogue, ITP, Bergen
NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Hypnose, UNLP, Amsterdam
Post HBO Transformatieve Coaching, Orbis, Amsterdam
Coachen met Lef, Halmans en Bakker, Driebergen
Core Energetica, Amsterdam, Haarlem, Nijmegen

Hoeveel kost een sessie?

Let op: particuliere tarieven. Neem contact op voor zakelijke tarieven.

Euro icoon 60 min.

Uurtarief € 111,-