Relatietherapeut - Amsterdam - Niels van Santen
  • Niels van Santen

  • (13)
  • Amsterdam
  • Relatietherapeut
  • € 105,00 per uur tarief coaching (relatietherapie=€120/uur)

Stuur Niels van Santen een bericht

Boek een consult met Niels van Santen

Delen:

Over / Bio

Ik was het jongetje op het schoolplein dat het veiliger vond zich onzichtbaar te maken. De puber die zich niet vól afzette tegen zijn ouders. De tiener ook die op school zorgde dat hij wel ergens bij hoorde, ook al moest dat door wat eigenheid op te geven. De student die pas met afstand van het ouderlijk huis op ontdekkingstocht ging in de wereld. En daar ontdekte dat de grootste zoektocht die naar binnen is:

Wie ben ik, wat bepaalt mijn identiteit? Wat wil ik? Hoe weet ik zeker dat ik dat wil? Hoe doe ik niet wat anderen van me willen? Hoe blijf ik mezelf in een relatie? Hoe ga ik om met verlies? Waar haal ik mijn zingeving uit?

Mijn eerste studie, Literatuurwetenschap, hielp me om te onderzoeken hoe fictieve karakters in verhalen dat deden. Mijn studie gaf me inzicht in hoe je met taal identiteit opbouwt, en de meerdere lagen die er vervolgens te ontdekken zijn in één verhaal. Mijn leven als student in een nieuwe stad leerde me met vallen en opstaan hoe je dat in het echte leven doet.
 
Mijn grote valkuil bij steeds meer mezelf leren zijn was dat ik goed kon denken en analyseren. Voelen kon ik niet goed. Dat had ik op dat schoolplein wel afgeleerd, veel te pijnlijk. Maar hierdoor kon ik ook niet goed voelen waar ik nou warm voor liep. Alsof ik een toeschouwer was in mijn eigen verhaal.

Op weg naar meer authentiek en autonoom zijn waren twee levensgebeurtenissen essentieel: het overlijden van mijn moeder op mijn 23e. Maar ook het verbreken van de relatie met de moeder van mijn kinderen een aantal jaar later speelde een belangrijke rol. Die maakten me duidelijk dat het een noodzaak was om mijn eigen innerlijk kompas te gaan leren kennen.

Ik merkte dat mijn kracht: denken en analyseren, me niet hielp. Wat ik leerde, vanaf mijn 23e, is om toegang te krijgen tot de informatie die in het onbewuste zit, en de informatie die via je gevoelens en je lichaam toegankelijk is. En op allerlei plekken ben ik gaan leren hoe je duurzame verandering bewerkstelligt door gebruik te maken van je onbewuste, je gevoelens, contact met je lijf én je denken.

En inmiddels zet ik wat ik geleerd heb ook in in mijn coaching. Zet ik mijzelf in als instrument in de ontmoeting. En werk ik juist met fysieke sensaties, gevoel en emoties. Alle methodieken die ik ben gaan waarderen; systemisch werk, lichaamswerk, focusing, voice dialogue, emdr, nlp, hebben dat als uitgangspunt. Ik noem het ervaringsgericht werken. En ervaren doe je met je hele systeem, we zijn zoveel meer dan een hoofd. Een sessie zal dan ook nooit bestaan uit alleen maar zitten op een stoel en analytisch met elkaar praten.

De basis van het werk is groeien in je gezonde autonomie. Het besef dat je een uniek exemplaar bent, dat je prima bent zoals je bent en het volste recht hebt om te zijn zoals je bent. Maar ook dat je in ontwikkeling bent, dat je fouten mag maken, mag leren. En superbelangrijk, dat je in het contact met een partner, kinderen of werk jezelf niet verliest, maar diezelfde helderheid kunt blijven houden. En daarvoor wil je zo bewust mogelijk zijn van je eigen neigingen, je eigen geschiedenis, je blinde vlekken en de momenten waarop je bijna als vanzelf in 'iets ouds' schiet.

De groei zit hem in nieuwe antwoorden vinden op de de vragen die in je geschiedenis besloten liggen. En met deze nieuwe antwoorden komt er meer eigenheid en vrijheid in wie je nú bent.

Ga jij de reis aan?

Therapieën

Partner therapie, Brainspotting - EMDR, Burn-out coaching, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Burn-out preventie, Coaching, Communicatiecoaching, Droomanalyse, EMDR, Familieopstellingen, Familieopstellingen Amsterdam, Focussing, Hartcoherentie training, Hypnose, Lifecoaching, NLP, Persoonlijk leiderschap & vitaliteits coaching, Polyvagal theorie, Relatietherapie, Rouwverwerking, Stress, Systeemwerk, Transactionele analyse , Transformatieve coaching, Voice dialogue.

Onderwerpen

Afwijzing, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijns ontwikkeling, Bindingsangst, Blinde vlek, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Conflicten, Contact met lichaam, Donkere kant, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Familieopstellingen, Fysieke klachten, Gedachten, Gevoelloosheid, Grenzen aangeven, Hechtingsproblematiek, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Intuitieve ontwikkeling, Karakterstructuur, Laag zelfbeeld, Levensmissie, Levensvragen, Liefdesthema's, Loslaten, Midlifecrisis, Missie/passie vraagstukken, Nachtmerries, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Posttraumatische stress, Relatiebreuk, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Schaamte, Stress, Teveel in hoofd, Transformatie, Traumaverwerking, Zelfacceptatie, Zelfkritiek, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Mentale coaching, Lichaamsgericht.

Meer over werkwijze

Ik geloof niet in zomaar met elkaar praten. Mijn eigen zoektocht bestond uit beter contact leren maken met mijn gevoel. Helder worden in mijn grenzen. Opruimen wat mij in de weg zat als ik mij wilde verbinden met een ander. Dat lukte mij niet met 'gesprekjes'.

Daarvoor was beetje begrip nodig van wat er aan de hand was, maar verder vooral andere dingen: Met zorg en aandacht opzoeken van lastige gevoelens en emoties. leren luisteren naar signalen van je lijf. Contact leren maken met je onbewuste.

Die mix zet ik dus ook zelf in. Ik werk met fysieke sensaties, gevoel en emoties. Ik noem het ervaringsgericht werken. En ervaren doe je met je hele systeem, we zijn zoveel meer dan een hoofd. Een sessie zal dan ook nooit bestaan uit alleen maar zitten op een stoel en met elkaar praten.

De basis van wat ik doe is aandacht en gelijkwaardigheid. Ik weet het niet beter, ik kies geen partij. Ik verken, onderzoek, vraag door, biedt een ervaring aan. Met het volste vertrouwen dat jullie er verder door komen (Wat ik natuurlijk wel check...).

De groei zit hem in nieuwe antwoorden vinden op de de vragen die in je geschiedenis besloten liggen. En met deze nieuwe antwoorden komt er meer eigenheid en vrijheid in wie je nú bent.

Beroepsverenigingen

EFT Nederland (Beroepsvereniging van EFT Relatietherapeuten)
NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps COaches)
EIA geaccrediteerd op practitionerniveau

Opleiding/cursussen

EFT Relatietherapie, basisopleiding, gevorderden opleiding, Houd me Vast training, EFT Nederland en België.
EFIT (Emotionally Focused Individual Therapy), EFT België.
Systemisch Werk, Bert Hellinger Instituut, Amsterdam
Brainspotting, Marie-José Boon, Amsterdam
EMDR, NEM, Breda
3-jarige Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen, Utrecht
Focusing, I-Focus School, Amsterdam
Voice Dialogue, ITP, Bergen
NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Hypnose, UNLP, Amsterdam
Post HBO Transformatieve Coaching, Orbis, Amsterdam
Coachen met Lef, Halmans en Bakker, Driebergen
Core Energetica, Amsterdam, Haarlem, Nijmegen

Testimonials

R.P: "Geen gegraaf in het verleden met allerlei en eindeloze theorieën en oplossingen vanuit het hoofd maar lichaams,- en ervaringsgericht. Niels biedt ruimte en bedding voor doorvoelen met het hele lichaam, daarbij blijven en er eigendom over nemen. Er wordt tijd genomen voor dieper voelen en dat is waar ik naar op zoek was, zo ben ik stapje voor stapje meer in staat mezelf helemaal te omarmen. AHO!"

H.V: "De kracht van het traject voor mij zat in het ervaren, niet alleen erover praten. Door het te ervaren is een deel van mijn bewustzijn aangesproken dat nu al anders functioneert dan vóór het traject.""

M: "Niels kan heel goed luisteren en heeft een fijne manier van vragen stellen. Hij is scherp in het onderscheid tussen wat echte vragen zijn en wat de ruis is. Door twee heel verschillende sessies ben ik in een fijner contact met mijn zoon gekomen. Dat is voor mij heel waardevol omdat dat mij ook meer zekerheid geeft op mijn werk waar ik ook met kinderen werk. Ik vind zijn onderzoekende benadering heel sterk."

P.K.: "Ik deed met Niels een Focusingsessie, omdat ik meer inzicht wilde krijgen in mijn emoties en de wijze waarop mijn lichaam daarop reageert. Na een intensieve week bleek ik tijdens een sessie bij Niels thuis in staat om mijn emoties te doorvoelen en ontstond er bijna als vanzelf een opgeruimd gevoel. Tevens gaf de sessie mij de bevestiging dat de nieuw ingeslagen richting van mijn leven de juiste is. Dat gaf vertrouwen. Door aanwezig te zijn bij al mijn lichamelijke sensaties en hiermee in contact te blijven had ik het gevoel dat ik echt iets opruimde."

Kaart

Reviews

Rutger

02-07-2020 11:39
Niels ervaar ik als vriendelijk, warm, integer en zacht. Een man waarbij ik mezelf durf te openen zonder in competitie te verzanden. Daar waar ik anderen soms graag zichzelf hoor praten stuurt Niels aan op mij, om mezelf te openen in stukken die ik wil onderzoeken. Fijn om te ervaren dat er gestuurd wordt op stukken die in het heden spelen op diepere lagen en die wellicht gelinkt zijn aan ervaringen in ver vervlogen tijden maar in het NU omarmt mogen worden en gedragen.

Dus geen gegraaf in het verleden met allerlei en eindeloze theorieën en oplossingen vanuit het hoofd maar lichaams,- en ervaringsgericht. Niels biedt ruimte en bedding voor doorvoelen met het hele lichaam, daarbij blijven en er eigendom over nemen. Er wordt tijd genomen voor dieper voelen en dat is waar ik naar op zoek was, zo ben ik stapje voor stapje meer in staat mezelf helemaal te omarmen. AHO!

Ilse

16-12-2019 14:21
Bij Niels voelt binnenkomen voor een coachingssessie gelijk vertrouwd. Zijn losse manier van aanwezig zijn en humor maken dat ik mij op m’n gemak voel. En dat bleek ook steeds het geval in de coaching.We gingen samen op zoek en toch kon ik erop vertrouwen dat Niels de weg wel weet te vinden.
Via focussing zijn we steeds dichter bij het beeld dat bij mijn probleem hoorde 'gekropen’. Om zo via beelden meer duidelijkheid te krijgen over waar de pijn voor staat. Dit op creatieve manier vastleggen, helpt om de nieuwe inzichten vast te kunnen houden en maakt de ontwikkeling in mij zichtbaar. Waardevolle ondersteuning die op allerlei manieren ingrijpt en doorwerkt!

Marieke

16-12-2019 14:18
Door de sessies bij Niels herken ik veel beter de signalen die mijn lichaam geeft. Ik kan nu ook beter de gevoelens (h)erkennen die daarbij horen. Ik was gewend om alles cognitief te verklaren, nu hoefde ik alleen te voelen en kwamen de antwoorden vanzelf. Dit was echt een eyeopener voor mij!

Tanja

15-12-2019 09:29
Ik heb twee keer een sessie bij Niels gedaan waarbij hij hypnose inzette. Ik had op dat moment een wat turbulente tijd achter de rug, maar ik voelde me meteen op mijn gemak bij Niels. De spanning die ik had zakte hierdoor snel weg.

Na de sessies merkte ik dat ik me een stuk rustiger voelde. Ik vind Niels zeer bewaam in wat hij doet

Wouter

15-12-2019 09:29
Niels is een hele fijne sparring partner. De vragen die hij stelt en zijn humor geven blijk van een doorleefd inzicht. Hij is in staat om op een niet-dwingende manier inzichtelijk kijken bij je af te dwingen. “Oh ja, dat doe ik altijd” en “Zo denk ik dus echt over mezelf en de situatie” zijn de kwartjes die dan vallen. Mij levert dat op dat ik mijn oude denkpatroon los kan laten en het anders kan gaan doen.

Hester

15-12-2019 09:27
De kracht van het traject voor mij zat in het ervaren, niet alleen erover praten. Door het te ervaren is een deel van mijn bewustzijn aangesproken dat nu al anders functioneert dan vóór het traject.

Harmen

15-12-2019 09:22
Niels is als coach open, invoelend en flexibel. Hij beschikt over een breed scala van technieken die hij spontaan inzet als het moment er om vraagt. Wat me met het lezen van zelfhulpboeken niet goed lukte, om uit het hoofd en bij het gevoel te komen, lukte door de oefeningen die ik bij Niels deed wél. De inzichten die ik daardoor kreeg hebben me geholpen om oude patronen die me in de weg zaten los te leren laten.

Peter

15-12-2019 09:21
Ik deed met Niels een Focusingsessie, omdat ik meer inzicht wilde
krijgen in mijn emoties en de wijze waarop mijn lichaam daarop reageert.
Na een intensieve week bleek ik tijdens een half uur durende sessie bij
Niels thuis in staat om mijn emoties te doorvoelen en ontstond er bijna als vanzelf een opgeruimd gevoel.

Tevens gaf de sessie mij de bevestiging dat de nieuw ingeslagen richting
van mijn leven de juiste is. Dat gaf vertrouwen. Door aanwezig te zijn
bij al mijn lichamelijke sensaties en hiermee in contact te blijven had
ik het gevoel dat ik echt iets opruimde.

Bart

15-12-2019 09:19
Niels creëerde een ontspannen ruimte voor een gesprek door zijn rustige aanwezigheid.
Het voelde voor mij veilig om samen op onderzoek te gaan, en aan de hand van zijn open vragen en mijn spontane antwoorden konden er nieuwe inzichten aan het licht komen. Mooi om dat wat er speelde in mijn leven te onderzoeken door verschillende aspecten van mij te laten spreken, en bovenal, te horen en te verstaan

Laïla

15-12-2019 09:18
k heb Niels als een zeer fijne coach ervaren. Ik zou zijn benadering omschrijven als intuïtief, creatief en oprecht. Samen met Niels ben ik tot zeer waardevolle inzichten gekomen. Ook is het gelukt om in korte tijd mooie stappen te zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor ben ik Niels zeer dankbaar.

Saskia

15-12-2019 09:17
Wat ik waardeer aan Niels is dat hij als coach veel vertrouwen geeft door het niet-weten te laten bestaan. Hierdoor geeft hij ruimte om als coachee zelf naar oorzaken en mogelijke oplossingen te zoeken met behulp van zijn blik-verruimende vragen

Rianne

15-12-2019 09:16
Met zijn grote invoelingsvermogen, aandachtige luisteren en heldere scherpe blik, weet Niels precies de juiste rake en openende vragen te stellen. Hij nodigt op natuurlijke, vriendelijke manier uit tot dieper onderzoeken en tot de kern komen. Ik ervaar Niels en zijn werkstijl als warm, oprecht en afgestemd.

Anne Lieke

15-12-2019 09:16
Niels zijn aanpak kenmerkt zich als persoonlijk, een goede luisteraar en past elk gesprek aan naar je behoeften. Zeker voor gesprekken over werk-privé balans, grenzen aangeven en communicatiestijlen heeft hij mij geholpen. Ik kan hem van harte aanbevelen als coach!

Schrijf een review 

Website

https://www.nielsvansanten.nl