Psycholoog - Amsterdam - Nicky Keijzer
  • Nicky Keijzer

  • (11)
  • Amsterdam
  • Psycholoog
  • € 110,00 per 1 uur (Gedeeltelijk vergoed bij aanvullende verzekering)

Stuur Nicky Keijzer een bericht

Boek een consult met Nicky Keijzer

Delen:

Over / Bio

Gespecialiseerde (therapeutische) begeleiding voor vrouw en moeder. Begeleiding en behandeling gericht op het veranderingsproces vanaf de kinderwens tot in het moederschap.
In Amsterdam-Oost, vergoeding bij aanvullende verzekering.

Over mij:
Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door de relatie tussen moeder en kind. Dankzij de dieptepsychologie heb ik ontdekt waarom dat het geval is én hoe deze fascinatie de route naar mijn huidige werk beïnvloed heeft.

Het veranderingsproces vanaf de wens voor een kindje tot in het moederschap zie ik als een prachtige en krachtige mogelijkheid om dat wat nog gebroken is te helen. Niet alleen ten behoeve van jezelf, maar ook ten behoeve van je (ongeboren) kindje. Het werk van Anna Verwaal is hierbij een enorme inspiratiebron.

Bijna 10 jaar geleden studeerde ik af als pedagoog. Ik werkte lang in de gesloten psychiatrische- en verslavingszorg voor jeugd en volwassenen, en zag daar bijna dagelijks welk leed kan voortkomen uit de onveilige hechting tussen ouders en hun kinderen. Tijdens mijn opleiding als dieptepsycholoog aan het Jungiaans Instituut kreeg ik een vollediger beeld van de oorsprong van deze problematiek – en hoe deze doorwerkt in ouders zelf en in de verbinding met het kind.

Het moederschap als transformatieproces
Toen ik zelf moeder werd, leerde ik mezelf op een nieuwe manier kennen. Ik werd, net als veel nieuwe ouders, geconfronteerd met gevoelens van onvermogen en onmacht t.a.v. mijn kindje. Het maakte me onzeker omdat ik met zoveel toewijding aan het ouderschap was begonnen en bovendien al veel innerlijk werk verzet had. Onder begeleiding van collega’s kon ik deze fase gebruiken om mijn eigen geschiedenis in relatie tot het moeder worden opnieuw te bekijken en te verwerken. Daar hoorde ook bij: mijn donkere kanten onderzoeken en ontdekken dat hier veel kracht in verscholen ligt.
Therapieën

Psychologie, Biodynamische therapie , Coaching, Coaching & Healing, Complementaire therapie, Depressie behandeling, Droomanalyse, Energetische therapie, Familieopstellingen Amsterdam, Hooggevoeligheid, Hoogsensitiviteit coaching, Hypnose, Hypnotherapie, Innerlijk kind therapie, Jungiaanse therapie, Mentaal Gezond, Pedagogiek, Primal Rebirth Therapie, Rebirthing, Regressietherapie, Therapie, Traumatherapie, Traumawerk, Vruchtbaarheid en kinderwens coaching.

Onderwerpen

Angsten, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Gedachten, Hechtingsproblematiek, Hormonale problemen, HSP - hooggevoeligheid, Huilbaby, Hulp bij opvoeding, Kinderen, Levensvragen, Lichamelijke klachten, Mishandeling, Nachtmerries, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Ouderschap, PTSS, Voelen, Vruchtbaarheidsproblematiek, Zelfacceptatie.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Energetisch; healing, Familie; karmisch; systemisch, Mentale coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Nicky Keijzer is (diepte) psycholoog en Jungiaans Analytische therapeut in Amsterdam-Oost. Bij een aanvullende verzekering wordt een consult gedeeltelijk vergoed.

Vanuit een inlevende en integrale benadering biedt zij begeleiding bij de ingrijpende verandering van het moeder worden. Integraal houdt in dat de hulpvraag en het proces waarin je je bevindt, vanuit verschillende invalshoeken wordt bekeken. Het zichtbare, jouw gedrag en symptomen worden in beeld gebracht. Maar ook het onzichtbare, vroege (kinderlijke) ervaringen, schaduwdelen en persoonstype.

Jij staat centraal in deze begeleiding. Gezamenlijk wordt datgene bloot gelegd wat op een diepe laag gebroken of op slot gegaan is, om weer te helen en te verbinden met jouw eigen kern.

Beroepsverenigingen

Jungiaanse Vereniging Analytisch Therapeuten Nederland
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg

Opleiding/cursussen

Masterclass 8 lesdagen Traumabehandeling, Trauma en Hypnose, Jungiaans Instituut Nijmegen 2020
Master in de gezondheidswetenschappen, Analytische Psychologie, Jungiaans Instituut Nijmegen 2018
Bachelor Social work, Pedagogiek, Hogeschool Arnhem en Nijmegen 2011

Kaart

Reviews

Jorin

17-06-2022 16:24
In een paar sessies heeft Nicky mij geholpen om een stukje in mezelf te genezen. Verdriet waar ik al meer dan 30 jaar mee rond liep. Hierdoor voel ik me 10 kg lichter. Meer ontspannen en zelfverzekerder. Ik voel meer liefde, voor mezelf en de ander. De begeleiding van Nicky is zo fijn! Ze luistert zonder oordeel, moedigt aan en laat voelen dat alles er mag zijn.

Sabine V

21-04-2022 10:11
Na een intensief ICSI-traject heb ik mij lange tijd ‘stuk’ gevoeld en heb ik mijzelf als een ‘misdruk’ ervaren. Ik zou volgens de artsen en doctoren geen kinderen kunnen krijgen en moest ik rekening houden met dat ik reeds in de overgang zou zijn. Ik was toen 38 jaar oud. Op den duur besefte ik mij dat ik hulp nodig had om mijn verdriet te verwerken. Ik zou nooit een kindje kunnen krijgen. En ik zou nooit kunnen ervaren hoe het is om moeder te worden. Die gedachten deden zeer. Voordat ik bij Nicky terecht kwam twijfelde ik of ik op de juiste plek was aanbeland. Of ik wel geholpen kon worden met mijn hulpvraag om mijn verdriet te verwerken en te leren accepteren dat ik kinderloos door het leven zou gaan.

Ik ervoer voorafgaand iedere sessie weerstand en dacht ik veelal dat er niets meer te bespreken was. Achteraf besefte ik mij dat het mijn angsten en onzekerheden waren die mij ervan overtuigde dat ik niet geholpen kon worden. Maar tijdens en na iedere sessie liep ik vol nieuwe inzichten en kennis over mijzelf naar buiten.

De begeleiding heeft mij ruimte en rust in mijn hoofd en lijf gegeven. De begeleiding heeft mij inzichten gegeven in wie ik was als kind, inzicht gegeven in mijn angsten en in mijn zelf gecreëerde patronen die ik jaren in stand heb gehouden. Door deze inzichten kreeg ik een beter beeld van mijn eigen gedrag en handelen en heeft het ertoe bijgedragen dat ik mijn patronen kon doorbreken. En heeft het ertoe bijgedragen dat ik sta voor mijn eigen keuzes en niet meer toelaat dat anderen mij onderdrukken. Ik houd vanaf nu mijn ‘eigen straatje schoon’. Dit betekent tevens niet dat het mij vanaf nu gemakkelijk afgaat. Ik wil hieraan blijven werken, tot het op den duur een nieuw patroon is geworden en mij als vanzelf afgaat.
Ik zou iedere andere vrouw die voor deze keuze staat zeggen dat zij vertrouwen moet houden in zichzelf. Wees bereid om eerlijk naar jezelf te kijken, want ‘the only way out is the way in’. Ja, het wordt modderig en naar, maar het leidt je uiteindelijk tot een bevrijdend gevoel waarin je je krachtig en bevrijd voelt.

Ik ben nu 40 jaar en ben drie maanden geleden op een natuurlijke wijze zwanger geworden. Mijn kindje groeit goed en voel ik mij de koning te rijk.

Sahrona

09-04-2022 11:45
oen ik startte met de begeleiding twijfelde ik even. "Gaat dit me nu dan wel helpen" was wat ik dacht. Ik had zo zoveel gedaan, zoveel verschillende coaches en therapeuten gezien, dus hoe wist ik of dit nu blijvende verandering zou opleveren.

Op het moment dat ik contact zocht met Nicky was ik eigenlijk op zoek naar begeleiding om mijn slaaptrauma op te lossen. Vanaf het moment dat ik de afspraak inplande, wist ik dat mijn slaapproblemen een ander onverwerkt trauma verhulde. De weerstand was groot, maar het verlangen naar verwerking groter.

De sessies hebben ervoor gezorgd dat ik nu innerlijke vrijheid ervaar. Mijn leven is veranderd. Mijn huwelijk is shift. Ik beleef plezier en ben bewust aanwezig in het moederschap. Ik kan er nu van genieten. Door zo te werken aan de dieperliggende oorzaak, voelt het alsof op alle levensgebieden er een shift heeft plaatsgevonden.

Ik hoop dat andere vrouwen die worstelen, het zichzelf waard vinden. Het zichzelf écht gunnen. Als je het jezelf niet gunt, gun je eigenlijk je kind ook niet. Doordat ik mijn trauma's of onverwerkte pijn verwerk, heeft mijn kind een andere moeder. De voornaamste reden ben jezelf, maar dit is een natuurlijk gevolg van grote waarde.

Zo lang heb ik ballen onder water proberen te duwen, alsof het gif was en spannend. Al mijn energie ging ernaar uit, waardoor ik blokkeerde en leefde op de handrem. Ik ervaar nu innerlijke en uiterlijke vrijheid en daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van.

Lieke

09-04-2022 11:01
Voordat ik startte met een traject bij Nicky twijfelde ik erg aan mezelf door de eerdere miskramen die ik had. Ik was het vertrouwen in mezelf en mijn lichaam kwijt. Op het moment dat ik hoorde van deze begeleiding twijfelde ik geen moment. "Ik merkte na het eerste gesprek dat je me vertrouwen kon geven en dat ik inzichten kreeg die ik eerder niet had."

Het heeft me zelfverzekerder gemaakt, het vertrouwen in mezelf teruggebracht en meer inzicht gegeven.
Door de rust en het vertrouwen in mijn lichaam heb ik het vruchtbaarheidstraject weer durven herpakken. Door de maanden van rust in mijn lijf, het verwerken van onderliggende pijn en onverwerkte ervaringen, groeit er nu een kindje in mijn lichaam. Een zwangerschap die stevig en krachtig voelt.

Ik zou iedere vrouw dit traject aanbevelen. Je moet het wel kunnen, het vraagt moed om een dieper af te zakken in jezelf naar het verleden, maar dan brengt het je wel een diepgaande verandering.

Het heeft mij ontzettend veel gebracht, mijn grootste wens is in vervulling gegaan. Ik ben een ander mens en je ontzettend dankbaar.

S.

23-07-2021 14:35
Nicky helpt mij op een diepte laag door trauma's heen te gaan en inzicht te krijgen. We zijn pas kort geleden gestart, maar ik heb nu al zoveel in aan de gesprekken met haar. Ik krijg veel beelden terug van een trauma dat ik nooit heb verwerkt en zelfs grote delen niet meer wist. Dit is rauw.

Ik ben blij me haar liefdevolle aandacht en hulp. Ik voel me veilig bij haar en durf op deze diepe laag pijn te doorvoelen.

L. G

10-06-2021 14:17
Onlangs heb ik een fijn consult gehad bij Nicky omdat mijn kinderwens helaas nog niet vervuld is.
Op dit moment staan mijn vriend en ik voor het IVF traject. Samen met Nicky zijn we tijdens het consult naar mijn pijn gegaan die er zat. Een gevoel die ik samen met Nicky heb mogen voelen en het ruimte heb kunnen geven waardoor ik mijzelf lichter ben gaan voelen. Soms is het zo fijn als iemand je aan de hand meeneemt naar een pijnlijk of verdrietig gevoel. Alleen door er heen te gaan, krijgt het ruimte en kan het een plaatsje krijgen zodat het niet meer op de voorgrond ligt. Ik heb nu het gevoel dat ik klaar ben voor het traject waar wij aan moeten beginnen. Ik kijk met een positieve blik naar de toekomst.

L. 34 jaar

Femke 34 jaar

19-05-2021 21:12
Vandaag mijn laatste sessie bij Nicky afgesloten. Ik ben van augustus tot half mei in therapie geweest. Dit heeft mij erg veel opgeleverd. Al 34 jaar lang was ik “zoekende” naar rust en wat zorgelozer door het leven gaan. Samen met Nicky zijn we gaan zoeken waar dit vandaan komt, we zijn onder andere in het verleden "gedoken" en terug gaan kijken naar mijn ouders en grootouders. Op verschillende manieren ben ik erachter gekomen waar vastzittende patronen vandaan komen. Ben tot nieuwe inzichten gekomen, dit is gelijkelijk ontstaan. Ik voel mij de laatste tijd een stuk beter in mijn vel en ben meer bewust geworden van mijn denkpatronen. Erg dankbaar dat deze therapie er is. Ik kan het iedereen aanraden.

Inge

16-05-2021 16:30
Jeetje, wat een reis hebben wij samen gemaakt. Echt prachtig! Ik kan het me al bijna niet meer voorstellen, de situatie en het gevoelsleven waar ik twee jaar geleden in zat toen jij in mijn leven kwam.

Ik was zwaar overspannen, had net de diagnose autisme gehad, dronk dagelijks veel te veel, was angstig, paranoïde misschien wel, alles was me echt te veel.

Wat een contrast met hoe het nu gaat. Ik voel mezelf, letterlijk. Ik kan contact maken met mijn gevoel. Ik heb 15 jaar therapie gehad en dat is in die tijd nooit gelukt. Ik weet nog niet hoe ik het moet uitdrukken, maar het is bijzonder. Bijna ongelofelijk.

Nu heb ik nog wekelijks momenten dat ik het niet weet en dat ik mezelf op m’n kop geef, maar nu ik me mijn geschiedenis weer even voorstel, vind ik toch wel dat ik het fantastisch heb gedaan; ).

Het voelt bijna te overweldigend om deze brief te schrijven en terug te gaan naar het begin. (Lees verder op de site van Nicky Keijzer www.nickykeijzer.com om het gehele verhaal te lezen.)

H.G.

16-05-2021 16:28
Onlangs heb ik een eerste intake met Nicky gehad.
Het gesprek zou aanvankelijk 30 minuten duren, maar ze heeft uiteindelijk een uur de tijd genomen voor mij. Dit was erg prettig. Ik heb gedurende dit gesprek al heel wat handvatten gekregen over hoe te communiceren met de baby die ik verwacht, en dit heeft mij nu al geholpen. Ik kijk uit naar de volgende gesprekken :)

Eveline B.

16-05-2021 16:25
Ik heb zeer goede ervaring met Nicky. Ze is rustig, open en creëert een veilige omgeving. De afwisseling tussen praktische aanpak en een meer verkennend innerlijk onderzoek was een fijne werkvorm voor mij. De gesprekken met Nicky hebben mij geholpen tijdens een zware periode en hebben mij meer inzicht gegeven in mijn patronen en gedrag en te leren luisteren naar jezelf.

F. W.

16-05-2021 16:24
Nadat ik meerdere andere therapieën in het verleden heb gevolgd en mij dit niet opleverde waar ik op hoopte kwam ik via via in contact met Nicky Keijzer. Mijn hulpvraag was vastzittende patronen, te laag zelfbeeld waardoor ik het idee heb dat ik niet alles uit het leven kan halen wat ik in mij heb, maar dat mijn onzekerheid dit belemmerd door vaste denk patronen/ weinig assertiviteit. 

Nicky leert mij hoe ik hier mee om kan gaan. Hier gebuikt ze verschillende methodes en technieken voor. Momenteel ben ik nog in therapie bij Nicky, maar ik besef mij dat ik al veel stappen heb gezet met hulp van haar sessies. 

Ik zie het leven minder zwaar en heb geleerd dat ik niet hoef te voldoen aan alle verwachtingen die de maatschappij mij oplegt. Dit geeft rust. Ik realiseer mij steeds beter waar deze denkpatronen vandaan komen. Sinds kort heb ik mijn grootste angst en wens in vervulling gebracht en ben ik in verwachting van mijn eerste kindje. Ik kijk erg uit naar de transitie van vrouw naar moeder en dit ook samen met Nicky te gaan beleven. 

Schrijf een review