Psycholoog - Arnhem - Monique Samsen
  • Monique Samsen

  • (2)
  • Arnhem
  • Psycholoog
  • € 65,00 per 1 uur

Stuur Monique Samsen een bericht

Boek een consult met Monique Samsen

Delen:

Over / Bio

Als klein meisje zat ik uren in een zelfgebouwde hut in het bos of aan het water, leerde ik boerenwijsheid van mijn opa en luisterde ik naar de fantastische verhalen van mijn vader terwijl we door de natuur struinden.

Ik groeide op met zand op de huid, dennennaalden in mijn haren en de structuur van bomen in mijn vingers en merkte al vroeg hoe goed het 'buiten' is voor mijn 'binnen'.

Later studeerde ik af als beeldend therapeut en psycholoog en bouwde zo ook aan mijn wetenschappelijke basis voor mijn werk nu als psycholoog en buitencoach: ik maak gebruik van de evidence based methodiek Acceptance and Commitment Therapy (ACT) waar acceptatie centraal staat, net als mindfulness, uit je hoofd komen en doen wat jij werkelijk belangrijk vindt.

In buitencoacing is het de omgeving die coacht: ze begeleidt en ondersteunt, ze biedt inzicht, troost en houvast. Als gecertificeerd buitencoach help ik je door de juiste vragen proberen te stellen.

De natuur of stad werkt als een spiegel: het laat je zien wat er binnen in je al aanwezig is en helpt je in haar rol als metafoor dat te uiten.

In buitencoaching leer je met volle aandacht naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Vanuit deze helikopterview ontstaan eerder en makkelijker inzichten, word je creatiever in het bedenken van vervolgstappen en zal verandering sneller op gang gebracht worden.

Een groot voordeel is dat je dingen die je wilt veranderen eerst kunt uitproberen om te kijken wat het best bij je past of welke valkuilen je tegen zult komen. En natuurlijk: je bent buiten! Je beweegt. Alleen maar voordelen.

Weer of geen weer, natuur of stad: voor elke omstandigheid zijn er thema's die aansluiten bij je eigen persoonlijke omstandigheden

Therapieën

Psychologie, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Burn-out preventie, Coaching, Mindfulness therapie, Psychologie, Psychosociale counseling, Psychosociale therapie.

Onderwerpen

Afgewezen, Afwijzing, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Chronische pijn, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Conflicten, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Emotioneel, Emotionele blokkades, Faalangst, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Neerslachtig, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Opvoedingsproblemen, Ouderproblematiek, Ouderschap, Relatiebreuk, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Somberheid, Toekomstvragen, Verlegenheid, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Ik maak gebruik van de meest moderne methodiek binnen de psychologie: Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
ACT helpt je bij:

- het kunnen accepteren van pijnlijke situaties en het loslaten van negatieve gedachten en gevoelens (bv. angst, piekeren)
- meer aandacht hebben voor wat zich nu feitelijk afspeelt (mindfulness) en beter kunnen focussen
- zicht krijgen op wie je bent, wat je waardevol vindt en wat je nog wilt bereiken in dit leven (en hoe daar naar op weg te gaan)

Ik ben net als jij een mens en ken de ups en downs van het leven. We doen dit samen en ik zal me dus niet opstellen als de alleswetende. Want ik weet niet alles. wel kan ik bij je aansluiten, kijken, aanvoelen en overleggen wat je nodig hebt. Ik kan als spiegel optreden, ik durf te confronteren, maar alleen vanuit respect, compassie en. aandacht. Eerdere cli├źnten hebben genoemd dat ze mijn humor en flexibiliteit erg belangrijk vonden.

Beroepsverenigingen

Nederlandse Vereniging vn Psychologen (NIP)
Association for Contextual Behavioral Science (ACBS) en Nederlandse afdeling ACBS-BeNe

Opleiding/cursussen

Klinische Psychologie - Radboud Universiteit Nijmegen
Creatieve Therapie (beeldend) - Hogeschool Arnhem Nijmegen
The Therapeutic Relationship in ACT: Cultivating Present and Powerful Client Connections in Acceptance and Commitment Therapy - Kelly Wilson
Buitencoaching - Atma instituut
EMDR - ITAN
Persoonlijkheidsproblematiek in kort bestek - GITP-PAO
ACT with Youngsters - Louise Hayes
Gedeeld verdriet Jongeren (overlijden en echtscheiding) - Riet Fiddelaers-Jaspers
Empowerment - Vrijbaan.
Agressieregulatietraining bij adolescenten, inzetten, plannen en uitvoeren. - GITP-PAO

Kaart

Reviews

Aty Veenstra

09-01-2020 16:30
Monique is een heel prettige persoonlijkheid die je vertrouwen geeft en je -bijna ongemerkt- jezelf laat openstellen. Gesprekken met haar zijn ‘makkelijk’ in de zin van: ze lopen vanzelf. En wat ik heel belangrijk vind, ze kijkt je echt aan! Haar ogen (en daarmee haar gedachten) dwalen niet, zoals ik vaak bij anderen merk (die je daardoor duidelijk het gevoel geven dat hun interesse is afgenomen). Monique is er ‘gewoon’ voor je. Dat voelt goed!

Erna Mali

27-11-2019 09:22
Fijn gesprek. Warme, goed luisterende vrouw met humor. Voel mij gehoord en begrepen.

Schrijf een review