Psychodynamisch therapeut - Velp - Michèle Richter
  • Michèle Richter
    Aanvullend vergoed

  • (8)
  • Velp
  • Psychodynamisch therapeut
  • € 95,00 per uur (aanvullend vergoed)

Stuur Michèle Richter een bericht

Boek een consult met Michèle Richter

Delen:

Over / Bio

Loop je vast en wil je weer in beweging komen. Ik help je graag om je meer zelfinzicht, bewustwording en ‘zelfgevoel’ te geven zodat je weer vrij keuzes gaat maken en richting kunt geven aan je leven. Neem gerust contact met me op voor vragen of voor het plannen van een intakeconsult (momenteel ook online) en dan kijken we welke effectieve kortdurende psychotherapeutische, lichaamsgerichte of coaching traject het beste bij jou en je vraag passen. Samen komen we er uit !

Hoe mensen in elkaar zitten vind ik eindeloos boeiend. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe iemand zo geworden is. Wat is het effect van betekenisvolle momenten in iemands leven. Wat zijn de drijfveren die iemands gedrag aansturen. En waarom gaat de één fluitend door het leven, terwijl de ander steeds maar weer gebukt gaat onder stress en gedoe?

Pas op latere leeftijd, ben ik me gaan ‘scholen’ in hoe de mens psychologisch, gedrag- en gevoelsmatig in elkaar zit en zich verhoudt tot de 'ander'. Eerst heb ik de opleiding tot gecertificeerd psychodynamisch therapeut (Master practitioner) gevolgd en daarna nog de opleiding tot geregistreerd ZKM (Zelf Kennis Methode) professional. Voor mij maakt deze combinatie van opleidingen een diepgaande, gestructureerde en tegelijk ook flexibele manier van werken mogelijk.

Psychodynamische therapie: is een (complementaire) methode die van verschillende psychotherapeutische, lichaamsgerichte, systemische en coaching technieken gebruik maakt. Elke traject wordt hierdoor een maatwerktraject, steeds worden de interventies afgestemd op de specifieke vraag van de cliënt of op wat er speelt in het moment.

ZelfKennisMethode: in een ZKM traject, onderzoek je op een heldere en gestructureerde manier wie je bent en wat je drijft. De ZKM, ontwikkeld door Prof. Hubert J.M. Hermans, heeft een solide wetenschappelijke basis. Het is een methode van zelfonderzoek, die mensen in staat stelt tot intensieve en systematische reflectie op leven en werk en op wie je bent. De kracht van de ZKM ligt in de combinatie van werken binnen een duidelijke structuur, die wetenschappelijk onderbouwd is, met tegelijkertijd alle aandacht en ruimte voor het persoonlijke verhaal van de cliënt. De focus binnen de ZKM ligt niet op het probleem verhaal van de cliënt maar op zijn hele (levens)verhaal.

Michèle persoonlijk: ik ben getrouwd met Tjeerd. Samen hebben wij drie zonen en wonen in Velp (Gld). Waar ik waarde aan hecht in mijn leven is nieuwsgierigheid, dankbaarheid, eigenheid en verbonden zijn. En mijn eeuwige uitdaging is meer in het moment te leven.

Voor meer info zie: www.richter-coaching.nl van mijn praktijk 'Richter coaching & counseling' te Velp (bij Arnhem)

Therapieën

Psychodynamische therapie, Aanvullend vergoed, Ademtherapie, Coaching, Cognitive gedragstherapie, Counseling, Familieopstellingen, Gedragstherapie, Innerlijk kind therapie, Intake consult, Leefstijlcoaching, Lichaamsgerichte therapie, Loopbaan coaching, Mindfulness, NLP, Personal coaching, Psychotherapie, RET (rationeel emotieve therapie], Voice dialogue, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Chronische vermoeidheid, Contact met mezelf, Corona stress, depressief, Eenzaamheid, Eetproblemen, Eetstoornis, Energietekort, Faalangst, Grenzen aangeven, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke motivatie, Innerlijke strijd, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Levensvragen, Loopbaanbegeleiding, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nervositeit, Onverwerkte emoties, Onzekerheid, Overspannen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Relatiebreuk, Rouwverwerking, Somberheid, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Fysiek (beweging), Lichaamsgericht, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Mystiek/Pyschologisch.

Meer over werkwijze

Wat ik vooral doe is empathisch luisteren, doorvragen en confronteren als dat nodig is. Zo probeer ik zaken voor jou helder te krijgen. Ik wil je helpen de regie (weer) te pakken op jouw leven. Het kan zijn dat we een gestructureerde opzet kiezen met bijvoorbeeld de Zelf Kennis Methode. In deze methode van Zelfonderzoek gaan we op zoek gaan naar de belangrijkste (grond)motieven die (jouw) gedrag aansturen. Of we kunnen een gecombineerd aanpak kiezen, met diverse psychotherapeutische, lichaamsgerichte, coaching, mindfulness en systemische interventies. Altijd afgestemd op jouw vraag of op wat zich aandient in het moment.

MIJN TARIEF VOOR STUDENTEN=45 euro per uur

Beroepsverenigingen

De ZKM vereniging (vereniging voor Zelf Kennis Methode professionals), de NFG (Nederlandse Federatie voor de Gezondheidszorg) en de RBCZ (overkoepelende organisatie voor beroepsoefenaren in de complementaire zorg).
zie voor meer info: www.richter-coaching.nl

Opleiding/cursussen

Opgeleid tot Psychodynamisch therapeut (Master Practioner) aan de academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel. En opgeleid in de Motivatie-en Waarderingstheorie, tot gecertificeerd ZKM (zelf kennis methode) coach bij Reflection & Action in Zeist. Zowel de medische alsook psychosociale basiskennis (PSBK) doorlopen en afgerond. Diverse aanvullende scholingen gevolgd op het gebied van Innerlijk kind werk, Systemisch werken, ACT (acceptance commitment therapy),Levend gewaarzijn, Hooggevoeligheid, Eetstoornissen en Wandel coaching.

Testimonials

“Door Michèle ben ik erachter gekomen dat wat ik allemaal oppik en voel, en daar echt last van kan hebben, komt door mijn hogere gevoeligheid. Dat was echt een eyeopener voor mij. Nu ik zo terugkijk op mijn leven, kan ik een heleboel gebeurtenissen veel beter plaatsen en mijzelf daarin beter begrijpen“-

“Michèle stelt me op mijn gemak en door haar goede vragen blijf ik stilstaan en zie ik in wat ik eigenlijk allemaal denk en doe. Door deze manier van reflecteren krijg ik inzichten in mijn gedrag en de reactie daarop van anderen. Ook hebben we het uitgebreid gehad over dat wanneer ik in contact met de ander verander, de dynamiek en interactie ook verandert. Hierdoor voel ik me minder machteloos. Ik weet dat ik invloed kan en mag hebben in een relatie”-

In een paar sessies heb ik veel meer inzicht gekregen in wat mijn sterke punten, mijn kwaliteiten zijn en waar mijn aandachtspunten liggen. Dit neem ik mee in mijn loopbaankeuze. Ook heb ik geleerd verwachtingen van anderen meer los te laten, dat was echt bevrijdend “-

Tijdens onze sessies samen heb ik inzicht gekregen in de manier waarop ik denk, verwerk en handel. De wijze waarop Michèle begeleidt is prettig. Ze is vrij van waardeoordelen, zegt niet wat goed of slecht is. Ze prikkelt met goede vragen en heeft mij laten ervaren dat als je vertrouwt op je eigen gevoel en waarden, je zelf weet wat goed voor je is”-

“Michèle gaat op een prettige en grondige manier te werk en weet patronen bloot te leggen waardoor je je bewust wordt waarom het zo lastig is om jezelf te veranderen. Het werken met de ZKM methode heeft mij opgeleverd dat puzzelstukjes op hun plaats vielen en er inzicht ontstond om oude patronen te doorbreken”-

Michèle heeft me ondersteund om een laag dieper te gaan, dan waar ik zelf kwam. Ze heeft me begeleid helder te maken wat belangrijk voor me is, mijn emoties te begrijpen en me inzicht gegeven dat negatieve gevoelens er ook bij horen, bij een 'compleet' mens (zijn).


Kaart

Reviews

Cliënte Nijmegen

24-05-2022 10:47
Michèle is een aangenaam en positief persoon. Ze luistert zorgvuldig naar mij. Door mijn sessies bij haar, durf ik meer mijn gevoelens toe te laten. Ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen, dat ik t allemaal wel aankan. Ik durf kwetsbaar te zijn.

anoniem Arnhem

29-03-2022 11:21
Durf en kan weer mijn eigen koers varen. Weet beter wat ik voel en waar mijn behoeftes liggen. Michèle heeft me stapje voor stapje meer naar binnen gekregen als het ware en me laten stilstaan en bewust worden waar ik eigenlijk allemaal aan voorbij ging. Ik voel me sterker en evenwichtiger. Het maakt me niet meer zo uit wat anderen van me vinden. Heel fijn !!

Anoniem student Arnhem

21-01-2022 12:57
De afgelopen maanden heb ik in en door de sessies bij Michèle veel beter de rust in mijzelf kunnen vinden en houden. Ik kan nu veel beter omgaan met stressvolle en frustrerende situaties. Vooral de rust en ontspanning hebben mij enorm geholpen. In ben beter in balans en voel me zekerder, heb ook meer gedragsalteratieven geleerd.

Cliënte Elst

14-04-2021 10:32
Door de sessies bij Michèle hebben mijn sombere kant en gevoelens niet meer zo de overhand, ik ervaar meer balans en minder veroordeling naar mijzelf. Dat is een heel fijne ervaring. Ik ben me bewuster geworden van mezelf, weet beter wat ik voel en durf en kan meer ontspannen en dat is ook heel erg aangenaam. Dank je wel Michèle

Cliënte Brummen

02-04-2021 15:06
Michèle wist met haar verdiepende vragen tot de kern van mijn problematiek te komen. Zelf was ik daar nooit gekomen. Stapje voor stapje heeft ze mij door mijn angst en verdriet heen geholpen. Het voelde uiteindelijk echt als bevrijdend. Ik kan weer verder met mijn leven.

client Anrhem

22-02-2021 23:52
Zij heeft mij laten ervaren dat als je vertrouwt op je eigen gevoel en waarden, je zelf weet wat goed voor je is" -

Client Velp

22-02-2021 23:52
"Het werken met Michele heeft mij opgeleverd dat puzzelstukjes op hun plaats vielen en er inzicht ontstond om oude patronen te doorbreken" -

Anoniem

22-02-2021 23:51
"Vriendelijke luisteraar, stelt me op mijn gemak en door haar goede vragen blijf ik stilstaan en zie ik in wat ik eigenlijk allemaal denk en doe." -

Schrijf een review 

Website

michele@richter-coaching.nl