Regressietherapeut - Amsterdam - Maurits Chapot
  • Maurits Chapot

  • (6)
  • Amsterdam
  • Regressietherapeut
  • € 80,00 per uur

Stuur Maurits Chapot een bericht

Boek een consult met Maurits Chapot

Delen:

Over / Bio

Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit en andere vormen van bewustzijn. Tijdens mijn tienerjaren heb ik, mede onder invloed van de boeken van Carlos Castaneda, mijn geest verruimd. In deze periode heb ik vele staten van bewustzijn leren kennen.

In 2002 ben ik de opleiding Sjamanistische Healing gestart. Ik ontdekte dat ik veel energie van andere mensen bij me droeg. Deze energie bevatte de emoties van andermans negatieve ervaringen. Als resultaat daarvan had 'malen' (het bedenken waarom je je zo rot voelt) ook geen zin. Tijdens de opleiding ben ik alles aangegaan wat er zich aandiende vanuit mijn onderbewustzijn. Door goed onderscheid te maken tussen eigen- en niet-eigen energie, heb ik mijn eigen delen kunnen helen. Depressieve klachten zijn in hun geheel verdwenen en niet meer teruggekomen.

In de periode erna heb ik enkele jaren gereisd naar o.a. Tibet, Nepal en India en mijn studie Communicatiewetenschap (UvA) afgerond. Vervolgens heb ik het familiebedrijf in de woninginrichting branche overgenomen en twee kinderen gekregen. Als hardwerkende ondernemer ben ik na een jaar in een burn-out beland en een jaar later in een scheiding. De volgende verwerkingsperiode was aangebroken. Een paranormaal natuurgeneeskundige heeft een deurtje opengezet naar een vorig bestaan, waarna drie jaar lang onophoudelijk de ervaringen van verschillende vorige levens naar boven kwamen. Wederom had ik geen keus dan alles wat mijn onderbewustzijn naar voren schoof aan te gaan.

Een nieuwe fase brak aan in 2012 en het besluit kwam om mijn zaak uit te verkopen. Tijdens een reis naar Azië kwam ik in de Wat Arun tempel in Bangkok, Hartanto tegen. Hij legde me de inhoud uit van de lessen die Boeddha tijdens zijn leven heeft onderwezen. Boeddha beschrijft de werking van de 'psychofysiologische machine' van de mens op korte- en op lange termijn. Hoe verlangen, wilskracht, lust en het vasthouden hieraan ons leidt naar steeds weer opnieuw geboren worden en de wijze waarop wijsheid deze cyclus kan doorbreken.

De periode van loslaten was aangebroken, in combinatie met een gedisciplineerd leven als Modern Monk. Opnieuw geleid door mijn onderbewustzijn heb ik alles wat zich aandiende los kunnen laten. Hierdoor kwam ik steeds meer in het hier en nu. Mijn burn-out is verdwenen nadat ik het vasthouden aan (te) gedisciplineerd leven los mocht laten. Tijdens deze periode heb ik me toegelegd op studeren, allereerst heb ik mijn kennis op het gebied van design & development van websites en inrichting van software applicaties verder verdiept. Aangevuld met een drie jarige HBO opleiding Regressie en Reïncarnatietherapie en twee opleidingen Medische- & Psychosociale basiskennis.

Op dit moment volg ik continu de flow van het leven. Volledig geleid door mijn gevoel, afgestemd op het universele. Mindful en aware. Hierdoor weet ik elk moment of ik naar links of naar rechts moet, hard of juist minder hard moet werken. Wel of niet iets aan moet gaan en verwerken, of het laten rijpen totdat het juiste moment daar is. En waar ik ook ben in mijn ontwikkeling... ik ben ok!

Therapieën

Regressietherapie, Energetische therapie, Healing, Innerlijk kind therapie, Meditatie , , Regressietherapie, Sjamanisme, Sjamanistische healing.

Onderwerpen

Agressie, Allergie, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Angsten, Anorexia, , Balans, Bedplassen, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijn, Bewustzijns ontwikkeling, Bijna dood ervaringen, Bindingsangst, Blinde vlek, Blokkade, Blokkades, Boosheid, Boulimia, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Claustrofobie, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Conflicten, Contact met mezelf, Depressie, Discipline, Donkere kant, Dwangstoornis, Echtscheiding, Eenzaamheid, Eetproblemen, Eetstoornis, Eigenwaarde, Emotioneel, Emotionele blokkades, Energetische balans, Energetische blokkades, Energietekort, Entiteiten, Faalangst, Familieproblemen, Fobieen, Futloos, Fysieke klachten, Gedachten, Gedragspatronen, Gedragsproblemen, Gezinsproblemen, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Groei, Healing, Hechtingsproblematiek, Hoofdpijn en migraine, Hoogbegaafdheid, HSP - hooggevoeligheid, Huidklachten, Huilbaby, Identiteitsproblemen, Innerlijke kracht, Inzicht, Kinderen, Kindermishandeling, Levensmissie, Levensvragen, Loslaten, Mystieke ervaringen, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Opvoedingsproblemen, Overspannen, Overtuigingen, Persoonlijke ontwikkeling, Posttraumatische stress, Psychosomatische klachten, PTSS, Relatiebreuk, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Sabotage, Schaamte, Scheiding, Schuldgevoel, Seksuele problemen, Sexueel misbruik, Spirituele ontwikkeling, Toekomstvragen, Transformatie, Traumaverwerking, Verdriet, Verlatingsangst, Verlegenheid, Verslaving, Vluchtgedrag, Woede, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfontplooiing, Zelfsabotage, Zelfvertrouwen, Zielsmissie, Zingevingsvragen, Zwarte magie.

Werkwijze

Energetisch; healing, Energetisch; healing, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (aanraking), Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Mystiek/Pyschologisch, Psychologisch; Coaching, Spiritueel; mystiek.

Meer over werkwijze

Individuele Sjamanistische Healing sessies duren 1,5 uur. Tijdens de sessie stem ik af op jouw energie. Indien zich blokkades voordoen zal mijn aandacht zich richten op de kern ervan, zodat er weer doorstroming komt. Zo nodig maak ik contact met door jou 'vergeten' zielendelen, die je kunnen helpen bij het oplossen van het probleem. Dit wordt ook wel 'soul retrieval' genoemd. Door aanwezigheid van deze delen komt er een helend energieveld tot stand, waarin je op kan laden en waaruit je kracht kunt putten. In het geval vreemde energieën aanwezig zijn zullen deze begeleid worden naar de plaats waar ze thuishoren.

Sjamanistische Healing sessies worden gegeven met veel liefde, compassie, focus en vastberadenheid.

Regressietherapie sessies duren ongeveer 2-3 uur, de sessie richt zich op een vooraf besproken thema. Tijdens de sessie blijven we in constant verbaal- en non-verbaal contact. We volgen en werken met datgene dat bij jou opkomt, wat het ook is. Vanuit jouw emotionele en lichamelijke sensaties gaan we terug naar het moment van ontstaan ervan. Door het (eindelijk) doorvoelen van onverwerkte emoties, kun je het verleden achter je laten. Aanvullende methoden om de ervaring zo compleet mogelijk te transformeren zijn personificatie, innerlijk kind werk en energiewerk. Indien er blokkades zijn, kijken we samen wie of wat ervoor zorgt dat dit gebeurt.

Regressietherapie sessies worden gegeven met veel respect voor de moed die je opbrengt om onverwerkte ervaringen aan te gaan. Ik werk rustig, laat ruimte om in de emotie te komen, goed te doorvoelen en ga zo diep als nodig is om bij de kern van het probleem te komen.

Zie de website van Modern Monk voor uitgebreide uitleg over de sessies en de verschillende werkwijzen.

Beroepsverenigingen

 

Opleiding/cursussen

Beroepsopleiding Sjamanistisch Genezer bij Shu'em Shamanic Healing (2 jaar)

Transpersoonlijke Regressietherapie bij Tasso Instituut (3 jaar) *

Medische basiskennis bij Con Amore (1 jaar)

Psychosociale basiskennis bij Con Amore (1 jaar)


* Momenteel ben ik eind derdejaars, heb aan alle verplichtingen voldaan behalve mijn scriptie

Testimonials

De regressie sessies heb ik als prettig ervaren. Ik vind dat Maurits zorgvuldig de vraag formuleert. Ik voelde me veilig om mijn eigen pad te volgen en te delen wat ik hoorde, voelde of zag in de sessies.

Voor mij is het fijn om met iemand erbij gericht de diepte in te duiken, omdat ik een verwarring had zitten op wat van mij is en wat van een ander is. De technieken die Maurits aandroeg hebben me geholpen dingen beter te kunnen scheiden, te kunnen plaatsen en te doorvoelen. En hierdoor oude wortels los te laten uit mijn systeem, die manifestatie in het nu blokkeerden.

Het vertrouwen om dieper te kijken is niet altijd paraat in een systeem dat vol zit met onverwerkte indrukken, en de werkelijkheid heeft soms vele gezichten. Ik vond het fijn om laag voor laag te kunnen kijken en meer en meer de focus terug te vinden in het hier en nu.

Er is een beter contact ontstaan met mezelf en ik durf meer te vertrouwen dat datgene waar ik al lang van droom te gaan doen, ik dat nu ook met focus en toewijding in de praktijk mag gaan brengen in dit leven op aarde.

Trust yourself and then you know how to live (Goethe)

Katja

Kaart

Reviews

Marianna Achmadi

08-12-2020 09:23
Maurits is een oordeelloze, rustige en empathische therapeut.
Heb de regressietherapie als erg prettig ervaren en heb er tot op heden profijt van.
Zeker een aanrader!

Farah

11-11-2018 15:57
Veilige sfeer. Onbevooroordeeld. Ik durfde  mijn verhaal te delen. Ik voelde mij veilig genoeg om alles wat ik zag en voelde tijdens de sessie te delen. Na 1 sessie zijn veel belangrijke aspecten naar voren gekomen. Door de sessie heb ik de 'tools'  gekregen om vanuit de kern aan mijzelf te werken.

Koen Ferket

03-08-2017 08:03
Maurits is in staat om je met de rust die hij uitstraalt en kwaliteit, je echt goed te helpen. Verbazingwekkend goed resultaat met een eerste regressietherapie-sessie.

Nancy

19-01-2017 12:40
Ik heb de regressiesessies bij Maurits als heel waardevol ervaren. Ze hebben mijn leven veranderd.
De rust en veiligheid die hij uitstraalt en uitstraalde, maakte dat ik me volledig op mijn gemak voelde om mijn diepste geheimen en zieleroerselen te delen. Na jarenlang rond te hebben gelopen met de gevolgen van een diep trauma, opgelopen in het buitenland rond mijn 33ste, kon ik eindelijk alles loslaten en gaan helen. Jarenlang was ik al bezig met het verwerken van mijn trauma, maar alleen praten hielp niet. Pas na alles opnieuw doorleefd te hebben in de regressiesessies bij Maurits, werden mijn traumatische gebeurtenissen omgezet in ervaringen die ik een plek kon geven. Vrijwel direct erna merkte ik een grondige verandering in mijn gedrag en gevoel. Mijn angsten, waaronder straatangst verdwenen als sneeuw voor de zon!!

Maurits heeft met zijn praktijk Modern Monk een prachtige plek van heling gecreëerd in het hartje van Amsterdam! Een aanrader voor een ieder die op zoek is naar diepe heling!

Erik

25-06-2016 09:50
Een voorwaarde om in regressietherapie de stappen te kunnen nemen die nodig zijn is veiligheid. En die vond ik bij Maurits.

Zo heb ik een aantal belangrijke thema’s aan kunnen pakken, waarbij het erg prettig was dat Maurits ‘als een rots in de branding’ aanwezig bleef.

In een rustige en betrokken sfeer ervoer ik de ruimte en kundigheid om datgene wat nodig was te herbeleven om het daarna te kunnen plaatsen. En zo een stap verder te komen in mijn leven.

Dankjewel Maurits!

Erik

Saskia - It's Just Therapy

21-06-2016 14:19
Mijn eerste sessie mogen ervaren voor onze company Its Just Therapy bij Maurits Chapot. Een regressie-sessie richt zich op een vooraf besproken thema. Vanuit jouw emotionele en lichamelijke sensaties ga je terug naar het moment van ontstaan ervan (in dit leven, vorige levens). Aanvullende methoden om de ervaring zo compleet mogelijk te transformeren zijn personificatie, innerlijk kind werk en energiewerk.

Mooie proefsessie gehad bij Maurits Chapot (regressietherapeut & healer). We werkten vanuit een actueel thema en gingen verder de verdieping in. We hebben gekeken naar wat er in dit leven of in een vorig leven gelinkt is aan dit thema Het was een diepe meditatieve reis waarin ik als volwassen vrouw mijn kleine kind heb omarmd en alle energie die niet bij mij hoort weer heb teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar en vice versa.

Maurits is een zeer compassievolle, ingetunede therapeut en heeft met zijn bedrijf Modern Monk een prachtige ruimte hartje Amsterdam

Schrijf een review 

Website

modernmonk.nl