It’s Just Therapy
Energetisch therapeut - Velserbroek - Marlies de Vries
  • Marlies de Vries

  • (1)
  • Velserbroek
  • Energetisch therapeut
  • € 75,00 per 1 uur (aanvullend vergoed door meeste verzekeraars)

Stuur Marlies de Vries een bericht

Delen:

Over / Bio

Met mijn opgedane kennis, vaardigheden en (levens)ervaring, wil ik anderen helpen. Ik ben begonnen als fysiotherapeut, maar vond al snel de puur lichamelijke benadering te beperkt. Daarop heb ik mij geschoold als acupuncturist en holistisch en energetisch therapeut. Ik merkte mijn eigen bewustwording essentieel was om als therapeut verder te kunnen groeien.
Via allerlei cursussen heb ik gewerkt aan mijzelf, maar op een bepaald moment was het nodig voor mijn groei, om uit de vertrouwde zorgverlenerswereld te stappen.
Dit hield voor mij in dat ik het roer heb omgegooid en organisatiecultuur ben gaan studeren aan de Vrije Universiteit.

Waar ik als therapeut de mens één op één leerde kennen; als individu. Zo heb ik op de universiteit en bij mijn werk als organisatieadviseur, geleerd hoe de mens vorm geeft aan de maatschappij. Alles bij elkaar heeft mij geïnspireerd om het boek ‘De Tijd is Nu’ te schrijven.
Hierin belicht ik hoe we door de versnelling in de maatschappij in een constante haast leven. Door deze versnelling zijn we in het Nu terecht gekomen, alleen beseffen we dat nog niet. Vaak hebben we een gebeurtenis in ons leven nodig die ons confronteert met het feit dat we anders met dingen om moeten gaan.

Het is prettig als er dan iemand is, die dan met je meeloopt, die zelf ervaring heeft met gebeurtenissen die life-changing zijn en die daarin dan ook nog geschoold is en ervaring heeft, om dit proces goed te begeleiden.
Met mijn opgedane kennis, vaardigheden en (levens)ervaring, wil ik anderen helpen.

Therapieën

Energetische therapie, Acupressuur, Ademtherapie, Astrologie, Aura healing, Bach-bloesemtherapie, Body Mind therapie, Burn-out coaching, Chakra healing, Coaching, Cognitive gedragstherapie, EFT, Energetische therapie, Holistische therapie, I Tjing, Innerlijk kind therapie, Kinesiologie, Lichtwerk, , Meditatie , NLP, Non dualiteit therapie, Tarot reading, Transformatieve coaching.

Onderwerpen

Afwijzing, Agressie, Ambitie, Angsstoornissen, Assertviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijn, Bindingsangst, Blinde vlek, Blokkades, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Conflicten, Contact met mezelf, Depressie, Discipline, Donkere kant, Echtscheiding, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotioneel, Energetische balans, Engelenwerk, Faalangst, Familieproblemen, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, Grootheidswaanzin/narcisme, Hechtingsproblematiek, Hoog ademen, HSP - hooggevoeligheid, Hyperventilatie, Identiteitsproblemen, Impulsbeheersing, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensmissie, Loslaten, Mentale spanningen, Midlifecrisis, Missie/passie vraagstukken, Narcisme, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nervositeit, Nieuwetijdskinderen, Onrust, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Opvoedingsproblemen, Ouderproblematiek, Overspannen, Overtuigingen, Paniekaanvallen, Passie vraagstukken, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Posttraumatische stress, Relatieproblemen, Rigiditeit, Schuldgevoel, Slaapproblemen, Spanningen, Stress, Teveel in hoofd, Toekomstvragen, Transformatie, Traumaverwerking, Verlatingsangst, Verlegenheid, Vluchtgedrag, , Zelfacceptatie, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen, Zielsmissie, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Non dualiteit; eenheidsbewustzijn, Energetisch; healing, Fysiek (aanraking), Mentale coaching, Non dualiteit; eenheidsbewustzijn, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Verander door jezelf te overstijgen; verrijs als een feniks uit de as.
De coaching/counseling is gebaseerd op het unieke concept van de vijf principes van transcendent bewustzijn, beschreven in het boek ‘De Tijd is NU’ van Marlies de Vries.
De methode die ik toepas is een integrale samenstelling van diverse therapievormen, zowel op mentaal, lichamelijk, energetisch en spiritueel gebied. Wat nodig is, voel ik intuïtief aan.

Door mijn uitgebreide ervaring en opleiding, kan ik diverse methoden inzetten, waaronder gesprekken, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van positief affirmeren, "law of attraction" (alles wat je aandacht geeft groeit), NLP, maar ook via bijvoorbeeld meditatie, visualisatie, EFT (Emotioneel Freedom Techniek), maar ook lichaamsgerichte oefeningen. Uitgangspunt bij de werkwijze zijn de basisprincipes van 'De Tijd is NU'. Deze zijn:
• Acceptatie en overgave
• Loslaten
• Leven in het ‘hier en nu’
• Focussen
• Het manifestatiemoment/synchroniciteit.
De coaching/counseling is een reis
Samen met jou reis ik door de tijd, op weg naar het Nu, waar heden en verleden samenkomen. Alleen in het huidige moment kun je je leven vorm geven. Dit kan alleen maar door je rugzak te legen, die vol zit met onverwerkte emoties en patronen waarin je bent vastgelopen. Ik wil je er bij helpen om weer in contact te komen met diegene die je werkelijk bent, zo wordt je innerlijke kompas weer zuiver, waarmee je weer een nieuwe koers kan uitzetten.

Uitgangspunt van de therapie
Jij bent je eigen leider. Jij bepaalt waar je aan toe bent en welke stap je in jouw ontwikkeling wilt maken en hoe ver je daarin wilt gaan.
Ik wil jou daarin graag begeleiden en uitdagen je grenzen te verleggen.
De therapie is altijd veilig omdat jij zelf bepaald hoe ver je wilt gaan.

Durf jij de reis van je leven aan.......? De Tijd is Nu

De coaching/counseling is op Boerderij Landzicht. Je komt al tot rust bij aankomst. Een unieke locatie, in de randstad, vlakbij de snelweg en parkeren op het erf.

Beroepsverenigingen

BHET (Beroepsvereniging Holistisch Energetisch Therapeut)

Opleiding/cursussen

 Haarlemse Academie voor Fysiotherapie; Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting; toegepaste Kinesiologie (Applied Kinesiology Benelux/ICAK); International Human and Universal Energy Research Institute Belgium; Overlight Spiritual Psychology Facilitator/Steve Rother; Illuminated Heart Maria Lagou/Drunvalo Melchizedek; Toegepaste filosofie in de counselling praktijk; Tibetaans Lichtwerk, Lemurisch Lichtwerk, Cristal Visions/Tetsiea Blijham; Elohim Centre, en diverse andere cursussen/methoden op gebied van lichaam en geest

Testimonials

 

Kaart

Reviews

Wouter v/d Ridder

13-07-2016 17:24
Marlies is een warme, gedreven coach met veel ervaring. Ze heeft een prachtige praktijkruimte op een rustig gelegen boerderij naast Haarlem. Marlies was voorheen fysiotherapeut, maar vond de lichamelijke benadering te beperkt. Ze heeft zich doorontwikkeld tot een ervaren holistisch transformatie coach die allerlei technieken kan inzetten om je te helpen, o.a. NLP, EFT, visualisaties, kinesiologie, meditatie, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen. De koppeling met het lijf is erg belangrijk in haar praktijk en dat is erg prettig.

Mijn sessie: Marlies hielp me om weer een stapje verder te gaan: VOELEN WAARVANDAAN de spanningen & emoties in mijn lijf komen. Want symptomen herkennen is leuk, maar dan is het eigenlijk al te laat. Fysieke symptomen als opgetrokken schouders, vastzittende kaken, korte & hoge ademhaling i.p.v. uit de buik zijn bij mij de symptomen. En bij jou, heb jij nog andere symptomen die jij fysiek kan voelen?
Ze gaat me helpen om, voordat het tot een boze uitbarsting komt, deze voor te zijn. Want als je boos wordt, zijn er al voldoende signalen geweest die je had kunnen herkennen.

TOEGEPASTE KINESIOLOGIE
Ze doet dit met toegepaste kinesiologie. Een therapeutische methode die gebruik maakt van spiertesten om uit te zoeken waar en wanneer de balans in je lijf verstoord is geraakt én tegelijkertijd hoe die balans weer hersteld kan worden. Uitgangspunt is dat alle informatie over mij in mijn lichaam zit opgeslagen.
“Het lichaam herinnert zich alles” is een veelgehoorde term en ik merk steeds meer dat dit klopt. Ik word nu dus boos om iets kleins, maar het gaat om iets veel groters. Het triggert dat grote gevoel dat het niet goed is. En mijn lijf laat me dat merken. Maar waar begint dit?

WAAR ZITTEN DE EMOTIES? IN MIJN BUIK
We beginnen met WAAR de emotie in mijn lijf zit. Ik moet de situatie visualiseren waarin ik boos werd; een trappend zoontje die ik verschoon. Door lichamelijk mijn weerstand te meten én goed energetisch te voelen (zie het als een leugendetector) vindt ze uiteindelijk de plek die de minste weerstand geeft. De emoties komen uit mijn buik.

REAGEREN VANUIT VROEGER
De volgende stap is mijn handen op mijn buik leggen en wederom de boosheid terughalen van vlak VOOR het moment dat ik écht kwaad word. Ik merk direct dat mijn ademhaling omhoog schiet en dat ik nauwelijks adem. Mijn kaken worden stijver. Het begint dus in mijn buik en vanuit daar schiet het omhoog via mijn ademhaling naar boze woorden. Een duidelijk patroon. Ik heb dus tijd voordat ik boos word, om erop te anticiperen. Maar dan moet je het wel op tijd voelen.

REAGEREN VANUIT HET NU
Daarna moet ik nog een keer de situatie terughalen, maar deze keer goed blijven ademen vanuit mijn buik, waardoor de emotie niet naar boven schiet. En kijken hoe ik nu “vanuit het nu” reageer op de situatie. Het niet bedenken maar proberen het voor je te zien als een film. Hoe ik vanuit mijn gevoel handel, want dan reageer je anders. In plaats van dat ik direct geïrriteerd raak, maak ik er nu een spelletje van. Het werkt! Puur door de bewustwording van wat er in mijn lijf gebeurd. Overigens werkt het ook zo met tandenpoetsen en aankleden ;-). Niet constant ‘nee’ zeggen, t, want dat triggert hem als 2 jarige (uiteraard) tot verzet. En ook niet boos worden, want dan wordt hij ook boos. Het is aan mij om het anders te doen. Soms neem ik even afstand en ga even zitten en tel tot 10. Ook dan is de rust terug.
We sluiten af met een mooie ademhalingsoefening. Deze kan ik altijd even herhalen als ik iets ga doen waarvoor ik zenuwachtig ben of waar ik van denk “als hij maar wel meewerkt, want ik heb haast”. Even focussen op mijn buik-ademhaling, zakken naar mijn gevoel (in de buik) en dan krijg je automatisch minder de neiging om boos te worden. Bedankt Marlies!

Schrijf een review