Psycholoog - Amsterdam - Marjolein Koeman
  • Marjolein Koeman

  • (2)
  • Amsterdam
  • Psycholoog
  • € 85,00 per 1 uur

Stuur Marjolein Koeman een bericht

Boek een consult met Marjolein Koeman

Delen:

Over / Bio

Ik bied Acceptance Commitment therapy (ACT) voor volwassenen met uiteenlopende problemen. Deze therapievorm helpt je belemmerende overtuigingen los te laten. Je krijgt een andere relatie met je gedachten, waardoor je ze makkelijker los kunt laten. Mindfulness is een onderdeel van de therapie. Veel dingen die we doen worden ingegeven door verwachtingen van anderen of door hoe we denken dat het moet. Als we daarvan los komen, kunnen we onze energie richten op waar we zelf gelukkig van worden. Hierdoor kom je in je kracht te staan en leer je je eigen weg volgen.
ACT is een vorm van positieve psychologie, die zich richt op wat belangrijk is en wat er goed gaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden door een positieve invulling van hun leven. Dit heeft meer invloed op het welbevinden dan het verlichten van klachten. De afwezigheid van klachten hoeft niet te betekenen dat je gelukkig bent. De aanwezigheid van klachten betekent niet dat je niet gelukkig kunt zijn. Sommige klachten gaan nu eenmaal niet weg. Dan maakt het uit of al je energie daaraan opgaat of dat het lukt om tocht te genieten en zin te geven aan je leven.
Daarom is het versterken van de positieve kant van het leven effectiever dan "alleen" het verlichten van klachten.

Zit je niet lekker in je vel, zonder duidelijke oorzaak? Heb je het idee dat je gelukkiger zou kunnen zijn dan je bent? Voel je regelmatig ontevreden, terwijl je eigenlijk "niets te klagen" hebt? Daar kan ik je bij helpen. Neem contact met me op voor een (vrijblijvende) gratis kennismaking om te kijken of het klikt.

Over mij:
Ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam Noord, met onze twee katten. Na mijn middelbare schooltijd heb ik de HBO- propedeuses Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek gehaald. Daarna heb ik Geneeskunde gestudeerd maar daar ben ik al vrij snel mee gestopt, waarna veel verschillende, meestal kortdurende banen heb gehad. In 2011 kwam ik tot het inzicht dat ik graag mensen help en dat ik daar mijn werk van wilde maken. Ik besloot psychologie te gaan studeren. Hierbij heb ik gekozen voor de afstudeerrichting levenslooppsychologie, omdat in deze stroming de nadruk ligt de persoon en de mogelijke uitkomst, in plaats van op de oorzaak van de klachten of op stoornissen.
Daarnaast heb ik natuurlijk zelf ook de 'nodige' levenservaring. Vanaf mijn middelbare schooltijd kampte ik met sociale angst. Ik trok me terug en was erg eenzaam in die tijd. Toen ik ontdekte dat ik met alcohol op niet angstig was, werd drinken mijn manier om toch contact met anderen te kunnen hebben. Na een aantal jaren chaos en vluchten begon ik me af te vragen of dit nu het leven was en hoe lang ik nog moest. Gelukkig ben ik toen tot het besef gekomen dat ik keuzes had. Mijn keuzes tot op dat moment hadden me niets gebracht. Ik wist dat ik tot meer in staat was dan ik deed. Dat is het moment waarop ik besloten heb om psychologie te gaan studeren.
Door mijn wetenschappelijke kennis te combineren met mijn eigen levenservaring kan ik problemen en situaties van meerdere kanten bekijken. Ik kan me snel inleven en concrete hulp bieden die gebaseerd is op wetenschappelijke kennis.
Ik ben heel dankbaar dat ik nu in de positie ben om anderen te kunnen helpen in onze mooie praktijk in Amsterdam Noord. In onze praktijk bieden we naast mijn therapie ook massages aan. Een goede massage blijft zeer effectief te zijn in voor ontspanning maar ook bij het verlichten van psychische klachten. Door beide behandelingen te boeken ga je de problemen dubbel efficiënt te lijf.

isUser

Therapieën

Psychologie, ACT Therapie, Assertiviteitsbehandeling, Burn-out coaching, Coaching, Coaching via Skype/Zoom, Holistische therapie, Mindfulness, Stress.

Onderwerpen

Afwijzing, Agressie, Ambitie, Angst- sociale angst, Angsten, Burn out, Contact met mezelf, Corona stress, Eenzaamheid, Gedachten, Gedragspatronen, Gevoelloosheid, Groei, In hoofd zitten, Inzicht, Perfectionisme, Stress, Teveel in hoofd, Veel denken, Verlatingsangst, Verlegenheid, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfkritiek.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Fysiek (aanraking).

Meer over werkwijze

Ik help de door middel van ACT om een andere relatie met je gedachten te krijgen. Hierdoor wordt minder meegesleept door je gedachten en kun je er makkelijker wat afstand van nemen. Mindfulness is hier een onderdeel van. ACT leert je op een een concrete manier mindful met gedachten om te gaan. Hierdoor ontstaat ruimte en energie die je kunt gebruiken voor de dingen die er echt toe doen. Je leert meer naar jezelf luisteren en naar wat voor jou belangrijk is. Ik geloof niet dat lichaam en geest los staan van elkaar. Bij Vitaal-Welzijn gaan we voor een holistische aanpak. Lichamelijke en geestelijke spanning versterken elkaar. Door de spanning op beide vlakken aan te pakken bereik je effectievere en langdurige ontspanning.

Beroepsverenigingen

CATvergoedbaar, ACBS, NIP.

Opleiding/cursussen

BSc Psychologie Universiteit Leiden
MSc Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit
ACT-trainer, bij See-True (Acceptance Commitment Therapy)
Mindfulness, bij See-True
Motiverende gespreksvoering, ViaPerspectief
CGT (Cognitieve Gedragstherapie) Bij Rino-groep, Utrecht

Testimonials

Bij Marjolein voelde het voor mij direct vertrouwd op een gesprek mee te voeren. Ze stelt de juiste vragen waardoor je bij het antwoorden al goed over je eigen gedrag gaat nadenken en ze helpt je op weg om hierin veranderingen aan te brengen. Stap voor stap.

Kaart

Reviews

Anoniem

25-02-2021 14:03
Bij Marjolein voelde het voor mij direct vertrouwd op een gesprek mee te voeren. Ze stelt de juiste vragen waardoor je bij het antwoorden al goed over je eigen gedrag gaat nadenken en ze helpt je op weg om hierin veranderingen aan te brengen. Stap voor stap.

Betty Stam

10-02-2021 21:07
Ik ben via een vriendin bij Marjolein gekomen voor mijn problemen die te maken hadden met radeloosheid. Door haar aandacht en ervaring gaat het een stuk beter met me. Ik raad Marjolein zeker aan als therapeut!

Schrijf een review 

Website

www.vitaal-welzijn.nl