It’s Just Therapy
Psycholoog - Amsterdam - Marjolein Koeman
  • Marjolein Koeman

  • Amsterdam
  • Psycholoog
  • € 85,00 per 1 uur

Stuur Marjolein Koeman een bericht

Boek een consult met Marjolein Koeman

Delen:

Over / Bio

Ik bied Acceptence Commitment therapy (ACT) voor volwassenen met uiteenlopende problemen. Deze therapievorm helpt je belemmerende overtuigingen los te laten. Mindfulness is een onderdeel van de therapie. Veel dingen die we doen worden ingegeven door verwachtingen van anderen of door hoe we denken dat het moet. Als we daarvan los komen, kunnen we onze energie richten op waar we zelf gelukkig van worden. Hierdoor kom je in je kracht te staan en leer je je eigen weg volgen.
ACT is een vorm van positieve psychologie, die zich richt op wat belangrijk is en wat er goed gaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden door een positieve invulling van hun leven. Dit heeft meer invloed op het welbevinden dan het verlichten van klachten. De afwezigheid van klachten hoeft niet te betekenen dat je gelukkig bent. De aanwezigheid van klachten betekent niet dat je niet gelukkig kunt zijn. Sommige klachten gaan nu eenmaal niet weg. Dan maakt het uit of al je energie daaraan opgaat of dat het lukt om tocht te genieten en zin te geven aan je leven.
Daarom is het versterken van de positieve kant van het leven effectiever dan "alleen" het verlichten van klachten.

Zit je niet lekker in je vel, zonder duidelijke oorzaak? Heb je het idee dat je gelukkiger zou kunnen zijn dan je bent? Voel je regelmatig ontevreden, terwijl je eigenlijk "niets te klagen" hebt? Daar kan ik je bij helpen. Neem contact met me op voor een (vrijblijvende) gratis kennismaking om te kijken of het klikt.

Over mij:
Na verschillende niet-afgemaakte opleidingen en een aantal jaar jobhoppen, kwam ik 9 jaar geleden tot het inzicht dat ik graag mensen help en dat ik daar mijn werk van wilde maken. Ik besloot psychologie te gaan studeren. Hierbij heb ik gekozen voor de afstudeerrichting levenslooppsychologie, omdat in deze stroming de nadruk ligt de persoon en de mogelijke uitkomst, in plaats van op de oorzaak van de klachten of op stoornissen. Mijn wetenschappelijke kennis gecombineerd met mijn eigen levenservaring stellen me in staat om me in te leven en snel tot de kern te komen op veel verschillende gebieden. In het afgelopen jaar ben ik samen met mijn partner een praktijk begonnen waar we gesprekken combineren met massages. Deze combinatie is zeer effectief gebleken om te kunnen ontspannen.

Therapieën

Psychologie, ACT Therapie, Assertiviteitsbehandeling, Burn-out coaching, Coaching, Coaching via Skype/Zoom, Holistische therapie, Mindfulness, Stress.

Onderwerpen

Afwijzing, Agressie, Ambitie, Angst- sociale angst, Angsten, Burn out, Contact met mezelf, Corona stress, Eenzaamheid, Gedachten, Gedragspatronen, Gevoelloosheid, Groei, In hoofd zitten, Inzicht, Perfectionisme, Stress, Teveel in hoofd, Veel denken, Verlatingsangst, Verlegenheid, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfkritiek.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Fysiek (aanraking).

Meer over werkwijze

Ik leer je je probleem met meer afstand te bekijken, waardoor je er minder door beïnvloed wordt. Mindfulness is hier een onderdeel van. ACT leert je op een een concrete manier mindful met gedachten om te gaan. Hierdoor ontstaat ruimte en energie die je kunt gebruiken voor de dingen die er echt toe doen. Je leert meer naar jezelf luisteren en naar wat voor jou belangrijk is. Ik geloof niet in de scheiding tussen lichaam en geest. Bij Vitaal-Welzijn gaan we voor een holistische aanpak. Lichamelijke en geestelijke spanning versterken elkaar. Door de spanning op beide vlakken aan te pakken bereik je effectievere en langdurige ontspanning. Helaas is de lichamelijke behandeling momenteel door de lockdown niet toegestaan. Wanneer het weer kan staan we natuurlijk graag weer klaar om je te masseren.

Beroepsverenigingen

CATcomplementair, ACBS, NIP.

Opleiding/cursussen

BSc Psychologie Universiteit Leiden
MSc Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit
ACT-trainer en Mindfulness, bij See-True
Motiverende gespreksvoering, ViaPerspectief

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review 

Website

www.vitaal-welzijn.nl