Trauma therapeut - Amsterdam - Marijn Schrieken
  • Marijn Schrieken
    Aanvullend vergoed

  • (7)
  • Amsterdam
  • Trauma therapeut
  • € 100,00 per 60 min, deels vergoed in aanvullende verzekering

Stuur Marijn Schrieken een bericht

Boek een consult met Marijn Schrieken

Delen:

Over / Bio

In 2013 kwam traumahealing volgens de Somatic Experiencing© methodiek van Peter Levine op mijn pad. Ik had net zijn boek De tijger ontwaakt gelezen, toen ik zelf een ongeluk kreeg en ik voelde dat mijn lichaam precies deed wat Levine in zijn boek beschreef. Ik reageerde zoals zoogdieren dat in de natuur doen, het letterlijk afschudden van de ervaring. Op dat moment besloot ik om de opleiding bij Bodymind Opleidingen te volgen. Nu leer ik anderen hoe ze hun lichaam kunnen bevrijden van onnodige stress en spanning en de natuurlijke flow van een gezond leven weer op te pakken. Ik combineer Somatic Experiencing© en NARM© (Neuro Affectieve Relational Model) met andere lichaamsgerichte technieken die ik de afgelopen jaren me eigen heb gemaakt mede dankzij de opleiding Lichaamsgericht Coaching van Atma zoals haptonomie, bio-energetica, body-drum-release, ademcoaching, focussing, en opstellingen. Ook maak ik gebruik van de Polyvagaaltheorie van Stephen Porges.
Daarnaast ben ik therapeut bij www.microdosing.nl. Ik begeleid mensen die al microdoseren of dit willen gaan doen met hun innerlijke processen. Wil je hier meer informatie over, neem gerust contact met me op.

Therapieën

Traumawerk, Depressie, Depressie behandeling, ELW (emotioneel lichaamswerk], Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamstherapie Amsterdam, NARM, Psychedelische therapie, Psychische klachten covid, Somatic Experiencing, Traumatherapie, Traumawerk.

Onderwerpen

Angsten, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Depressie, Fysieke klachten, Hechtingsproblematiek, Hoofdpijn en migraine, Identiteitsproblemen, Impulsbeheersing, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Lusteloosheid, Mystieke ervaringen, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Overspannen, Paniekaanvallen, PTSS, Sexueel misbruik, Somberheid, Stress, Traumaverwerking, Verdriet, Vluchtgedrag.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (aanraking).

Meer over werkwijze

Alles begint met veiligheid en vertrouwen, dus ook in de sessie. Samen onderzoeken we je hulpvraag en wat jij uit de sessies wil halen. Met geduld en compassie begeleid ik je door opgeslagen spanning en stress in je lichaam. Ik help je te ontladen en het herstellende vermogen van je lichaam weer aan te boren. Door het oeroude mechanisme van zelfregulatie kun je de zogenaamd bevroren delen in je systeem laten ‘ontdooien’. Hierbij kunnen oude trauma’s naar boven komen en verwerkt worden. En dit alles zonder oordeel. Alles wat er naar boven komt mag er zijn en wordt liefdevol meegenomen in het proces.
Tijdens de 1e sessie, die tevens de intake is, bekijken we je klachten en zullen we uitgebreid ingaan op je hulpvraag en wat je doel is. We gaan dan ook aan de slag zodat je kunt ervaren hoe ik werk. Aan het eind van de sessie besluiten we of je verder wil en zetten we een lijn uit voor het vervolg.

Beroepsverenigingen

VIV, Vereniging Integrale Vitaliteitskunde; licentie 1907991;
RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg; licentie 200346R.
Deel vergoeding in de aanvullende verzekering.

Opleiding/cursussen

Somatic Experiencing bij Bodymind Opleidingen
Lichaamsgericht coaching bij Atma
NARM
Psychedelic Assisted Therapy Training bij Synthesis

Testimonials

‘Ik merkte op dat in bepaalde stresssituaties de controle verloor en hierdoor uit mijn rol schoot. Stemverheffing en ferm taalgebruik waren meestal het resultaat. Ik probeerde wel om rustig te blijven maar om wat voor redenen dan ook verloor ik toch de controle. Ik kon er niet de vinger opleggen wat nu de oorzaak hiervan was en dat ik verandering wilde dat wist ik zeker. Tijdens de sessies met Marijn, door haar rustige en begrijpelijke manier van communiceren, begonnen er zaken aan het licht te komen. Het prettigste aan de sessies met Marijn vond ik persoonlijk dat alles mocht, ik kon mijn gevoelens of gedachten, ideeën, overtuigingen of hoe je het wilt benoemen, uitdrukken in woord maar ook in beeld, het maakte niet uit, ik kon het beschrijven zoals ik het zelf ervoer. Voor mij persoonlijk was dit erg prettig omdat mijn gedachten in beelden zie. Marijn wist er feilloos mee om te gaan en tot mijn verbazing bemerkte ik al na de tweede sessie een verandering in mijn gedragspatronen, met name het uit de rol schieten. Het stopte gewoon voordat het goed en wel begon. De eerste sessie was een intakegesprek dat was al een eyeopener, in de daarop volgende weken zijn we aan het werk gegaan. Tijdens de sessies gebeurde het regelmatig dat ik een lichamelijke ontlading ervoer, ongecontroleerd trillen van de spieren, waarbij Marijn aangaf dat ik het zijn verloop mocht laten hebben, dat het vanzelf stopt. Zoals Marijn het benoemde: een ontlading van een opgeslagen trauma in je lijf die zich via je zenuwen ontlaadt en hierdoor naar het verleden verschuift. Ik heb vijf sessies met haar gedaan en ben een ander mens geworden, de ontlading werkte wonderbaarlijk goed en snel. Ik ga beslist nog een serie sessies met haar volgen, kan het iedereen aanbevelen.’ Jean-Paul

‘De sessies bij Marijn waren een mooie bewustwording van mijn lichaam en geest. Het heeft o.a. een bijdrage geleverd aan het openen van mijn hart, waardoor ik veel meer voel dat ik aanwezig en daardoor ook dichter bij mezelf ben gekomen. Het is bijzonder om te ervaren dat elk lichaamsdeel je wat te vertellen heeft.
Marijn is een zachtaardig persoon, die betrokken is bij het proces en goed aanvoelt wat je nodig hebt.’ Else

'Marijn heeft me op een zeer prettige en kundige manier geholpen om een traumatische herinnering te transformeren tot een helende ervaring. Ze heeft me begeleid bij het vinden van een hulpbron in mijzelf die zo helend is dat ik er steeds opnieuw als ik dat nodig heb naar terug kan keren. Door haar betrokken en kundige manier van begeleiden lukte het mij om dit gevoel werkelijk te verinnerlijken. Uiteindelijk heb ik de transformatie zelf op gang gebracht, maar met de begeleiding van Marijn, waarvoor ik haar dankbaar ben. Marijn is een professionele therapeut met een heldere blik en een warm hart. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Jiska

Kaart

Reviews

MT

17-07-2021 11:00
Na jarenlange ervaring met verschillende vormen van therapie (EMDR, gestalt, innerlijk kind, beeldend, schematherapie) had ik het gevoel dat ik mijn traumageschiedenis goed kon begrijpen en duiden, maar juist daarom viel het me op dat mijn lichaam deze kennis nog niet 'verwerkt' had en dat ik nog me nog regelmatig in fight/flight/freeze staten bevond. Dit was een bron van ergernis, frustratie en zelfs hulpeloosheid geworden - mijn organisme gedroeg zich nog steeds alsof ik me in een traumatische/gevaarlijke context bevond.
Het therapietraject dat ik bij Marijn heb gevolgd heeft me veel inzicht gegeven in hoe trauma op een somatisch niveau werk én verwerkt kan worden. Ik heb de sessies als inzichtelijk en productief ervaren - in de zin dat er een bepaalde staat werd waargenomen, maar vervolgens ook gekanaliseerd en verwerkt. Heel waardevolle kennis en tools waar ik zelf ook mee aan de slag kan. Marijn is een uitstekende begeleider en therapeut; aanwezig, doortastend, begripvol. Ik heb de sessies bij haar als uitdagend én comfortabel ervaren. Dit getuigt van de context die Marijn weet te creëren, eentje waar je nieuwsgierigheid naar je eigen 'blueprint' wordt gestimuleerd. Ik kan Marijn van harte aanraden.

M. K.

15-04-2021 19:32
De begeleiding van Marijn is vanaf het eerste moment tot het laatste zeer empathisch en betrokken, daarnaast is de techniek die ze gebruikt zeer doeltreffend. Je wordt hier echt geholpen, dit is wel zeer waardevol. Je hebt het gevoel dat je gezien wordt.

C.C.

19-02-2021 12:04
Toeval bestaat niet, toch? Dat ik op het moment van zoeken precies op een verslag stuitte van iemand die alle vormen van therapie al had geprobeerd (met wat successen, maar nog steeds niet genoeg) en die op het einde van haar verslag schreef, als ik een ding anders had willen doen is dat ik eerder naar somatic therapie was gegaan. Dat was genoeg om mij over de streep te trekken, en ik hoop nu dat ik jou ook kan overtuigen. Ook ik heb alles geprobeerd, maar wat er met deze therapie gebeurt kan ik met niets vergelijken, maar gaat uiteindelijk het beste cadeautje zijn dat je jezelf kan geven. Onder begeleiding van Marijn reikt ze je de sleutels aan om dingen te onderzoeken, op te laten lossen, begrip te krijgen maar bovenal de tools te geven om alles wat er op je pad was/is en gaat komen aan te kunnen. Ik kan haar van harte aanbevelen, doen!

Nathalie

02-02-2021 23:44
De coaching van Marijn was voor mij het missende puzzelstukje na jaren van allerlei soorten therapieën (van cognitieve therapie tot energie therapie). Dankzij de begeleiding van Marijn kreeg ik toegang tot een laag die ik daarvoor niet kon bereiken en kon ik (jeugd) trauma’s daadwerkelijk een plekje geven. De effecten hiervan hebben doorgewerkt in alle aspecten van mijn leven (van relaties tot carrière). Marijn is begripvol, to the point, doortastend, een goede luisteraar, en algeheel een ontzettend fijn, vertrouwd, persoon. Haar coaching is ook heel praktisch en gaf mij tools die ik nog steeds dagelijks toepas. Ik heb de begeleiding van Marijn, en somatic experiencing in het algemeen, als enorm impactvol ervaren en raad het iedereen aan.

Anneke

18-01-2021 13:44
Marijn heeft me enorm goed geholpen. Ik kwam bij haar op het dieptepunt van een burn-out. Ze heeft me heel zorgvuldig, behoedzaam en met veel 'voelsprieten' begeleid in een kwetsbaar traject, waarbij ik veel leerde over de werking van het zenuwstelsel maar waar vooral, in kleine ontladingen, bevroren stukjes trauma los konden schieten en smelten. Het was een bijzonder en mooi proces, en het heeft daadwerkelijk gezorgd voor een gevoel van bevrijding bij me.
Marijn kon bij mij goed aanvoelen 'of er nog meer vastzat' bij het specifieke hoofdstukje waar we mee bezig waren, en als ze die indruk had bleef ze ook verder peuteren tot ook dat laatste stukje vrijkwam.
Ik heb er veel aan gehad! Vond het heel bijzonder om te merken dat de energie van een traumatische gebeurtenis daadwerkelijk wordt opgeslagen in je systeem, je zenuwstelsel - maar dat die daar dus óók uit los kan komen, onder de juisye begeleiding. Veel dank!

Daniel

25-04-2020 20:05
I have meet with Marijn several times and each session took me on journey within knowing myself and my emotions better. Marijn is a very good listener and an amazing guide through your emotions. I am strongly recommending.

Jean Paul Jaspers

25-04-2020 19:57
Ik heb dit weekend een sessie gedaan met Marijn. Ik was erg onder de indruk van hoe ze mij tot het antwoord op mijn vraag heeft geleid. Kreeg regelmatig de zelfde feedback van mensen en het was wel duidelijk dat er een patroon was. Tijdens de sessie met Marijn drong ik door tot het probleem, nieuwe inzichten en manier van kijken en uiteindelijk kwam de oplossing binnen mijn bereik. Top. Ik kan Marijn met vertrouwen in haar kracht aanraden.

Schrijf een review 

Website

www.marijnschrieken.nl