It’s Just Therapy
Trauma therapeut - Amsterdam - Marijn Schrieken
  • Marijn Schrieken

  • (2)
  • Amsterdam
  • Trauma therapeut
  • € 85,00 per Per uur, deels vergoed in aanvullende verzekering

Stuur Marijn Schrieken een bericht

Boek een consult met Marijn Schrieken

Delen:

Over / Bio

In 2013 kwam traumahealing volgens de Somatic Experiencing© methodiek van Peter Levine op mijn pad. Ik had net zijn boek De tijger ontwaakt gelezen, toen ik zelf een ongeluk kreeg en ik voelde dat mijn lichaam precies deed wat Levine in zijn boek beschreef. Ik reageerde zoals zoogdieren dat in de natuur doen, het letterlijk afschudden van de ervaring. Op dat moment besloot ik om de opleiding bij Bodymind Opleidingen te volgen. Nu leer ik anderen hoe ze hun lichaam kunnen bevrijden van onnodige stress en spanning en de natuurlijke flow van een gezond leven weer op te pakken. Ik combineer Somatic Experiencing© met andere lichaamgerichte technieken die ik de afgelopen jaren me eigen heb gemaakt mede dankzij de opleiding Lichaamsgericht Coaching van Atma zoals haptonomie, bio-energetica, body-drum-release, ademcoaching, focussing, en opstellingen. Ook maak ik gebruik van de Polyvagaaltheorie en de Safe&Sound Protocol (SSP) beiden van Stephen Porges.

Therapieën

Trauma behandeling, Lichaamsgerichte Therapie, NARM, Neuro-affective Relational Model, Somatic Experiencing.

Onderwerpen

Angsten, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Depressie, Fysieke klachten, Hechtingsproblematiek, Hoofdpijn en migraine, Identiteitsproblemen, Impulsbeheersing, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Lusteloosheid, Mystieke ervaringen, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Overspannen, Paniekaanvallen, PTSS, Sexueel misbruik, Somberheid, Stress, Traumaverwerking, Verdriet, Vluchtgedrag.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (aanraking).

Meer over werkwijze

Alles begint met veiligheid en vertrouwen, dus ook in de sessie. Samen onderzoeken we je hulpvraag en wat jij uit de sessies wil halen. Met geduld en compassie begeleid ik je door opgeslagen spanning en stress in je lichaam. Ik help je te ontladen en het herstellende vermogen van je lichaam weer aan te boren. Door het oeroude mechanisme van zelfregulatie kun je de zogenaamd bevroren delen in je systeem laten ‘ontdooien’. Hierbij kunnen oude trauma’s naar boven komen en verwerkt worden. En dit alles zonder oordeel. Alles wat er naar boven komt mag er zijn en wordt liefdevol meegenomen in het proces.
Tijdens de 1e sessie, die tevens de intake is, bekijken we je klachten en zullen we uitgebreid ingaan op je hulpvraag en wat je doel is. We gaan dan ook aan de slag zodat je kunt ervaren hoe ik werk. Aan het eind van de sessie besluiten we of je verder wil en zetten we een lijn uit voor een traject.

Beroepsverenigingen

VIV, Vereniging Integrale Vitaliteitskunde; licentie 1907991;
RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg; licentie 200346R.
Deel vergoeding in de aanvullende verzekering.

Opleiding/cursussen

Somatic Experiencing bij Bodymind Opleidingen
Lichaamsgericht coaching bij Atma
NARM i.o.

Testimonials

‘Ik merkte op dat in bepaalde stresssituaties de controle verloor en hierdoor uit mijn rol schoot. Stemverheffing en ferm taalgebruik waren meestal het resultaat. Ik probeerde wel om rustig te blijven maar om wat voor redenen dan ook verloor ik toch de controle. Ik kon er niet de vinger opleggen wat nu de oorzaak hiervan was en dat ik verandering wilde dat wist ik zeker. Tijdens de sessies met Marijn, door haar rustige en begrijpelijke manier van communiceren, begonnen er zaken aan het licht te komen. Het prettigste aan de sessies met Marijn vond ik persoonlijk dat alles mocht, ik kon mijn gevoelens of gedachten, ideeën, overtuigingen of hoe je het wilt benoemen, uitdrukken in woord maar ook in beeld, het maakte niet uit, ik kon het beschrijven zoals ik het zelf ervoer. Voor mij persoonlijk was dit erg prettig omdat mijn gedachten in beelden zie. Marijn wist er feilloos mee om te gaan en tot mijn verbazing bemerkte ik al na de tweede sessie een verandering in mijn gedragspatronen, met name het uit de rol schieten. Het stopte gewoon voordat het goed en wel begon. De eerste sessie was een intakegesprek dat was al een eyeopener, in de daarop volgende weken zijn we aan het werk gegaan. Tijdens de sessies gebeurde het regelmatig dat ik een lichamelijke ontlading ervoer, ongecontroleerd trillen van de spieren, waarbij Marijn aangaf dat ik het zijn verloop mocht laten hebben, dat het vanzelf stopt. Zoals Marijn het benoemde: een ontlading van een opgeslagen trauma in je lijf die zich via je zenuwen ontlaadt en hierdoor naar het verleden verschuift. Ik heb vijf sessies met haar gedaan en ben een ander mens geworden, de ontlading werkte wonderbaarlijk goed en snel. Ik ga beslist nog een serie sessies met haar volgen, kan het iedereen aanbevelen.’ Jean-Paul

‘De sessies bij Marijn waren een mooie bewustwording van mijn lichaam en geest. Het heeft o.a. een bijdrage geleverd aan het openen van mijn hart, waardoor ik veel meer voel dat ik aanwezig en daardoor ook dichter bij mezelf ben gekomen. Het is bijzonder om te ervaren dat elk lichaamsdeel je wat te vertellen heeft.
Marijn is een zachtaardig persoon, die betrokken is bij het proces en goed aanvoelt wat je nodig hebt.’ Else

'Marijn heeft me op een zeer prettige en kundige manier geholpen om een traumatische herinnering te transformeren tot een helende ervaring. Ze heeft me begeleid bij het vinden van een hulpbron in mijzelf die zo helend is dat ik er steeds opnieuw als ik dat nodig heb naar terug kan keren. Door haar betrokken en kundige manier van begeleiden lukte het mij om dit gevoel werkelijk te verinnerlijken. Uiteindelijk heb ik de transformatie zelf op gang gebracht, maar met de begeleiding van Marijn, waarvoor ik haar dankbaar ben. Marijn is een professionele therapeut met een heldere blik en een warm hart. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen. Jiska

Kaart

Reviews

Daniel

25-04-2020 20:05
I have meet with Marijn several times and each session took me on journey within knowing myself and my emotions better. Marijn is a very good listener and an amazing guide through your emotions. I am strongly recommending.

Jean Paul Jaspers

25-04-2020 19:57
Ik heb dit weekend een sessie gedaan met Marijn. Ik was erg onder de indruk van hoe ze mij tot het antwoord op mijn vraag heeft geleid. Kreeg regelmatig de zelfde feedback van mensen en het was wel duidelijk dat er een patroon was. Tijdens de sessie met Marijn drong ik door tot het probleem, nieuwe inzichten en manier van kijken en uiteindelijk kwam de oplossing binnen mijn bereik. Top. Ik kan Marijn met vertrouwen in haar kracht aanraden.

Schrijf een review 

Website

www.marijnschrieken.nl