It’s Just Therapy
Neurofeedback trainer - Amsterdam - Marijke van Dellen
  • Marijke van Dellen

  • (3)
  • Amsterdam
  • Neurofeedback trainer
  • € 85,00 per 1 uur - Deels vergoed in aanvullende polis

Stuur Marijke van Dellen een bericht

Boek een consult met Marijke van Dellen

Delen:

Over / Bio

Waarom kies ik er voor om een groot deel van mijn leven te wijden aan het trainen en optimaliseren van de werking van je brein?

Als je brein optimaal functioneert doe jij dat ook, niet waar, je brein stuurt immers alles aan?

15 jaar geldt ontdekte ik de sublieme werking van NeurOptimal Dynamische neurofeedback
Ik was zo onder de indruk van de blijvende resultaten van de geavanceerde vorm van Neurofeedback, dat ik besloot mijn verdere leven daar aan te wijden. Inmiddels werk ik zelf sinds 2005 jaar met NeurOptimal Dynamische neurofeedback, heb ik mij ontwikkeld tot master neurofeedbacktrainer en breinfitness-specialist en heb ik een bak aan kennis en ervaring opgedaan. M.a.w ik weet hoe je jouw brein fit en optimaal kunt krijgen en houden. Ik doe waar ik heel goed in ben en waar mij hart ligt.

Een serie NeurOptimal trainingen is het mooiste cadeau aan jezelf, voor de rest van je leven.

Hoe is dat zo gekomen?

Daarvoor moeten we even een klein stukje mijn geschiedenis in. Ik was een onzeker meisje en later een onzekere, ongelukkig en woedende vrouw. Mijn roots lagen in een disfunctioneel gezin. Mijn vader, een lieve man, maar beschadigd door het Jappenkamp, mijn borderline moeder, zelf uit een disfunctioneel gezin en zwaar beschadigd door het verlies van dierbaren in de oorlog. Ik groeide op als enig kind, met een veel oudere vader en een borderline moeder die alleen maar trots op mij kon zijn als ik iets presteerde. Niet uit liefde, maar uit een gevoel van genoeg doening. En het was nooit goed genoeg. Geen enkele prestatie kon voldoende compenseren voor wat zij allemaal had gemist. Hoe ik ook mijn stinkende beste deed om aan die hoge verwachtingen te voldoen. Zo slaagde ik bijvoorbeeld voor mijn middelbare school met allemaal negens op mijn lijst........ geweldig hoor, maar het waren geen tienen ......Ik dacht dat het zo hoorde, bleef mijn stinkende best doen om het leven voor haar goed te maken en worstelde me zo mijn eigen leven door. Moeilijk relaties, conflicten op het werk, woede uitbarstingen uit het niets, veroordelend en boos. Ik ervoer weinig vreugde en zeker geen vervulling. Het was immers toch niet goed genoeg?

Veel en veel later pas drong het tot me door dat het ook echt anders kon. Ik was begin veertig en kreeg een burnout. Daar startte mijn zoektocht naar transformatie, naar een gelukkig en vervuld leven. Ik heb heel veel waardevolle therapien gedaan. Hypno, regressie, reincarnatie, energie-werk, acupunctuur, natuurgeneeswijzen. Alles leerde me wat over mezelf. Echter, hoewel in eerst instantie euforie over de therapie de overhand had, bleek toch naar een aantal maanden dat het resultaat niet blijvend was.

NeurOptimal Dynamische Neurofeedback maakt het verschil.

15 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met neurofeedback. Ik startte met het trainen van mijn eigen brein naar optimaal functioneren. Dat deed ik met NeurOptimal Neurofeedback, dé State of the Art breintraining in de wereld, toen en nu nog steeds. De resultaten waren verbluffend: geleidelijk aan kreeg ik grip op mijn leven, mijn emoties, mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik ervoer een toename aan gevoel van eigenwaarde. Mijn angst niet goed genoeg te zijn verdween, waardoor ik heerlijk vanuit de 'vrijstand' MIJN leven kon gaan leiden. Ook merkte ik dat ik steeds beter kon focussen op wat ik wilde bereiken. Mijn creativiteit kreeg vrijbaan en ik ging keramiek bedrijven. Ook mijn ondernemerschap groeide. Ik voelde steeds vaker een soort van innerlijk welbevinden, blijheid, vrede en kwam steeds prettiger in een flow van optimaal functioneren. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat je brein alles aan stuurt.

Als je brein optimaal functioneert doe jij dat ook, niet waar?

Ik was zo onder de indruk van de sublieme en blijvende resultaten van deze geavanceerde vorm van Neurofeedback, dat ik besloot mijn verdere leven daar te wijden. Inmiddels werk ik zelf sinds 2005 jaar met NeurOptimal Dynamische neurofeedback, heb ik mij ontwikkeld tot master neurofeedbacktrainer en breinfitness-specialist en heb ik in de afgelopen 14 jaar een bak aan ervaring opgedaan. M.a.w ik weet hoe je jouw brein fit en optimaal kunt krijgen en houden. Ik doe waar ik heel goed in ben en waar mij hart ligt. Een groot deel van mijn aandacht en leven wijd ik eraan het anderen (ook jou) te helpen je leven te transformeren naar hoe JIJ het wilt en wat JIJ kunt.

Een serie NeurOptimal trainingen is het mooiste cadeau aan jezelf, voor de rest van je leven.

Therapieën

Neurofeedback training, Neurofeedback training.

Onderwerpen

Bewustzijn, Eigenwaarde, Gedachten, Grenzen aangeven, Groei, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Loslaten, Onrust, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Persoonlijke ontwikkeling, Slaapproblemen, Stress, Zelfacceptatie, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Met apparaat.

Meer over werkwijze

NeurOptimal neurofeedback is geen medische behandeling maar een training voor je brein. Zoals ook Yoga een training is of fitness. Ik heb, om goed met je te kunnen werken, danook geen diagnose nodig. De geavanceerde apparatuur monitort de activiteit van je brein per milliseconde en stemt daar de feedback op af. Groot voordeel is dat je me niet (weer opnieuw) je hele verhaal hoeft te vertellen. Tijdens het eerste consult kunnen we, na een wederzijdse kennismaking, direct aan de slag en doen we meteen al de eerste training. De voortgang bewaken we samen met behulp van de Staso vragenlijst, die je eens in de zoveel tijd (afhankelijk van hoe vaak je komt) invult. Heb je geen gelegenheid om naar mijn praktijk te komen, dan is het ook mogelijk de trainingsapparatuur te huren. Zie voor mee info mijn website.

Beroepsverenigingen

Vereniging Bevordering Alternatieve Geneeswijzen (VBAG)

Opleiding/cursussen

Deskundigheid
Tussen 1997 en nu heb ik mij geschoold in verschillende vakgebieden, om goed beslagen ten ijs te kunnen komen. Ik heb een 4-jarige HBO opleiding tot Poly-energetisch therapeut afgerond, een 4-jarige opleiding als natuurgeneeskundig kinesioloog met specialisatie brein-chemie (neurotransmitters en hormonen) en ik ben gecertificeerd Master Neurofeedbacktrainer door het Zengar Instituut in Canada. Ook heb ik een opleiding gevolgd tot keramist en een vierjarige opleiding bij een sjamaan van de €˜Four Winds Society. Ik wil mijzelf geen sjamaan noemen, maar ik heb wel veel geleerd van de sjamaanse manier van kijken naar het leven. De opgedane kennis en ervaring bied ik zoveel mogelijk geintegreerd aan, zodat jij als client zowel fysiek, mentaal/emotioneel als ook spiritueel beter in je vel komt te zitten met behulp van mijn aanpak

(Levens)ervaring
Inmiddels heb ik een heel leven achter de rug en hopelijk ook nog een vol en rijk leven voor de boeg. Twee scheidingen verder, vier keer ergens anders opnieuw begonnen, borstkanker overleefd en steeds toegenomen in kracht, creativiteit, ondernemerschap en flexibiliteit om een succes van mijn leven te maken. 

Mijn coaching en begeleiding stoelt dan ook niet alleen op kennis en kunde, maar vooral ook op ervaring en inzicht in hoe het soms gaat in het leven. Ik zoek samen met jou hoe jij daar op een voor jou beste wijze mee om kunt gaan. 

Historie
Voordat ik mijn eigen praktijk startte was ik meer dan 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Ooit begonnen als lerares Nederlands-Engels, daarna via wat verschillende baantjes het personeelsmanagement ingerold. Na afronding van de opleiding HBO personeelsmanagement aan de Hoge school van Haarlem heb ik zo’n 20 jaar diverse functies gehad in dit werkveld. In mijn laatste functie op dit gebied maakte ik deel uit van het management team van een organisatie van 600 medewerkers. In die periode van mijn leven heb ik een stevig fundament gelegd onder mijn mensenkennis, waarop ik in mijn huidige werk nog steeds kan bouwen.

Testimonials

"Ik droomde ooit. Nu ik een aantal trainingen heb gedaan merk ik dat ik erg levendig droom en mijn dromen ook even kan onthouden. Het voelt alsof ik veel zaken aan het verwerken ben. Zelfs EMDR heeft dit voor mij niet zo gedaan, wow" R.V Amsterdam

"Het voelt alsof ik alle lades in mijn hoofd, ie normaal wagenwijd open staan, dicht heb gedaan en in alle rust en focus kan beslissen welke la ik open doe en welke ik dicht laat. Heerlijk dit." RW, Amsterdam

"Ik was in het begin echt sceptisch. Maar nu, na een serie trainingen, kan ik er echt niet omheen. Er ontstaat een soort van innerlijk welbevinden. Een rust en vertrouwen, ongeacht de situatie." LK Amsterdam

"Voor mij blijf je een bijzondere vrouw die ik elke week nog dankbaar ben ooit ontmoet te hebben. We zien elkaar nauwelijks meer maar je bent vaak in mijn gedachten" R.V Amsterdam

"Ik slaap weer goed, ik weet niet wat me overkomt. Wat ziet het leven er toch anders uit als je een goede nachtrust hebt!"RT Wijk bij Duurstede, slecht slapen.

"Dit heeft mij heel erg goed gedaan, het gaat nu veel beer met mij. Ik ben zelfs gepromoveerd naar een hogere schaal, daar had ik helemaal niet meer opgerekend". GvO te Utrecht, (burnout).

" Als ik dit niet had gedaan was ik nu heel erg uit mijn evenwicht geweest en waarschijnlijk ziek. " MD te Den Haag, (burnout).

"Ik ben verbaasd over hoe snel ik resultaat zie en hoe snel het me heeft geholpen. Ik ben er nog niet, maar het gaat echt al veel beter." MD te Zwolle, (slaapproblemen).

"De nacht na de eerste training sliep ik als reen roos. Ik heb zo'n metertje waarop je dat ook kunt zien" . Daarna zakte het weer af, maar ik weet nu dat het kan en ik snap nu waarom er meerdere training nodig zijn om het blijvend te verbeteren. PV-Wijk bij Duurstede (slaapproblemen)

"Al na één training merkte ik verschil. Rustiger in mijn hoofd en ik ga anders denken" LV, Wijk bij Duurstede (angstklachten).

De kinderen zijn rustiger en aardiger naar elkaar. Vrijwel geen ruzies meer in huis. Heerlijk! Moeder van twee , ADD en ADHD, Wijk bij Duurstede.

" Onze zoon was erg onzeker en ongelukkig omdat zijn cijfers op school altijd onvoldoende waren. Nu zit hij zo goed in zijn vel! Wat zijn wij blij dat we voor neurofeedback hebben gekozen ipv medicatie!!! JM, zoon met ADD, Cothen.

"Ik wil je nogmaals bedanken voor de goede hulp. Ik heb vandaag mijn eindcijfers gekregen en ik heb alle onvoldoendes opgehaald. En daarom wou ik je even bedanken." J. B. Arnhem ADD en angstklachten.

"De buren naast ons zeiden laatst tegen me: wat is het rustig bij jullie, geen geschreeuw en ruzies meer." Moeder van kind met ernstige ADHD en angstklachten. Amersfoort.

"Ik ervaar de neurofeedbacktraining als heerlijk ontspannend en weldadig! Ik kijk er elke keer weer naar uit, blij dat ik weer 'mag'. Tijdens de lessen ben ik helder en scherp en kan ik de stof goed opnemen. Mijn cijfers zijn allemaal ruim voldoende " LP - concentratie stoornis, na jaren weer in de schoolbanken voor zijn werk. Wijk bij Duurstede.

"Het is de afgelopen weken heel goed met me gegaan. Ik heb veel energie, ik weet niet wat me overkomt, heerlijk! Wel bouw ik rustmomenten in, omdat ik anders misschien weer over mijn eigen grenzen heen ga." IvA te Den Bosch, burnout.

"ik durf weer de stationshal door te lopen. Het was heel gek, ik wist dat ik er bang voor zou moeten zijn, maar voelde die angst niet. Er gaat een wereld voor mij open." MA te Amsterdam. Angstklachten, reisfobie.

" Wat zo leuk is, je doet het echt met je hart. Dat maakt het verschil met andere therapeuten en coaches. Dit is een compliment!" RK te Arnhem, ADHD

" Het is razend knap hoe snel je weet door te dringen tot de kern van het probleem. Daar heb ik een grote bewondering voor. Voor het eerst na 40 jaar heb ik het besef dat ik het echt kan veranderen, dat ik er vanaf kan komen!" FK te Almere, angstklachten.

" Vorige week kwam ik een collega tegen die mij een maand niet had gesproken. Hij zei: "wat praat je vlot!" Dat was de bevestiging van mijn eigen gevoel dat ik bijna niet meer stotter. GS Eindhoven, angstklachten/stotteren

" Ik heb een heel ontspannen vakantie gehad. We zijn door veel tunnels gereden en het ging allemaal goed. Geen paniekaanvallen meer en vrij van claustrofobische angst. Je hebt me een heel eind op weg geholpen, we hebben een paar hele essentiele punten opgelost." YL Hoofddorp, angstklachten, tunnelfobie

"Gebruik makend van de handvatten die jij me tijdens drie behandelingen hebt geboden, zal ik eerst zelf verder gaan op de aangegeven weg. Mocht er desondanks behoefte ontstaan aan voortgezette behandeling, dan zal ik me zeker weer bij jou melden. Voor het moment dank ik je hartelijk voor je deskundige en professionele inzet, waarmee je me echt hielp." BJ te Den Haag, burnout.

"Ik stuurde mijn zoon naar jou toe. Ik was ten einde raad! Hij had angst- en paniekaanvallen. Hij had geen sociale contacten meer en dreigde zich steeds meer in zich zelf op te sluiten. Met lood in de schoenen ging hij naar jou. Vond het na 2 sessies eigenlijk maar niets. Ik stimuleerde hem om door te gaan en tijdens de 3e sessie kreeg hij inzicht in zichzelf. Bingo! Er heeft daadwerkelijk een verandering plaats gevonden en mijn man en ik zijn er ontzettend blij mee! Het heeft ons heel veel zorgen gebaard, maar nu hebben wij, net als hij, er het volste vertrouwen in dat hij weer een normaal leven kan leiden. Wij zijn je dankbaar!" JV te Almere. Angstklachten

"23 jaar had ik last van angst om dood te gaan" . Ik ben er helemaal vanaf. Ik kan weer genieten van het leven. Ongelooflijk. Heel erg bedankt en ik zal je van harte aanbevelen aan vrienden en kennisen die hulp nodig hebben." Angstklachten.

"Ik vind het zo grappig.... je weet dat er iets niet goed zit en dat je er iets aan moet doen, maar je weet niet wat. Dan kom ik bij jou en samen gaan we een proces in.......en dan gaat het ineens een stuk beter!!!!" L.O Wijk bijDuurstede , burnout.

" Ik heb hier zo veel baat bij gehad...... ik zit nu zo lekker in mijn vel......ik had niet gedacht dat dat nog mogelijk was na zoveel jaren vol met klachten." B.H Woerden. Angstklachten.

" Ik durf nu weer de straat op en uit te gaan. Ik sta weer volop in het leven en kan genieten, ga zelfs volgende week voor 5 dagen op vakantie naar een warm land. Dat heb ik jaren niet gekund. Nu zie ik pas hoe ernstig mijn angsklachten waren en hoe zeer ik daardoor werd beperkt." Y de V Utrecht , angstklachten.

" Ik schoot al in de stress als er iemand langs mijn huis liep, omdat ik dan bang was dat die aan zou kunnen bellen. Complete paniek. Mijn angst was zo groot dat ik niet meer kon werken en ik als een kasplantje in huis zat. Dat is nu helemaal anders. Ik organiseer weer feestjes, etentjes en werk ook weer freelance. Ik heb mij zelfs ingeschreven voor een leuke opleiding die ik al jaren heb willen doen. Dat vind ik nog wel eng, maar ik doe het toch!" MS Doorn, angstklachten.

Kaart

Reviews

Cootje

07-04-2019 13:51
De training werktzo goed. Indetdaad rust in je hoofd waardoor je concentratie omhoog gaat, lekker in je vel komt en er betere resultaten op school zijn. Een aanrader voor iedereen met concentratieproblemen. Marijke doet het ook erg goed. Het is duidelijk dat ze weet waar ze mee bezig is.

V.T. Benard

03-04-2019 22:45
Ik heb een creatief beroep en heb een geschiedenis met angststoornissen, milde paniek, en heb dicht tegen een burnout aangezeten. Sinds de Neuroptimal trainingen bij Marijke merk ik dat ik rustiger ben geworden in mijn hoofd, creatiever en sneller ben gaan denken en in het algemeen veel veerkrachtiger ben geworden. Marije zelf hanteert een hele fijne, luchtige en persoonlijke werkwijze. Erg aan te raden!

Huub van Thienen

03-04-2019 18:07
Ik heb een hele serie Neuroptimal trainingen gedaan bij Marijke. Heerlijk! Het brengt rust in je hoofd en ik heb gemerkt dat ik er scherper van ga denken. Ik heb al veel heel goede ideeën gekregen in de dagen na een training. Ik slaap er ook beter door.

Marijke heeft duidelijk veel ervaring met deze methode. Ze legt goed uit wat er gaat gebeuren en hoe het werkt. Ik kom zeker terug!

Schrijf een review 

Website

http://www.optimalinsight.amsterdam