It’s Just Therapy
Psycholoog -  Den Bosch - Marieke Knotter
  • Marieke Knotter

  •  Den Bosch
  • Psycholoog
  • € 150,00 per 1,5 uur

Stuur Marieke Knotter een bericht

Boek een consult met Marieke Knotter

Delen:

Over / Bio

Bij mij (her)ontdek je binnen een paar sessies je eigen drijfveren en laat je je niet meer leiden door mensen buiten jezelf. Door belemmeringen weg te halen, word je weer creatief in plaats van reactief en kan je bewuster leven in het hier en nu.

Ik ben Marieke Knotter. Al van jongs af aan wilde ik werken met mensen die vooruit willen komen, die zich willen ontwikkelen. Ontwikkeling, ook van mijzelf, is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik koos altijd wat bij mij paste, niet wat voor de hand lag. Daarom heb ik gekozen voor de studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn studie ben ik als Assessment Psycholoog aan de slag gegaan voor verschillende bedrijven. Sinds 2004 doe ik dat met heel veel plezier.

Als Assessment Psycholoog heb ik mensen leren kennen vanuit hun grondhouding en mogen bezien welk gedrag daarbij hoort. Ik heb gezien hoe mensen reageren en zich gedragen. Daardoor heb ik zelf ervaren hoe dat aanvoelt en weet ik hoe ik een bepaald gedrag kan oproepen. Ik heb geleerd een ondertiteling te geven aan situaties zonder naar de inhoud (het bedachte verhaal) te luisteren. Waar ik me via deze weg vooral in bekwaamd heb is het lezen van mensen. Waar ik vroeger mensen wilde lezen om me goed te kunnen aanpassen hebben mijn werkervaring en de hierna gevolgde vervolgopleidingen me gebracht deze kwaliteit in te kunnen zetten om me te kunnen ontwikkelen los van de ogen van de ander. Hierdoor heb ik mezelf beter leren kennen en kan ik pas echt een ander dienen.

Ontknoping
Ik geloof dat alles en iedereen altijd in ontwikkeling is. Iedereen streeft, bewust maar ook onbewust, naar optimalisatie. Maar soms stuit je op obstakels. Hierdoor kan je ontwikkeling vertragen of zelfs helemaal stagneren. Dit heb je niet altijd in de gaten. Ik kan je helpen door de kluwen draad te ontknopen om te zien wat het obstakel is. Hiermee komt je pijnpunt(en) in beeld en kun je weer door bewegen en door ontwikkelen.

Gespecialiseerd in integrale coaching
Omdat ik ook zelf in ontwikkeling wil blijven en ik me meer wilde toeleggen op de persoonlijke ontwikkeling van mensen, heb ik mij verder gespecialiseerd door de Opleiding Integrale Coaching te volgen. Naast mijn werk als Assessment Psycholoog coach ik nu mensen op veel verschillende gebieden. Ik kan je helpen te zien wat je in de weg staat, wat er nodig is om deze obstakels te overwinnen en wat het betekent je eigen kleur helemaal neer te zetten in je werk en in je leven. Hoe ik te werk ga lees je bij ‘werkwijze’.

Therapieën

Psychologie, Coaching, Lichaamswerk, Mindfulness therapie, Non dualiteit therapie, Psychologie, Psychotherapie, Systeemwerk, Transactionele analyse .

Onderwerpen

Afwijzing, Ambitie, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijn, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkade, Blokkades, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Emotionele blokkades, Gedachten, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, Groei, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Intuitieve ontwikkeling, Lichaamsbewustzijn, Loslaten, Mentale spanningen, Missie/passie vraagstukken, Negatief zelfbeeld, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Ouderproblematiek, Passie vraagstukken, Persoonlijke ontwikkeling, Potentieel, Psychische klachten, Psychosomatische klachten, Spirituele ontwikkeling, Stress, Voelen, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfontplooiing.

Werkwijze

Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (beweging), Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit.

Meer over werkwijze

Ik laat je door middel van verschillende coachingstechnieken inzien wat je in de weg staat. Welke technieken ik precies toepas, hangt af van jou af én wat er precies speelt. Dit moet blijken tijdens de intake. We bekijken dan samen wat het meest passende traject is. Meestal zijn vijf tot zeven sessies voldoende om ‘los te komen van oude liedjes’. Door het weghalen van belemmeringen, leer je weer te zijn wie je eigenlijk echt bent.

Coaching op maat
Ik pas tijdens mijn sessies verschillende technieken toe, zoals bijvoorbeeld ervaringsmatig onderzoek en systemische opstellingen. Deze technieken vergroten je inzicht in je onbewuste denk- en gedragspatronen. Het kan je bijvoorbeeld helpen je werk gerelateerde- en/ of persoonlijke problemen aan te pakken. Deze technieken zijn beproefde methodes om snel tot de kern van het probleem door te dringen.

Confronterend maar liefdevol
Gesprekken, lichaamswerk en ademwerk zijn ook technieken die ik toepas. Ik ben niet per definitie afgestemd op het tempo van de ander. Bewust. Dit kan confronterend zijn en weerstand oproepen. Maar het is wel liefdevol, zuiver en precies. Soms moet je uit je comfortzone stappen om verder te komen. Dat is moeilijk en niet altijd prettig. Maar ik zal je daar zeker bij begeleiden en ondersteunen.

Resultaat
Dat is natuurlijk afhankelijk van wat er speelt. Maar voor de meeste mensen geldt dat ze na mijn sessies weer kunnen sturen op hun eigen kompas. Ze hebben hun eigen drijfveren (her)ontdekt en laten zich niet meer leiden door mensen buiten zichzelf. Ze zijn weer creatief in plaats van reactief en leven bewust in het hier en nu.

‘Life isn’t about waiting for the storm to pass… It’s about learning to dance in the rain’

Beroepsverenigingen

 Psycholoog NIP

Opleiding/cursussen

* Arbeid en organisatie psychologie - UvA
* Opleiding integrale Coaching - Synnervate (2,5 jarige opleiding)
* SCT System Centered Training


Testimonials

'Marieke Knotter combineert haar kwaliteiten als psycholoog en inzicht in bedrijven met een grote betrokkenheid bij cliënten. Gedreven door nieuwsgierigheid is ze altijd op zoek naar wat er werkelijk speelt en haar werkwijze is een uitnodiging aan de cliënt om volledig zichzelf te zijn en te blijven.' (Sarah Ketel, Instituut Core)

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review