It’s Just Therapy
Psycholoog - Amsterdam - Marieke Bult
  • Marieke Bult

  • (3)
  • Amsterdam
  • Psycholoog
  • € 165,00 per 1.0

Stuur Marieke Bult een bericht

Boek een consult met Marieke Bult

Delen:

Over / Bio

Als zelfstandig psycholoog en mindfulness based coach heb ik 20+ jaar ervaring als coach, developomentspecialist en assessmentpsycholoog bij bedrijfsleven en overheid en soms in het particuliere circuit. Ik coach, gids, faciliteer en train mensen bij persoonlijk meesterschap en leiderschap in leven en werk, communicatie van de hogere plank, werk-/loopbaanbegeleiding en levens- en spirituele vragen. Ook begeleid ik mensen bij stress en burnout en geef ik EMDR-behandelingen voor de verwerking van traumatische gebeurtenissen. Mijn sessies worden vaak door werkgevers vergoed vanwege mijn erkenning bij het Nederlands Instituut van Psychologen als Registerpsycholoog Arbeid & Organisatie.
Voor meer informatie kun je kijken op: www.mbahumancapital.com

Mijn vroeg geboren interesse in mens, gezondheid en psyche resulteerde in twee Master studies: Arbeids- & Organisatie en Sociale psychologie. De psychologiestudies bleken echter geen recept te geven voor het menselijk leven, met alle uitdagingen waar ik qua werk, maar ook emotioneel en fysiek voor kwam te staan. Ondanks dat mijn carrière als consultant in het bedrijfsleven veelbelovend was, gaf ook die mij geen antwoord op levensvragen om mijn leven zinvol richting te geven. Ik wist dat het roer voor mij drastisch om moest en na het einde van een langdurige relatie was de tijd meer dan rijp. Op mijn 30e onderbrak ik mijn carrière en ging ik al reizende de confrontatie aan met mijn geconditioneerde patronen. Aan de bakermat van yoga en spiritualiteit o.a. in de Indiase Himalaya leefde ik met en leerde ik van bijzondere en wijze spirituele meesters. Aan de enige yoga-universiteit ter wereld- de Bihar School of Yoga in India - volgde ik een langdurige opleiding tot yoga- en meditatieleraar, terwijl ik mezelf financieel gaande hield met acteren in Bollywood en het geven van Engelse les in het Thaise bedrijfsleven. De krachtige verbinding die ik na deze rijke jaren met mezelf, anderen en het leven voelde vertelde mij dat het tijd was terug te gaan naar Nederland om daar mijn ervaringen en inzichten te delen en te combineren met mijn kennis als psycholoog en ervaring als consultant. Na mijn terugkomst in 2003 pakte ik mijn mensenwerk als consultant bij bedrijfsleven en overheid weer op en in 2006 startte ik mijn eigen bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een bloeiende coach- en developmentpraktijk.

De diversiteit in mijn persoonlijke en loopbaanontwikkeling en brede ervaring zijn merkbaar en hebben het voor mij mogelijk gemaakt een groot arsenaal aan inzichten en technieken te integreren tot een onderscheidende aanpak. De toepassing van o.a. Westerse psychologie, NLP (neurolinguïstisch programmeren), RET (Rationeel Emotieve Training), Heart IQ Relationship Facilitation, Managementtheorieën, Selectie- en Ontwikkelassessments, in combinatie met Oosterse technieken op het gebied van emotionele en mentale stabiliteit (o.a. mindfulness, meditatie en bewustwording) kenmerken mijn methodiek. Daarmee verschilt deze van traditionele begeleidingsstijlen die focussen op ontleding en micromanagement van problemen en richt zij zich op mogelijkheden, oplossingen, kracht, kwaliteiten, helderheid en stabiliteit, dwars door beperkende patronen heen. Door mensen echt te raken laat ik je ervaren waar je daadwerkelijke invloed en vrijheid liggen – en waar ook niet.
De kennis die ik toepas is opgebouwd vanuit mijn (master-)studies in de Psychologie, jarenlange ervaring als organisatie- en assessmentpsycholoog in Nederland en internationale opleiding en ervaring op het gebied van o.a. mindfulness based training (in Azië – waar ik jaren gewoond heb, Europa en Amerika). Bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) ben ik aangesloten als Register Arbeids- & Organisatiepsycholoog en ik hanteer de beroepscode van het NIP in mijn werk als coach, assessmentpsycholoog en trainer.

Therapieën

Psychologie, Advaita Vedanta, Body Mind therapie, Burn-out coaching, Coaching, Cognitive gedragstherapie, Familieopstellingen, Gestalttherapie, Healing, Levenstherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Loopbaan coaching, Meditatie Training, Mindfulness, Mindfulness therapie, Mindfulness therapie Amsterdam, Psychologie, Psychosociale therapie, Reiki 2, The Work (Byron Katie], Transformatieve coaching, Voice dialogue, Yogacoaching, Yogatherapie, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Ambitie, Angst- paniekaanvallen, , Balans, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Boosheid, Burn out, Chronische pijn, Contact met mezelf, Depressie, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Faalangst, Familieopstellingen, Grenzen aangeven, Innerlijke kracht, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Keuzestress, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Mentale spanningen, Midlifecrisis, Negatieve gedachten, Onrust, Onzekerheid, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Teveel in hoofd, Timemanagement, Toekomstvragen, Transformatie, Verdriet, Zelfkennis.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Lichaamsgericht, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Ik ben ervan overtuigd dat we ons hoogste potentieel kunnen ontsluiten door te beseffen wie we werkelijk zijn en door ons te verbinden met elkaar. Dit avontuur kent een open einde, is vol van beschrijvingen, verwarring, breakdowns en breakthroughs. Vanuit mijn kennis en ervaring gids ik mensen met scherpte, doortastendheid en begrip en werk ik vanuit mijn vrouwelijke kracht en de levenswaarden ‘empowerment’, vrijheid en verbinding. Samen met anderen dit avontuur aangaan is mijn grootste passie.


zoek en vind een therapeut, een psycholoog vinden

Beroepsverenigingen

Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) als register A&O Psycholoog.

Opleiding/cursussen

Arbeids- & Organisatiepsychologie (RUG), Sociale Psychologie (RUG),
Mindfulness Teacher (The Mindfulness Institute UK / USA, 1 jarige opleiding, internationaal gecertificeerd),
Begeleiding bij Stress & Burnout (Flow-Wolf),
Opleiding tot Loopbaanadviseur en Coach (Academie voor Leven en Werk, 1-jarige opleiding),
NLP
EMDR, ActEMDR Centrum
Heart IQ Facilitator en Opstellingen (Heart IQ Academy),
Byron Katie The Work (Van Byron Katie zelf),
Creatieve Trainer (Inspiration Company Arnhem)
Yoga-& Meditatie leraar (Bihar School of Yoga, India, 1650 uur),
RET (Rationeel Emotieve Training / Therapie),
Voice Dialogue,
Reiki (Reiki Institute Puna India),
Ayurvedische massage (Kranti, Puna India)

Testimonials

Wat anderen over mij zeggen:
Dit coachtraject was DE Eye-opener. Soms confronterend. Altijd duidelijk. Praktisch. Diepgaand. Een bewezen master in coaching van professionals. Een onorthodoxe coach. Liefdevol en volhardend. Nog nooit met iemand ZO gepraat. Down to earth. De voordelen van mindfulness wetenschappelijk onderbouwd. Ontwikkelt mij en verbetert mijn performance. Ik ben anders gaan nadenken over mijn leven.

"Leren is voor mij constante groei en ontwikkeling. Vaak deed ik dit via kennis en opleidingen, maar nog nooit via individuele coaching. Het traject met Marieke creëerde spannende momenten, mooie inzichten, veel groei en een ontzettend toegevoegde waarde. Een aanrader voor persoonlijke en professionele groei!"
Tina E., HR&O Director Bever

"Mijn accu was bijna leeg toen ik Marieke voor het eerst ontmoette. Met mooie en ook confronterende gesprekken, oefeningen om stiltes op een dag te vinden en door praktische opdrachten die ik kreeg, heb ik mezelf opnieuw ontdekt. Door haar interventies kan ik weer luisteren naar mijn lijf en hart. Ik heb geleerd patronen te (h)erkennen en te doorbreken waar nodig. En mede dankzij haar begeleiding tijdens het re-integreren, is (en blijft!) mijn accu vol. Marieke, wat ben ik dankbaar dat ik je heb leren kennen!" Caroline F., Communicatiemanager ROCvA

“Ik heb Marieke leren kennen als een goede coach. Haar pittige manier van coachen heeft mij erg geholpen. Soms confronterend, altijd duidelijk. Het is goed werken met Marieke!”
Fred Z., Freelance trainer, adviseur, coach.

In eerste instantie kwam ik bij Marieke voor een situatie op het werk. Toen ik vlak na het kennismakingsgesprek een nieuwe baan kreeg, heb ik besloten op eigen kosten het persoonlijke deel van het traject door te zetten. Ik had meteen een goed gevoel en dat bleek terecht. Met de enorme schat aan ervaring en vooral de vele methodes die ze heel gericht op je afstemt heeft ze mij veel verder geholpen. Zaken die al lang opspelen en in de weg zitten om mijzelf te ontwikkelen heeft zij uiterst effectief aangepakt. Ik heb echt het gevoel een stap verder gekomen te zijn. Dank je wel!
Andrea Zierleyn, Associate Aristar Consultancy

“Het was indrukwekkend om in de groep van deelnemende leidinggevenden binnen een paar weken diepgaande, positieve veranderingen te constateren. Marieke zet op een integere en prettige manier haar waardevolle kennis en ervaring op het gebied van psychologie, en meditatie in. Aan de hand van Harvard onderzoek biedt zij handvaten hoe performance management te verbeteren. Door prettige, begeleide oefeningen ervaar je het effect. Ik ben ervan overtuigd dat organisaties beter presteren en gezonder worden als er meer mindful leidinggevenden zijn. Marieke biedt een concrete, down to earth, waardevolle stimulans hiertoe.”
Nelke M., Managing Director MSF Holland

“Mijn voornaamste vraag was; meer balans in werk en privé. Betere planning/ time management van mijn werkzaamheden. Ik heb de coaching als leerzaam, maar ook prettig ervaren. Ik keek uit naar de gesprekken omdat ik er iets ging halen ipv brengen. Dat maakte dan ook dat ik wat ik ervoor moest doen niet als ballast zag, maar als iets wat mij wat ging opleveren. De verschillende vormen die Marieke gebruikt waren erg passend bij mij, naast het praktische gedeelte was er ook coaching gericht op de diepere laag waar ik zelf nog niet was bijgekomen. Dit deed Marieke dmv gesprekken nav mijn verdiepingsopdrachten en reflecties, maar ook door visualisaties. De combinatie van deze twee aanpakken hebben een enorme bewustwording bij mij tot stand gebracht en een blijvende verandering voor mijzelf.
Zoals mijn vriend laatst aangaf; zo had je een half jaar geleden niet gereageerd op deze situatie, je bent veel relaxter en kan beter zaken loslaten . Er is dus echt een veranderingsproces bij mij op gang gekomen en daar ben ik Marieke echt heel dankbaar voor!
Tanja H., Manager ROC van Amsterdam

“Ik heb een training mindfulness voor leiders gevolgd bij Marieke Bult. Ik heb er veel aan gehad, omdat ze een bewezen master is in coaching van professionals en mindfulness, maar ook omdat ze het voordeel van mindfulness en bijbehorende emotionele ontwikkeling met overtuigend wetenschappelijk onderzoek weet te onderbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat vele bedrijven, die willen investeren in persoonlijk leiderschap en emotionele groei van hun medewerkers, hier hun voordeel mee gaan doen.”
Marieke G. , Programmaleider Practoraat Creatief vakmanschap ROC van Amsterdam

“In mijn functie van manager heeft Marieke mij, na een assessment dat zij had afgenomen en van waaruit duidelijke leerpunten naar voren kwamen, gecoached in de uitvoering van het werk. Marieke kon mij door middel van diverse oefeningen/gesprekken inzicht geven in de wijze waarop ik als mens en leidinggevende mijn rol vervul. Hoe ik beter zicht en grip kon krijgen op mijn sterke en te ontwikkelen kanten. Middels haar coaching ben ik steeds beter in staat geraakt vanuit mijn werkelijke 'zijn' mijn werk uit te voeren. Wat een positief effect op mijn werkplezier, de samenwerking met de medewerkers en de resultaten heeft opgeleverd.”
Peggy v.d. R., Clustermanager William Schrikker Pleegzorg

“Bij Marieke Bult heb ik de cursus mindfulness voor leiders gevolgd. De cursus bestaat uit een mix van theorie en praktische mindfulness oefeningen. Achter mindfulness gaat een hele (voor mij nieuwe) wereld schuil; Marieke weet op prettige wijze de deur naar deze wereld open te zetten. Daarbij heb ik enkele voordelen van mindfulness, zoals gelukkiger zijn binnen de beperkingen van het leven, werkelijk ervaren. Ik raad velen aan de cursus te volgen en voor zich/haarzelf de deur naar mindfulness open te zetten, ook als je er nog niet zoveel affiniteit mee hebt, het is het zeker waard!" CFO Internationaal IT-bedrijf, Anoniem

Door een mooie samenloop van omstandigheden, ontmoette ik Marieke precies op het juiste moment. Het traject dat ik mocht volgen heeft me inzicht geboden in de manier waarop je je staande kunt houden in een steeds sneller lijkende, veranderende en meer eisende wereld. De indrukken en prikkels die ons omringen kunnen zodanig overweldigend zijn, dat het een ware kunst is om focus te houden en vastberaden je koers te volgen. Sessies met Marieke hadden praktische en zakelijke situaties als uitgangspunt. Aan de hand van haar scherpe, kritische vragen - die altijd oog hadden voor de menselijke kant van de situatie - bezagen we deze situaties. Dit bracht mij inzichten die soms ongemakkelijk, maar altijd zeer waardevol waren. Het was een fijne ontdekkingstocht die ik hopelijk nog eens mag voortzetten onder Mariekes begeleiding. Dankjewel, Marieke!
Tanja Bubic, Lecturer/project coach at Hogeschool van Amsterdam

“Marieke wist mij tijdens de cursus op een mooie en geleidelijke manier te laten ervaren hoe leiderschap afhankelijk is van EQ en dat dat goed beïnvloedbaar is. Door diverse bewustwordings oefeningen en ervarings uitwisselingen in de groep waren er binnen korte tijd duidelijk veranderingen merkbaar in ons dagelijkse leven. Dit uitte zich bij mij in een vrijer gevoel tijdens het ademen. Op basis van dit traject ben ik ervan overtuigd dat dit vaardigheden zijn die in het westen onvoldoende ontwikkeld zijn bij de meeste mensen. Om deze vaardigheden te vergroten is dagelijkse oefening vereist. Door telkens te werken aan opdrachten ontstond er een gedragsverandering. Werken aan jezelf door tijd te nemen voor jezelf.”
Diederick v. G., Eigenaar van Fysio QualityKaart

Reviews

Andrea Zierleyn

08-07-2019 23:55
In eerste instantie kwam ik bij Marieke voor een situatie op het werk. Toen ik vlak na het kennismakingsgesprek een nieuwe baan kreeg, heb ik besloten op eigen kosten het persoonlijke deel van het traject door te zetten. Ik had meteen een goed gevoel en dat bleek terecht. Met de enorme schat aan ervaring en vooral de vele methodes die ze heel gericht op je afstemt heeft ze mij veel verder geholpen. Zaken die al lang opspelen en in de weg zitten om mijzelf te ontwikkelen heeft zij uiterst effectief aangepakt. Ik heb echt het gevoel een stap verder gekomen te zijn. Dank je wel!
Andrea Zierleyn, Associate Aristar Consultancy

Caroline F, Communicatie manager ROC

08-07-2019 23:54
"Mijn accu was bijna leeg toen ik Marieke voor het eerst ontmoette. Met mooie en ook confronterende gesprekken, oefeningen om stiltes op een dag te vinden en door praktische opdrachten die ik kreeg, heb ik mezelf opnieuw ontdekt. Door haar interventies kan ik weer luisteren naar mijn lijf en hart. Ik heb geleerd patronen te (h)erkennen en te doorbreken waar nodig. En mede dankzij haar begeleiding tijdens het re-integreren, is (en blijft!) mijn accu vol. Marieke, wat ben ik dankbaar dat ik je heb leren kennen!" Caroline F., Communicatiemanager ROCvA

Tanja H, manager ROC

05-01-2019 19:20
“Mijn voornaamste vraag was; meer balans in werk en privé. Betere planning/ time management van mijn werkzaamheden. Ik heb de coaching als leerzaam, maar ook prettig ervaren. Ik keek uit naar de gesprekken omdat ik er iets ging halen ipv brengen. Dat maakte dan ook dat ik wat ik ervoor moest doen niet als ballast zag, maar als iets wat mij wat ging opleveren. De verschillende vormen die Marieke gebruikt waren erg passend bij mij, naast het praktische gedeelte was er ook coaching gericht op de diepere laag waar ik zelf nog niet was bijgekomen. Dit deed Marieke dmv gesprekken nav mijn verdiepingsopdrachten en reflecties, maar ook door visualisaties. De combinatie van deze twee aanpakken hebben een enorme bewustwording bij mij tot stand gebracht en een blijvende verandering voor mijzelf.
Zoals mijn vriend laatst aangaf; zo had je een half jaar geleden niet gereageerd op deze situatie, je bent veel relaxter en kan beter zaken loslaten . Er is dus echt een veranderingsproces bij mij op gang gekomen en daar ben ik Marieke echt heel dankbaar voor!
Tanja H., Manager ROC van Amsterdam

Schrijf een review