It’s Just Therapy
Lichaamsgerichte therapeut - Apeldoorn - Margot Groot
  • Margot Groot

  • (4)
  • Apeldoorn
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 150,00 per 2 uur (deels vergoed)

Stuur Margot Groot een bericht

Boek een consult met Margot Groot

Delen:

Over / Bio

".... Het leven als leerschool ...."
Als ik terugkijk op mijn leven zie ik het leven als een leerschool.
Als kind was ik dromerig, stil en ik wilde eigenlijk niet op aarde zijn. Ik zat nooit stil. Mijn benen wilden weg. Op mijn dansopleiding leerde ik stilstaan. Ik leerde de vrijheid en ruimte in mijn lichaam te ervaren. De Laban opleiding in Londen gaf mij structuur om het non-verbale te analyseren en er mee te spelen.

Door met het lichaam te werken kwam ik meer op aarde. Vanuit mijn fascinatie voor lichaamstaal gaf ik 16 jaar les aan studenten Theater en drama in het Hoger Beroeps Onderwijs. Ik leerde de woorden-taal kennen, een plek in te nemen, de aandacht te richten, met intentie en attentie te werken. In en uit een rol te stappen. Ik vroeg me met de kunstenaar waarmee ik leefde, af wat schoonheid precies was. Ik leefde 21 jaar met hem en werd moeder van een zoon. In mijn “mid-life”, scheidde ik, werd ik ziek, stopte met lesgeven en koos in 1994 voor mijn eigen praktijk: “Stilstaan bij bewegen” . Wat beweegt me om verder te leven? Ik volgde de studie psycho-motoriek bij Niek Brouw en Integratieve Bewegings Therapie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Vanaf 1996 begint de praktijk via een managementtraining-centrum uit te groeien in het bedrijfsleven. Bij grote zorgverzekeraars verzorgde ik van 1998 - 2008 individuele en groepstrainingen voor verschillende afdelingen, waaronder trainingen in persoonlijke effectiviteit,preventie- en team-building. Vanaf 1998 tot nu, in 2015, geef ik weer les in lichaamstaal. Nu aan de Fachhochschule Osnabruck, afdeling Theaterpädagogik te Lingen-Ems. In 2001 ben ik daar tot Professor H(onoris) C(ausa) benoemd.

Om mijn fascinatie over onbewust zijn, bewustzijn en onderbewustzijn nog meer te voeden, volgde ik van 2003 - 2005 de studie hypnotherapie, waaronder naast reïncarnatie therapie ook Voice Dialogue, en Voorouderenergie vallen.
 Als je kunt aanvaarden dat jouw ziel is geïncarneerd in dit lichaam, ga je anders kijken naar leven en dood. Dan kan alles relatiever worden. Je ziet sneller de humor in van situaties. En humor is helend.

Sinds 2006 ben ik gecertificeerd in:
- Heart of Soul Healing bij Ken Page
- Deep Memory Processing bij Roger Woolger.


Sinds september 2007 heb ik mijn praktijk onder een dak samengevoegd met Henk Nagel. We noemen ons huis het Energetisch centrum, omdat we beiden met energie werken. Henk is een niet praktiserend gynaecoloog, acupuncturist en bio-resonantie therapeut. Onze werkwijzen vullen elkaar aan. Sinds 2013 beschikken we over energiestoelen, met een speciale licht matrix, inwijd door Monique Timmers. Bij zowel de stoel met de URIM-code als de Bronstoel gaan mensen sneller door hun processen heen.

In 2013 is door uitgeverij Conferent mijn boek uitgegeven: "Stilstaan bij bewegen, de taal van het lichaam herkennen."
Ik geniet van mijn werk. Ik houd ervan mensen echt te ontmoeten en te zien hoe ze door eigen toedoen gaan bloeien en groeien.
In 2017 heb ik de HBO Medische Basiskennis volgens de Plato normen behaald, zodat behandelingen ook door de verzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden.
Bij een bewuster zelfmanagement ontstaat schoonheid. Zuiverheid van lijf en leden, door de erkenning en acceptatie van alles wat het leven biedt en dat een plaats te geven.
 De binnenwereld wordt dan verbonden met de buitenwereld, zowel binnen en buiten het lichaam, als de verbinding die je kunt hebben met de omgeving.

Termen uit de theaterwereld zet ik om in het spirituele werk wat ik nu doe. Het gaat om:”To be or not to be”. Om het zijn. Het aanwezig zijn. Het wezen dat je eigenlijk bent op aarde neer te zetten, via je lichaam. We hebben zoveel rollen in ons. Dat zijn allemaal delen van ons zelf, waarmee we geassocieerd kunnen zijn of gedissocieerd. Je kunt in en uit een rol stappen. Het gaat om waarnemen, waarnemen wat je doet, denkt en voelt. Ik werk altijd met het beeldende associatieve vermogen. Innerlijke beelden kunnen zo krachtig zijn en beïnvloeden ons bewustzijn en energieniveau. We kunnen ons door onze beelden gevangen houden, maar ook bevrijden. Als de intentie en attentie helder zijn, kan datgene wat door gerichte aandacht gebeurt verwezenlijkt worden.

Termen uit de theaterwereld zet ik om in het spirituele werk wat ik nu doe. Het gaat om:”To be or not to be”. Om het zijn. Het aanwezig zijn. Het wezen dat je eigenlijk bent op aarde neer te zetten, via je lichaam. We hebben zoveel rollen in ons. Dat zijn allemaal delen van ons zelf, waarmee we geassocieerd kunnen zijn of gedissocieerd. Je kunt in en uit een rol stappen. Het gaat om waarnemen, waarnemen wat je doet, denkt en voelt. Ik werk altijd met het beeldende associatieve vermogen. Innerlijke beelden kunnen zo krachtig zijn en beïnvloeden ons bewustzijn en energieniveau. We kunnen ons door onze beelden gevangen houden, maar ook bevrijden. Als de intentie en attentie helder zijn, kan datgene wat door gerichte aandacht gebeurt verwezenlijkt worden.

Afhankelijk aan wat nodig is en waar de interesse ligt, kunnen we zielenreizen maken. Bijvoorbeeld als iemand niet weet waarom hij op aarde is en dit een probleem voor hem of haar is, of waarom hij deze ouders heeft uitgekozen. Ik ben er laat achter gekomen dat ik als kind geesten en energieën van anderen oppikte en daardoor niet altijd helemaal hier was. Ook de ontdekking dat ik een tweelingdeel verloren had in de moederschoot, toen mijn moeder zwanger van mij was. Zo’n trauma blijft hangen in het cel-geheugen en kan ineens op ploppen en grote gevolgen hebben. We leven nu in het Aquariustijdperk. Dat betekent dat alles sneller gaat. Nu kan ik vreemde energieën bij mensen weghalen, ook op afstand.

Hoe komt het een en ander samen in het NU?
Het gaat erom dat we onszelf zijn en merken hoe onmetelijk krachtig we eigenlijk zijn. Mentale of fysieke klachten of ziektes, kunnen sneller worden omgezet in krachten, dankzij de kennis over het werken met Quantum-Healing. Want dat is mijn werk of leven: Mensen in hun lijf zichzelf laten zijn, doordat ze zich ontwikkelen. Door de wikkels eraf te halen kom je dichter bij jouw kern of bron.

Therapieën

Lichaamsgerichte Therapie, Ademtherapie, Assertiviteitsbehandeling, Bewegingstherapie, Coaching, Energetische therapie, Healing, Holistische therapie, Hypnotherapie, Levenstherapie, Regressietherapie, Relatietherapie, Rouwverwerking, Voice dialogue, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Adhd/Add, Agressie, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Boosheid, Burn out, Depressie, Eenzaamheid, Fysieke klachten, Hartritmestoornissen, HSP - hooggevoeligheid, Huidklachten, Onzekerheid, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Stress.

Werkwijze

Fysiek (beweging), Energetisch; healing, Fysiek (aanraking), Non dualiteit; eenheidsbewustzijn.

Meer over werkwijze

Bewustzijnsontwikkeling door waarnemen en aandacht: We werken 2 uur per keer, waarvan het eerste uur bestaat uit een gesprek. Het gaat om Body/mind integratie.

Fysiek: lichaamstaal (h)erkennen, Een standpunt, plek innemen, Jezelf gewicht geven, daarvoor heb je vertrouwen nodig. Je krijgt vertrouwen als je weet dat de aarde je draagt. D.w.z.als je jouw hele voeten op aarde neerzet wordt je gedragen door de aarde. Het lichaam is een instrument wat je kunt trainen. Spierketens zorgen ervoor dat je landt en vanwaaruit kunt op strekken, kunt sluiten en openen. Daarom bestaat het werk uit Adem- en spierketen oefeningen. Zodat je Balans kunt vinden in en om je heen. Je leert een neutrale houding aan, zodat je jouw eigenaardigheden/ gewoontes van staan en gaan in het dagelijks leven leert (h)erkennen. Het staan heeft te maken met bestaan, een plaats innemen. Affirmaties laten we fysiek ervaren, zodat ze beklijft worden. Beelden en associaties leer je bewuster tot je te laten komen en zodoende ontwikkel je de eigen spontaniteit.

Energetische technieken als:
Hypnose of lichte trance staat, Regressie en/ of Reïncarnatie, Voice Dialogue, Empty chair, Het kind en de volwassenen in jou, Zielenreizen, Werken met voorouder-energie, Quantum Healing, Heart of Soul Healing, Het reinigen van entiteiten, de E-stoel met de Urimcode, de Bron-stoel

Systeem werk als:
Kind/ouder/partner, Echtscheiding of niet, Rouwverwerking.

Het gaat om liefdevol aanvaarden wat er is.

Beroepsverenigingen

BATC

Opleiding/cursussen

- Bezigheidstherapie in Breda, in totaal 2.5 jaar
- Theaterschool afdeling docent dans-expressie 4 jaar in Amsterdam
- Laban Art of Movement 1 jaar in Londen
- Integratieve Beweging Therapie 2 jaar aan de VU in Amsterdam
- Niek Brouw Psycho motorische therapie 2 jaar in Den Haag
- Reiki 3, PAD 1 en 2 in Amsterdam
- Hypnotherapie 2 jaar in Den Haag
- Deep Memory Processing I, II in België
- Heart of Soul Healing Z.Nederland
- Tao training 3 jaar Amsterdam
- Essential Coach Nederland
- Recollective Healing Amsterdam
- Reconnection Amsterdam
- Touch of Matrix I,II, III Enschede
- NU Methode I,II,III Franeker
- Healing en Mindfull Relating Zeist
- Werken met de Broncode Waldfeucht Duitsland
- De Interaktieve school I,II,III, IV in Waldfeucht Duitsland
- HBO Medische basis kennis volgens de Plato normen bij Con Amore

Testimonials

Bij Margot heb ik geleerd nog bewuster te zijn. Om te voelen wat mijn lichaam me zegt en vooral meer in mijn lichaam te zijn. Zo, vond ik een goede balans tussen lichaam en geest. Ik was na het eerste consult van mijn hielspoor af. Daarna zijn we gaan onderzoeken wat er toe geleid heeft dat ik daar al 1 jaar last van had. Ik kwam ook in mijn leven letterlijk niet in beweging.
Samen op zoek naar blokkades. Met behulp van diverse technieken leidt Margot je op een ontspannen, liefdevolle en integere manier. Hierdoor krijg je je antwoord, of de blokkade ontvouwt zich en mag opgelost worden.
Het heeft mij leren begrijpen en ervaren dat mijn leven nu veel completer is en ik op eigen kracht zoveel sterker ben. Het leven kost me minder energie, want ballast is zwaar. Je wordt authentieker en dan hoef je alleen maar te zijn en dat kost vele malen minder energie dan te doen. Het past, het klopt.
Wilma van Beek, coach 2013

Van de afgelopen sessie neem ik een aantal dingen mee. Ten eerste een sterk gevoel van dankbaarheid, pas tijdens ons gesprek toen realiseerde ik me echt hoe goed het eigenlijk wel niet gegaan was allemaal en hoe sterk ik nu in mijn schoenen sta, vooral in vergelijking tot een aantal maanden geleden. Ik ben gestopt met antidepressiva en met roken. We hebben gewerkt aan het stabiliseren van deze vooruitgang. Ik heb veel positieve affirmaties gemaakt en we hebben helder teruggeblikt op de weken die voor onze laatste afspraak lagen. Toen heb ik op de stoel gezeten. Dit was een ervaring die ik niet meer ga vergeten. Naast dat dit een genezings- en stabilisatie-proces voor mijzelf was, ben ik me erg bewust geworden van mijn eigen energie, die ik in de stoel duidelijk voelde en zag. En ben ik druk aan het oefenen om me hier des te bewuster van te worden, in de hoop dat ik op een dag dit op een positieve manier op anderen over te brengen.
Daniël 22 jaar 2015


Het afgelopen jaar heeft Margot mij bijgestaan om mij bij mijn kern te laten komen. Haar aanpak en systematiek is voor mij opzienbarend. Na de eerste sessie wist ik dat zij degene was die mij in mijn kracht zou kunnen laten gaan staan. Zij zou mijn dwangmatige gevoel van controle willen houden en krampachtigheid, kunnen omzetten in liefdevolle kracht en eigenwaarde. Door anders te gaan staan (Margot zet je letterlijk op je voeten) of te zitten en op een andere wijze adem te halen, ontstaat er ontspanning in lichaam en geest. Daarbij is Margot een uiterst aangename en lieve gesprekspartner, een vrouw die mij heeft laten inzien dat mijn fysieke en mentale problemen te herleiden zijn naar een oorsprong, die ik onbewust wel voelde maar niet heb willen toelaten.
Mede door de gesprekken met haar heb ik de oorsprong leren herkennen en erkennen. Ik ben nu trots op mijzelf en sta krachtig en liefdevol in het leven. Ik herken mijn grenzen en durf ze nu ook aan te geven. Puur door in mijn lichaam te zijn.
Door de liefdevolle begeleiding van Margot heb ik weer vertrouwen in mijzelf gekregen.
De rosaria op mijn wangen is verdwenen.
Janet Kuiper, Directeur Alter Ego 2013

Een reactie op mail een dag na de 1e behandeling.
Het bezoek is bijzonder goed bevallen, vooral dat ik direct een vertrouwd gevoel bij je heb gekregen.

Een prachtige reis
De 6 daagse training ‘de taal van het lichaam bij bewegen’ was voor mij het begin van een prachtige en bewogen reis. Een ervaringsreis door mijn lichaam, op weg naar een meer complete en bewuste maar vooral aanwezige ‘ik’.
Ik was altijd al goed in ‘hoofdwerk’, een kopvoetertje noemde iemand mij ooit, een hoofd met voeten, met een lichaam om te gebruiken naar wens maar niet bewoond. Totdat het lichaam (keer op keer) aan gaf: tot hier en niet verder. En wat dan, als je hoofd zo aan het roer staat en je niet meer in contact staat met wat er in jou leeft? Voor mij werd het steeds duidelijker, ik wil voelen, ervaren, beleven….. met, maar voor via mijn lichaam.
Margot heeft me tijdens de cursus door tal van uiteenlopende oefeningen zo veel meer inzicht gegeven. Inzicht in van mijn manier van bewegen, gaan en staan, van mijn voorkeurshoudingen en overlevingsmechanismen, van alles wat in de loop van een leven verinnerlijkt wordt, van wat er binnen in mij leeft en wat gevoeld wil worden.
Het bijzondere van de cursus, maar ook van het individueel traject dat ik bij Margot heb gevolgd, is voor mij toch wel het ervaren geweest. De oefeningen die we hebben gedaan en die in het boek beschreven staan zijn hierin van groot belang geweest. Eigenlijk kan ik alleen maar aanraden om zelf te ervaren wat jouw lichaam je te zeggen heeft.
Dank je wel Margot, ik had het niet willen missen.

"Geregeld ervaar ik spanning in mijn lichaam, waardoor mijn bovenrug vast gaat zitten. Ik gebruikte de stoel van Margot om te onderzoeken in hoeverre ik deze spanning los zou kunnen laten door ontspannen, speels en ruimhartig te zijn.
Zittend op de stoel ervoer ik in eerste instantie een beklemmend gevoel in mijn bovenlichaam en had ik weinig ruimte om te ademen. Dit ontwikkelde zich tot kracht en zwaarte om te aarden. Toen ik uit de stoel opstond, liep ik sterk en krachtig door de ruimte. Samen met Margot kwam ik tot de conclusie dat dit 'aarden' mij de stevigheid geeft, die dient als basis om speels, ontspannen en openhartig te kunnen zijn. Dit gevoel wil ik graag vasthouden in de toekomst om vaker in te kunnen zetten!"

Margot is een zorgzame en betrokken vrouw die je enorm verder kan helpen in je reis om in je kracht te komen! Ze is krachtig in haar woorden, maar minstens zo krachtig in haar houding en de klant in zijn/ haar juiste houding te zetten. Je voelt je enorm welkom bij haar en gaat altijd met de juiste antwoorden naar huis! 2017
Joyce Koffemans

Margot Groot is een uitstekende docent/lerares. Ze leeft en leert haar vak met grote betrokkenheid en hartstocht.
Onze eerste ontmoeting hadden wij in 1989. Toen was ik haar student tijdens mijn studie Docent-Drama aan de HKU in Utrecht. Drie jaar had ik les van haar in beweging en bewegingsmethodiek. „Embodiment“ op hoog niveau gericht op zowel veeleisende esthetische doelstellingen als ook gericht op psychofysieke groei middels beweging.
In 1998 zijn wij in Lingen in Duitsland begonnen onder het dak van de Hochschule Osnabrück de studierichting Theaterpedagogiek op te richten. Wij vroegen aan Margot bij ons bewegings- en bewegingstheaterlessen te geven. Ze vond het idee prima en is sindsdien een belangrijke en impulsgevende collega in ons team.
De studenten waarderen haar lessen als erg belangrijk in hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Ze noemen haar „de ziel van het instituut“. Enkele jaren geleden werd aan haar vanuit de hogeschool de rang „Professorin h.c.“ verleend.

Diplom Theaterpädagoge
Jörg Meyer (LfbA)

Hochschule Osnabrück - Campus Lingen
Fakultät Management, Kultur
und Technik
Institut für Theaterpädagogik
Baccumer Straße 3
49808 Lingen
Germany
Tel. 00 49 (0)591- 800 98 - 426
Fax 00 49 (0)591 - 800 98 - 492
http://www.hs-osnabrueck.de


Kaart

Reviews

P Molenaar

28-09-2016 22:03
Ik heb zowel de cursus 'Stilstaan bij bewegen' gedaan als 2 keer een individuele sessie. De grote kracht van Margot vond ik haar scherpe waarneming. De kleinste non-verbale details vielen haar op en in samenspraak kon daar vaak een zeer waardevolle betekenis aan gegeven worden. Ik ben me duidelijk bewuster geworden van mijn houding en weet nu ook beter hoe ik deze kan corrigeren wanneer ik mezelf op oude gewoonten betrap. Ik heb veel aan de sessies gehad en pluk daar nog steeds de vruchten van.

Carola ter Braak

26-08-2016 15:40
Een vrouw met levenservaring, die me kan helpen eerlijk naar mezelf te kijken, dat is wat ik zocht. Een vrouw, die uit 'meerdere vaatjes kan tappen'. Vragen te beantwoorden vanuit het hoofd en het hart, de verbinding te herstellen, opnieuw te voelen. Bij Margot vond ik dat, maar nog veel meer. Ervaar het zelf, en ga met Margot op ontdekkingsreis. Je zal er nooit spijt van krijgen. Of je nu een crisis zit, of gewoon 'een onderhoudsbeurt voor de ziel' nodig hebt.

Liza Zijlstra

12-08-2016 09:54
Toen ik bij Margot kwam was ik door traumatische ervarigen heel erg van mijn eigen kern verwijderd. Door coaching, lichaamstherapie en healing heeft Margot mij geleerd om weer volledig in mijn eigen kracht te kunnen staan. Dit doet ze door je letterlijk weer goed op je voeten te zetten en van daar uit komen alle blokkades die op dat moment opgeruimd en geheeld mogen worden naar voren. Want waarom blokeer je, wat kan je er aan doen en hoe kun je er mee omgaan. Dit zijn allemaal hele waardevolle leer momenten geweest voor mij. Ook heb ik een aantal prachtige zielenreizen mogen maken en daarmee een aantal vorige levens mogen helen. Doordat ik deze regressietherapie, onder deskundige begeleiding van Margot, heb mogen ervaren heb ik meer inzicht gekregen in herhalende partonen in mijn leven en omdat ik ze heb mogen helen zijn ze opgelost en mag ik nu nieuwe patronen ontwikkelen die passen in dit leven en bij wie ik NU ben. Bij Margot ben ik weer meer in contact gekomen met mijn hooggevoeligheid en dus weer meer met mijn authentieke Zelf. Hier zal ik de rest van mijn leven op door blijven bouwen, zelf, maar waar nodig zeker weer met de deskundige en liefdevolle begeleiding van Margot! Met deze deskundige en liefdevolle begeleiding is Margot namelijk in staat je een van de mooiste geschenken terug te kunnen geven die er is, je eigen Zelf.

Magda Augusteijn

10-08-2016 10:36
Ik kwam bij Margot met de vraag om mijn voorouder energie te onderzoeken, maar ze kwam al snel tot de conclusie dat mijn probleem, beter te herleiden viel via karmische energie. Ik was verbaasd, wist eigenlijk niet wat dat inhield, maar de volgende sessie ging ik in trance terug naar een vorig leven. Ik kreeg een doorkijkje naar een ander leven in een andere tijd en in een ander wereld-deel. Een leven dat thematisch heel erg verwant is aan mijn leven van nu. Dit gaf me inzicht en een nieuw perspectief op mezelf en hoe ik hier en nu functioneer. Behalve het inzicht dat het gaf, doorvoelde ik zeer sterkte onverwerkte emoties uit dat andere leven, emoties die bij Margot op de bank via de persoon die ik nu ben een uitlaat kregen. Na de sessie voelde ik me veel lichter en vrijer, want dat onverwerkte verdriet heeft me blijkbaar al langer in de weg gezeten. Het was een onwennig ervaring, maar ik voelde me veilig bij Margot en door haar doelmatige aanpak voelde het ook als een heel zinnige stap in mijn eigen ontwikkeling. Ik kijk er dankbaar op terug.

Schrijf een review 

Website

www.stilstaanbijbewegen.nl