It’s Just Therapy
Psychosociaal therapeut - Groningen - Marga Groothuis
  • Marga Groothuis

  • Groningen
  • Psychosociaal therapeut
  • € 60,50 per uur

Stuur Marga Groothuis een bericht

Boek een consult met Marga Groothuis

Delen:

Over / Bio

Hallo,
Ik ben Marga Groothuis en ik wil hier een korte inkijk geven in mijn lange en diverse loopbaan. Na eerst in het commerciele bedrijfsleven te hebben gewerkt ben ik overgestapt naar de zorg. Ik haalde mijn diploma ziekenverzorgende en ik ben aansluitend de opleiding voor psychosociaal hulpverlener gestart. mijn afstudeeronderwerp was Autisme en de verschillende visies en behandelingen. Na wat ervaring te hebben opgedaan binnen de jeugdzorg en de begeleiding van minderjarige asielzoekers begon ik aan een lange werkzame periode binnen het autisme team van een grote GGZ-instelling. Ambulante begeleiding deed ik daar voor volwassenen met Autisme en ADD, 5 jaar geleden ben ik voor mezelf gestart. Inmiddels zijn onze activiteiten via de kleurenfabriek en het klooster van stilte gebaseerd onze eigen weerbaarheidstheorie.. Iedereen, met of zonder diagnose, is gebaat bij weerbaar zijn tegen de gebeurtenissen in het leven. Preventie, zoals het voorkomen van burn-out, angst, depressie en pesten en agressie, maar zeker ook herstellen van en na deze situaties is onze specialiteit. Wij geven trainingen voor individuen, groepen en bedrijven. Daarnaast kunnen mensen bij ons terecht voor individuele begeleiding, levensloopbegeleiding en therapie. In al onze trainingen, begeleiding en therapie maken wij gebruik van o.a. psychosociale coaching, cognitieve benadering, mindfulness en fysieke training ( deze laatste is gericht op fysiek weerbaar zijn in de breedste zin)
Inmiddels ben ik bijna klaar met de post HBO opleiding voor rouw- en verliestherapeut, wat een waardevolle toevoeging is op mijn bestaande methodiek.

Therapieën

Psychosociale therapie, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Cognitieve therapie, Creatieve therapie, Mindfulness, NLP, Psychosociale therapie, Rouwverwerking.

Onderwerpen

ADHD, Angsstoornissen, Autisme, Belemmerende overtuigingen, Burn out, depressief, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, Lichamelijke stress, Pesten, Psychische klachten, Rouwverwerking, Stress, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Creatief, Fysiek (beweging), Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Mijn werkwijze is met veel empathie en begrip samen werken aan verandering. Ik help jou om sterker en weerbaarder te worden zodat jij in staat bent de beste keuzes in jouw leven te maken. Als psychosociaal therapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme en AD(H)D, zoals het geven van inzicht, duidelijkheid in de dagelijkse dingen, prikkelovergevoeligheid herkennen en manieren vinden hier mee om te gaan. Daarnaast begeleid ik mensen die te maken hebben met verlies, verandering en rouw. Dus ook voor mensen met bijvoorbeeld autisme.

Beroepsverenigingen

landelijke vereniging voor psychosociaal werkenden LVPW

Opleiding/cursussen

psychosociale hulpverlening
rouw- en verliesbegeleiding post HBO
mindfulness
hypnotherapie
Neuro Linguistisch Programmeren
Progressive Mental Alignement

Testimonials

Marga heeft erg veel inzicht in autisme en ADD. Van haar heb ik erg veel inzicht gekregen in de problemen waar ik tegen aan loop in mijn dagelijks leven. Zij heeft me veel geleerd over prikkelgevoeligheid en overprikkeling. Ik kan mezelf nu beter beschermen hiertegen en heb oplossingen. Ook bij de dingen waar ik tegen aanloop vanwege mijn autisme, zoals sociale contacten en dagstructuur, kon zij mij duidelijkheid geven en mij leren hoe ik dingen anders kan doen. Ik weet nu dat ik met mijn autisme kwaliteiten heb die anderen minder hebben. Deze kan ik nu inzetten.
N.

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review 

Website

www.kloostervanstilte.nl