pyschodynamische-therapie - Oud-Beijerland - Lydia Doove
  • Lydia Doove

  • (3)
  • Oud-Beijerland
  • pyschodynamische-therapie
  • € 80,00 per 1.5 tot 2 uur. Psychodynamische therapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering

Stuur Lydia Doove een bericht

Boek een consult met Lydia Doove

Delen:

Over / Bio

Mijn visie is dat we hier zijn om te leven vanuit ons hart.
Wie ben jij en van waaruit wil jij leven? In je relaties, je gezin, je gezondheid en je werk?

Mijn naam is Lydia Doove en ik werk ruim 28 jaar in de hulpverlening. Ik ben getrouwd en moeder. Zowel van kinderen die ik zelf op wereld heb gezet als van kinderen die niet meer bij hun eigen ouder(s) kunnen wonen.
Ik heb altijd een grote liefde voor mensen en kinderen gehad. Dat maakt dat ik het heel belangrijk vind om naast jou/jullie te staan. Ik geloof in de eigen kracht van ieder individu.
Ieder mens is het waard om zichzelf te kunnen zijn. Soms ontstaan er momenten dat je verwijderd raakt van wie je daadwerkelijk bent. Mogelijk zit je niet lekker in je vel of heb je psychische klachten die ontstaan zijn vanuit een verleden maar begrijp je niet hoe je hiermee om kan gaan. Psychodynamische therapie helpt je om hier inzicht in te krijgen en eventuele blokkades op te heffen.
Psychodynamische therapie maakt gebruik van alle nieuwe technieken die er ontwikkeld zijn zodat er veel mogelijkheden zijn om jou op een adequate manier te ondersteunen.
Wil jij jezelf leren kennen? Wil jij worden wie je bent? Maak dan een afspraak!

Gezinstherapie :
Als ouder(s) neem je altijd jezelf mee. We krijgen nu eenmaal geen handboek waarin staat hoe we onze kinderen kunnen begeleiden. het kan zijn dat er gebieden in ons zelf ontstaan waar wij geen inzicht in hebben omdat we het ons niet bewust zijn. Dit neem je als ouder(s) ook mee in je gezin.
We zijn ooit ouder geworden vanuit de meest liefdevolle intentie. Dit is waar wij, met elkaar, van uit gaan. De liefdevolle intentie om het beste van jezelf, binnen jouw gezin, te zijn.
Als jullie gezinstherapie/coaching nodig hebben dan zijn jullie de verbinding met elkaar kwijt aan het raken of mogelijk voor jullie gevoel, al kwijt. Samen gaan wij onderzoeken hoe dit komt en wat er nodig is zodat jullie als gezin opnieuw met elkaar in verbinding komen.

Therapieën

, Burn-out coaching, Burn-out preventie, Burn-out therapie, Coaching, Cognitieve therapie, EMDR, Familieopstellingen, Familieopstellingen Amsterdam, Geweldloze communicatie, Gezinstherapie, Kindertherapie, Mindfulness, NLP, , Regressietherapie, Relatietherapie, Voice dialogue.

Onderwerpen

Afgewezen, Afwijzing, Agressie, Angst- paniekaanvallen, , Bewustzijns ontwikkeling, Bindingsangst, Blinde vlek, Blokkades, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Conflicten, Echtscheiding, Eigenwaarde, Faalangst, Familieopstellingen, Familieproblemen, Gezinsproblemen, Hechtingsproblematiek, Innerlijke kracht, Innerlijke strijd, Inzicht, Jaloezie, Kinderen, Laag zelfbeeld, Loslaten, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Nerveus, Onveiligheid, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Ouderschap, Paniekaanvallen, Relatiebreuk, Relatieproblemen, Rouwverwerking, Schaamte, Schuldgevoel, Somberheid, Stress, Traumaverwerking, Vluchtgedrag, Voelen, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkritiek.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Familie; karmisch; systemisch, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Ik ben een therapeut die op een liefdevolle manier naast je staat, met je mee beweegt, je ruimte geeft en samen met jou op onderzoek uit gaat. Als het echter nodig is zal ik ook kaderen en je een spiegel voor houden.
Doordat ik geloof in de eigen kracht van ieder individu, werken we er aan om jou zo snel mogelijk in je eigen kracht te zetten. Om die reden krijg je ook 'huiswerk' . Een sessie vindt gemiddeld één keer in de twee weken plaats met de mogelijkheid om tussendoor telefonisch contact te hebben, mocht dit nodig zijn. Een sessie duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur.

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen VBAG en SKJ.

Opleiding/cursussen

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:
HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening ( Hogeschool Rotterdam)
VO supervisie en begeleidingskunde (Transfergroep Rotterdam)
HBO Psychodynamische therapie ( Academie voor psychodynamische therapie)

Ik heb de volgende trainingen gevolgd:
Begeleiden van ouders van pubers (JSO Gouda)
Basta ( preventie methode voor ouders en kinderen beneden de 12 jaar, bij JSO Gouda))
Geweldloze communicatie ( intern)
Contextueel werken (intern)
Omgaan met agressie (intern)
Suïcide preventie ( Academie voor psychotherapie Amsterdam)
Seksueel misbruik (veilig thuis)
Burn-Out ( academie voor psychodynamische therapie)

Testimonials

Ik had al jaren last van angstklachten en verschillende therapieën hierover doorlopen. Lydia heeft alles in een ander perspectief weten te plaatsen, iets wat met reguliere therapie nooit is gelukt. In plaats van te werken met 'exposure' heeft zij mij laten zien dat je iets niet hoeft te blijven doorleven maar dat het vooral van belang is om te beseffen dat de angst iets van mijzelf is. Een deel van mijzelf dat aandacht wil en erkenning. Door het op te zoeken in plaats van het alleen maar te ervaren is een groot gedeelte van mijn klachten hanteerbaar geworden.
Dank je wel hiervoor Lydia
G.V.

Kaart

Reviews

F van den B

14-03-2018 13:01
Onze puberzoon liep vast op school, reageerde vanuit impulsiviteit en had moeite met het inzien van de consequenties van zijn gedrag. Lydia is gestart met een eerste sessie met ons hele gezin. Hierin heeft ieder gezinslid verteld wat hij als de kracht van ons gezin ervaart. Vanuit deze positieve insteek voelde onze zoon zich gezien en gesteund en ging Lydia individueel met hem aan de slag. Ze wist precies bij hem aan te sluiten waardoor hij inzicht in zijn emoties en gedrag kreeg. Al na een paar sessies was hij in staat om zijn gevoelens eerder te herkennen en deze passend te uiten. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij weer goed in zijn vel zit! Dank je wel Lydia!

G.V.

16-02-2018 13:24
Ik had al jaren last van angstklachten en verschillende therapieën hiervoor doorlopen. Lydia heeft alles in een ander perspectief weten te plaatsen, iets wat met reguliere therapie nooit is gelukt. In plaats van te werken met 'exposure' heeft zij mij laten zien dat je iets niet hoeft te doorleven maar dat het vooral van belang is om te beseffen dat de angst iets van jou zelf is. Een deel van jezelf dat aandacht wil en erkenning. Door het op te zoeken in plaats van het alleen maar te ervaren is een groot gedeelte van mijn klachten hanteerbaar geworden. Dankjewel hiervoor Lydia.

Anne

13-01-2018 23:11
Ik heb Lydia leren kennen als een zeer deskundige therapeute die snel de juiste snaar weet te raken. In een veilige omgeving kwam ik in korte tijd tot inzichten. Lydia heeft mij technieken geleerd om oude patronen te doorbreken en die door nieuwe te vervangen. Deze hebben mij erg geholpen om nieuwe stappen te maken. Lydia is zonder oordeel, confronteert waar nodig en zet haar humor op een passende wijze in. Ik kan het iedereen aanraden om therapie te volgen bij Lydia.

Schrijf een review 

Website

www.sleuteltotverandering.nl