ACT Therapeut - Alkmaar - Lotte Boekhout
  • Lotte Boekhout

  • (8)
  • Alkmaar
  • ACT Therapeut
  • € 110,00 per 75 minuten

Stuur Lotte Boekhout een bericht

Boek een consult met Lotte Boekhout

Delen:

Over / Bio

Voel jij je vaak niet goed genoeg? Verwacht jij veel van jezelf en heb jij de neiging om je aan te passen aan anderen? En ervaar jij hierdoor stress en spanning? Ik help vrouwen die vanuit zelfacceptatie ruimte willen maken voor hun eigen behoeften en verlangens. Ik help jou thuiskomen bij jezelf. Ik werk altijd vanuit een holistische visie op klachten. In mijn praktijk kun je terecht ACT therapie, coaching en yin yoga in Alkmaar of Anna Paulowna (dit is in de buurt van Schagen en Den Helder)

Wie is Lotte? Al vanaf jonge leeftijd ben ik nieuwsgierig geweest naar de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op mijn eigen pad kwam ik aanmerking met yin yoga, meditatie en vrouwencirkels. Dit veranderde mijn kijk op de huidige gezondheidszorg. Mijn eigen praktijk ontstond vanuit een diep verlangen om meer holistisch te gaan werken. Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt.

PRAKTISCH
Een kennismakingsgesprek is bij mij altijd gratis. Een losse sessie van 75 minuten kost €110,00. Coachtrajecten bied ik aan vanaf €500,00. Wil je vrijblijvend ervaren wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact via het formulier, aan de linkerkant, van deze pagina.

Therapieën

ACT Therapie, ACT Therapie, Coaching, Coaching & psychedelics, Gedragstherapie, Holistische therapie, Leefstijlcoaching, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamswerk, Meditatie , Mind body coaching, Mindfulness, Online coaching en therapie, Psychedelische therapie, Psychosociale therapie, Stress, Truffel therapie, Voice dialogue, Yoga, Yogacoaching, Yogatherapie, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Angst- paniekaanvallen, Angsten, Balans, Bewustwording, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Eetproblemen, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Faalangst, Fysieke klachten, Gedragspatronen, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Groei, hoogsensitiviteit, HSP - hooggevoeligheid, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Intuitieve ontwikkeling, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Liefdesthema's, Loslaten, Midlifecrisis, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onrust, Onzekerheid, Overgewicht, Overspannen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Sexualiteit, Slaapproblemen, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Verdriet, Verlegenheid, Voelen, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

ACT THERAPIE
In de sessies begeleid ik je met de ACT methode, dit is een eigentijdse wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT therapie leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt. Tijdens de sessies stel ik verdiepende vragen en ik neem je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Wil je weten of ACT iets voor jou is? Neem dan contact via de knop, aan de linkerkant, van deze pagina.

LICHAAMSGERICHTE COACHING
In de sessies werk ik altijd vanuit een holistische visie op klachten. Want het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen krijg je technieken aangereikt die je helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en meer ontspanning te vinden. Dit zal je fysiek en mentaal-emotioneel ondersteunen in het herstelproces. Samen kijken wij samen welke vorm het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan meditatie, ademwerk, voice dialogue of focussing. Maar ook individuele yin yoga kan een waardevolle aanvulling zijn op de ACT therapie. Deze vorm van begeleiding wordt Yoga-Based Acceptance and Commitment Therapie (MYACT) genoemd. Juist de combinatie van de westerse psychologie en oosterse yogaleer zorgt voor meer bewustwording, diepgang en ontspanning.

Beroepsverenigingen

VGCT (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën)

Opleiding/cursussen

HBO Pedagogiek, Inholland, 2010 – 2014
Post HBO cognitieve gedragstherapie, Rino, 2018 – 2021
ACT Coach, Seetrue, 2020
Yin Yoga Trainer, Pure Energy 2020
ACT & Psychosociaal therapeut, Stresswise, 2021 – 2023

Testimonials

“De afgelopen tijd heb ik naast de yin yoga lessen ook een persoonlijk coaching traject bij Lotte gevolgd. Ik was onder andere op zoek naar meer rust in mijn hoofd en meer contact met mijn lichaam en gevoel. Lotte heeft veel kennis en ervaring en werkt vanuit zachtheid, liefde, rust en creativiteit. Ze wist altijd precies wat ik nodig had. De combinatie van ACT en yin yoga was voor mij dé manier om naast gesprekken ook meer lichamelijk bezig te zijn. Iets wat ik voorheen nog nooit heb ervaren en erg waardevol voor mij bleek te zijn. Doordat de meditaties en yoga van de coachingsessies opgenomen en gedeeld werden (geluidsopname) kon ik deze later ook zelf doen. Ook kreeg ik persoonlijke oefeningen om mee aan de slag te gaan. Ik heb veel geleerd en ben dankbaar dat ik dit met Lotte samen heb mogen doen! Het is een investering in jezelf en dat zou ik iedereen aanraden!“ – Manon van Wezel

"Lotte ken ik als enthousiaste en betrokken collega die zorgt voor een fijne sfeer in de praktijk. Ze is breed geïnteresseerd en kan hierbij goed aansluiten bij de behoeften van de cliënt. Haar stijl zou ik omschrijven als open, persoonlijk en speels. Hierbij ontstaat zonder sturend te zijn ruimte voor het verhaal van de cliënt." - Stijn Verschuren, huisarts

"Lotte beschikt over veel deskundigheid en ervaring op het gebied van begeleiding van cliënten. Zij is in staat om snel en goed contact te maken met de cliënt dankzij haar warme persoonlijkheid. Door haar manier van werken versterkt zij de eigen kracht en het zelfvertrouwen van haar cliënten."- Ingrid Elfering, huisarts

Kaart

Reviews

Manon M.

17-04-2023 17:31
Ik heb bij Lotte het coaching traject gevolgd. Wat een verschil hoe ik was aan het begin van het traject en nu. Lotte heeft mij veel inzicht gegeven en zelfkennis. Ik ben er nog niet helemaal maar dankzij Lotte ga ik er zeker komen! Lotte ontzettend bedankt voor alles!!

Isa M.

29-03-2023 14:05
He Lotte, ik wil je duizend maal bedanken voor alles wat je gedaan hebt, je coaching was top, met al je geduld, relaxe insteek, en hier en daar een resoluut antwoord. Heel helder was alles en ik ben echt al weer een heel stuk verder. Ook je opdrachten en tips ga ik zeker nog oppakken

Pieter B.

23-03-2023 11:57
Ik kijk nog steeds terug op een fantastische dag en bijzondere psychedelische reis. Lotte heeft de sessie met veel warmte, rust en liefde begeleid. De inzichten die ik heb opgedaan zijn erg waardevol. Ik voel eindelijk de kracht om dingen in mijn leven anders aan te pakken. Na de sessie heb ik meteen een aantal stappen gezet.

Marit Stiekema

23-03-2023 11:53
Een coaching traject met Lotte samen gehad, zowel online als face to face. Ik vond het erg fijn om samen met haar te kijken naar waar ik vast liep en wat ik nodig had, ze dacht met mij mee en hielp mij op weg maar deed het niet voor mij. Het was echt een traject samen. Dankzij Lotte ben ik dichtbij mijzelf gekomen en heb ik veel minder last van mijn negatieve gedachten. Ik vond de sfeer altijd fijn en gezellig, Lotte heeft veel aandacht en straalt rust uit daarbij is ze wel direct en eerlijk. Een fijne combinatie om in een traject te hebben. Coaching bij Lotte is zeker aan te raden als je meer duidelijkheid wil over waarom je dingen doet, meer rust wil in jezelf en dichter bij jezelf wil staan en dit ook uit wil stralen naar de buitenwereld.

Maxime de Winter

23-03-2023 11:52
Onlangs heb ik een yin sessie bij Lotte gevolgd. Het was een rustgevende ervaring die mij verschillende inzichten heeft gegeven in hoe ik mijn spanning en stress opsla in mijn lichaam. Lotte geeft je persoonlijke oefeningen mee. Ik gebruik de oefeningen nu ook in het dagelijks leven, waardoor ik beter om kan gaan met stressvolle situaties. Lotte is daarnaast een fijne, rustige begeleider die echt de tijd en aandacht voor je neemt. Zeker een aanrader!”

Luca K.

23-03-2023 11:51
De afgelopen maanden heb ik een coaching traject gevolgd bij Lotte. Door middel van veel oefeningen en gesprekken heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf maar ook hoe/waarom ik op situaties reageer. Het is een erg persoonlijk traject maar Lotte is erg deskundig en voelde goed aan wat ik nodig had. Daarnaast was er ook altijd de ruimte om aan te geven wat ik zelf prettig vond en om bijvoorbeeld de sessies af te sluiten met yoga en/of meditatie. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en ik ben Lotte ontzettend dankbaar voor haar fijne en warme manier van coachen.

Lisette K.

23-03-2023 11:50
Lotte is een professionele en fijne yoga docente. Zij brengt je door middel van yoga en haar begeleiding dichter bij jezelf. Ze is een goede coach en heeft een warme persoonlijkheid waardoor je je direct op je gemak voelt.

Manon van Wezel

23-03-2023 11:48
De afgelopen tijd heb ik naast de yin yoga lessen ook een persoonlijk coaching traject bij Lotte gevolgd. Ik was onder andere op zoek naar meer rust in mijn hoofd en meer contact met mijn lichaam en gevoel. Lotte heeft veel kennis en ervaring en werkt vanuit zachtheid, liefde, rust en creativiteit. Ze wist altijd precies wat ik nodig had. De combinatie van ACT en yin yoga was voor mij dé manier om naast gesprekken ook meer lichamelijk bezig te zijn. Iets wat ik voorheen nog nooit heb ervaren en erg waardevol voor mij bleek te zijn. Doordat de meditaties en yoga van de coachingsessies opgenomen en gedeeld werden (geluidsopname) kon ik deze later ook zelf doen. Ook kreeg ik persoonlijke oefeningen om mee aan de slag te gaan. Ik heb veel geleerd en ben dankbaar dat ik dit met Lotte samen heb mogen doen! Het is een investering in jezelf en dat zou ik iedereen aanraden.

Schrijf een review 

Website

https://lottejoy.nl/