ACT Therapeut - Rotterdam - Lotte Boekhout
  • Lotte Boekhout

  • Rotterdam
  • ACT Therapeut
  • € 100,00 per 75 minuten

Stuur Lotte Boekhout een bericht

Boek een consult met Lotte Boekhout

Delen:

Over / Bio

Mijn praktijk is er speciaal voor vrouwen die veel in hun hoofd zitten; en behoefte hebben aan meer rust en balans. Voor vrouwen die kritisch zijn naar zichzelf; en willen leren om meer zelfvertrouwen en zelfcompassie te ontwikkelen. Voor vrouwen die meer uit het leven willen halen; en weer betekenis, energie en vreugde willen ervaren. Ik ben er voor vrouwen die inzichtgevende gesprekken willen combineren met lichaamsgerichte oefeningen. Bij mij kun je terecht voor coaching, ACT therapie en yin yoga. Daarnaast kun je bij mij terecht voor een begeleide psychedelische (truffel) sessie.

Wie is Lotte? Al vanaf jonge leeftijd ben ik nieuwsgierig geweest naar de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Vervolgens ben ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ. Op mijn eigen pad kwam ik aanmerking met yin yoga, meditatie en lichaamsgerichte coaching. Dit veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. Mijn eigen praktijk ontstond vanuit een diep verlangen om meer holistisch te gaan werken. Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt. In mijn praktijk staat de verbinding van mens tot mens centraal. Neem contact op voor een GRATIS kennismaking.

Therapieën

ACT Therapie, ACT Therapie, Ademtherapie, Coaching, Coaching & psychedelics, Cognitive gedragstherapie, Gedragstherapie, Holistische therapie, Jongerentherapie, Leefstijl & Vitaliteits Coaching, Leefstijlcoaching, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamswerk, Meditatie , Mind body coaching, Mindfulness, Mindfulnesstherapie, Online coaching en therapie, Online mindfulness & therapy, Pedagogiek, Psychedelische therapie, Psychosociale therapie, Stress, Truffel therapie, Voice dialogue, Yoga, Yogacoaching, Yogatherapie, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Ademhalingsproblemen, Adhd/Add, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Balans, Beroepskeuze, Bewustwording, Bewustzijn, Blokkades, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Eetproblemen, Eetstoornis, Eigenwaarde, Emotioneel, Emotionele blokkades, Energietekort, Faalangst, Futloos, Fysieke balans, Fysieke klachten, Gedachten, Gedragspatronen, Gezinsproblemen, Gezondheidsproblemen, Grenzen aangeven, Groei, Healing, hoogsensitiviteit, HSP - hooggevoeligheid, Hulp bij opvoeding, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensmissie, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Liefdesthema's, Loslaten, Midlifecrisis, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onrust, Onzekerheid, Opvoeding, Overgewicht, Overspannen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Sexualiteit, Slaapproblemen, Somberheid, Spanningen, Spirituele ontwikkeling, Stress, Teveel in hoofd, Toekomstvragen, Verdriet, Verlegenheid, Voelen, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfontplooiing, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Lichaamsgericht, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Yoga; yogatherapie.

Meer over werkwijze

De sessies (75 minuten) worden altijd afgestemd op je persoonlijke behoeften en vragen. Tijdens de sessies gaan we actief aan de slag met het bereiken van je coachdoelen. Ik stel verdiepende vragen en neem ik je mee in ervaringsgerichte oefeningen. Dit geeft inzicht en praktische handvatten. Ik werk door middel van de ACT methode, dit is een wetenschappelijk onderbouwde gedragstherapie. ACT staat voor acceptance and commitment therapie. ACT coaching leert je op een effectieve manier omgaan met de uitdagingen in het leven, waardoor je meer energie overhoudt voor de dingen die je belangrijk vindt.

Daarnaast werk ik in mijn coachingsessies op een lichaamsgerichte manier. In lichaamsgerichte coaching leer je beter luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Ook krijg je technieken aangereikt die je helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en meer ontspanning te vinden. Want het lichaam draagt allerlei (bewuste en onbewuste) ervaringen en emoties met zich mee. Het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En stressklachten kunnen we alleen aanpakken door te werken met body én mind. Tijdens de kennismaking kijken wij samen welke vorm van lichaamsgerichte coaching het beste bij je hulpvraag past. Denk bijvoorbeeld aan meditatie, ademwerk, voicedialgue of focussing. Maar ook (yin) yoga is een vorm van lichaamsgericht werken, en dit kan een waardevolle aanvulling zijn op de coachende gesprekken. Deze vorm van begeleiding wordt Yoga-Based Acceptance and Commitment Therapie (MYACT) genoemd. Daarnaast kun je bij ook terecht voor begeleide psychedelische (truffel) sessies.

WELKE RESULTATEN MAG JE VERWACHTEN?

1. Balans: Tijdens de coaching nodig ik je eerst uit om op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met je lichaam. Hoe kun je uit je hoofd komen en aanwezig zijn in je lijf? Wat heeft je lichaam te vertellen en hoe kun je hier naar luisteren? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van stress. Je ervaart vooral veel rust, ontspanning en balans. Je voelt je weer verbonden met je lijf, waardoor je beter kunt luisteren naar je eigen behoeften.

2. Zelfcompassie: Tijdens de coaching gaan we ook onderzoeken welke situaties je nog belemmeren. In welke (pieker)gedachten, overtuigingen en zelfbeelden raak je soms vast? Welke gevoelens en emoties zitten je in de weg? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van perfectionisme, faalangst en onzekerheid. Je kunt veerkrachtiger omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Je voelt hierdoor meer zelfvertrouwen en zelfcompassie.

3. Vreugde: Tijdens de coaching gaan we daarnaast onderzoeken wat waardevol is in je leven. Hoe geef je betekenis aan het leven? Waar heb je behoefte aan en waar verlang je naar? Welke stappen wil je zetten? → Daardoor heb je aan het einde van het coachingstraject steeds minder last van twijfels. Je maakt daarentegen keuzes die echt passen bij wat je belangrijk vindt. Je voelt meer betekenis, energie en levensvreugde.

PRAKTISCH
Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend, De kosten voor een sessie van 75 minuten bedragen €100,00. De kosten voor een coachtraject zijn €885,00

Beroepsverenigingen

VGCT (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën) & ACBS (Association for Contextual Behavioral Science)

Opleiding/cursussen

HBO Pedagogiek, Inholland, 2010 – 2014
Post HBO cognitieve gedragstherapie, Rino, 2018 – 2021
ACT Coach, Seetrue, 2020
Yin Yoga Trainer, Pure Energy 2020
ACT & Psychosociaal therapeut, Stresswise, 2021 – 2023

Testimonials

“De afgelopen tijd heb ik naast de yin yoga lessen ook een persoonlijk coaching traject bij Lotte gevolgd. Ik was onder andere op zoek naar meer rust in mijn hoofd en meer contact met mijn lichaam en gevoel. Lotte heeft veel kennis en ervaring en werkt vanuit zachtheid, liefde, rust en creativiteit. Ze wist altijd precies wat ik nodig had. De combinatie van ACT en yin yoga was voor mij dé manier om naast gesprekken ook meer lichamelijk bezig te zijn. Iets wat ik voorheen nog nooit heb ervaren en erg waardevol voor mij bleek te zijn. Doordat de meditaties en yoga van de coachingsessies opgenomen en gedeeld werden (geluidsopname) kon ik deze later ook zelf doen. Ook kreeg ik persoonlijke oefeningen om mee aan de slag te gaan. Ik heb veel geleerd en ben dankbaar dat ik dit met Lotte samen heb mogen doen! Het is een investering in jezelf en dat zou ik iedereen aanraden!“ – Manon van Wezel

“Een coaching traject met Lotte samen gehad, zowel online als face to face. Ik vond het erg fijn om samen met haar te kijken naar waar ik vast liep en wat ik nodig had, ze dacht met mij mee en hielp mij op weg maar deed het niet voor mij. Het was echt een traject samen. Dankzij Lotte ben ik dichtbij mijzelf gekomen en heb ik veel minder last van mijn negatieve gedachten. Ik vond de sfeer altijd fijn en gezellig, Lotte heeft veel aandacht en straalt rust uit daarbij is ze wel direct en eerlijk. Een fijne combinatie om in een traject te hebben. Coaching bij Lotte is zeker aan te raden als je meer duidelijkheid wil over waarom je dingen doet, meer rust wil in jezelf en dichter bij jezelf wil staan en dit ook uit wil stralen naar de buitenwereld.” – Marit Stiekema

”De afgelopen maanden heb ik een coaching traject gevolgd bij Lotte. Door middel van veel oefeningen en gesprekken heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf maar ook hoe/waarom ik op situaties reageer. Het is een erg persoonlijk traject maar Lotte is erg deskundig en voelde goed aan wat ik nodig had. Daarnaast was er ook altijd de ruimte om aan te geven wat ik zelf prettig vond en om bijvoorbeeld de sessies af te sluiten met yoga en/of meditatie. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en ik ben Lotte ontzettend dankbaar voor haar fijne en warme manier van coachen.¨ - Luca K.

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review 

Website

https://lottejoy.nl/