GZ psycholoog - Arnhem - Lonneke van Pelt
  • Lonneke van Pelt

  • (1)
  • Arnhem
  • GZ psycholoog
  • € 87,50 per Behandeling wordt 55 - 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Stuur Lonneke van Pelt een bericht

Boek een consult met Lonneke van Pelt

Delen:

Over / Bio

Ik ben Lonneke van Pelt, GZ psycholoog met een eigen praktijk in Arnhem. Alsmede ACT-therapeut (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR-therapeut (trauma behandeling). Aanvullend vergoed

Sinds 2008 ben ik aan het werk (geweest) bij verschillende organisaties. Ik heb met gewerkt met kinderen, tieners, adolescenten en volwassenen. In 2013 heb ik de opleiding tot GZ psycholoog afgerond, een opleiding die ervoor zorgt dat je als psycholoog breed inzetbaar bent (BIG-geregistreerd).

Ik volg daarnaast regelmatig aanvullende trainingen, workshops en opleidingen. Zo heb ik verschillende trainingen in het oplossingsgericht werken gevolgd, heb ik de basisopleiding cognitieve gedragstherapie afgerond, ben ik EMDR basistherapeut en ben ik gecertificeerd paardencoach. Sinds 2016 ben ik bovendien ACT therapeut (Acceptance and Commitment Therapy). Deze methode komt altijd terug in een traject bij mij.

Sinds 2015 ben ik woonachtig in Arnhem en ben ik gestart met praktijk Ont·moeten.

Therapieën

GZ psychologie, ACT Therapie, EMDR, GZ psychologie, Kindertherapie, Paardencoaching, Psychologie.

Onderwerpen

ADHD, Adhd/Add, Ambitie, Angsstoornissen, Angst- paniekaanvallen, Angst- sociale angst, Angsten, Assertiviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Burn out, citotoets stress, Coming-out, Communicatieproblemen, Contact met mezelf, Corona stress, Depressie, Discipline, Dwangstoornis, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotioneel, examenstress, Faalangst, Fobieen, Gedachten, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, Hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Loslaten, Mentale spanningen, Nachtmerries, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onverwerkte emoties, Onverwerkte ervaringen, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Paniekaanvallen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Posttraumatische stress, Psychische klachten, PTSS, Rouwverwerking, Slaapproblemen, Somberheid, Stemmingswisselingen, Wisselende stemmingen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

In al mijn behandelingen staat de cliënt centraal. We kijken samen wat jij nodig hebt en kijken samen hoe je dat kunt bereiken. De behandeling stopt weer als jij voldoende vertrouwen hebt om zelf verder te gaan. Ik ben op een zachte manier direct en zet ook veel humor in in de behandeling. Je kunt bij mij terecht voor reguliere behandeling of voor therapie waarbij ik paarden inzet.

ACT
Acceptance and commitment therapy is een moderne vorm van gedragstherapie. ACT is een vorm van ‘positieve psychologie’ en combineert verschillende bewezen werkzame technieken met elkaar. ACT helpt je bij het vergroten van je ‘mentale fitheid’. Je leert om meer in contact komen met het hier en nu (mindfulness) en om los te komen van lastige gedachtes en gevoelens. Ook ontdek je wat jij écht belangrijk vindt en leer je om meer te accepteren van wat onveranderbaar is. ACT maakt je flexibeler en zorgt ervoor dat je makkelijker om kunt gaan met alles wat er op je pad komt. Van ‘moeten’ naar ‘mogen’.

EMDR
EMDR staat voor eye Movement desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. EMDR werkt voor kinderen, jongeren en volwassenen die iets heftigs hebben meegemaakt en daardoor psychische problemen hebben gekregen. Wetenschappers denken dat herinneringen aan de nare ervaring(en) in zo’n geval niet goed zijn opgeslagen in het geheugen.

Als dat door EMDR is verbeterd, zullen ook de problemen waarvoor je bij mij komt verminderen of verdwijnen. Het fijne van EMDR is dat je al snel verbetering merkt. EMDR wordt inmiddels ook toegepast bij veel andere problemen.

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de NVGZP.

Testimonials

H: "Toptherapeut! Ik voelde me veilig en heb gedurfd me open te stellen. En dat gaat bij mij niet vanzelf."

G: “Lonneke, héél veel dank voor je wijze- en belangrijke (levens)lessen die je mij hebt willen leren en de inzichten die je mij zelf hebt doen leren inzien! Denk er nog dagelijks aan en probeer ze bewust in de praktijk te brengen....of juist helemaal niet (meer) in de praktijk te brengen ;-).  Het was voor mij héél erg spannend om weer zó dichtbij een paard te zijn en met een paard aan de leidsel (of hoe heet dat touw :-) ) te lopen...maar je hebt me zó bijzonder geholpen om weer vertrouwen in een paard te krijgen, maar ook in mijzelf. Als je dít in zó'n korte tijd voor elkaar krijgt dan verdien je oprecht mijn bewondering en respect :-)!! Want ik was écht doodsbang...., dat weet je ;-). Alle lof dus voor jou en voor het ontzettend lieve paard! En bij deze beveel ik je als coach met paarden van harte aan!!”

B: “Ik was onder de indruk van je messcherpe observeringsvermogen en opmerkzaamheid. Er ontging je niets en dat voelde heel veilig.”

M: “Ervaringen aan het verwerken en een plek aan het geven. Vandaag een mooie coachingsessie gekregen met twee prachtige persoonlijkheden. Paard Laika en Lonneke van praktijk Ontmoeten. De coachvraag was iets anders dan Laika uiteindelijk aan mij kenbaar maakte. Paarden zijn onmiskenbaar in hun wijsheid. Ik verheug me op nog meer ontmoetingen.”

I: “Ik had geen ervaring met paarden, en dus ook niet met paardencoaching, maar ik vond het fascinerend om te zien hoe het paard op mij reageerde. Sommige opdrachten gingen goed en bij andere opdrachten liet het paard duidelijk weten dat ze het er niet mee eens was en zo werd ik geconfronteerd. Ik denk dat het leerzaam is voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen.”

Kaart

Reviews

Margareth

13-03-2021 19:50
Mijn ervaring met Lonneke was vanaf het eerste moment heel erg goed. Ik heb ontzettend veel baat bij mijn therapie gehad. Lonneke voelt precies aan wat je nodig hebt en op welk moment.

Schrijf een review 

Website

www.praktijkontmoeten.nl