It’s Just Therapy
Lichaamsgerichte Psychotherapeut - Diemen - Karin Baddane
  • Karin Baddane

  • (4)
  • Diemen
  • Lichaamsgerichte Psychotherapeut
  • € 99,00 per 1,5 uur (vergoeding mogelijk vanuit aanvullende verzekering)

Stuur Karin Baddane een bericht

Delen:

Over / Bio

Ik gids mensen graag op hun reis naar hun innerlijke kracht.
Telkens weer vind ik het een voorrecht om getuige te mogen zijn van de veranderingsprocessen die bij mijn clienten plaatsvinden.

Voordat ik mijn eigen praktijk startte ben ik jarenlang werkzaam geweest als verslavingstherapeut en mindfulness-trainer in de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Zowel de individuele als groepstherapieën die ik gaf, zijn geschoeid op de cognitieve gedragstherapie. Mensen leren vanuit het hoofd te kijken naar hun gedrag en zo nieuw verstandig gedrag aan te leren. Maar pas als ik het gevoel en het lichaam bij de therapie betrok, werden mensen geraakt, was er de pijn, de angst en de vreugde. Ze kwamen weer in contact met hun innerlijke levenskracht/hun mens zijn.

Het weer gaan voelen, contact met het lichaam maken, draagt zo'n helende kracht in zich. Daar wilde ik mij verder in verdiepen. Dat heeft mij er toe gebracht om de post HBO-opleiding tot lichaamsgericht coach te volgen aan het ATMA instituut. Daar raakte ik vooral gefascineerd door systemisch werk(familieopstellingen), karakterstructuren(overlevingsstrategieën) en haptotherapie.

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker. De kerntaak van de maatschappelijk werker is de cliënt als mens volledig tot zijn recht te laten komen in interactie met zijn omgeving. En dat zie ik nog steeds als mijn missie. Nu verwoord ik het anders:

Worden wie je in wezen al bent, in contact met je zelf, verbonden met de ander en met het grotere geheel.Therapieën

Lichaamsgerichte psychotherapie, Bio-energetica, EFT, EMDR, Familieopstellingen, Haptonomie, Holistische therapie, Hypnotherapie , Lichaamsgerichte psychotherapie, Mindfulness, NLP.

Onderwerpen

Angsten, Belemmerende overtuigingen, Burn out, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Energetische balans, Grenzen aangeven, In hoofd zitten, Keuzestress, Overtuigingen, Stress, Traumaverwerking, Verslaving.

Werkwijze

Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (aanraking), Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Wil je onderzoeken waar en waarom je vastloopt, ervaren hoe je anders kunt denken, voelen en handelen? Dan kan ik je stevige bedding bieden waarin het veilig is om dit samen te onderzoeken, te ervaren en te oefenen met nieuw gedrag.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als we vastzitten dan spreken we de denkgeest aan. Maar vaak komen we er niet uit door alleen maar na te denken. Juist door naar je lichaam te luisteren kom je weer bij je gevoel. Voelen is nodig om te weten wie je werkelijk bent, om keuzes te maken, om verantwoordelijkheid te nemen, om te worden wie je bent.' Door het lichaam erbij te betrekken wordt de therapie krachtiger dan alleen praten. Wil je hoofd je nog wel eens om de tuin leiden, het lichaam is altijd eerlijk en heeft veel wijsheid in zich. Ik begeleid je op weg naar de ontsluiting van deze fysieke wijsheid. Je lichaam weet wat goed voor jou is en weet ook waar jouw grenzen liggen.

Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo krijgen wij beiden de kans om te voelen of er een klik is. Tenslotte wordt het succes van de therapie voor het grootste deel bepaald door de vertrouwensrelatie tussen client en therapeut. Besluit je na het kennismakingsgesprek je door mij te laten gidsen dan plannen we een intake-sessie. Daarna zijn 4 sessies vaak al voldoende om weer in contact te komen met jezelf en je omgeving.
Bel 06 21 606 345 voor een afspraak of druk op de contactknop hiernaast.

Naast individuele therapie kan je bij mij ook workshops/trainingen volgen zoals Body, Soul & Mindfulness. In 5 dagdelen leer je beter voor jezelf zorgen door: bewustwording van je eigen kracht en grenzen, om te gaan met stress, verbinding te maken tussen lichaam en geest en gezondere keuzes te maken. Met diepgaande oefeningen uit mindfulness, NLP en lichaamswerk ontdek je hoe je het beste uit jezelf haalt.
Wegens succes van Body, Soul & Mindfulness in Diemen geven we deze training nu ook Amersfoort! Op 5 zaterdagochtenden: 2 april, 16 april, 21 mei, 4 juni en 18 juni van 10.00 tot 13.00 uur. Je bent van harte welkom. Meer info vind je op Facebook: Body, Soul & Mindfulness Diemen en Amersfoort

Beroepsverenigingen

Aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg (RBCZ)
Kijk op http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen voor de vergoedingen van zorgverzekeraars.

Opleiding/cursussen

Hypnotherapie bij Take off Support
EMDR therapie bij BivT
Diverse workshops en trainingen bij Jan Geurtz, auteur van 'Verslaafd aan liefde"
Diverse seminars van Wibe Veenbaas(Phoenix) oa Karakterstructuren en persoonlijk leiderschap.
Training systeemondersteuning bij verslavingsproblematiek aan de CokevanJou Academy ism met Trimbosinstituut
Training relatiecoaching voor therapeuten bij Klaske de Vries, relatietherapeut
Medische Basiskennis op HBO niveau bij het BivT
Post HBO opleiding tot Lichaamsgericht Coach aan het ATMA Instituut. Haptonomie, Bio-energetica, Systemisch werk, Regressietherapie, Body Drum Release.
Post HBO opleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker.
Train de trainer Mindfulness (MBSR) voor GGZ medewerkers bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam
HBO opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening aan de HvA. Minor: coaching en training.
WO Opvoedkunde aan de UvATestimonials

 Ik heb bij Karin een individueel traject gevolgd. Allereerst wil ik zeggen dat Karin een ongelofelijk lief en warm persoon is waardoor ik mezelf durfde open te stellen. Ik heb gedurende het traject veel over mezelf geleerd vooral waarom ik sommige dingen doe en hoe ik dat doe. Ik vond vooral de reis die we hebben gemaakt om erachter te komen spannend en indrukwekkend. Het is voor mij goed geweest om te zien hoe/ wat ik ben geworden door onder andere naar familie banden te kijken. Ik kijk nu anders aan tegen keuzes die ik moet maken en zeg nu vaker nee omdat ik dat durf. Ik heb hierdoor meer rust en ontspanning bij mezelf kunnen creëren. EW

'Ik heb bij Karin therapie gevolgd en de workshop gedaan. Ik heb daar veel aan gehad: net dat kleine zetje dat ik nodig had, even weer alles in ander perspectief zien...ik kan Karin van harte aanbevelen.' KvD

'De workshop Body, Soul & Mindfulness doet echt wat wordt beloofd: thuiskomen bij jezelf. Je krijgt een heel gevarieerd aanbod aan ontspanningsoefeningen en mindfulness technieken, die je goed in je eigen leven kunt toepassen. Dit alles onder bezielende leiding van twee ervaren coaches, die een warme en prettige sfeer in de groep weten te creëren. Ik ben blij dat ik heb meegedaan!' HL

Kaart

Reviews

farfa

01-05-2017 07:38
Toen ik van mijn werkgever het advies kreeg om een Mindfulness traject te volgen, dacht ik bij mij zelf; "Wat moet ik daar nou in hemelsnaam mee?" Tjahh, weet ik veel wat dat nou was!
Maar zoekende op internet naar een Mindfulness therapeut kwam ik uit bij Karin Baddane.
En uiteraard ook hier weer dacht ik dat het niets zou opleveren (dat is dan echt mijn denkwijze).
Maar niets daarvan is waar!!!
Mindfulness bij Karin heeft bij mij een hoop aantal denkwijzen volledig veranderd. Zodanig dat ik nu een veel betere en heldere kijk heb op zaken in mijn omgeving (vooral mijn werk). Daarnaast ben ik ook positiever geworden voor ontwikkelingen in de omgeving. Door de Mindfulness ben ik meer gaan inzien dat je je niet meteen druk moet maken over allerlei zaken, maar dat de tijd het zal leren, zolang jij maar rustig en helder en vooral positief blijft. Mindfulness bij Karin is een eye-opener voor mij.
Alles wat ik van Karin heb geleerd pas ik nog altijd toe in mijn dagelijks leven.
Hartelijke dank Karin voor je prachtige inzichten!

Bushra

16-06-2016 13:13
Het werk van Karin en haar collega's op de 'De workshop Body, Soul & Mindfulness" kenmerkt zich door zijn systematisch en toch spirituele aanpak. Voor mij de perfecte mix en niet te 'vaag' maar toch niet te 'lineair'. Warm en liefdevol en met de juiste afstand gaat Karin ter werk waardoor ik me kon openen in alle vertrouwen. Zowel individuele sessies als de workshop kunnen 'wonderen' doen. Dat is wat bij mij in iedere geval gebeurd is. Ik heb tijdens de workshop wat ik noem een zware steen van emoties die in mijn buik voor jaren zat losgelaten. Geloof het of niet maar het leek op een bevalling en een bevrijding. Sindsdien zijn mijn darmklachten bijna over! en ik voel die druk in mijn buik niet meer. De mix van lichaam, mind en spirituele werk spreekt me heel erg goed aan en de combinatie van al die aspecten waren voor mij de sleutel om mijn opgehoopte emoties los te laten. Karin en haar collega's hebben volgens mij de expertise en de nodige liefde om het onderbewuste te bereiken en voorbij het denkende hoofd en de taal te gaan. Precies wat ik nodig had. Karin, ik kan jou en je collega's niet genoeg bedanken. Bedankt en veel liefs. Bushra

Saskia Beugel

07-06-2016 15:13
Met Karin heb ik een opstelling gedaan. We hebben gekeken naar een thema waar ik nu mee bezig ben en vervolgens maakte zij de link naar mijn rol in het familiesysteem. Samen stelden we mijn familie op en keken naar mijn rol in dit systeem. Emotioneel gezien stond ik aan top van de familie en zorgde ik voor de familie en vooral mijn vader stond heel dichtbij. Ik ervaarde daardoor controle en dat ik niet mezelf kan zijn en wilde hard wegrennen. Om lucht te krijgen, mezelf wel te kunnen zijn vlucht ik. Datzelfde kom ik tegen in relaties&verbindingen. In plaats van in vrijheid op mijn plek te blijven staan duik ik ineen, bescherm ik mijn buik en voelt het alsof ik op eieren moet lopen. Zo verlies ik mezelf, mijn kracht en mijn ruimte. De opstelling gaf me inzicht in hoe mijn familiesysteem (nog steeds) invloed heeft op mijn relatie en dat ik me bewust word van wat dat innerlijk met mij doet. Karin is een warme intelligente vrouw die je liefdevol en intuitief begeleid

Saskia - It's Just Therapy

07-06-2016 15:12
Met Karin heb ik een opstelling gedaan. We hebben gekeken naar een thema waar ik nu mee bezig ben en vervolgens maakte zij de link naar mijn rol in het familiesysteem. Samen stelden we mijn familie op en keken naar mijn rol in dit systeem. Emotioneel gezien stond ik aan top van de familie en zorgde ik voor de familie en vooral mijn vader stond heel dichtbij. Ik ervaarde daardoor controle en dat ik niet mezelf kan zijn en wilde hard wegrennen. Om lucht te krijgen, mezelf wel te kunnen zijn vlucht ik. Datzelfde kom ik tegen in relaties&verbindingen. In plaats van in vrijheid op mijn plek te blijven staan duik ik ineen, bescherm ik mijn buik en voelt het alsof ik op eieren moet lopen. Zo verlies ik mezelf, mijn kracht en mijn ruimte. De opstelling gaf me inzicht in hoe mijn familiesysteem (nog steeds) invloed heeft op mijn relatie en dat ik me bewust word van wat dat innerlijk met mij doet. Karin is een warme intelligente vrouw die je liefdevol en intuitief begeleid

Schrijf een review