Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness - Diemen - Kalyani Huisman
  • Kalyani Huisman

  • (3)
  • Diemen
  • Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness
  • € 85,00 per 1 uur

Stuur Kalyani Huisman een bericht

Boek een consult met Kalyani Huisman

Delen:

Over / Bio

Ik bied lichaamsgerichte therapie en coaching voor stress / angst klachten en traumaverwerking. Ik maak gebruik van de therapiemodellen Somatic Experiencing, The Polyvagal theory en systemisch werk. Ook geef in sessies in de natuur gericht op Burn-out / stress klachten. Vergoedingen mogelijk.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Hoe zou het zijn om weer je authentieke zelf te zijn en je vrij te voelen?

Ik help je door dit proces. Samen brengen wij je hoofd en lichaam weer in verbinding met elkaar.

Ik werk vanuit een holistisch perspectief met een verbinding tussen lichaam, geest, emoties, sensaties en bewustzijn. Mijn werk komt voort vanuit een diep verlangen naar een authentieke verbinding voor elk persoon op deze wereldbol.

Vanuit mijn rustige en betrokken houding creëer ik een ruimte waarin jij jezelf helemaal kan ont-dekken. Ik heb honderden mensen geholpen via individuele sessies, workshops en blogs om weer te kunnen genieten van het leven, om zichzelf te accepteren en dat te laten zien aan de wereld. Om niet meer vanuit angst maar vanuit vertrouwen te leven. Om de golven van het leven te surfen.

Ik werk vanuit mijn hart. Ik ben confronterend, open en geduldig als therapeut. Ik zie snel door je patronen heen. Op een warme en confronterende manier legt ik dit bloot zodat jij bewust wordt van patronen die je belemmeren. Samen onderzoeken wij en ervaar jij wat voor jou werkt. Ik neem de tijd en geef ruimte zodat jij de capaciteit kan vergroten om jouw sensaties en emoties te kunnen dragen. Je kan de golven in je leven nu surfen en wordt niet meer overweldigd door jouw gevoelens.

Je bent welkom voor een gratis kennismaking, neem gerust contact op.

Therapieën

Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Assertiviteitsbehandeling, Body Mind therapie, Burn out, Burn-out coaching, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Burn-out preventie, Burn-out therapie, Coaching, Coaching & Healing, Corona stress therapie, Familieopstellingen, Familieopstellingen Amsterdam, Geweldloze communicatie, Holistische therapie, Hooggevoeligheid, Hoogsensitiviteit coaching, Innerlijk kind therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamstherapie Amsterdam, Lifecoaching, Meditatie , Mind body coaching, Mindfulness, Mindfulness therapie Amsterdam, Mindfulness therapie bij PTSS, Mindfulnesstherapie, Personal coaching, Polyvagal theorie, Psychische klachten covid, Psychosociale therapie, Somatic Experiencing, Spirituele coach, Stress, Systeemwerk, Therapie, Trauma en PTSS, Traumatherapie, Traumawerk, Vitaliteitscoaching, Zelfcompassie training, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Afwijzing, Agressie, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Assertiviteitsklachten, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bindingsangst, Blinde vlek, Blokkades, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, Eenzaamheid, Emotionele blokkades, Faalangst, Familieopstellingen, Futloos, Fysieke klachten, Gedachten, Gedragsproblemen, Gevoelloosheid, Hoog ademen, HSP - hooggevoeligheid, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensmissie, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Loslaten, Lusteloosheid, Mentale spanningen, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Onveilige hechting, Onverwerkte emoties, Onzekerheid, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, PTSS, Schaamte, Verdriet, Verlatingsangst, Verslaving, Zelfacceptatie, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (beweging), Mentale coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Via lichaamsgerichte therapie onderzoeken wij waar jij echt naar verlangt. Neem gerust contact op voor meer informatie. Vergoedingen zijn mogelijk.

Ik werk lichaamsgericht.
Je leert je lichaam, je gevoel en je eigen-wijsheid beter kennen. Middels oefeningen word je je bewust van je lichaam en de signalen die je lichaam geeft. Zo krijg je helder wat je patronen zijn en welke kanten van jezelf onderbelicht blijven. Je leert luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft en herkennen wanneer je uit balans dreigt te raken. Je leert af te stemmen op wat goed voor jou is, zodat je beter in staat bent de regie over je leven te pakken. Vaak voelen we een blokkade doordat we geleerd hebben onze kwetsbaarheid af te schermen en onze ware emoties terug te houden. Ons lichaam weerspiegelt onze mentale blokkades. Dit kan resulteren in chronische spierspanningen in het lichaam. Door middel van gerichte lichaams- en ademhalingsoefeningen komen de spanningen in het lichaam geleidelijk los. Hier vanuit kijken we naar vragen als wie ben ik? Wat wil ik echt? Waar ben ik goed in en krijg ik energie van?

Traumaverwerking:
Ken je het gevoel van AAN staan? Je ervaart dan stress, spanning, een gehaast gevoel. Of juist UIT staan? Je bent niet vooruit te branden, je hebt nergens zin in. Hier heeft het zenuwstelsel veel mee te maken. Via onder andere bewustwordingen, het vinden van jouw triggers en hulpbronnen gaan wij hiermee aan de slag.

Ik geef Somatic Experiencing (SE) sessies. Deze vinden plaats in mijn praktijkruimte. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor het werken met fysieke en psychologische symptomen van stress, shock en trauma. SE richt zich op het alsnog afronden van de natuurlijke reacties op ingrijpende gebeurtenissen en het begrijpelijk maken van onder andere gevoelens van onmacht en wanhoop. Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma. Alleen praten is niet voldoende. Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen.

Binnen de sessies maak ik ook gebruik van The Polyvagal Theory. Het autonome zenuwstelsel is georganiseerd rondom het thema veiligheid. De enige functie is jouw veiligheid zo goed mogelijk waarborgen. Dit doet jouw zenuwstelsel door te vechten, te vluchten of te bevriezen. Als het veilig is, dan kunnen wij ons als mensen verbinden met anderen.

Overspannen / Burn-out:
Wanneer je overspannen bent of in een burn-out zit is wandelcoaching een goed optie. Het brengt je uit je hoofd in je lichaam. Je kiest een gezonde aanpak van stress, waarbij je stap voor stap zowel fysiek, mentaal als emotioneel weer in balans raakt en in staat bent om je eigen weg te kiezen.

Ook als je vastloopt in je werk of in je persoonlijk leven kan wandelcoaching goed werken. Soms zie je de oplossing niet meer. Door inzicht en bewustwording kun je los komen van je patronen en deze veranderen.

Beroepsverenigingen

NOBCO
Vereniging van Integraal therapeuten (VIT)

Opleiding/cursussen

Pedagogiek (HBO) - NTI

Verlicht Werken coaching traject - Light works

Opleiding Somatic Experiencing (Lichaamsgerichte Trauma therapie) - Bodymind opleidingen

The Polyvagal Theory in therapy, Deb Dana - Rhythm of Regulations

Pre and prenatal trauma online cursus, Raja Selvam - Integral Somatic Psychology

Opleiding Systemisch coachen - Innerlijk Leider zijn

Kaart

Reviews

Kirsten

22-04-2021 09:37
Wat ik het meest aan Kalyani waardeer is haar echtheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Er zitten zoveel lagen in Somatic Experiencing Het echt tijd en ruimte nemer voor jezelf, bewust worden van wat er echt in je omgaat en de taal die je lichaam spreekt leren begrijpen om op die manier steeds dichter bij jezelf te komen. Ik raad het zeker aan.

Michelle

15-04-2021 19:51
Harstikke bedankt voor jouw warme, liefdevolle en geruststellende hulp. Sinds het begin van ons traject ben ik ontzettend gegroeid in het accepteren van wat er is en hoe ik ben. Hier heb jij mij elke keer weer mee geholpen door mij de ruimte en het vertrouwen te geven, die ik zo hard nodig had. Ik had mij geen fijnere begeleiding kunnen wensen. Dus mega bedankt.

Lotte

15-04-2021 19:50
Mijn sessies bij Kalyani hebben mij meer inzicht gegeven in mijn wensen en behoeftes. Ze nam echt de tijd en ruimte zodat ik kon luisteren naar mijn lijf en gevoel ipv dat ik mijn mind aan het woord liet. Kalyani voelde goed aan wanneer ik het nodig had om weer te 'zakken' zodat ik kon doorvoelen wat voor mij belangrijk is en tot inzicht kon komen. Ik vond het hele prettige sessies, dank je wel!

Schrijf een review 

Website

www.kalyani.nu