Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness - Diemen - Amsterdam - Kalyani Huisman
  • Kalyani Huisman
    Aanvullend vergoed

  • (8)
  • Diemen - Amsterdam
  • Lichaamsgerichte therapeut en mindfulness
  • € 90,00 per 1 uur

Stuur Kalyani Huisman een bericht

Boek een consult met Kalyani Huisman

Delen:

Over / Bio

Ik bied lichaamsgerichte therapie en coaching voor stress / angst klachten en traumaverwerking in Diemen / Amsterdam. Ik maak gebruik van de therapiemodellen Somatic Experiencing, The Polyvagal Theory, Innerlijk kind werk en systemisch werk. Vergoedingen mogelijk.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Hoe zou het zijn om weer je authentieke zelf te zijn en je vrij te voelen?

Ik help je door dit proces. Samen brengen wij je hoofd en lichaam weer in verbinding met elkaar.

Ik werk vanuit een holistisch perspectief met een verbinding tussen lichaam, geest, emoties, sensaties en bewustzijn. Mijn werk komt voort vanuit een diep verlangen naar een authentieke verbinding voor elk persoon op deze wereldbol.

Vanuit mijn rustige en betrokken houding creëer ik een ruimte waarin jij jezelf helemaal kan ont-dekken. Ik heb honderden mensen geholpen via individuele sessies, workshops en blogs om weer te kunnen genieten van het leven, om zichzelf te accepteren en dat te laten zien aan de wereld. Om niet meer vanuit angst maar vanuit vertrouwen te leven. Om de golven van het leven te surfen.

Ik werk vanuit mijn hart. Ik ben confronterend, open en geduldig als therapeut. Ik zie snel door je patronen heen. Op een warme en confronterende manier legt ik dit bloot zodat jij bewust wordt van patronen die je belemmeren. Samen onderzoeken wij en ervaar jij wat voor jou werkt. Ik neem de tijd en geef ruimte zodat jij de capaciteit kan vergroten om jouw sensaties en emoties te kunnen dragen. Je kan de golven in je leven nu surfen en wordt niet meer overweldigd door jouw gevoelens.

Je bent welkom voor een gratis kennismaking, neem gerust contact op.

Therapieën

Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Assertiviteitsbehandeling, Body Mind therapie, Burn out, Burn-out coaching, Burn-out coaching en vitaliteits coaching, Burn-out preventie, Burn-out therapie, Coaching, Coaching & Healing, Corona stress therapie, Familieopstellingen, Familieopstellingen Amsterdam, Geweldloze communicatie, Holistische therapie, Hooggevoeligheid, Hoogsensitiviteit coaching, Innerlijk kind therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamstherapie Amsterdam, Lifecoaching, Meditatie , Mind body coaching, Mindfulness, Mindfulness therapie Amsterdam, Mindfulness therapie bij PTSS, Personal coaching, Polyvagal theorie, Psychische klachten covid, Psychosociale therapie, Somatic Experiencing, Spirituele coach, Stress, Systeemwerk, Therapie, Traumatherapie, Traumawerk, Vitaliteitscoaching, Zelfcompassie training, Zijns georienteerde coaching.

Onderwerpen

Afwijzing, Agressie, Angst- paniekaanvallen, Angsten, Assertiviteitsklachten, Belemmerende overtuigingen, Beroepskeuze, Bewustwording, Bindingsangst, Blinde vlek, Blokkades, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Concentratieproblemen, Contact met lichaam, Eenzaamheid, Emotionele blokkades, Faalangst, Familieopstellingen, Futloos, Fysieke klachten, Gedachten, Gedragsproblemen, Gevoelloosheid, Hoog ademen, HSP - hooggevoeligheid, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Intuitieve ontwikkeling, Inzicht, Keuzestress, Laag zelfbeeld, Levensmissie, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Loslaten, Lusteloosheid, Mentale spanningen, Neerslachtig, Negatief zelfbeeld, Onveilige hechting, Onverwerkte emoties, Onzekerheid, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, PTSS, Schaamte, Verdriet, Verlatingsangst, Verslaving, Zelfacceptatie, Zelfvertrouwen, Zingevingsvragen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Creatief, Familie; karmisch; systemisch, Fysiek (beweging), Mentale coaching, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Via lichaamsgerichte therapie onderzoeken wij waar jij echt naar verlangt. Neem gerust contact op voor meer informatie. Vergoedingen zijn mogelijk.

Ik werk lichaamsgericht.
Je leert je lichaam, je gevoel en je eigen-wijsheid beter kennen. Middels oefeningen word je je bewust van je lichaam en de signalen die je lichaam geeft. Zo krijg je helder wat je patronen zijn en welke kanten van jezelf onderbelicht blijven. Je leert luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft en herkennen wanneer je uit balans dreigt te raken. Je leert af te stemmen op wat goed voor jou is, zodat je beter in staat bent de regie over je leven te pakken. Vaak voelen we een blokkade doordat we geleerd hebben onze kwetsbaarheid af te schermen en onze ware emoties terug te houden. Ons lichaam weerspiegelt onze mentale blokkades. Dit kan resulteren in chronische spierspanningen in het lichaam. Door middel van gerichte lichaams- en ademhalingsoefeningen komen de spanningen in het lichaam geleidelijk los. Hier vanuit kijken we naar vragen als wie ben ik? Wat wil ik echt? Waar ben ik goed in en krijg ik energie van?

Traumaverwerking:
Ken je het gevoel van AAN staan? Je ervaart dan stress, spanning, een gehaast gevoel. Of juist UIT staan? Je bent niet vooruit te branden, je hebt nergens zin in. Hier heeft het zenuwstelsel veel mee te maken. Via onder andere bewustwordingen, het vinden van jouw triggers en hulpbronnen gaan wij hiermee aan de slag.

Ik geef Somatic Experiencing (SE) sessies. Deze vinden plaats in mijn praktijkruimte. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor het werken met fysieke en psychologische symptomen van stress, shock en trauma. SE richt zich op het alsnog afronden van de natuurlijke reacties op ingrijpende gebeurtenissen en het begrijpelijk maken van onder andere gevoelens van onmacht en wanhoop. Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma. Alleen praten is niet voldoende. Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen.

Binnen de sessies maak ik ook gebruik van The Polyvagal Theory. Het autonome zenuwstelsel is georganiseerd rondom het thema veiligheid. De enige functie is jouw veiligheid zo goed mogelijk waarborgen. Dit doet jouw zenuwstelsel door te vechten, te vluchten of te bevriezen. Als het veilig is, dan kunnen wij ons als mensen verbinden met anderen.

Overspannen / Burn-out:
Wanneer je overspannen bent of in een burn-out zit kan lichaamsgerichte therapie helpend zijn. Het brengt je uit je hoofd in je lichaam. Je kiest een gezonde aanpak van stress, waarbij je stap voor stap zowel fysiek, mentaal als emotioneel weer in balans raakt en in staat bent om je eigen weg te kiezen.

Als je vastloopt in je werk of in je persoonlijk leven kan lichaamsgerichte coaching goed werken. Soms zie je de oplossing niet meer. Door inzicht en bewustwording kun je los komen van je patronen en deze veranderen.

Beroepsverenigingen

Vereniging van Integraal therapeuten (VIT)
RBCZ
SCAG klachtenregeling

Opleiding/cursussen

Pedagogiek (HBO) - NTI

Verlicht Werken coaching traject - Light works

Opleiding Somatic Experiencing (Lichaamsgerichte Trauma therapie) - Bodymind opleidingen

The Polyvagal Theory in therapy, Deb Dana - Rhythm of Regulations

Pre and prenatal trauma online cursus, Raja Selvam - Integral Somatic Psychology

Opleiding Systemisch coachen - Innerlijk Leider zijn

Opleiding SOMA Embodiment - Bodymind opleidingen (2023-2024)

Kaart

Reviews

Anoniem

17-02-2023 12:50
Ik ben heel blij met deze therapeut. Ik wist eigenlijk niet wat te
verwachten. De therapeut heeft alle tijd en ruimte gegeven om te wennen
aan de therapie, en aan mijn gevoel van veiligheid.  Ik had tijd nodig, denk ik, om te wennen aan deze soort therapie. Ik heb tijd en ruimte gekregen. Met uitleg op de juiste momenten. De therapeut voelt als een heel neutrale aanwezigheid. Zij komt niet met eigen meningen.

Ik ben gewend om een stevig deksel op mijn gevoelens te doen. Met deze therapie oefen ik in het toelaten van gevoelens/herbeleven van pijnlijke herinneringen. Ik hoop te leren om dit soort dingen meer toe te laten, en te verwerken, in het hier en nu.

Ik denk dat het een goede beslissing is dat ik er aan ben begonnen. Ik heb dit nooit eerder aangedurfd. Ik merk dat het ook een proces is van steeds dieper gaan. Ik vond alle sessies goed, en leerzaam. Maar toch, de laatste sessies kom ik meer tot de kern van mijn pijn. Ik wil er nu ook echt verder mee. Hoe pijnlijk ook.

Anoniem

07-09-2022 17:32
Lichaamsgerichte therapie helpt mij met bewustwording, het ervaren hoe ik in mijn lichaam leef en niet leef. Meer thuiskomen in mijn lichaam. Het besef dat waar het niet doorstroomt en dood voelt in mij dat daarin ook een levend verhaal aanwezig is. De therapie brengt mij dichterbij mijzelf en in het hier en nu. Bewustwording en accepteren. De ervaring dat ik keuzes moet en kan maken om op de weg naar mijzelf te kunnen blijven volgen.
Ik kan beter mijzelf ervaren en ontmoeten in contact met mijn lichaam en de verhalen die het heeft. Oude onervaren emoties ervaren en het besef dat dit er nu kan en mag zijn.
Ik ervaar de dichtbijheid en afstand bij Kalyani in balans en daardoor kan ik ook beter in mijn ruimte en bij mijn grens blijven. Kort en duidelijk en dat geeft rust. De rustige energie die zij uitstraalt ervaar ik als positief.

Myrthe

24-12-2021 12:34
Kalyani is ervaren, begaan, aanwezig en bekwaam. Ik voel mij vertrouwd en op mijn gemak bij haar. Ze weet als ik zelf nog geen antwoorden voel opkomen precies de juiste vragen te stellen of de juiste sturing te geven, waardoor ik er uiteindelijk toch bij kom. Ik vind haar heel natural en intuïtief, waardoor zij denk ik heel goed aanvoelt wat er nodig is.

Tijdens de therapie zelf, sta ik iedere keer weer te kijken van wat mijn lichaam allemaal te vertellen heeft. Dat het vanzelf begint te bewegen en dat er een antwoord komt als je de beweging
volgt. Er vallen hierdoor zoveel dingen op zijn plek, het geeft zoveel inzicht.
En het werkt door. Ik heb weer leren voelen. Ik voel grenzen en geef ze dan ook aan. Waar ik eerder heel vaak over mijn grenzen ging en liet gaan, denk ik ook dat ik ze echt veel minder duidelijk voelde. Nu voel ik meestal gelijk mijn lichaam ja of nee zeggen. Wanneer ik het niet voel, heb ik geleerd om te
vertrouwen op dat het antwoord later wel komt. Ik heb mezelf veel beter leren reguleren en meer vertrouwen gekregen in mezelf.

Djoeke

06-12-2021 10:03
Ik kwam bij Kalyani terecht, omdat ik na sessies bij een psycholoog, meer behoefte had aan lichaamsgerichte begeleiding. Zij leerde mij beter naar mijn lichaam luisteren, waardoor ik nu beter voel waar mijn grenzen liggen en wanneer ik uit balans raak. Daarnaast heeft zij mij ook tools geleerd die ik in het dagelijks leven zelfstandig kan toepassen. Zij heeft mij door verschillende methodes (zoal een familieopstelling ) nieuwe inzichten gegeven. Met haar geduld en openheid voelde ik mij echt gezien en gaf zij mij ruimte voor wat voor mij op dat moment nodig was.

Suzan

29-11-2021 12:51
De lichaamsgerichte therapie heeft mij inzicht gegeven in hoe emoties in je lichaam een plek zoeken.
Dat wat je voelt vaak een emotie is en geen lichamelijke klacht. Dat oude
patronen doorsudderen als je ze niet herkent. En dat ik het kan doorbreken.
Kalyani heeft een een lieve zorgzame energie. Zij is zeer professioneel en betrokken. Tevens zet ze mij weer op de rails als ik de bocht uitvlieg, relativeert het en brengt mij terug naar de essentie van het punt waar het over ging. Ze laat de emotie bij jou, begeleidt je erin en haalt de angel eruit waardoor ik er anders naar ging kijken en voelen. Ze is precies goed voor mij.

Kirsten

22-04-2021 09:37
Wat ik het meest aan Kalyani waardeer is haar echtheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Er zitten zoveel lagen in Somatic Experiencing Het echt tijd en ruimte nemer voor jezelf, bewust worden van wat er echt in je omgaat en de taal die je lichaam spreekt leren begrijpen om op die manier steeds dichter bij jezelf te komen. Ik raad het zeker aan.

Michelle

15-04-2021 19:51
Harstikke bedankt voor jouw warme, liefdevolle en geruststellende hulp. Sinds het begin van ons traject ben ik ontzettend gegroeid in het accepteren van wat er is en hoe ik ben. Hier heb jij mij elke keer weer mee geholpen door mij de ruimte en het vertrouwen te geven, die ik zo hard nodig had. Ik had mij geen fijnere begeleiding kunnen wensen. Dus mega bedankt.

Lotte

15-04-2021 19:50
Mijn sessies bij Kalyani hebben mij meer inzicht gegeven in mijn wensen en behoeftes. Ze nam echt de tijd en ruimte zodat ik kon luisteren naar mijn lijf en gevoel ipv dat ik mijn mind aan het woord liet. Kalyani voelde goed aan wanneer ik het nodig had om weer te 'zakken' zodat ik kon doorvoelen wat voor mij belangrijk is en tot inzicht kon komen. Ik vond het hele prettige sessies, dank je wel!

Schrijf een review