Lichaamsgerichte therapeut - Arnhem - Judith Konings Engelen
  • Judith Konings Engelen

  • (2)
  • Arnhem
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 75,00 per 1 uur

Stuur Judith Konings Engelen een bericht

Boek een consult met Judith Konings Engelen

Delen:

Over / Bio

Aromatherapie - Natuurgeneeskunde - Lichaamsgerichte therapie Arnhem

Lichaamsgerichte therapie & aroma-massagetherapie met ondersteuning van geluidstherapie en medisch-therapeutische toepassingen van etherische oliën en lagere geluidsgolven. Aromatherapie is het therapeutisch toepassen van aroma' s - of, zoals therapeuten ze noemen: etherische oliën. Dit zijn de geurstoffen van planten die door distillatie aan de plant onttrokken worden. Deze ‘oliën’ hebben allerlei verschillende geneeskrachtige toepassingen. Aromatherapie kan middels massage of inhalatie toegepast worden, in de praktijk gebeurd standaard beiden. De oliën die gebruikt worden tijdens een behandeling worden per individu en afhankelijk van de klacht gekozen.

Behandelingen bij Mass-ence zijn gebaseerd op drie verschillende principes; de geneeskrachtige werking van de etherische oliën, de helende en ontspannende werking van verschillende massage technieken en de toepassing van geluidsfrequenties (Physio Acoustische Therapie). Deze drie principes maken de behandelingen ‘holistisch’; dat wil zeggen ‘de hele mens’. Door intense ontspanning ontstaat rust en kunnen er allerlei processen weer beter op gang komen, het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.

Aan chronische pijn valt vaak veel te doen, op zijn minst kan het beter draagbaar gemaakt worden. De combinatie van deze drie technieken – Geur, Geluid en Massage - activeren op een heel diep niveau verbetering, de praktijk resultaten van de afgelopen jaren liegen er dan ook niet om. Er is vaak veel meer mogelijk dan u dacht, bij chronische pijn.

Over mij. Ik ben Judith Konings-Engelen, geboren op 12 april 1967, wonend en werkend in Arnhem.
Middels een omweg van kunstacademie naar communicatiewetenschap en vervolgens horecaondernemer ben ik in het millenium gaan bijscholen op een andere weg; ik deed een natuurgeneeskundige hbo opleiding in aromatherapie.

Omdat de massage module in die opleiding smaakte naar meer en ik een goede, degelijke basis wilde hebben deed ik de opleiding sportmassage erachteraan. Meteen daarna de basis medische kennis gehaald en toen was ik breed genoeg onderlegd om allerlei interessante bijscholingen te volgen, terwijl ik vanaf 2006 mijn praktijk aan huis gebouwd had.

Met de Europese regelvorming werd het noodzakelijk de basis medische kennis nog eens over te doen, zo’n kleine 10 jaar later, deze keer een ‘bachelor’. Omdat ik ook mijn zinnen gezet had op lichaamsgericht coaching heb ik daar meteen maar de basis psychosociale kennis bachelor bij gehaald. De maand waarin mijn vervolgopleiding LG coaching begon werd er een agressieve borstkanker geconstateerd en ging ik een traject in wat uiteindelijk ruim zes jaar zou duren.
Het lichaamsgericht coach werk vraagt om veel zelfonderzoek en het was een mooi traject om te combineren met het oncologische traject; het heeft me heel erg geholpen de focus naar me zelf te verleggen, wat ik als heel helend ervaren heb. De diepte zocht ik nog iets verder op met systemische massage en heb daartoe in Rotterdam bij Connie van den Arend de tiendaagse training ‘het roepen van de ziel’ gevolgd.

Mijn aromatherapeutische toepassingen zijn na ruim twintig jaar geïntegreerd in wat ik weet van de band die ons bewustzijn heeft met ons lichaam; deze band te onderzoeken, met geurige oliën levert een vergroting van het lichaamsbewustzijn op, op heel mooie, per persoon unieke wijze.

Therapieën

Lichaamsgerichte therapie, Aromatherapie, Healer, Healing, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte therapie, Lichaamstherapie Arnhem, Lichaamswerk, Narcisme, Natuurgeneeskunde.

Onderwerpen

Afwijzing, Allergie, Angsstoornissen, Assertiviteitsklachten, Balans, Belemmerende overtuigingen, Bewustwording, Bewustzijns ontwikkeling, Blokkades, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Corona stress, Energetische blokkades, Fysieke klachten, Grenzen aangeven, Hoofdpijn en migraine, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Posttraumatische stress.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Energetisch; healing, Fysiek (aanraking), Non dualiteit; eenheidsbewustzijn.

Meer over werkwijze

Speerpunten in mijn behandelingen zijn pijn en chronische pijn; hoe kun je je daartoe verhouden? Wat ligt er in het lichamelijke aan emotionele lading onder? Waar kun je loslaten en waar dien je te doorvoelen. Het is geen werk wat ik ‘doe’, het is een samengaan van masseur en cliënt waarbij de masseur kan gidsen en de cliënt bewuster wordt van het lijf, de bijbehorende karakterstructuren, de beperkingen en de mogelijkheden. Een lijfelijke zoektocht naar het zelf, waarbij valkuilen voor lichamelijke beperkingen beter begrepen kunnen worden en de algehele draagkracht van een cliënt ten goede kunnen komen.

Door de uitgebreide studies en mijn aansluiting bij een erkende beroepsvereniging mag ik voor de verzekeraar een declaratie uitschrijven, waarmee de cliënt een deel van de behandeling vergoed krijgt.

Inmiddels geef ik al een aantal jaar les aan zorgverleners, bij het bedrijf Barry Emons, aangepast spelmateriaal. De insteek van dit bedrijf is belevingsgericht zorg en ik neem hierin het geurige gedeelte voor mijn rekening, waarin ik een volledig dagdeel wijdt aan de veilige en verantwoorde implementatie van etherische oliën op de zorg werkvloer. In dit werk zit oneindig veel liefde; het is echt heel erg boeiend om, bijvoorbeeld op locatie in verpleegtehuizen, met staff en zorgpersoneel te gaan kijken naar oplossingen in de vorm van geuren.

Kaart

Reviews

Margreet Centen

25-01-2022 13:45
Fijne massage in een warme sfeer. Heel helpend.

Kim van S

16-04-2021 23:34
En Judith Konings-Engelen is goed!!!! Kan het zeer aanraden om op haar behandeltafel of stoel te gaan liggen/zitten.

Schrijf een review