It’s Just Therapy
Natuurgeneeskundig therapeut - Bilthoven - Jolanda Robert
  • Jolanda Robert

  • Bilthoven
  • Natuurgeneeskundig therapeut
  • € 65,00 per 60 min therapie wordt vergoed in het aanvullende pakket afhankelijk van de verzekeraar.

Stuur Jolanda Robert een bericht

Boek een consult met Jolanda Robert

Delen:

Over / Bio

Ik ben Jolanda Robert , Ik werkte tot halverwege 2017 als onderzoeksmedewerker in diverse functies bij het RIVM en Intravacc. in Bilthoven.  Naast deze werkzaamheden had ik al sinds mijn tienerjaren grote interesse in alternatieve geneeswijze en het zelfhelend vermogen van de mens. Door de jaren heen kwam ik daardoor in aanraking met Reiki, Jungiaanse Astrologie en psychologie, diverse vormen van Yoga, Aromatherapie, Edelsteenmassage en Holistic Pulsing. Op deze gebieden heb ik dan ook diverse opleidingen en of cursussen gevolgd.
Ik gaf een aantal jaren Raja Yoga en meditatielessen aan volwassene en kinderen. Met alle kennis die ik had opgedaan wilde ik serieus een carriere swith maken dat maakte dat ik in 2010 de opleiding tot Holistisch massage therapeut startte.  In juli 2014 behaalde ik het diploma tot Holistische Massage Therapeut.
Sinds 2008 werkte ik als masseur aan huis. Om vanaf  april 2012 een dag in de week in mijn praktijk  te werken naast mijn baan als onderzoeksmedewerker. In augustus 2017 nam ik ontslag bij mijn werkgever. Sindsdien werk ik dagelijks als massage therapeut in mijn praktijk of bij mensen thuis. Daarnaast werk ik op aanvraag als stoelmasseur bij bedrijven en/of evenementen. Natuurlijk blijf ik mezelf bijscholen op vele vlakken van dit vak en daarbuiten. Per oktober 2019 start ik met de opleiding acupunctuur ik zie het als een mooie uitbreiding op mijn huidige vak.
Sinds begin 2018 geef ik af en toe massage cursusdagen  Geweldig om mijn kennis door te geven aan vakgenoten en beginnende masseurs.  
Tijdens mijn opleiding bij Holos begon ik te ervaren wat er was te voelen in mij. In plaatst van het denken te verklaren.  Door dit proces,om te ervaren en te voelen wat er aanwezig is. Kreeg al het geleerde voor mij een andere betekenis. Hierdoor ging ik voelen dat lichaamstaal zuiver en oprecht is. Daar bij stil staan en de vertaalslag maken naar inzicht en bewustwording is prachtig. Elke dag mag ik mij daarin oefenen. Mezelf verder ontwikkelen en het is prachtig om te zien hoe kloppend alles dan wordt. Mijn kinderen de mensen om me heen zijn hierin hele mooie spiegels. In mijn sessies begeleid ik mijn cliënten op basis van veiligheid en wezenlijk contact. Dit met aandacht en respect voor de persoonlijke beleving. Ik werk vanuit het uitgangspunt dat iedereen goed is zoals hij of zij is.

Therapieën

Natuurgeneeskunde, Aromatherapie, Coaching, Energetische therapie, Holistic Pulsing , Holistische therapie, Klankschalen, Massage, Massage therapie, Reiki 2, Therapie.

Onderwerpen

ADHD, Balans, Bewustzijns ontwikkeling, Burn out, Chronische pijn, Chronische vermoeidheid, Contact met lichaam, Energetische balans, Fybromyalgie, Fysieke balans, Fysieke klachten, Gezondheidsproblemen, Hoofdpijn en migraine, In hoofd zitten, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke klachten, Lichamelijke stress, Overspannen, Persoonlijke ontwikkeling, Spanningen, Stress, Veel denken, Voelen.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Energetisch; healing, Fysiek (aanraking), Lichaamsgericht.

Meer over werkwijze

Ik geeft therapeutische massage sessies vanuit de holistische visie waarbij de nadruk niet ligt bij het wegnemen van een klacht of om iets te willen veranderen maar meer op het ervaren en het bewust worden. In de Holistische visie wordt de mens als één geheel gezien, zowel fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal als spiritueel. Een klacht ontstaat niet toevallig, het is een uitdrukking van wat er in je lichaam is, bewust of onbewust. Iedereen kent wel bijvoorbeeld spierpijn na flink sporten.

Spanningen, verdriet of angst zijn echter emoties die zich in je lichaam vast kunnen zetten en op den duur lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. De signalen die je lichaam geeft kun je aangrijpen om te gaan ontdekken wat je lichaam te vertellen heeft. Elk mens ervaart in zijn leven kortere of langere perioden van uit balans zijn. Ons lichaam weerspiegelt hoe we ons van binnen voelen. Bij een massage wordt er vaak ook een diepere laag geraakt. Door je bewust te worden van wat er bij jou speelt en te accepteren hoe je, je op dit moment voelt of hoe je leven er op dit moment uit ziet. Dan kan er ruimte ontstaat. Vanuit die ruimte krijg je soms andere inzichten in je leven en maak je soms andere keuzes of zet je andere stappen.

De holistische benadering en de massage stimuleert het zelf helend vermogen van het lichaam. Waarbij de cliënt zijn/haar eigen verantwoordelijkheid draagt . Massage heeft invloed op huid, spieren en gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals zenuwen, bloedsomloop en de hormoonhuishouding. Bloed, lymfe en energie worden door een massage weer in beweging gebracht. Dit kan ontspannen maar de massage kan je ook in contact brengen met je pijn, je vermoeidheid of met blokkades in je lichaam en je bewuster maken van wat aan de oorsprong van de onbalans ligt.

Beroepsverenigingen

VNT en HOLOS

Opleiding/cursussen

Holistische massage therapie HOLOS Utrecht
Specialisatie Massage bij Kanker Instituur massage bij Kanker
Lomi Lomi Zonnevlechtopleidingen

Testimonials

Kaart

Reviews

Wees de eerste om een review te schrijven.

Schrijf een review 

Website

www.joshanti.nl