IFS therapeut - Vught - Jeanne Estourgie
  • Jeanne Estourgie
    Aanvullend vergoed

  • (6)
  • Vught
  • IFS therapeut
  • € 108,00 per uur

Stuur Jeanne Estourgie een bericht

Boek een consult met Jeanne Estourgie

Delen:

Over / Bio

Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in marketing management en via een zijstap als verandermanager ben ik mij vanaf 2014 gaan specialiseren als coach, trainer en therapeut op gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Als eerste startte ik destijds met een hbo-opleiding voor Psychosociaal Therapeut. Ik raakte direct enorm geboeid door hoe wij als 'sociale wezens' in elkaar zitten en vooral ook hoe ons brein werkt. Ik vond dat met name zo fascinerend omdat alles veel logischer werd. Die interesse is altijd gebleven en heeft ervoor gezorgd dat ik me steeds verder ben gaan verdiepen.

Ergens in 2018 werd ik getipt op het boek "traumasporen" van Bessel van der Kolk. In dit boek wordt in detail een nieuwe kijk op trauma beschreven: wat is het precies, wat doet het met ons brein en hoe belangrijk het is om voor herstel ook lichaamsgericht te werken. Om te herstellen van trauma, is toegang tot het impliciete geheugen nodig en dat kan alleen via het lichaam. Het is juist niet de bedoeling om trauma te 'verwerken' maar om het geheugen te 'herschrijven'.

Vanaf dat moment wist ik dat ik mij als TRAUMATHERAPEUT wilde specialiseren. Alle opleidingen die ik nadien heb gedaan zijn hierop gericht: Internal Family Systems (IFS), Somatic Experiencing, MindEyePower, Ademcoaching en Emotiecoaching. De "kern" is steeds dat je inzicht krijgt in je eigen systeem, dat je de 'interne verbroken verbindingen' weer herstelt en zelf weer meer aan het stuur komt (zelfleiderschap). Dit helende proces gaat altijd hand in hand met de ontwikkeling van zelfliefde en zelfcompassie.

Ik vind het een voorrecht dat ik deze kennis over mag brengen en dat ik iets mag aanreiken waardoor de ander weer grip krijgt op zijn/haar eigen leven en weer ontzag en waardering gaat krijgen voor het 'vernuft' van het eigen systeem. Dat de ander gaat ervaren wat het enorme potentieel is van Zelf.

Therapieën

IFS (Internal Family System), ACT Therapie, Burn-out therapie, Coaching, Executive coaching, Geweldloze communicatie, IFS (Internal Family System), Lifecoaching, Millenial Coaching, Online coaching en therapie, Persoonlijk leiderschap, Polyvagal theorie, Psychosociale therapie, PTSS en Trauma, Somatic Experiencing, Stress, Therapie online, Transformatieve coaching, Traumatherapie.

Onderwerpen

Afwijzing, Angsten, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijns ontwikkeling, Bindingsangst, Boosheid, Burn out, Communicatieproblemen, Conflicten, Depressie, Eigenwaarde, Emotioneel, Gedachten, Gedragspatronen, Grenzen aangeven, Hechtingsproblematiek, In hoofd zitten, Innerlijke kracht, Innerlijke motivatie, Innerlijke strijd, Inzicht, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Mentale spanningen, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Onverwerkte emoties, Onzekerheid, Overspannen, Overtuigingen, Perfectionisme, Persoonlijke ontwikkeling, Piekeren, Potentieel, Psychische klachten, Schaamte, Schuldgevoel, Somberheid, Spanningen, Stress, Teveel in hoofd, Transformatie, Verlatingsangst, Verlegenheid, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfvertrouwen.

Werkwijze

Psychologisch; Coaching, Familie; karmisch; systemisch, Lichaamsgericht, Mentale coaching.

Meer over werkwijze

In de basis ben ik opgeleid als psychosociaal therapeut met als specialisatie diverse methodes die bewezen effect hebben bij stagnatie zoals trauma en burn-out. Hierdoor kan ik via diverse 'ingangen' werken: mentaal, emotioneel en fysiek. Ik werk voornamelijk met Internal Family Systems (IFS), Somatic Experiencing (SE), Polyvagaaltherapie, ACT en Mind Eye Power (MEP). Al deze benaderingen zijn 'Mindfulness-based", in die zin dat ze gericht zijn op acceptatie en waardering. Wij willen niet alleen 'extern' als mens gezien worden; ook intern willen verschillende delen van onze persoonlijkheid erbij horen en een gewaardeerd lid zijn van de 'interne familie". Het is juist deze integratie die leidt tot transformatie en geluk. Als je eenmaal weet hoe ons systeem werkt, is alles eigenlijk logisch.

Beroepsverenigingen

NFG
RBZC
IFS Institute

Opleiding/cursussen

Psychosociaal Therapeut bij Psychodidact, Internal Family Systems level 1 en 2 (IFS) bij Life architect, Somatic Experience bij Body Mind, Trauma Essentials bij Open Mind, Mind Eye Power (Basic en Advanced) bij Jacqueline Venbrux, Holistic Breathing bij Herleva, Geweldloze Communicatie bij Human Dimensies, Emotiecoaching bij Vera Helleman, Non-verbale Video Analyse bij Innerscore,

Testimonials

"Jeanne ervaar ik als een heel goede, ervaren coach. Jeanne is nuchter, aandachtig en komt tot de kern. Ook als je met een overvloed aan onderwerpen of chaos komt. Het is heel (glas)helder. Het geeft mij meer ontspanning, rust, inzicht en ook wat meer energie. Ook geeft Jeanne feedback in wat ze ziet: je uitdrukking, stem, hoe je erbij zit. En met name feedback over wat ze ziet hoe je vooruitgang boekt. Haar complimenten daarin, zijn prettig en waardevol" (anoniem, ondernemer, vrouw, 47 jaar).

"Life changer! Mijn perfectionisme zat me al jaren in de weg. Samen met Jeanne heb ik deze weten om te buigen naar nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen. Jeanne zorgt voor een hele fijne vertrouwde omgeving waarin de stap naar je kern minder spannend wordt. Haar pragmatische aanpak en haar luisterend oor, zorgden ervoor dat ik veel krachtiger in mijn werk sta. Ik heb nu tools waar ik altijd op terug kan vallen" (anoniem, teamleider, man 30 jaar).

Kaart

Reviews

Paul

02-02-2023 12:46
Eerst een stevige huwelijkscrisis. Daarna geveld door long covid, met een gevoel misschien wel autistisch te zijn...Hoog tijd om uit te zoeken wat er echt aan de hand is. Waar lekt energie weg? Waarom raakte ik mezelf kwijt in mijn relatie? Jeanne heeft me geleerd en voorgeleefd hoe ik naar binnen kan gaan, te voelen, een inwendige dialoog te voeren en mezelf terug te vinden: ik was niet autistisch, ik ben weer ik, en die was ik kwijt.

Marion

29-12-2022 15:57
In de eerste plaats vind ik je een fijn mens. Je straalt rust uit, kan goed luisteren en geeft het gevoel dat alles goed is. Ook als je nog niet precies weet wat de kern is van wat je wil bespreken en het voelt als een chaos in je hoofd. Je hebt veel kennis van verschillende methoden. Dat vond ik fijn: de afwisseling van praten, oefeningen en ook de aandacht voor je lijf. Na elke afspraak voelde ik me energieker dan ervoor. Je bent in je aanpak en adviezen praktisch en gericht op het hier en nu met aandacht en respect voor je levenspad. Daardoor heb ik veel concrete handvatten waar ik mee verder kan. Ik hoop met deze handvatten meer in verbinding te blijven met mezelf, ook in ingewikkelde situaties

Els

29-12-2022 15:53
Jeanne neemt je mee op reis in het oerwoud van emoties, gevoelens, gedachten, overtuigingen en angsten. Mede door haar rust, kennis en ervaring kom je tot de kern en kun je met de aangeboden handvatten zelf aan de slag gaan. Je leert jezelf beter kennen en er ontstaat weer structuur en ruimte. Jeanne creëert een veilige, warme omgeving om dit te doen waardoor je helemaal jezelf kunt zijn.

Carlijn

29-12-2022 15:52
eanne heeft mij ontzettend geholpen in de periode dat ik de grip kwijt was en totaal niet lekker in mijn vel zat. De fijne gesprekken die we samen hebben gevoerd, de oefeningen, feedback en haar altijd nuchtere en positieve benaderingen, hebben mij geleerd om de controle weer terug in eigen handen te krijgen. Jeanne straalt kalmte, positiviteit en rust uit, waardoor ik me direct bij haar op m’n gemak voelde. De waardevolle feedback die ze je keer op keer geeft, helpt je om je energie en rust weer terug te vinden!

Annemiek

29-12-2022 15:50
Enigszins sceptisch ging ik mijn eerste gesprek in met Jeanne, maar wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan! Dankzij Jeanne heb ik diverse tools gekregen waarmee ik dagdagelijks mezelf kan verbeteren en aan mezelf kan (blijven) werken. Haar luisterende oor, open en eerlijke blik en de rust en kalmte die zij uitstraalt, waren voor mij zo’n match waardoor ik me er volledig aan kon overgeven en door dit traject een nog betere versie van mezelf heb kunnen worden voor nu én voor in de toekomst

Jessica

29-12-2022 15:32
Bij Jeanne krijg je de ruimte om jezelf te ontmoeten en daarbij zorgt zij heel goed voor jou en jouw internal familysystem

Schrijf een review 

Website

www.kerncoach.nu