Psychosociaal therapeut - Driebergen - Iris Verhoeven
  • Iris Verhoeven

  • (1)
  • Driebergen
  • Psychosociaal therapeut
  • € 100,00 per 1 tot 1,5 uur, deels vergoed bij aanvullende verzekering

Stuur Iris Verhoeven een bericht

Boek een consult met Iris Verhoeven

Delen:

Over / Bio

Mijn naam is Iris Verhoeven. Ik ben psychosociaal therapeut en ik begeleid volwassenen die zijn opgegroeid met ouders met psychische problemen of een verslaving, oftewel volwassen KOPP-kinderen.

Zelf ben ik opgegroeid als KOPP-kind met ouders met psychische problemen zonder diagnose. Dat betekent dat de meeste problemen zich achter de voordeur afspeelden, en dat dat voor de buitenwereld niet zichtbaar was. Al sinds vrij jonge leeftijd heb ik gezocht naar hoe het nu precies kwam dat ik moeite had met mijn grenzen aangeven, dat ik zo makkelijk plaats maakte voor een ander, zo sensitief ben voor wat mijn omgeving nodig heeft en daarvoor mijn eigen behoeften en verlangens opzij schoof. De ontdekking dat mijn beide ouders een psychische problematiek hadden, heeft daarin veel duidelijkheid gebracht. Doordat ik eindelijk begreep waardoor ik ben zoals ik ben, heb ik stappen kunnen nemen om mijn eigen leven vorm te geven, en meer los te komen van mijn ouders. De opleidingen die ik volgde, hebben me veel geleerd over mijn eigen proces, en gaven me de mogelijkheid om als therapeut te werken met mensen die de thema's van volwassen KOPP/KOV-kinderen zo goed kennen.

Therapieën

Psychosociale therapie, KOPP, kind van ouders met psychische problemen.

Onderwerpen

KOPP (kind van ouders met psychische problemen).

Werkwijze

Familie; karmisch; systemisch, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Waar je vandaan komt en hoe je daarop hebt gereageerd, vertelt je veel over wie je nu bent. Wanneer je bent opgegroeid in een gezin waar psychische problemen of een verslaving speelden, zijn er een aantal overkoepelende thema's, waarin je je als volwassen KOPP/KOV-kind zult herkennen. Vanuit gedegen opleidingen tot therapeut en ook vanuit mijn eigen ervaring begeleid ik je op een liefdevolle en soms ook confronterende manier om meer vrijheid in je leven te vinden, en je eigen keuzes te maken. Daarvoor maak ik gebruik van mijn ervaring en training in systemisch werk en familieopstellingen, NLP en transactionele analyse. Ik werk inzichtgevend en ervaringsgericht, met overlevingsstrategieën en trauma, om zo je gezonde deel te versterken en wat meer los te komen van de loyaliteit naar je ouders.

Beroepsverenigingen

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVPA en RBCZ. Daarnaast neem ik deel aan de ethische code van Phoenix Opleidingen.

Opleiding/cursussen

Tweedaagse relatieworkshop - Phoenix Opleidingen
Driejarige opleiding in communicatie - Phoenix Opleidingen
Systemisch werk - Phoenix Opleidingen
De Maskermaker - Phoenix Opleidingen
Rouw en ritueel - Phoenix Opleidingen
EFT relatietherapie - Stichting EFT
De relatie als spiegel - opleiding relatietherapie - Phoenix Opleidingen

Testimonials

“Ik wil je bedanken voor de begeleiding. Jij bent doorgedrongen tot een laag waar ik voorheen met psychotherapeuten niet kwam. Dat kwam mede door het werken met familieopstellingen, maar ook doordat ik het gevoel heb dat je mij echt ziet.” Karsten, 51 jaar

“In het “midden” van mijn leven worstelde ik vooral met een stuk identiteit; wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heeft mij gevormd en is deze vorm ook wat mij nu, en in de toekomst past? Met deze vragen ben ik bij Iris gekomen om samen op te lopen en te onderzoeken.
Het heeft mij vooral opgeleverd dat ik een helder inzicht heb verkregen in hoe ik mij verhoud tot mijzelf, tot anderen maar ook tot de wereld in algemene zin. Wat zijn mijn onbewuste patronen? Voorheen konden die patronen mij blijven overvallen en verbazen. Ik heb inzicht gekregen in oude patronen die nog steeds hardnekkig bleken, maar vanuit een bepaalde mate van onderbewuste toch de regie over mijn leven konden voeren.
Bewust heb ik gezocht naar iemand die enerzijds begrijpt in welk type systeem ik ben opgegroeid maar ook tegengesteld is aan mijn karakter. Ben ik altijd snel en met een sterke voorwaartse beweging; is Iris vanuit rust en kalmte absoluut een opponent van mij. Daarnaast weet Iris een zeer goede sfeer te creëren waarbinnen kwetsbaarheid er mag zijn. Iris weet vanuit een sterk spiegelend vermogen alle thema’s te benoemen die ik wellicht liever uit de weg ging.”
Beate, 41 jaar

“Afgelopen maanden heb ik diverse gesprekken met Iris mogen voeren. Door het vertrouwde en veilige gevoel heb ik snel stappen kunnen maken en ook durven nemen. In Iris vond ik iemand die samen met mij de weg schoonveegde zodat mijn pad weer zichtbaar werd.
Als mensen mij vroegen hoe ik mij voelde gaf ik altijd aan dat ik net een zwemmend hondje was op de grote oceaan. Continu zoekende naar een stukje drijfhout om me aan vast te klampen, tot ook deze weer zonk.
Door onze gesprekken heb ik nu meer vastigheid gevonden. Ik weet waar ik naar toe ga en probeer niet alle ballen meer in de lucht te houden, maar kijk meer naar wat ik zelf nodig heb. Ik heb vastigheid/bevestiging gevonden in mijn zoektocht.
Vooral het leggen van de vinger op een zere plek, heeft mij erg geholpen. Door een opstelling kwam ik er achter dat ik iets bij mijn vader zocht, wat hij mij niet meer kan geven. Nu weet ik wat hij voelde en kan ik het afronden en heb ik het een plek kunnen geven. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dit gun ik iedereen.”
Marja Vlaanderen, 54 jaar

"Samen met jou heb ik een weg bewandeld die er voor heeft gezorgd dat de laatste puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen. Dat ik heb ingezien wat er in mijn jeugd gebeurd is, heb kunnen accepteren Ik heb van jou geleerd om los te laten en van je zelf te houden. Meer genieten van de kleine dingen en het hoeft niet altijd perfect. De weg van het leven is nu eenmaal niet altijd perfect en zo makkelijk! Ook als representant voelde ik me helemaal thuis en ook daar voel ik heling en dat ik echt niet de enige ben. Ik heb een fijne tijd bij jou gehad en ik weet ook dat er nog veel verdiet zit in mij! Alles komt op zijn tijd. Bedankt voor jou helende weg, Iris. Een krachtige vrouw,met een behoorlijke rugtas, die zich open stelt voor lotgenoten en dat doe je fantastisch! Bedankt dat jij even op mijn pad kwam."
anoniem 46 jaar

Kaart

Reviews

Karsten

24-09-2021 16:20
“Ik wil je bedanken voor de begeleiding. Jij bent doorgedrongen tot een laag waar ik voorheen met psychotherapeuten niet kwam. Dat kwam mede door het werken met familieopstellingen, maar ook doordat ik het gevoel heb dat je mij echt ziet.” Karsten, 51 jaar

Schrijf een review 

Website

www.dehelendeweg.com