It’s Just Therapy
Lichaamsgerichte therapeut - DenHelder en Texel - Ineke Dekker
  • Ineke Dekker

  • (3)
  • DenHelder en Texel
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 70,00 per 1,5 uur kennismakingssessie 35 euro, aanvullend vergoed

Stuur Ineke Dekker een bericht

Boek een consult met Ineke Dekker

Delen:

Over / Bio

In september 2018 heb ik de 4-jarige HBO opleiding voor biodynamische therapie afgerond bij het Nederlands instituut voor biodynamische psychologie (NIB) en werk sindsdien als geregistreerd lichaamsgeoriënteerde (psycho) therapeut.
Daarvoor was ik werkzaam in de zorg.
Ik ben de opleiding tot biodynamisch therapeut gaan doen omdat de lichaamsgeoriënteerde therapie voor mezelf heel bevrijdend heeft gewerkt, met name door de liefdevolle, onderzoekende benadering.
Ik werd bewust van patronen die niet hulpvol waren voor mij. Ik ontdekte dat alles wat ik nodig had om mij een completer mens te voelen al aanwezig was in mijzelf en kreeg steeds meer toegang tot mijn eigen levensenergie.
Ik wandel graag een stukje mee op jou pad, je bent welkom! De sessies worden meestal aanvullend vergoed. Ook Online!

Therapieën

Lichaamsgerichte Therapie, Biodynamische therapie , Burn-out coaching, Burn-out preventie, Coaching via Skype/Zoom, Focussing, Holistische therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Lichaamsgerichte Therapie, Lichaamswerk, Massage, Massage therapie, Meditatie , Meditatie Training, Mind body coaching, Online therapie, , Stress, Therapie online, Trauma en PTSS, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Afgewezen, Afwijzing, Angst- sociale angst, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijn, Blinde vlek, Boosheid, Burn out, Chronische vermoeidheid, Communicatieproblemen, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotioneel, Emotionele blokkades, Grenzen aangeven, Groei, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Inzicht, Karakterstructuur, Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Loslaten, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nerveus, Nervositeit, Onrust, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onzekerheid, Overspannen, Paniekaanvallen, Persoonlijke ontwikkeling, Psychische klachten, Rigiditeit, Teveel in hoofd, Veel denken, Verdriet, Verlatingsangst, Verlegenheid, Voelen, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfontplooiing, Zelfsabotage.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (aanraking), Lichaamsgericht, Mentale coaching, Met apparaat, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Alles wat nodig is om je een compleet mens te voelen zit al in je; we hebben er alleen niet altijd toegang toe. Biodynamische therapie kan je helpen weer in contact te komen met je eigen levensenergie. Minder in het hoofd en meer je lichaam voelen.
De combinatie van praten, psycho-educatie, bewustzijn van je adem, korte meditaties, visualisatie, inzichtgevende oefeningen en massages (kan met kleding aan) kunnen een fijne steun in de rug zijn om meer lichaamsbewust te worden. Je krijgt meer inzicht in de patronen die niet meer hulpvol voor je zijn.

Beroepsverenigingen

SBLP/RBCZ

Opleiding/cursussen

2018 :NIB amsterdam Nederlands instituut voor biodynamische psychologie. HBO geaccrediteerd.
2017-2018 plato-eisen
Psychosociale basiskennis Conamore Adam
Medische basiskennis Conamore
Imaginatie bij Jan Taal
Focusing voor therapeuten 2 jaarlijkse studie bij Focuscentrum Aafien de Vries (nog niet afgerond)
Symbiose en Narcisme bij Bodymind opleidingen
Overdracht en tegenoverdracht Anita de Nennie
Compassie training en mindfulness in contact bij van daar naar hier Coby Dekker
trainingen online van Pat Ogden, traumatherapeut

Testimonials

Man van 59;
Altijd heb ik fijne gesprekken, verhelderende oefeningen en een korte meditatie. samen met de massage die ik vaak krijg voel ik me na afloop weer één geheel, hoofd en lichaam verbonden.
Vrouw van 34;
Ik heb veel steun ervaren bij de therapie van Ineke. Ik ben blij dat ik haar gevonden heb! Tijdens de therapie had ik gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Het heeft me gesterkt en wijzer gemaakt. Nu kan ik op
mijn eigen kracht verder. Ik heb geleerd om dat ik kan vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten. Mijn antenne is veel meer gericht naar binnen, naar wat voor mij belangrijk is.
Vrouw van 62:
De inzichten uit de biodynamische therapie van Ineke hebben mij geholpen om in contact te zijn en te blijven met mijn innerlijke werkelijke zijn. De massages droegen bij om mijn levensenergie te laten stromen en mijn levenskracht te kunnen voelen. Ineke hiep mij om mij los te kunnen maken van opgebouwde spanningen zodat ik verbinding kon maken met mijn innerlijke gevoelens en emoties. Vastgelopen patronen en verlangens uit mijn verleden hiep zij herkennen, omarmen en omzetten naar vitaliteit en positieve bruikbare kracht en energie. Ineke inspireert en voedt mij op mijn pad van persoonlijke groei en levenskracht in volle vrijheid en onafhankelijkheid.
Vrouw van 27:
Ik wordt steeds meer bewust van mijn patronen en dat ik daar niet meer mee hoef samen te vallen ik kan er steeds beter ruimte tussen laten. Dat ik mag zijn wie ik ben met alles wat ik meeneem, dat is echt voelbaar. Ineke helpt me om erop te vertrouwen dat ik niet aan bepaalde eis hoeft te voldoen en mijn eigen tempo mag volgen, stapje voor stapje. , niet teveel ineens want dat is wel mijn valkuil, de hoge eisen die ik aan mezelf stel. Door deze therapie leer ik dat beter te zien en vooral te laten!
Vrouw 46 jaar:
Ik zorg altijd voor anderen en vergat mijzelf tot het niet meer ging en het echt anders moest. (burn out). Ik leer nu dat ik het ook echt waard ben om heel goed voor mijzelf te zorgen en krijg steeds meer inzicht en begrip in en voor mezelf.
Ik kan deze therapie bij Ineke zeker aanraden!

Kaart

Reviews

Zandra de vries

15-03-2020 17:06
Ik heb veel steun ervaren bij de therapie van Ineke. Ik was in een periode waarin ik erg onzeker was over alles in mijn leven en erg veel stress ervoer. Tijdens de therapie had ik gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Het heeft me gesterkt en wijzer gemaakt. Ik heb geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten en niet de kritiek die ik op mezelf heb al te serieus te nemen. Mijn antenne is veel meer gericht naar binnen, naar wat voor mij belangrijk is. Hierdoor heb ik belangrijke stappen kunnen nemen die me verder hebben geholpen.
zandra (32 jaar)

Jos Roest

15-03-2020 16:48
Ik ben meestal een rationele denker, door de fijne gesprekken met Ineke, de verhelderende oefeningen en vaak ook een korte meditatie, samen met de massage die ik vaak krijg voel ik me na afloop meer één geheel, hoofd en lichaam verbonden.
Jos (54 jaar)

Gerjanne verbeek

15-03-2020 11:50
De inzichten uit de biodynamische therapie van Ineke hebben mij geholpen om in contact te zijn en te blijven met mijn innerlijke werkelijke zijn. De massages droegen bij om mijn levensenergie te laten stromen en mijn levenskracht te kunnen voelen. Ineke hiep mij om mij los te kunnen maken van opgebouwde spanningen zodat ik verbinding kon maken met mijn innerlijke gevoelens en emoties. Vastgelopen patronen en verlangens uit mijn verleden hiep zij herkennen, omarmen en omzetten naar vitaliteit en positieve bruikbare kracht en energie. Ineke inspireert en voedt mij op mijn pad van persoonlijke groei en levenskracht in volle vrijheid en onafhankelijkheid.
Gerjanne (62 jaar)

Schrijf een review 

Website

www.inekedekker.nl