Lichaamsgerichte therapeut - Den Helder Texel en Velserbroek - Ineke Dekker
  • Ineke Dekker

  • (3)
  • Den Helder Texel en Velserbroek
  • Lichaamsgerichte therapeut
  • € 75,00 per Ruim 1 uur wordt vaak aanvullend vergoed

Stuur Ineke Dekker een bericht

Boek een consult met Ineke Dekker

Delen:

Over / Bio

Welkom!
In mijn praktijk "volg je pad" zie ik mensen met burn-out klachten, hooggevoeligheid, stress, angst of onzekerheden en onbegrepen fysieke klachten. Maar ook cliënten die bewustwording zoeken of zichzelf beter willen leren kennen.
Ik werk sinds 2018 als geregistreerd lichaamsgeoriënteerd therapeut daarvoor was ik werkzaam in de zorg. Bij het Nederlands instituut voor biodynamische psychologie (NIB) heb ik de 4 jarige HBO opleiding biodynamische psychologie gevold. Daarnaast heb ik mij verdiept in focusing, hoogsensitiviteit , narcisme en ademwerk.

Uitgangspunt van de lichaamsgeoriënteerde therapie is dat er een permanente wisselwerking bestaat tussen lichaam, gedachten en omgeving. De therapie draagt bij tot versterking van lichaamsbewustzijn. Je leert jezelf beter kennen en ook word je meer bewust van ingesleten patronen die je in de weg zitten, je krijgt meer (be)grip op je je gedachten, emoties en gedrag en dat kan heel bevrijdend zijn, dat was het ook voor mij! Ik werk graag met jou samen in het leren begrijpen en bewonen van je lichaam.


Therapieën

Lichaamsgerichte therapie, Biodynamische therapie , Burn-out coaching, Burn-out preventie, Coaching, Focussing, Holistische therapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie en mindfulness, Massage therapie, Meditatie , Mentaal Gezond, Narcisme, Online coaching en therapie, Online therapie, Stress, Zelfcompassie training.

Onderwerpen

Afgewezen, Angst- sociale angst, Belemmerende overtuigingen, Bewustzijn, Burn out, Chronische vermoeidheid, Communicatieproblemen, Contact met lichaam, Contact met mezelf, Eenzaamheid, Eigenwaarde, Emotionele blokkades, Grenzen aangeven, hoogsensitiviteit, Identiteitsproblemen, In hoofd zitten, Inzicht, Laag zelfbeeld, Levensvragen, Lichaamsbewustzijn, Lichamelijke stress, Loslaten, Negatief zelfbeeld, Negatieve gedachten, Nerveus, Nervositeit, Onrust, Onveilige hechting, Onveiligheid, Onzekerheid, Overspannen, Paniekaanvallen, Persoonlijke ontwikkeling, Psychische klachten, Stress, Teveel in hoofd, Veel denken, Verdriet, Verlatingsangst, Verlegenheid, Voelen, Vol hoofd, Zelfacceptatie, Zelfbeeld, Zelfkennis, Zelfkritiek, Zelfontplooiing, Zelfsabotage.

Werkwijze

Lichaamsgericht, Fysiek (aanraking), Lichaamsgericht, Mentale coaching, Mindfulness; meditatie; non dualiteit, Psychologisch; Coaching.

Meer over werkwijze

Minder in het hoofd en meer in je lichaam, je eigenwaarde voelen, jezelf beter leren kennen.
De therapie is een combinatie van gesprek, bewustwording van adem, inzichtgevende oefeningen, focusing, korte meditaties en ook biodynamische massage (kan gekleed), deze brengen meer lichaamsbewustzijn.

Het is belangrijk dat jij je vertrouwd en veilig voelt tijdens de sessies zodat je ook werkelijk jezelf kunt zijn. Ik neem de tijd voor je, jij hoeft nergens aan te voldoen. Samen kijken we wat voor jou het beste past, ik steun je graag bij het volgen van jouw eigen pad live en online!

Beroepsverenigingen

SBLP/RBCZ

Opleiding/cursussen

NIB amsterdam Nederlands instituut voor biodynamische psychologie. HBO geaccrediteerd.
plato-eisen:
Psychosociale basiskennis Conamore Adam
Medische basiskennis Conamore
Imaginatie bij Jan Taal
Focusing voor therapeuten 2 jaarlijkse studie bij Focuscentrum Aafien de Vries
Symbiose en Narcisme bij Bodymind opleidingen
Overdracht en tegenoverdracht Anita de Nennie,
Hoogsensitiviteit Con Amore Amsterdam
Mindfulness en Compassie van Daar naar Hier
Ademwerk Bodymind opleidingen Rotterdam
Weerstand in de praktijk Rita Gras BIVTT

Testimonials

Man van 59;
Altijd heb ik fijne gesprekken, verhelderende oefeningen en een korte meditatie. samen met de massage die ik vaak krijg voel ik me na afloop weer één geheel, hoofd en lichaam verbonden.
Vrouw van 34;
Ik heb veel steun ervaren bij de therapie van Ineke. Ik ben blij dat ik haar gevonden heb! Tijdens de therapie had ik gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Het heeft me gesterkt en wijzer gemaakt. Nu kan ik op
mijn eigen kracht verder. Ik heb geleerd om dat ik kan vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten. Mijn antenne is veel meer gericht naar binnen, naar wat voor mij belangrijk is.
Vrouw van 62:
De inzichten uit de biodynamische therapie van Ineke hebben mij geholpen om in contact te zijn en te blijven met mijn innerlijke werkelijke zijn. De massages droegen bij om mijn levensenergie te laten stromen en mijn levenskracht te kunnen voelen. Ineke hiep mij om mij los te kunnen maken van opgebouwde spanningen zodat ik verbinding kon maken met mijn innerlijke gevoelens en emoties. Vastgelopen patronen en verlangens uit mijn verleden hiep zij herkennen, omarmen en omzetten naar vitaliteit en positieve bruikbare kracht en energie. Ineke inspireert en voedt mij op mijn pad van persoonlijke groei en levenskracht in volle vrijheid en onafhankelijkheid.
Vrouw van 27:
Ik wordt steeds meer bewust van mijn patronen en dat ik daar niet meer mee hoef samen te vallen ik kan er steeds beter ruimte tussen laten. Dat ik mag zijn wie ik ben met alles wat ik meeneem, dat is echt voelbaar. Ineke helpt me om erop te vertrouwen dat ik niet aan bepaalde eis hoeft te voldoen en mijn eigen tempo mag volgen, stapje voor stapje. , niet teveel ineens want dat is wel mijn valkuil, de hoge eisen die ik aan mezelf stel. Door deze therapie leer ik dat beter te zien en vooral te laten!
Vrouw 46 jaar:
Ik zorg altijd voor anderen en vergat mijzelf tot het niet meer ging en het echt anders moest. (burn out). Ik leer nu dat ik het ook echt waard ben om heel goed voor mijzelf te zorgen en krijg steeds meer inzicht en begrip in en voor mezelf.
Ik kan deze therapie bij Ineke zeker aanraden!

Kaart

Reviews

Zandra de vries

15-03-2020 17:06
Ik heb veel steun ervaren bij de therapie van Ineke. Ik was in een periode waarin ik erg onzeker was over alles in mijn leven en erg veel stress ervoer. Tijdens de therapie had ik gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Het heeft me gesterkt en wijzer gemaakt. Ik heb geleerd dat ik kan vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten en niet de kritiek die ik op mezelf heb al te serieus te nemen. Mijn antenne is veel meer gericht naar binnen, naar wat voor mij belangrijk is. Hierdoor heb ik belangrijke stappen kunnen nemen die me verder hebben geholpen.
zandra (32 jaar)

Jos Roest

15-03-2020 16:48
Ik ben meestal een rationele denker, door de fijne gesprekken met Ineke, de verhelderende oefeningen en vaak ook een korte meditatie, samen met de massage die ik vaak krijg voel ik me na afloop meer één geheel, hoofd en lichaam verbonden.
Jos (54 jaar)

Gerjanne verbeek

15-03-2020 11:50
De inzichten uit de biodynamische therapie van Ineke hebben mij geholpen om in contact te zijn en te blijven met mijn innerlijke werkelijke zijn. De massages droegen bij om mijn levensenergie te laten stromen en mijn levenskracht te kunnen voelen. Ineke hiep mij om mij los te kunnen maken van opgebouwde spanningen zodat ik verbinding kon maken met mijn innerlijke gevoelens en emoties. Vastgelopen patronen en verlangens uit mijn verleden hiep zij herkennen, omarmen en omzetten naar vitaliteit en positieve bruikbare kracht en energie. Ineke inspireert en voedt mij op mijn pad van persoonlijke groei en levenskracht in volle vrijheid en onafhankelijkheid.
Gerjanne (62 jaar)

Schrijf een review 

Website

www.inekedekker.nl